|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Religija Poslušajte pažljivo svoje srce i pronaći ćete Boga u sebi |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
da li srbi moraju moraju biti pravoslavne vere?? |
|
Odgovor: da li srbi moraju moraju biti pravoslavne vere?? |
|
|
|
|
ženski dušmanin
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Član od: 02.08.2008.
Poslednji login: danas 22:12
Pol: Muško
Godine: 30
|
Odgovor: da li srbi moraju moraju biti pravoslavne vere?? -
21.08.2008, 21:37
...prvi put cujes za taj izraz???!!!....neverovatno....izvini,ali nemoj pisati na ovoj temi ,ako to ne znas.Brda knjiga su napisana o Srbima katolicima,pa i Srbima muslimanima,kao sto je npr Mehmed Mesa Selimovic...nije valjda da i za to ne znas????Veroispovest je jedno,a rasa drugo...ako ti predjes u katolicanstvo (na primer),jel' to znbaci i da si rasu promenila????To je biologija ,krv se ne menja....
|
|
|
|
|
|
Iskusni forumdžija
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 25.01.2008.
Poslednji login: danas 18:38
Pol: Žensko
Godine: 28
|
21.08.2008, 21:39
Pa ne znam zato sam i napisala da ne znam, i nisam zaista mislila nista diskutovati na ovoj temi.
Ipak cu citati da se obrazujem, ko ne zna treba da se nauci, a ne da kritikuje, bar ja tako mislim.
|
|
|
|
|
|
ženski dušmanin
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
21.08.2008, 21:44
Tako je,svaka cast na iskrenosti...ima jednba vrlo poucna knjiga na tu temu,pisao je sam Srbin katolik, fra (fratar)Lujo Bakotic-Srbi u Dalmaciji.Vrlo poucna za tu temu.....
|
|
|
|
|
|
žena drugog sistema
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 14.11.2007.
Poslednji login: danas 21:14
Pol: Žensko
|
21.08.2008, 22:27
Taj odgovor nije tačan jer ne treba stavljati znak jednakosti izmedju etničke i verske pripadnosti.
"Whenever people agree with me I always feel I must be wrong" Oscar Wilde
|
|
|
|
|
|
ženski dušmanin
|
21.08.2008, 22:38
potpuna istina...koju,na nesrecu,mnogi ne uvazavaju,vec teraju po starom...i zato umesto par desetina miliona,ima nas 7.....
|
|
|
|
|
|
Kartenspieler
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 20.08.2007.
Poslednji login: danas 21:40
|
21.08.2008, 22:46
Naravno da ne moraju. To je jasno. Moj lični, dakle krajnje subjektivni, utisak je da Srbi, u proseku, i nisu neki vernici, što je njihova, rekao bih, gotovo tradicionalna osobina. Dokazi su za to brojni i ne bih posebno to obrazlagao pa ću samo pomenuti da smo skoro dva veka posle svih naroda u okruženju primili hrišćanstvo i to s mukom i natezanjem, odnosno intervencijom sv Save hristijanizacijom brojnih naših pagaskih običaja kao što su krsne i seoske slave, recimo, ne bi li se konačno kako tako pronašli u Hristu..
Zatim, dosta kasnije, pre oko jednog veka, naša Crkva je imala, da kažem, gaf upravo na ovom osetljivom polju proklamujući da Srbi mogu biti samo pravoslavne veroispovesti, tako da se deo Srba koji nisu bili pravoslavci otuđio u nacionalnom smislu od svog matičnog naroda i sada su njihovi potomci dobri pripadnici drugih nacija čije verske zajednice nisu imale tako rigidne stavove... Naravno, sve ovo i ne mora biti baš sve ovako... ... quinta esencia ...
... Kod žena uvek igra neki peti kec... ![]() |
|
|
|
|
|
Anarhista, zna red
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 14.03.2008.
Poslednji login: danas 19:16
Godine: 23
Lokacija: Gornja polica, 4. knjiga s leve strane, 26. pesma, 7. stih
|
21.08.2008, 22:58
Zanimljivo je što smo prvo, sredinom XIX veka, doneli odluku da ikavci ne mogu biti Srbi, prinudivši ih, nakon par decenija, da se izjašnjavaju kao Hrvati, a zatim je usledila i ova odluka (nisam siguran kada tačno, ali uzeću postove pre mene kao pouzdan izvor) da katolici ne mogu biti Srbi. A narečje i veroispovest zaista nikakve veze s nacijom ne bi trebalo da imaju. Teško ja nas razumem.
Nežnima - žalost mnoga... |
|
|