Nisam bas ljubitelj ovih tema,jer sam razocaran razmisljanjima velike vecine ljudi.Naravno da nikada necu reci da je moja teorija tacna,niti da sam ja pametan a ceo svet lud,ali imam svoj stav i branim ga svim sredstvima.
U ovom filmu se vidi i druga strana svetla.Znamo da je film pravljen po knjizi,a ono sto ne znamo je to da je organizacija Opus Dei zaista postojana organizacija i da je autoru knjige pretila smrcu ako ne povuce delove texta koje crkvi ne odgovara.No ajmo malo ovako...
Ljudi od kad postoje veruju u sile,boga ili bogove u nesto ogromno sto upravlja nasim zivotima i cemu mi sluzimo.
Setimo se price iz vremena kad je crkva palila na lomaci sve sto se protivilo crkvenom misljenju.Izmisljali su vestice samo da bi zapalili piromani vatru

Setimo se kad je crkva znala da bebi koja je zenskog pola veze kamen oko vrata i baca u vodu,pa ako izroni onda nije gresno,a ako ne izroni jbg.bilo je gresno.Mislim strasno!
Pogledajte evo danas koliko je slucajeva da popovi,monasi,boziji sledbenici siluju decu sirom sveta.Znam,znam reci ce sad neko da je to izmisljotina,ali ajde malo mucnite glavom.
Bio sam skoro u manastiru na Fruskoj Gori,jer je moj brat krstio cerkicu.Ragovarao sam u sobi sa Igumanom i jednim Beogradskim popom nasamo.Postavljao sam pitanja i trazio odgovore,ali ni oni mi nisu mogli odgovoriti na sva pitanja.Dok smo pricali u sobu su nam upadali razni ljudi samo da bi poljubili ruku igumanu i da ih on blagoslovi za poost.kada bi ljudi izasli on bi davao malo cinicne komentare na njihov racun.Usla je zena u sobu da trazi blagoslov za svog muza koji ima tumor na mozgu.On ga naravno daje i kad je ona izasla rekao je ovako..."bice joj bolje da sebi nadje nekog bekriju jos dok je vreme,nego da se bori za onog kome nema spasa"!Pop iz Beograda je se samo nasmejao.
Pricali smo jos neko vreme u vezi abortusa i kontraceptivnih sredstava i o tome kako se obicaji i pravila kod nas razlikuju od crkve do crkve,od manastira do manastira.On je samo slegao ramenima i nasmejao se.
Ko sad da mene uveri o tome kako treba verovati u ovo ili ono i ko sad meni da dokaze da je Dunav prav,kad sam svojim ocima video da je krivudav