|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Religija Poslušajte pažljivo svoje srce i pronaći ćete Boga u sebi |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Bog postoji |
|
Odgovor: Bog postoji |
|
|
|
Novi član
![]() ![]() Offline
Član od: 13.08.2006.
Poslednji login: 04.09.2006 02:17
Pol: Muško
|
Odgovor: Bog postoji -
24.08.2006, 14:44
Citat:
Citat:
|
||
|
|
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 22.03.2006.
Poslednji login: 20.08.2007 02:14
Godine: 26
|
27.08.2006, 05:56
Citat:
Citat:
Bog zahteva .... kako koji da li se pitas da li bi bilo cupavih ljudi kada bi berberin radio za dzabe? da li bi i dalje postojali berberi? da se moze uspostaviti analogija izmedju boga i berberina... smesno je smesno je ali u tom slucaju bog verovatno sisa grehe i to debelo naplacuje... sisa ovc#@$@ ovaj.... ljude i svakome se trudi da ugodi, ne bi li ovaj ponovo dosao. (malo podseca na situaciju iz srednjeg veka) Ali ja smatram da su za patnju i napustenu decu najvecim procentom krivi ljudi.... i to drugi ljudi... ne ti koji pate. Sa druge strane onaj koji ide kod berberina ide zbog sebe pa ja i nevidim puno analogije. Iz trenutne perspektive... U nekom "univerzalnom slucaju" da uzmemo u razmatranje boga kao tvorca ljudske(ih) rase(a)... ja verujem da je to moguce da je to takodje i tvorac zivotinja i biljaka.... da, moguce je da je vise njih ucestvovalo u konstruisanju ljudskog bica... da moguce je Sigurno je da nista ne znamo o nasem(im) stvaralac(ima), mada je moguce i da je to samo gospodjica Slucajnost i gospodin Vreme Moze biti mali zeleni ili puno malih zelenih takodje. da je bog ili njegov fokus u odredjenom trenutku na odredjenom mestu... ako je jedan => statisticki nemoguce da bog utice na bol, patnju, napustenu decu... kontradiktorno do granice poplava, zemljotresa i tako to jer nije iskljucena mogucnost upravljanja (delovanja nad) nasom planetom pricao sam o kontradikcijama globalno iako sam neke bio izvukao cak i iz tvoje prve poente. religija "namece" jedno... tokom vremena nauka dokazuje suprotno nauka dokazuje i gradi dokaze na cvrstim dokazima (prethodno dokazanim tvrdnjama). religija nema dokaze, religija ima veru... veru koja mora biti iznad svega ostalog pa i nauke. kontradikcije se pojavljuju kada nas licno iskustvo ili nauka uveri u nesto sto se ne slaze sa nasim dotadasnjim verovanjima jer se iz verovanja u X i verovanja u Y izradja vera u Z sto takodje moze biti vrlo nezgodno jer se kula verovanja u Z rusi kada vise ne verujemo u X. konacni rezultat je razilazenje u shvatanjima razlicitih ljudi.... jedan veruje u jedno, drugi u drugo, treci u trece, i naravno oni koji veruju samo u svoje iskustvo i dokazane cinjenice koje ljudi koji veruju nazivaju ateistima. Ipak se okrece! ![]() |
||
|
|
|
|
|
Novi član
![]() ![]() Offline
Član od: 13.08.2006.
Poslednji login: 04.09.2006 02:17
|
28.08.2006, 00:42
Citat:
Razvoj čoveka I Iznenadjen cinjenicom da medju nama ima jos onih koji veruju u slacajni nastanak ovoga sveta i coveka, ili da je covek slucajem okolnosti nastao od majmuna kako to zagovara teorija evolucije Carlsa Darvina, zelim svama podeliti ovaj tekst koji poziva u sasvim nesto suprotno: Razvoj čoveka I |
|
|
|
|
|
|
... baba Ruija ~
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 10:34
Pol: Žensko
|
06.11.2006, 08:50
Citat:
slazzem se sa Igrom, jer cinjenica jeste da su religija i svete knjige pune kontradikcija.. pune su ih upravo iz razloga sto ne postoji jednostavan odgovor na komplikovano pitanje.. da li bog postoji!? to je pitanje koje sezze daleko u proslost od kako je nastalo covecanstvo, a bice postavljano dok bude svet postojao.. razlicite vere tumache svete knjige na razlicite nacine.. sve je puno kontradikcija upravo iz razloga sto svako bira odredjene delove 'pricha' onako kako njemu odgovara.. za svaki dogadjaj mogu da se nadju dve strane.. ona pozitivna i ona negativna strana.. to sto ja mislim da je religiju izmislio covek, jer je morao naci nesto kao izgovor, je moja stvar.. trebala mu je vera u nesto, jer sam nije mogao da dokuci odgovore na pitanja/pojave/situacije koje nije mogao da objasni.. morao je naci nesto cemu bi pripisao neobjasnjivo i misteriozno.. izmislio je religiju i boga.. nemam ja nista protiv toga, cenim svaku religiju i sve bogove.. da smatram da je religija nacin manipulacije masama -- smatram.. pogotovo u danasnjem svetu.. isto tako mislim da ako vec verujes u boga, onda ga verujes za sebe.. za mene verovanje u boga ne predstavlja ici u crkvu ili se klanjati 5 puta na dan.. no svaka religija ima svoja pravila.. pridrzavas li se tih pravila biti ces pravi vernik, bog ce te nagraditi i otici ces u raj (kad za to bude vreme).. ne pridrzavas se pravila -- nevernik si, kojeg ce bog kazniti i otici ces u pakao (opet kad za to dodje taj dan).. Citat:
![]() Citat:
![]() |
|||
|
|
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 15.09.2006.
Poslednji login: 07.04.2007 20:37
|
10.11.2006, 11:06
Mislim da ti ne bi uspeo da prepoznas pametnu raspravu, za to je potreban talenat koji ti nemas.
" Nauka podrzava Veru ", pa ovo nije ni losa sala, ovo je verbalno povracanje. Koja nauka podrzava " cinjenicu " da svaki muskarac koji pogine za Alaha ide direkt u Raj i tamo mu se dodeljuju 72 device ( koje su verovatno " vecno " " device ", posto u Raju nista nemoze da se izgubi ) ?? Ili koja nauka potvrdjuje " snagu " i uticaj molitve na dogadjaje koji tek treba da se dese ?? |
|
|
|
|
|
Ser Žile
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 14.03.2006.
Poslednji login: danas 14:47
Godine: 32
|
11.11.2006, 22:54
Nema svrhe raspravljati se sa onima koji vide ono shto se videti ne da.. A ne vide ono shto shto ima se u ruku stavlja..A osobito mi proradi probavni trakt od onih koji namecu neshto shto samo po sebi nametljivo nije. Font i rechi im ogromni i preteci, a dusha mala i skvrchena .. Eto gde nichu verski ratovi ..Za 'leba i uz 'leba..;
|
|
|
|
|
|
Poznata faca
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 08.05.2006.
Poslednji login: danas 21:17
Godine: 27
|
12.11.2006, 00:04
-A ono, a opet, sve je politika (ne).
-Politika je: U Iranu (izuzeto zanimljivo kroz istoriju) u Turskoj (gde vera nema problema sa politikom i obratno) Severnoj Koreji, ako hocete (znamo koja je njihova vera, mi narocito) A sta tek reci za prilike u Francuskoj, (ono za feredze(?) srednjoskolki, i jos par primera) Svet prvo treba razumeti, pa tek onda izaci iz kuce (VB npr.) P.S. Idemo na izbore ![]() |
|
|
|