|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
||||||||
|
|||||||
| Religija Poslušajte pažljivo svoje srce i pronaći ćete Boga u sebi |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Nerazumevanje na koje vernici nailaze u njihovom okruženju - zašto? |
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 09.02.2008.
Poslednji login: juče 11:50
Pol: Muško
Godine: 34
|
Odgovor: Nerazumevanje na koje vernici nailaze u njihovom okruženju - zašto? -
30.03.2008, 01:47
...Vidim stara ekipa ponovo na okupu
... Citat:
![]() Bog je svima dao SLOBODNU VOLJU i zakone kojih treba da se pridržavamo kako bi dobio istinsko dobro i istinsku ljubav, a ne "utopiju". . . .dakle, svako može da izabere put, svojom slobodnom voljom. . . Citat:
Citat:
stavljaš mi u usta(tastaturu) nešto što nisam napisao....po ko zna koji put....eeee....ponoviću tvoje pitanje : "I? Nikad ne bi rekao da su ateisti nemoralni? " , Pa dobro gde piše da su svi ateisti nemoralni ??????????????u postu je naznačeno, da je lakše biti ateista nego vernik, ali istinski vernik, u smislu "kazni" ! Kad' već moram da crtam, ajd' nije mi teško . . . Dakle, koji su božiji zakoni osim : "ne ubij" i "ne kradi" , kažnjivi po ljudskim zakonima ??? Dali je "ne čini preljube" kažnjivo ljudskim zakonom ?? ide li se u zatvor zbog toga ? ili "ljubi bližnjega svoga", ide li u samicu onaj koji ne ljubi bližnjega svog' ? ili "poštuj oca i majku" , ko je otišo' u zatvor zato što nije poštovao roditelje ? ili je lagao ? itd...itd...itd ...Dok sa druge strane, pravi vernici znaju da ako ne poštuju ove božije zakone idu pravo u smrt i gube večni život ! Dok ateisti nemaju taj "problem", oni neveruju u večni život ....I opet ponavljam, kako ne bi' OPET pogrešno shvaćen bio : Nisu svi ateisti nemoralni i zli ljudi, mnogi se izjašnjavaju protiv postojanja Boga, ali se pridržavaju Njegovih zakona...što daje nadu, da ipak u dubini njihovih srca postoji tračak svetlosti, i da oni ipak negde duboko u sebi znaju, da Bog ipak postoji i da ih čuva . . . . .Citat:
![]() Citat:
![]() Citat:
I naravno da nasilje nema nikakve veze sa verom i sa Bogom ali vera i Bog isključuju svaki oblik nasilja.....Citat:
![]() |
|||||||
|
|
|
|
|
severna svetlost
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 14.08.2006.
Poslednji login: 17.08.2008 21:20
Pol: Žensko
Godine: 31
|
30.03.2008, 11:53
Ovaj deo nam baš i nije potreban. Ideja je da razamenjujemo mišljenja i borimo se za svoje stavove, a ne da se sa "starom ekipom" vijamo pa ko bude najizdržljiviji biće njegova poslednja.
Jel u tome poenta, da naša bude poslednja? Čitamo li mi šta drugi pišu, ili tražimo reči koje možemo da isčupamo iz konteksta i pokažemo kako smo sposobni da pobijemo sve ono što je prethodnik napisao. Tako se vernici i nevernici međusobno ne razumeju. Meni je ova prepiska koju ovde čitam idealan pokazatelj toga. Svi smo mi ljudi, neki kroz život koračaju uz Božiji blagoslov, neki bez iste, ali ništa mi jedni druge ne razumemo. A zašto? Zato što nećemo, zato što smo uvek mi oni koji su najpametniji i zato što naša mora da bude poslednja. Ja ću samo nekoliko replika da stavim na ovaj post, da ne idem od posta do posta (nije važan autor), jer na svaki mogu da reagujem, kao i svako od nas rekla bih. Citat:
Citat:
Da li su, po tvom mišljenju, ljudski zakoni samo pisani zakoni, samo oni koji se sprovode putem institucija, po tvom mišljenju, mogu li ljudi koji nisu vernici imati moralne, nepisane zakone. Ako, na primer, ja nisam vernik, i učinim preljubu i očajna sam zbog toga, i kažnjavam sebe i veoma se duboko kajem, ali ne pred Bogom i zbog Boga već pred samom sobom i zbog sebe, u koju kategoriju ja spadam. Moram li da se priključim nekoj? Citat:
Ne možeš me ubediti da je dobrota Božiji proizvod, bilo je dobrog sveta i pre nastanka Biblije i pre pojave Božanskih zakona. |
|||
|
|
|
|
|
Početnik
Član od: 28.03.2008.
Poslednji login: 04.04.2008 11:49
Godine: 24
|
30.03.2008, 13:27
Citat:
Mudar čovek nikada neće proglasiti neistinom ono sto nije u stanju shvati, niti pak istinom ono sto je apsurdno. |
|
|
|
|
|
|
Početnik
Član od: 09.02.2008.
Poslednji login: juče 11:50
Pol: Muško
Godine: 34
|
30.03.2008, 20:12
Citat:
. A pod "ekipom" će se već neki prepoznati ![]() Po broju mojih postova, i tema koje obilazim, mogu slobodno reći da nisam "ekipni igrač" , i da nisam kompetentan da na većinu tema na forumu bilo šta komentarišem, pa to i ne činim . . . . Citat:
Da li treba da spomenem Adama i Evu i čuveni plod drveta poznanja dobra i zla ? i slobodnu volju koju im je Gospod dao : " ako ne diraš plod sa ovog drveta živećeš., u suprotnom, ako budeš uzeo plod...umrećeš, odaberi ".....svi znamo kako je čovek odabrao ...... Citat:
I nikada niko nije rekao da čovek treba da se kaje i ispašta grehe zbog Boga !!! Već isključivo samo zbog sebe, u cilju ozdravljenja sopstvene ličnosti....pa o tome se i radi, zar ne? biću slobodan, pa ću citirati zadnju rečenicu sopstvenog posta iz kog si me ti citirala : Citat:
Citat:
pravi vernici slave božić, uskrst i druge verske praznike u krugu porodice uz molitve i crkvene pesme, nepravi vernici slave tako što šenluče po celu noć popivši hektolitre alkohola, uz pesme 'spremte se spremte' ili 'ide vojvoda'. . . itd...itd.....vrlo je lako uočiti razliku, samo treba pogledati oko sebe![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
|
|
|
|
|
Iskusni forumdžija
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 04.02.2008.
Poslednji login: 11.08.2008 14:52
|
04.04.2008, 00:24
Citat:
Citat:
I zato: "Sve sto je ljudsko, nije mi strano... ![]() |
||
|
|