|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Religija Poslušajte pažljivo svoje srce i pronaći ćete Boga u sebi |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Šta mislite o teoriji zavere, koja je tema romana "Da Vinčijev kod"? |
|
Odgovor: Šta mislite o teoriji zavere, koja je tema romana "Da Vinčijev kod"? |
|
|
|
|
|
typingerrormaker :)
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 12.03.2006.
Poslednji login: 12.08.2008 07:33
Pol: Muško
Godine: 27
|
Odgovor: Šta mislite o teoriji zavere, koja je tema romana "Da Vinčijev kod"? -
29.07.2006, 09:25
Da Vincijev Kod ce zasigurno biti jos dugo tema razniraznih debata ubuduce. Vjerujem da je sama knjiga napravila veci uspijeh nego sto je i pisac se tome nadao. Mada spajajuci tajanstvenost, zavjere i druge za ljudski um golicljive teme nije drugo bilo ni ocekivati, a hrsicanske crkve, pre svega Vatikan, su tome jako doprinjele svojim anatemisanjem.
Knjigu nisam procitao al' namjeravam, cim dodjem na red u biblioteci Iz vasih pisanja i iz prica ljudi koji suprocitali knjigu ne mogu a da ne priznam da je i mene zagolicalo pitanje sta to crkva krije. Daleko od toga da je moja vjera poljuljana, ali zavjere nisu cedo danasnjice. Tu su oduvijek i mislim da ni samo hriscanstvo nije ostalo imuno na njih. Svojevremeno sam pricao sa jednim likom koji je daleko upuceniji i u teologiju i istoriju od mene i iz tog razgovora mi je ostalo upecatljivo nekoliko teza. Navodno u Egiptu postoji crkva u kojoj su Isus i Marija se vjencali i zivjeli odredjeno vrijeme. Da u Bibliji nedostaje nekih desetak godina Isusovog zivota a da sa druge strane u ito vreme u nekim Budistickim kjnigama se pominje covijek po imenu Isak koji je od njihovog svestenstva ucio kako da iscjeljuje rukama. I da je sam Isus hriscansku vjeru sagradio na temeljima neke vec postojece vjere, cije sam ime zaboravio, i ciji je znak bio upravo krst. Kad me je upitao sta mislis zasto su ga razapeli bas na krstu ostao sam Isto tako postoji i film "Dekodirani DaVincijev Kod" u kom se pominje svestenik koji je zivjeo negdje u Francuskoj i stekao ogromno bogastvo desifrujuci dokumenta koje je nasao u svojoj crkvi (isto nisam gledao samo se prisjecam detalja koje mi je neko nekada ispricao). Navodno dokumenti su govorili upravo o Isusovom "pravom" porijeklu i njegovom zivotu. Mozda sam se upecao u ovu milenijsku zavjeru ali za mene Isus Hrist ostaje sin Boziji kako propovjeda Biblija i Pravoslavna Crkva. |
|
|
|
|
|
Novi član
![]() ![]() Offline
Član od: 02.09.2006.
Poslednji login: 03.10.2006 21:32
Pol: Žensko
|
02.09.2006, 23:15
Procitah je nedavno..."Tresla se gora, rodio se mis"!
Cista komercijala. to su samo kapi vremena prosute k'o šaka semena po širokoj njivi Gospodnjoj. |
|
|
|
|
|
Novi član
![]() ![]() Offline
Član od: 16.07.2006.
Poslednji login: 20.09.2006 21:57
|
08.09.2006, 22:45
Naravno da se sprema prevara za celo covecanstvo. naime, odgovor treba da se potrazi u Bibliji, knjizi koja ni za 3. 600 godina nije prevazidjena. Hristos je dosao da ponese grehe sveta, vaskrsao je i vazneo se na nebo, i obecao da ce ponovo da dodje. Neprijatelj dusa, djavo zeli da se predstavi lazno kao Hristos i da dovede svoga slugu za vladara sveta, a Biblija ga zove Antihrist. Za tog laznjaka treba temelj da ina veze sa Hristom. zato se pisu knjige poput pomenute, kao i "mesijansko zavestanje" i ostale, da bi se prosirila prica kako je Hristos bio ozenjen i imao potomstvo. Ti potomci su preko Merovinga, franacke dinastije, i preko templara od kojih vremenom nastaju masoni i Iluminati, preziveli do danas i oni bi trebalo da vladaju svetom. A ko su ti ljudi? Ralf Eperson u knjixi "Nevidljiva ruka" i "Novi svetski poredak" opisuje te vladajuce strukture, optuzujuci ih za teror, ratove i pljacku. Osnivac reda Iluminata, jezuita Adam Vajshaupt pominje da ce oni zavladati terorom i da cilj opravdava sredstvo, sto su citirali i komunisticki ideolozi, poznati po teroru. Teror je sprovodila i revolucionarna vlada tokom Francuske revolucije, tokom "Vladavine terora". Da li ste nekada dobili odgovor na pitanje: sta znaci TITO? Nikada odredjen odgovor...a to znaci Tajna Internacionalna Teroristicka Organizacija.
Vladati svetom i u masama proizvesti verovanje da je to Bozja volja. Zato se forsira New Age, lazno verovanje i spiritizam, paganska ucenja, jer su pomenuti i okultisti, sto Gospod osudjuje, i oni i sami priznaju da nastavljaju tradicije egipatskih misterija. Ljudi!!!!!Citajte Bibliju!!!!! Uloga papskog sistema je ta da ljude zarobi u uverenju da moraju da slusaju njih kao predstavnike Bozje, sto oni nisu. (vidi moj topic 666). cast vernim i postenim katolicima koje ce Gospod da pogleda jer On gleda na pobude.. Citajte Epersona, pomenute knjige, Kolmena (Dzon Kolmen "Komitet 300"). i BIBliju iliti Sveto Pismo!!!!!!!!!!!! To je spas. A ovi nikada nemogu da budu potomci krotkog Nazarecanina. A znate zasto On nije imao potomstvo? Zato sto smo svi njegova deca |
|
|
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 01.08.2006.
Poslednji login: 21.12.2006 18:10
|
09.09.2006, 06:22
Monoteisti su skloni piramidalnim konstrukcijama,
bile one toboze "dobre" sa "jedinim bogom" na vrhu ili "rdjave" -- podrvsta koje je teorija zavere... |
|
|
|
|
|
Snebivljiva Aždaja
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: 17.08.2008 12:17
Pol: Žensko
Godine: 33
|
26.09.2006, 17:02
I da, sad se setih. Evo linka za one koji žele malo bolje da prostudiraju ovu sliku. Ovo je baš dobar zoom. Virtual Tour of the Last Supper by Leonardo Da Vinci
|
|
|
|