VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Porodica > Roditeljski kutak

Roditeljski kutak Teme posvećene vašim anđelima od porođaja, preko prvih koraka, pa sve do polaska u školu, a i dalje...

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Davo duso mamina, tatina, whatever...
staro
  (#1 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 04:05
Pol: Žensko
Godine: 33
Davo duso mamina, tatina, whatever... - 24.03.2006, 15:49

Nikada mi nije bilo jasno zašto ljudi, a specijalno žene i majke, imaju potrebu da u razgovoru sa decom "plicaju" a ne "pričaju".

U mojoj porodici nećete čuti da se neko obrati detetu sa "Sta si ladio?", tako da ni ja nisam imala tu naviku nikada. Drugarice koje su imale te tripove sam opominjala i zabranjivala im da tako razgovaraju sa mojim detetom.

A gledala sam kako se majke krste kad im na sistematskom pregledu saopšte da dete mora kod logopeda.

Ne kažem ja, i moje dete je, kao i svako, nepravilno izgovaralo neke reči... i ne kažem da samo zbog "plicanja" deca idu kod logopeda, ali neki procenat sigurno ide.

Nikada se nisam mešala, niti mi je palo na pamet, u to kako će neko da vaspita svoje dete, a kamo li kako će sa svojim detetom da razgovara. Moj je moto "Živi i pusti druge da žive", ali kad čujem "plicanje" meni se kosa digne na glavi.

Da li vi imate potlebu da plicate kad vidite neko malo bice? Da li ste lavnodusni kad cujete plicanje ili vam smeta? Da li vam je slatko da plicate?

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Davo duso mamina, tatina, whatever...
staro
  (#2 (permalink))
swba
typingerrormaker :)
swba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimum

Član od: 12.03.2006.
Poslednji login: 01.09.2008 05:03
Pol: Muško
Godine: 27
Odgovor: Davo duso mamina, tatina, whatever... - 24.03.2006, 18:59

A to tebi cmeta da mi plicamo

Jao pa to mi je omiljeno kad vidim malo djete da plicam, a jos ako ono plica sav se istopim. A kako je bilo sa mnom, pa vele da sam jako rano poceo da plicam i da sam plicao ko navijen non stop. Ali kazu da sam isto tako rano poceo da pravilno izgovaram rijeci, tako da nije bilo potrebe za logopedom i sl. Valjda dugogodisnje iskustvo

You're not your job. You're not how much money you have in the bank. You're not the car you drive. You're not your fucking khakis. You're the all-singing, all-dancing crap of the world.

staro
  (#3 (permalink))
Juice
Početnik
Juice je na dobrom putu

Član od: 22.03.2006.
Poslednji login: 17.07.2007 23:45
Odgovor: Davo duso mamina, tatina, whatever... - 30.03.2006, 19:03

Uf, ja imam te fazone, ali ne plicanje u bukvalnom smislu, vec se sve nesto deformisem, promenim boju glasa. To je valjda nekako normalno. Covek ima potrebu da drugacije prica sa malim detetom, nekako dolazi spontano.

staro
  (#4 (permalink))
goldie
golden girl
goldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimum

Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: 02.09.2008 08:47
Godine: 25
Odgovor: Davo duso mamina, tatina, whatever... - 10.04.2006, 00:41

Pa ja mislim da sa detetom treba pricati kao sa odraslim covekom. Znaci bez kreveljenja i ostalih dodataka u govoru.
Deca su mali ljudi i treba se ponasati tako prema njima, a ne kao prema nekom malenom bicu.

goldie

staro
  (#5 (permalink))
Goga
Mama u Boji
Goga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimum

Član od: 08.04.2006.
Poslednji login: danas 00:28
Godine: 34
Odgovor: Davo duso mamina, tatina, whatever... - 26.04.2006, 22:29

Užasavam se tepanja, tako da je i okolina moga deteta zamoljena da ne radi isto..

staro
  (#6 (permalink))
Najgora
Nepopravljiva...
Najgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimum

Član od: 26.08.2006.
Poslednji login: danas 03:09
Godine: 33
Odgovor: Davo duso mamina, tatina, whatever... - 14.09.2006, 15:26

Citat:
Goga kaže:
Užasavam se tepanja, tako da je i okolina moga deteta zamoljena da ne radi isto..

nikada to nisam radila ni sa svojom ni sa tudjom decom.Chak sta vishe, dopada mi se kad se dete trudi da bude kao odrasli.

staro
  (#7 (permalink))
Mish
Lajavi Krelac
Mish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimum

Član od: 23.06.2006.
Poslednji login: juče 23:39
Odgovor: Davo duso mamina, tatina, whatever... - 14.09.2006, 20:30

Moji su sa starijom sestrom imali te fazone tepanja. Onda sam došla ja na svet, došlo je vreme da progovorim, a s obzirom da deca među sobom najviše komuniciraju, učila me je moja polumutava starija sestra. Tako se desilo da ja pričam, ali me razume samo ona. I kada su roditelji videli šta su uradili, navrat-nanos su prestali sa tepanjem. A ja do dana današnjeg se kod nekih reči zbunjujem i nikad ne znam da li sam izgovorila tepanjem izopačenu reč ili ispravno.

... Ko nije drvo razumeo prvo, pa tek onda sadio, taj nije ništa uradio... I, shvatiće, kad-tad, da ne zna šta je hlad....

staro
  (#8 (permalink))
Lady in red
Epona of The Nosfera
Lady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen član

Član od: 24.05.2006.
Poslednji login: 30.08.2008 02:08
Godine: 22
Odgovor: Davo duso mamina, tatina, whatever... - 15.09.2006, 19:48

Mislim da je velika greska tepati deci jer oni od nas sve uce - pa i da govore. Ako od starta deci govorimo normalno mnogo vece su sanse da ce dete pricati cisto i da nece biti "mutavo". Nikada ne tepam deci, oni su mali ljudi i tako im se treba i obracati.

Evo, promenila sam potpis

staro
  (#9 (permalink))
okianer
Novi član
okianer je na dobrom putu

Član od: 20.09.2006.
Poslednji login: 26.09.2006 21:55
Godine: 35
Odgovor: Davo duso mamina, tatina, whatever... - 24.09.2006, 21:55

ja sam protivnik tepanja,svojoj djeci se obracam kao odraslima i prilicno se dobro razumijemo,mislim da ih tepanje samo zbunjuje,a vjerujem da bi zbunilo i mene kad bih tepanjem pokusavala da objasnim djetetu od godinu dana da ne grize kabel od struje moja deviza je jasno i glasno i do sada ima uspjeha

staro
  (#10 (permalink))
Ivana-psy
Poznata faca
Ivana-psy je dostigao maksimumIvana-psy je dostigao maksimumIvana-psy je dostigao maksimumIvana-psy je dostigao maksimumIvana-psy je dostigao maksimumIvana-psy je dostigao maksimumIvana-psy je dostigao maksimumIvana-psy je dostigao maksimumIvana-psy je dostigao maksimumIvana-psy je dostigao maksimumIvana-psy je dostigao maksimum

Član od: 06.08.2006.
Poslednji login: 03.09.2008 17:47
Godine: 24
Odgovor: Davo duso mamina, tatina, whatever... - 25.09.2006, 01:46

Nisam strogo protiv toga da se malom detetu tepa, ali bas malom. tipa bebama do godinu, dve! Ali, vec posle toga ne! Ucila sam o razvoju decijeg govora i deci treba pristupati kao i odraslima, sto se tice govora ali i same price! Isto tako nije jedini razlog odlaska kod logopeda plicanje sa decom, postoji puno drugih razloga sto klinci ne progovaraju ispravno i sto mucaju!

No, sto se mene tice, uvek sa njima pricam bez tepanja, bez obzira na godine! Tako mislim da je ispravno ali ne zameram kad neko plica i tepa u razgovoru sa decicom!

Stiže leto... sreća, sreća, radost, ma uživancija...

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu