VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Kultura > Religija

Religija Poslušajte pažljivo svoje srce i pronaći ćete Boga u sebi

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Koliko vam je vera pomogla?
staro
  (#11 (permalink))
veljko yaric
Pristupacan
veljko yaric obasjava toplim zrakom Suncaveljko yaric obasjava toplim zrakom Suncaveljko yaric obasjava toplim zrakom Suncaveljko yaric obasjava toplim zrakom Suncaveljko yaric obasjava toplim zrakom Suncaveljko yaric obasjava toplim zrakom Sunca

Član od: 26.07.2007.
Poslednji login: 14.01.2008 14:24
Pol: Muško
Godine: 24
Odgovor: Koliko vam je vera pomogla? - 28.07.2007, 15:09

Ne znam za ostale a meni je vjera pomogla jer kad
ti je najteze covjek se mora uhvatiti za neku slamku
a ta slamka je meni vjera ne da toliko tanko vjerujem
nego mi je to neka pomoc jer covjek mora da se smiri
nekako od problema i da razmisli ponovo i da nadje neki izlaz (resenje)

a nebi bilo problema da nema resenja

u svakom zlu ima nesto dobra

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#12 (permalink))
euridika
severna svetlost
euridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimum

Član od: 14.08.2006.
Poslednji login: juče 11:46
Pol: Žensko
Godine: 31
Odgovor: Koliko vam je vera pomogla? - 30.07.2007, 20:45

Ja verujem u ljudsku dobrotu (još uvek...) u dobre vibracije, u neku energiju koju nosimo, u "čini dobro i dobrom se nadaj". Pomogla mi je vera u mene samu u nekim odsudnim momentima, vera u Boga kod mene postoji, nije to do kraja definisano, u crkvu odem kada osetim neki veliki nemir, kada poželim da porazgovaram sa onima koji nisu više telom ovde, kada osetim kako mi neizmerno nedostaju, ne o velikim praznicima, ne volim da se preskačem sa narodom oko sebe, volim prazne hladne svete crkve.
Da ne odem u offtopic, vera mi jeste pomogla, ali ne sveštenici, zapravo jeste jedan divan blagi čovek, pre svega, pa onda sveštenik, i to jednim običnim razgovorom ne razgovorm o Bogu.

...a ja crtam svoje krugove i praštam stare dugove...

staro
  (#13 (permalink))
morrib
uhvatio i popustio
morrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimum

Član od: 28.01.2007.
Poslednji login: juče 00:30
Godine: 57
Odgovor: Koliko vam je vera pomogla? - 27.10.2007, 20:32

Pomogla, da i to mnogo puta, verujem iz ubeđenja a ne iz ubeđivanja. Fanatik nisam jer takvu vrstu vere ne poznaje Pravoslavlje. A dali Bog može pomoći, može još kako ako se isključi i jedan posto neverice, i desit će se Božja pomoć. Svi izazovi neverice su đavolja posla. Šta je još bitno za one koji veruju i koji hoće da veruju, sve nedoumice i nelogičnosti treba eliminisati, jer postoji samo jedna logičnost: Bog će pomoći ako veruješ i moliš mu se!

Neko će celoga života lizati staklenu šarenu lizalicu, a neće primetiti da mu nije slatko!

staro
  (#14 (permalink))
Savannah
Divlji badem
Savannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimum

Član od: 27.10.2006.
Poslednji login: danas 17:32
Odgovor: Koliko vam je vera pomogla? - 27.10.2007, 21:28

Odgovorit cu ti pjesmom ...

Taj sam ukus od nekud znao,
probao sam jednom davno divlji badem...

staro
  (#15 (permalink))
morrib
uhvatio i popustio
morrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimum

Član od: 28.01.2007.
Poslednji login: juče 00:30
Godine: 57
Odgovor: Koliko vam je vera pomogla? - 28.10.2007, 20:53

Razumeo sam je koliko i stanovnici juga Amerike razumeju vranjanske pesme. Šalio sam se, hvala na lepim mislima i željama, Bog ti pomogao uvek!

Neko će celoga života lizati staklenu šarenu lizalicu, a neće primetiti da mu nije slatko!

staro
  (#16 (permalink))
MamAna
Početnik
MamAna je na dobrom putu

Član od: 10.11.2007.
Poslednji login: 29.11.2007 03:26
Godine: 25
Odgovor: Koliko vam je vera pomogla? - 13.11.2007, 23:20

Vera mi pomaze u svemu, i da mi nije moje vere(Hriscanske Pravoslavne), ne bi bilo ni mene...

Obican zivot je jaci od mudrijih knjiga...

staro
  (#17 (permalink))
duga12
Rainbow
duga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimum

Član od: 17.10.2007.
Poslednji login: danas 18:58
Odgovor: Koliko vam je vera pomogla? - 25.11.2007, 14:35

Vera u Boga ne bi trebalo da znaci da ga se setimo samo kad nam treba pomoc,vec ga treba slaviti i kada nam ide u zivotu,sve sto radim radim sa verom cak i kada su teske zivotne stvari u pitanju.Vernici koji citaju ove redove sigurno ce me razumeti.Bas kad sam u teskim situacijama,verujem jos vise i izvlacim pouke iz istih,a vera je jaca...

staro
  (#18 (permalink))
jap
Početnik
jap je na dobrom putu

Član od: 25.11.2007.
Poslednji login: 18.01.2008 23:34
Odgovor: Koliko vam je vera pomogla? - 28.11.2007, 12:51

Citat:
_baba_ kaže: Pogledaj poruku
Sve u svemu, nije me prosvetlio da ja sad nesto fanaticno verujem u Boga, postujem maksimalno,
Pa draga, nije to vrac, vec Svestenik!

Sto se teme tice...mislim da mi se ne svidja postavka, naime, vera mi bas i nije pomogla, ali Presveta Majka Bogorodica(i svi drugi svetci) je bez daljnjeg uvek tu. Niko nema toliko vere (lazem, ima) da bi bio bas uvek 100% siguran, ali ja ipak nikada nisam ostala bez pomoci kada sam je zatrazila...a ne kukam bas za sitne stvari! Ja sam u pocetku bila tako..zbunjena, skepticna, ...pa sam svaki taj reseni problem analizirala, da objasnim sebi kako se mogao drugacije resiti. Jednom prilikom sam srecna, ali i uplasena pozvala dve drugarice (koje su prave Hriscanke-sto ja..ne znam bas) da im ispricam kakvo mi se cudo dogodilo, a one koje su tada vec 2 godine zivele na Ostrogu i svega se nagledale, kazu: "Pa nije to sestrice cudo, samo se ti nastavi moliti"!
Ja sam bila zapanjena.......ne mogu vam opisati taj dogadjaj jer je suvise licno, ali zamislite da vam zivot zavisi od moje poruke koja nikako da vam stigne..i na kraju je vi nekim telepackim ili vec, silama procitate sa praznog ekrana i spasite se, a za par min. vam poruka stigne ista onakva kakvu ste vi 'izmislili'. Pa ne znam bas, da li sam ja to lepo uporedila, ali svakako je u mom cudu bilo delova telepatije, vidovitosti i ostalih bajkovitih elemenata, koje nisam ja ispoljila vec veoma stara i ne obrazovana, malo...ne bas inteligentna osoba.
Davim!! Da, i danas mi se sve molbe ostvare, s' tim sto ne molim za gluposti, poput para za cigare, jer znam da je dovoljan greh sto pusim i da mi se ta zelja nece ostvariti. Vrlo je bitno i shvatiti sustinu zivota i sveta uopste, onda cete retko imati problem..

Poruku je izmenio jap, 28.11.2007 u 12:57.

staro
  (#19 (permalink))
Dule Hop
Novi član
Dule Hop je na dobrom putu

Član od: 02.12.2007.
Poslednji login: 25.06.2008 16:36
Godine: 25
Odgovor: Koliko vam je vera pomogla? - 02.12.2007, 20:09

Pomogla mi je puno,ali mi je trebalo vremena da to skapiram...nasao sam neki svoj mir u crkvenom horu,svakom liturgijom otkrivam neke nove stvari i malo po malo bar ja tako mislim lisavam se mana...ALI...imam ja jos puno toga za popravku......zbog ove teme sam se i registrovao,nadam se da ce se naci neko za diskusiju...toliko za prvi put

staro
  (#20 (permalink))
_baba_
x3m member
_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum

Član od: 22.01.2007.
Poslednji login: 04.09.2008 23:52
Odgovor: Koliko vam je vera pomogla? - 02.12.2007, 21:59

Citat:
jap kaže: Pogledaj poruku
Pa draga, nije to vrac, vec Svestenik!

Sto se teme tice...mislim da mi se ne svidja postavka, naime, vera mi bas i nije pomogla, ali Presveta Majka Bogorodica(i svi drugi svetci) je bez daljnjeg uvek tu. Niko nema toliko vere (lazem, ima) da bi bio bas uvek 100% siguran, ali ja ipak nikada nisam ostala bez pomoci kada sam je zatrazila...a ne kukam bas za sitne stvari! Ja sam u pocetku bila tako..zbunjena, skepticna, ...pa sam svaki taj reseni problem analizirala, da objasnim sebi kako se mogao drugacije resiti. Jednom prilikom sam srecna, ali i uplasena pozvala dve drugarice (koje su prave Hriscanke-sto ja..ne znam bas) da im ispricam kakvo mi se cudo dogodilo, a one koje su tada vec 2 godine zivele na Ostrogu i svega se nagledale, kazu: "Pa nije to sestrice cudo, samo se ti nastavi moliti"!
Ja sam bila zapanjena.......ne mogu vam opisati taj dogadjaj jer je suvise licno, ali zamislite da vam zivot zavisi od moje poruke koja nikako da vam stigne..i na kraju je vi nekim telepackim ili vec, silama procitate sa praznog ekrana i spasite se, a za par min. vam poruka stigne ista onakva kakvu ste vi 'izmislili'. Pa ne znam bas, da li sam ja to lepo uporedila, ali svakako je u mom cudu bilo delova telepatije, vidovitosti i ostalih bajkovitih elemenata, koje nisam ja ispoljila vec veoma stara i ne obrazovana, malo...ne bas inteligentna osoba.
Davim!! Da, i danas mi se sve molbe ostvare, s' tim sto ne molim za gluposti, poput para za cigare, jer znam da je dovoljan greh sto pusim i da mi se ta zelja nece ostvariti. Vrlo je bitno i shvatiti sustinu zivota i sveta uopste, onda cete retko imati problem..
Agata Kristi, jesi to ti?
Sali se baba po obicaju...
Nego...Ako ti se molbe koje upucujes Bogorodici i ostalim svecima stvarno ostvaruju, onda mogu samo da ti kazem blago tebi. Vecina nas izgleda nije te srece.

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu