|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Religija Poslušajte pažljivo svoje srce i pronaći ćete Boga u sebi |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Slobodni zidari = Masoni |
|
|
|
n o s t r o m o
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 20.08.2007.
Poslednji login: danas 01:53
Pol: Muško
|
Odgovor: Slobodni zidari = Masoni -
30.05.2008, 11:17
I pored nastojanja masona da se u poslednje vreme, na neki nacin i uslovno receno, vise otvore prema profanom svetu, njihova organizacija i ukupna delatnost i dalje ostaju predmetom nepoverenja pa i straha vecine ljudi koji znaju za njih.
Vise je razloga za to, a koren svih tih nedoumica lezi upravo u necemu sto i sami masoni to ne poricu nikada do kraja. Naravno to je njihova sustinska tajnovitost i rezistentno nastojanje da iz dubokog i neprozirnog bekgraunda drustvenih odnosa uticu na te odnose vec prema svojim interesima, koji su opet i dalje obavijeni mistikom koja traje vekovima... Masonerije je svakako nezaobilazan, viseznacan i slozen drustveni, psiholoski i kultoroloski fenomen u istoriji ljudskog drustva koji pobudjuje razlicite reakcije kod ljudi, pa sam tako ja licno, dakle subjektivno, pristalica onog misljenja koje ih kvalifikuje kao organizaciju sa negativnim predznakom bez obzira na brojne pokusaje (od masona kontrolisanih) raznih medija koji zele da ih predstave kao dobre i uticajne ljude sklone cinjenu dobrih dela zbog navodnog viska energije, licne odgovornosti i ljubavi prema covecanstvu. Sustinski ih smatram jednom od najvaznijih poluga u kreiranju Novog svetskog poretka iliti Novog doba (New Age), na jedan vesto prikriven, ali zato brutalan, nehuman i nasilan nacin... |
|
|
|
|
|
Novi član
![]() ![]() Offline
Član od: 14.05.2008.
Poslednji login: 06.06.2008 10:54
Godine: 39
|
30.05.2008, 15:01
Citat:
![]() Trazis neko skriveno znacenje izmedju redova pa mi navodis "posebnu" stranu a znas dobro da je smisao bio "...na jednoj jasno definisanoj i odredjenoj strani...". Spreman sam ja za razgovor i mogu ti dati odgovore na neka pitanja ali samo sa nekim ko je otvorenog duha i ko pored svojih stavova ima sluha za druge. Masonerija uopste nema veze sa globalizmom i nije nekompatibilna sa lokal-patriotizmom. Masonerija nije ni religija ni sekta i nema nikakvo ucenje vec je metoda pristupa. Masonsku tajnu je nemoguce odati jer se radi o necemu sto se dozivljava i prozivljava ceo zivot. Uzmimo za primer da je pomorandza tajno voce, svako ko je poznaje mogao bi dati deo tajne opisivajuci je. Neko bi rekao da je okrugla, neko da je boje izmedju crvene i zute, neko da je slatka, neko da je kisela, neko da je puna soka... i drugi ko bi sakupio sve te podatke opet ne bi znao tajnu pomorandze dok je ne bi probao, a i kad bi je probao shvatio bi da ima razlicitih varijanti. Povezivanje Masonerije sa New Age i NWO je krajnje nerealno, ali kako objasniti da pomorandza nije kockasta ![]() |
|
|
|
|
|
|
Iskusni forumdžija
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 06.01.2008.
Poslednji login: juče 23:31
Godine: 32
|
31.05.2008, 10:03
Citat:
"Korist" od Biblije nije samo u brojnoj mistici hebrejskog alfabeta... Radujem se da si spreman za razgovor, mogli bismo naći ne samo jednu temu, veruj mi. Dosad smo bili stranci, ali to ne znači, da ja ne mogu da rezmenjujem saznanja, da pričam sa ljudima drugačijeg stava. Ne teram od sebe ljude drugačijeg shvatanja, ne proganjam ih, i ne bežim od njih. A za ono oko globalizma.. nisam ni shvaćao kako dolazi ta tema ovde, no, ti si je pomenuo, kao u smislu: ja sam zaslepljen antiglobalističkim sajtovima. ![]() --- GOVORIM TIHO I VODIM PSA SA SOBOM ![]() Ein, zwei, drei, vier! Meine freunde, Tanzt mit mir!
|
|
|
|
|
|
|
n o s t r o m o
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
|
31.05.2008, 12:38
Citat:
U SAD 1930.g., po inicijativi tadašnjeg vice-prezidenta, poznatog masona Henri Volesa, bio je prihvaćen novi crtež novčanice od jednog dolara – simbola novca i finansijske moći SAD. I odjednom se na poleđini dolara pojavila egipatska piramida. A iznad nje trougao sa svevidećim okom (?) boga. Iznad oka natpis od 13 slova »ANNUIT COEPTIS« (On je pokrovitelj naše zavere). Indikativno je da nije pokrovitelj Bog, već On. Ko je to On? Prirodno je da se samo po sebi nameće i pitanje kakve to veze ima egipatska piramida sa SAD i šta ona tamo radi na novčanici. Zatim, na poleđini novčanice od jednog dolara svuda dominira mističan masonski ( mnogi bi rekli i satanski) broj 13. 13 stepenica na egipatskoj piramidi. Američki orao drži štit sa 13 pruga. U njegovoj desnoj kandži – simbol masonstva – bagremova grančica sa 13 listova i 13 cvetova. U levoj – simbol rata – vezica od 13 strela. U kljunu orla – traka sa masonskom parolom »jedinstvo u raznolikosti«. Nad orlom caruje šestokraka Davidova zvezda od 13 masonskih pentagrama (petokrakih zvezda). Odmah iza Svevidećeg oka (ranije pominjani On) i okultista idu Iluminati. Njihova struktura je nacrtana na poleđini novčanice od jednog dolara. Taj najviši deo zlatne piramide se sastoji od 13 nivoa. Tribunal Rotšilda Ispod piramide je konačno navedena i ključna parola »NOVUS ORDO SECLORUM« (Novi svetski poredak). Ta parola nesumnjivo pokazuje strateški cilj masonerije. Treba imati na umu i da je sva ta kompozicija starih masonskih simbola bila razrađena prema zadatku Rotšilda, prvu skicu je napravio još Adam Vajshaupt, a dizajner je postao ruski mason slikar Rerih. Ali sama simbolika potiče još iz vremena Starog Egipta.Savet 13 Savet 30 Komitet 300 Bnaj Brit Veliki Istok Komunizam Škotski Krug Rotarijanci Lavovi Joniti Masoni bez kravate Humanizam Posle svega ovoga potpuno deplasirano deluje rečenica na istoj toj novčanici od jednog dolara koja glasi: IN GOD WE TRUST. Samo naivnima nije jasno o kojem i kakvom bogu se tu radi. I na kraju ovog posta bih opet istakao da sam potpuno uveren da je nemoguće ne dovoditi masone u ozbiljnu vezu sa Novim svetskim poretkom i Novim dobom. Tim pre što ni sami masoni to ozbiljno ne demantuju. Primer sa pomorandžom zaista ne bih komentarisao.... |
|
|
|
|
|
|
žena drugog sistema
Član od: 14.11.2007.
Poslednji login: 05.09.2008 21:19
Pol: Žensko
|
31.05.2008, 13:00
Citat:
Zanimljiva mi je cela ta priča a ne raspolažem sa dovoljno informacija da bi učestvovala... ![]() "Whenever people agree with me I always feel I must be wrong" Oscar Wilde
|
|
|
|
|
|
|
Iskusni forumdžija
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 06.01.2008.
Poslednji login: juče 23:31
Godine: 32
|
31.05.2008, 18:00
Teolog sam, a uvek mi zvuči glupo ovo oko brojeva 666 i 13 i sličnih.
To je traćenje vremena baviti se time. --- GOVORIM TIHO I VODIM PSA SA SOBOM ![]() Ein, zwei, drei, vier! Meine freunde, Tanzt mit mir!
|
|
|
|
|
|
n o s t r o m o
|
02.06.2008, 08:59
Ja nisam teolog, ali mi bude uvek bude zao kada neko ne shvati temu...
|
|
|
|
|
|
Novi član
![]() ![]() Offline
Član od: 14.05.2008.
Poslednji login: 06.06.2008 10:54
Godine: 39
|
02.06.2008, 13:38
Citat:
![]() Ako si Teolog onda ja mogu puno vise nauciti od tebe nego ti od mene. Da razjasnimo prvo oko Biblije, ni jedna strana nije manje vazna od druge medjutim neki delovi se direktno odnose na nastanak Slobodnog Zidarstva i kao takvi se posebno izucavaju. Na globalnom nivou napoleonova osvajanja nisu nista manje vazna od otomanskih ali u skolama sirom Srbije se mnogo vise prica o Turskoj okupaciji jer nas se direktno vise ticu. Cesto se cuje prica da je SZ sekta, medjutim to kategoricki demantujem jer Masonerija se u ni jednom momentu ne bavi sustinom i sadrzajem ni jedne religije, cak u nekim svojim oblicima moze biti totalno ateisticka. Masonerija je metoda ili nacin pristupa sadrzaju. (o ovome se moze jos puno reci) Poznavalac Slobodnog Zidarstva ce tesko dovesti u vezu globalizaciju i Masoneiju. Objasnicu malo vise o tome. Jedna masonska Loza je skup osoba koje zajenicki jednom metodom rade na svom duhovnom i moralnom uzdizanju. Dve Loze mogu razmeniti prijateljske odnose ali i ne moraju imati nikakve medjusobne veze. Sto znaci da postoje Loze koje nemaju nikakve veze i odnose sa ni jednom drugom Lozom. Kada vise Loza odluce da razmene prijateljske odnose onda se udruzuju u takozvane Velike Loze koje opet na svom nivou mogu imati ili ne kontakte sa drugim Velikim Lozama u zemlji i svetu. Dve Velike Loze su uvek na istom nivou i ne postoji hijerarhija i piramidalni sistem kako se to obicno zamislja. Brojevi imaju simbolicki znacaj koji im je dodeljen i u njima svako moze da vidi ono sto zeli da vidi, a o svakom broju se moze napisati po cela jedna knjiga. |
|
|
|
|
|
|
(#30 ( |