VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Kultura > Religija

Religija Poslušajte pažljivo svoje srce i pronaći ćete Boga u sebi

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Religija/stil života
staro
  (#11 (permalink))
euridika
severna svetlost
euridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimum

Član od: 14.08.2006.
Poslednji login: juče 20:17
Pol: Žensko
Godine: 32
Odgovor: Religija/stil života - 12.12.2007, 20:02

Citat:
jap kaže: Pogledaj poruku
U pravu si, on je tu zbog drugih, ali sada ima vise sanse da shvati sta je to vera i da je zavoli i promeni se. Bas to sam i htela da kazem. A malo je bezveze to sto mislis da samo kulturni,tj. civilizovani, imaju pravo da udju u Crkvu. Svidelo se to nama ili ne, Bog nikome ne zatvara vrata!
Ako sam u pravu, i ako je taj neko tu zbog drugih, njegovi razlozi nisu čisti i valjani, niko ga drugi neće naučiti kako se voli Bog i kako se veruje u istog i to onda neće nikada izrasti u pravu veru, jer se tome ne uči.

Nisam ja nigde rekla da ovi ili oni imaju pravo da uđu u crkvu, ja nemam pravo da odlučujem o tome ko ima pravo da uđe u crkvu, ne bi valjalo da se o tome igde ikada odlučuje. Rekla sam da se lepo u toj crkvi može videti koga u nju dovdi ljubav prema Bogu, a ko tamo dolazi zato što je sada moderno biti vernik. Samo sam to rekla.

...a ja crtam svoje krugove i praštam stare dugove...

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#12 (permalink))
love hunter
skywalker
love hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimum

Član od: 26.08.2007.
Poslednji login: juče 17:52
Pol: Muško
Godine: 35
Odgovor: Religija/stil života - 12.12.2007, 20:09

Ako zivis posteno (u svojim i tudjim ocima) uklapas se u sve religije ovoga sveta.

...isti, poseban, slobodan, samo svoj...

staro
  (#13 (permalink))
morrib
uhvatio i popustio
morrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimum

Član od: 28.01.2007.
Poslednji login: 26.09.2008 18:40
Godine: 57
Odgovor: Religija/stil života - 13.12.2007, 00:35

Citat:
love hunter kaže: Pogledaj poruku
Ako zivis posteno (u svojim i tudjim ocima) uklapas se u sve religije ovoga sveta.
Slažem se, ali nije Vernik, ne veruje u Boga, a to je vrlo bitno što se tiče vere, pozdravljam poštenje!

Neko će celoga života lizati staklenu šarenu lizalicu, a neće primetiti da mu nije slatko!

staro
  (#14 (permalink))
kerfija
Iskusni forumdžija
kerfija će uskoro postati poznat člankerfija će uskoro postati poznat član

Član od: 21.04.2007.
Poslednji login: 03.08.2008 13:57
Godine: 41
Odgovor: Religija/stil života - 13.12.2007, 13:19

Svako ima pravo u sta da veruje.Ja verujem i Boga u hristijanstvo.Kad covek izgubi veru kao da se otkazuje od jedan deo svoga zivota kao da od njega nije ostalo nicega osim prazan pogled.Ljudi koji njenjaju veru a to se desava radi pare tad ne ocekuj od njega da bude nesto.Taj kao da jedna ruka stvlja u pakao a dalje i ceo zivot.

staro
  (#15 (permalink))
love hunter
skywalker
love hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimum

Član od: 26.08.2007.
Poslednji login: juče 17:52
Godine: 35
Odgovor: Religija/stil života - 13.12.2007, 18:43

Citat:
morrib kaže: Pogledaj poruku
Slažem se, ali nije Vernik, ne veruje u Boga, a to je vrlo bitno što se tiče vere, pozdravljam poštenje!
Sta je vrlo bitno sto se tice vere, da se vernik pise sa velikim v? Kako ne razumes da se Bog nalazi u onome sto sam napisao, da ako si posten u svojim i tudjim ocima to podrazumeva i cast, a gde su cast i postenje, neizbezna je i nepatvorena ljubav, a sta je uopste Bog ako ne skup ta tri osecanja? Cika sa dugom bradom koji povremeno grmne odozgo u znak opomene? Jos jednom, mislim da je tvoje poimanje religije i verovanja uopste jako blisko onome sto sam napisao na temi Ko (sta) je pravi vernik? Razlika izmedju vas koji tako razmisljate i mene je u tome sto vas ja apsolutno razumem, ali vi mene necete nikada...ma koliko se trudili...

...isti, poseban, slobodan, samo svoj...

staro
  (#16 (permalink))
jap
Početnik
jap je na dobrom putu

Član od: 25.11.2007.
Poslednji login: 18.01.2008 23:34
Odgovor: Religija/stil života - 14.12.2007, 15:09

Citat:
euridika kaže: Pogledaj poruku
... niko ga drugi neće naučiti kako se voli Bog i kako se veruje u istog i to onda neće nikada izrasti u pravu veru, jer se tome ne uči.
Slazem se, sem za gore navedeni deo. Moje je misljenje (ne znaci da sam u pravu) da se takve stvari ne uce. Mozda sam se ja ranije pogresno izrazila, a htela sam reci da takvi ljudi imaju vise sanse DA OSETE Bozje postojanje, a takvi ljudi (koji to osete) se menjaju sami i to je moguce, naravno. Znas, ja isto ne volim kada me ti 'novopeceni' pitaju nesto usred sluzbe, kada krse pravila jer se njima ne dopadaju...pa i ovi stariji kada se osecaju na beli luk ili ko zna sta, kada mi disu za vrat, kijaju okrenuti ka meni, ali velika je istina da je pitanje ko je od nas blizi Bogu. Ja koja sve to primetim, smeta mi i kritikujem, ili onaj ko, pa makar bio najnecivilizovaniji gorstak, kada treba da se pomoli, iako nema porodicni molitvenik, taj isti zavapi iz duse...nesto sto je meni...znas nije molitva performans,priredba,cin koji treba da se obavi u taj i taj cas. To se ne uci, jer sto vise ucis, sve vise glumis svoju ulogu dobro naucenog i samim tim tvoja prirodnost nestaje.
Na nebu ne vladaju ljudski zakoni, a ovde gde vladaju...planeta polako umire. Ne bih se ja bas kladila da smo tako pametni kao sto mislimo, i treba nekada sumnjati i u sopstveni sud.

staro
  (#17 (permalink))
Apolonija
Početnik
Apolonija će uskoro postati poznat član

Član od: 17.01.2008.
Poslednji login: 30.09.2008 01:17
Godine: 28
Odgovor: Religija/stil života - 04.02.2008, 23:13

Pre Nego Što PoČneŠ Da VerujeŠ U Bilo Šta Zapitaj Samoga Sebe "imam Li Razloga Da U To Verujem".

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete da pokrenete novu temu
Ne možete da odgovarate na postavljene poruke
Ne možete da priložite fajlove uz poruku
Ne možete da prepravljate svoje poruke

vB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen
Trekbek je uključen
Pingbek je uključen
Refbek je uključen
Pređi na forum

VojvodinaCafe Forum > Kultura > Religija > Religija/stil života
Slične teme
Tema Autor Forum Odgovora Poslednja poruka
Jednostavan sistem koji će vam pomoći da priuštite zadovoljstvo ženi svoga života psssst Humor i zabava 3 24.04.2008 21:55
Неостаљинистички терор yossarian Politika 50 24.04.2008 18:16
Priče iz života.. yige_gui Pričaonica 39 08.10.2007 01:56
Karmicka astrologija - prema Martinu Shulmanu Lillith Astrologija 9 12.09.2007 21:56
Uskoro prvi sintetički oblik života na Zemlji HLEBmaster Nauka i tehnologija 0 30.06.2007 20:10