VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Kultura > Religija

Religija Poslušajte pažljivo svoje srce i pronaći ćete Boga u sebi

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Šta mislite o teoriji zavere, koja je tema romana "Da Vinčijev kod"?
staro
  (#11 (permalink))
kerfija
Iskusni forumdžija
kerfija će uskoro postati poznat člankerfija će uskoro postati poznat član

Član od: 21.04.2007.
Poslednji login: 03.08.2008 13:57
Pol: Žensko
Godine: 41
Odgovor: Šta mislite o teoriji zavere, koja je tema romana "Da Vinčijev kod"? - 23.06.2007, 15:54

Ne vjerujem u to sta se prikazuje na film ,svako moze da kaze sta hoce i da daje scrienu sliku o stvarnosti.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#12 (permalink))
masada
Iskusni forumdžija
masada ima spektakularnu auru oko sebemasada ima spektakularnu auru oko sebemasada ima spektakularnu auru oko sebemasada ima spektakularnu auru oko sebe

Član od: 01.04.2007.
Poslednji login: 31.07.2008 22:19
Pol: Muško
Godine: 46
Odgovor: Šta mislite o teoriji zavere, koja je tema romana "Da Vinčijev kod"? - 27.06.2007, 17:26

Ako neko misli da je ovaj roman teorija zavere onda je i bilo koje literalno delo ista takva teorija.

Zoran

Kuda tako žurno ti ratniče hodis ?
Ka sudbini !

staro
  (#13 (permalink))
kuta
Početnik
kuta će uskoro postati poznat člankuta će uskoro postati poznat člankuta će uskoro postati poznat član

Član od: 28.06.2007.
Poslednji login: 10.08.2008 20:35
Godine: 29
Odgovor: Šta mislite o teoriji zavere, koja je tema romana "Da Vinčijev kod"? - 06.09.2007, 18:41

Nisam bas ljubitelj ovih tema,jer sam razocaran razmisljanjima velike vecine ljudi.Naravno da nikada necu reci da je moja teorija tacna,niti da sam ja pametan a ceo svet lud,ali imam svoj stav i branim ga svim sredstvima.
U ovom filmu se vidi i druga strana svetla.Znamo da je film pravljen po knjizi,a ono sto ne znamo je to da je organizacija Opus Dei zaista postojana organizacija i da je autoru knjige pretila smrcu ako ne povuce delove texta koje crkvi ne odgovara.No ajmo malo ovako...
Ljudi od kad postoje veruju u sile,boga ili bogove u nesto ogromno sto upravlja nasim zivotima i cemu mi sluzimo.
Setimo se price iz vremena kad je crkva palila na lomaci sve sto se protivilo crkvenom misljenju.Izmisljali su vestice samo da bi zapalili piromani vatru
Setimo se kad je crkva znala da bebi koja je zenskog pola veze kamen oko vrata i baca u vodu,pa ako izroni onda nije gresno,a ako ne izroni jbg.bilo je gresno.Mislim strasno!
Pogledajte evo danas koliko je slucajeva da popovi,monasi,boziji sledbenici siluju decu sirom sveta.Znam,znam reci ce sad neko da je to izmisljotina,ali ajde malo mucnite glavom.
Bio sam skoro u manastiru na Fruskoj Gori,jer je moj brat krstio cerkicu.Ragovarao sam u sobi sa Igumanom i jednim Beogradskim popom nasamo.Postavljao sam pitanja i trazio odgovore,ali ni oni mi nisu mogli odgovoriti na sva pitanja.Dok smo pricali u sobu su nam upadali razni ljudi samo da bi poljubili ruku igumanu i da ih on blagoslovi za poost.kada bi ljudi izasli on bi davao malo cinicne komentare na njihov racun.Usla je zena u sobu da trazi blagoslov za svog muza koji ima tumor na mozgu.On ga naravno daje i kad je ona izasla rekao je ovako..."bice joj bolje da sebi nadje nekog bekriju jos dok je vreme,nego da se bori za onog kome nema spasa"!Pop iz Beograda je se samo nasmejao.
Pricali smo jos neko vreme u vezi abortusa i kontraceptivnih sredstava i o tome kako se obicaji i pravila kod nas razlikuju od crkve do crkve,od manastira do manastira.On je samo slegao ramenima i nasmejao se.
Ko sad da mene uveri o tome kako treba verovati u ovo ili ono i ko sad meni da dokaze da je Dunav prav,kad sam svojim ocima video da je krivudav

DOGODINE U PRISTINI!!!!!

staro
  (#14 (permalink))
Lillith
moonlight shadow
Lillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimum

Član od: 13.10.2006.
Poslednji login: 21.05.2008 14:27
Godine: 25
Odgovor: Šta mislite o teoriji zavere, koja je tema romana "Da Vinčijev kod"? - 06.09.2007, 19:11

Jedina cinjenica,osim onih navedenih u prologu knjige(ko ju je citao) je da je Crkva sakrila mnogo toga sto je u Starom veku bilo napisano,otkriveno pa cak da je uticala i na sadrzaj Biblije...
Sto se tice insinuacija da su marija Magdalena i Isus bili vecani,da su kraljevska loza,da je sv.Petar bio peder(inace meni najdraza i najsmesnija pretpostavka) to je samo masta pisca koji je sebi pokusao da da odgovore na neka pitanja vezana za Krscanostvo,od pocetaka pa do danas...

Teorija je sama po sebi interesantna,narocito ako uzmemo u obzir da je Bog stvorio muskarca i zenu da se razmnozavaju a Crkva je sex proglasila grehom i njeni sluzbenici su u celibatu... Da smo svi svoje zivote posvetili samo slavi Bozijoj,tj nasi predci,nas danas ne bi ni bilo...

No dobro,ja licno ne verujem u sve to,dobar SF i intrigantan triler je sve sto je za mene '' Davnicijev kod''.

''Though nothing can bring back the hour of splendor in the grass, glory in the flower, we will grieve not, rather find strength in what remains behind.''

William Wordsworth

staro
  (#15 (permalink))
Isahara
žena drugog sistema
Isahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimum

Član od: 14.11.2007.
Poslednji login: juče 22:28
Godine: 31
Odgovor: Šta mislite o teoriji zavere, koja je tema romana "Da Vinčijev kod"? - 14.02.2008, 00:32

Ta teorija je toliko empirijski argumentovana u knjizi Sveta krv - sveti gral (Majkl Bejdžent, Ričard Li &Henri Linkoln) a koju je Braun (zlo)upotrebio, da nema tu mnogo mesta ne verovanju..

"Whenever people agree with me I always feel I must be wrong" Oscar Wilde

staro
  (#16 (permalink))
believer
clan TNT grupe
believer je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimum

Član od: 17.11.2007.
Poslednji login: juče 23:40
Godine: 42
Odgovor: Šta mislite o teoriji zavere, koja je tema romana "Da Vinčijev kod"? - 14.02.2008, 09:06

Citat:
kuta kaže: Pogledaj poruku
Bio sam skoro u manastiru na Fruskoj Gori,jer je moj brat krstio cerkicu.Ragovarao sam u sobi sa Igumanom i jednim Beogradskim popom nasamo.Postavljao sam pitanja i trazio odgovore,ali ni oni mi nisu mogli odgovoriti na sva pitanja.Dok smo pricali u sobu su nam upadali razni ljudi samo da bi poljubili ruku igumanu i da ih on blagoslovi za poost.kada bi ljudi izasli on bi davao malo cinicne komentare na njihov racun.Usla je zena u sobu da trazi blagoslov za svog muza koji ima tumor na mozgu.On ga naravno daje i kad je ona izasla rekao je ovako..."bice joj bolje da sebi nadje nekog bekriju jos dok je vreme,nego da se bori za onog kome nema spasa"!Pop iz Beograda je se samo nasmejao.
Pricali smo jos neko vreme u vezi abortusa i kontraceptivnih sredstava i o tome kako se obicaji i pravila kod nas razlikuju od crkve do crkve,od manastira do manastira.On je samo slegao ramenima i nasmejao se.
Ko sad da mene uveri o tome kako treba verovati u ovo ili ono i ko sad meni da dokaze da je Dunav prav,kad sam svojim ocima video da je krivudav
fino....oni su se pokazali kao licemeri....ali zasto mislite da ste Vi bolji? Ne verovati im a ipak otici kod njih i zamoliti za odgovore....sta je to ko ne licemerstvo?m?
nego....
to sa knjigom...verujem....
ali stvarno

ploviti se mora i bez broda

staro
  (#17 (permalink))
ispravka
Novi član
ispravka je na dobrom putu

Član od: 17.02.2008.
Poslednji login: 03.03.2008 00:41
Godine: 51
Odgovor: Šta mislite o teoriji zavere, koja je tema romana "Da Vinčijev kod"? - 20.02.2008, 11:56

nije strašno što će samo pisac i filmažđije završiti u paklu na Dan suda zbog ovakve gadne jeresi i tolikog brda laži,već je gadno što milioni su privučeni tom lažju i pristajanjem na nju ginu i sami,.jer je pisano,ko se s kurvom veže jedan sud im biva!oprez bogobojazni.astara je priča lažljivcas satane zapisana još u vreme raspeća Isusa kada su farizeji(popovi,kobi drugi) došlii rekli vlastima rima,da dobro utvrde grob jer učenici će doći da uktradu telo,da bi prevara bilakompletna budući da je taj rekao da ima vaskrsnuti!otuda davanjem novaca vojnicima da lažu,kad je kasnije ipak vaskrsao,jer nemojte me ubediti da bi jedan takav legionar,pripadnik pasa rata takozvanih strašnih legija dao se prevariti da mu neko ukrade zadati plen na čuvanje.to se kod njih životom kažnjavalo.tako uređeno je kako piše da osim novaca za laž ovima ,da im ništa ne bude,da ne budu likvidirani za neodržani zadatak!ta priča kaže pismo u vreme pisanja održala se do danas.tj do tog časa pisanja Biblijskih tekstova,a i danas u 21.veku logično.kroz ovake gadosti bezbožnika.no rugači su prorečeni kao znak poslednjeg vremena.vi bogobojazni se bojte hule!a rugače pustite Božjem sudu.vernicima nije trebe dokazivati u val janostovakve apsurdne lagarije.to može ići deci sa crtaćima,da im se samo predoči da je crtać otrovan!pun laži.
zabrinjava da članci u udarnom listu novosti u nasatavcima su nekih godina išli sasvim normalno i da "niko nije demolirao"(iako nisam za to) redakciju novosti od strane pravoslavne crkve i njenih orlova,jer kada su samo malu reč istine rekli na sabvu nemanjića u jednoj pozorišnoj presdstavi,pozorišteje demolirano,a predstava prekinuta i nikad više nije održana!zar Isus nije veći od čovekazabrinjava koga crkva više ceni u ovom slučaju lažnog svedočanstva o Gospodu?!

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete da pokrenete novu temu
Ne možete da odgovarate na postavljene poruke
Ne možete da priložite fajlove uz poruku
Ne možete da prepravljate svoje poruke

vB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen
Trekbek je uključen
Pingbek je uključen
Refbek je uključen
Pređi na forum

VojvodinaCafe Forum > Kultura > Religija > Šta mislite o teoriji zavere, koja je tema romana "Da Vinčijev kod"?