VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Lifestyle > Kulinarstvo i ishrana > Recepti

Recepti Recepti najukusnijih jela na jednom mestu

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Treba mi recept
staro
  (#1 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 22:10
Pol: Žensko
Godine: 33
Treba mi recept - 23.02.2008, 12:20

Ima ih na netu koliko voliš, al' sad otkrijem da nema ova tema opravdano izazvanim surfovanjem u potrazi za dobrim receptom za zečetinu jer sam juče dobila jednog i ne znam šta da radim sa njim, nikad nisam to spremala, a rekla bih da ovde ima onih koji jesu. Ima li neko dobar oproban recept, kako ga je uostalom najbolje spremiti - da li peći, da li paprikaš... Ako ide u pac koji je najbolji za zečetinu, itd... Unapred za'valjujem.

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Treba mi recept
staro
  (#2 (permalink))
believer
clan TNT grupe
believer je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimum

Član od: 17.11.2007.
Poslednji login: 06.10.2008 23:33
Godine: 42
Odgovor: Treba mi recept - 23.02.2008, 13:26

evo ti jedan recept s neta....

Zec na lovački način

Potrebno:

1 mladi zec,
sok od 1 limuna,
1 dl ulja,
4-5 zrna bibera,
1 struk isečene
majčine dušice,
1 lovorov list,
250 g slanine,
100 g margarina,
500 g šampinjona,
2 l crnog vina,
so,

Priprema:

Odvojiti zečja leđa i butove. Posoliti ih, staviti u zemljani sud, poprskati sokom od limuna i preliti uljem.
Dodati biber, majčinu dušicu, i lovorov list, pa ostaviti meso da u ovoj marinadi odstoji nekoliko sati, povremeno ga okrećati. Propržiti slaninu na zagrejanom margarinu, a zatim je izvaditi rupičastom kašikom.
Na preostaloj masnoći propržiti marinirano zečje meso. Vratiti slaninu, dodati nasečene šampinjone, naliti vinom i proceđenim marinatom, pa kuvati na tihoj vatri dva i po sata, dok meso ne omekša.
Pokupiti sa umaka suvišnu masnoću i poslužiti.

moja majka slicno sprema zeca......obavezan je pac,pozeljna je slaninica....

ja bi meso dok se dinsta poprasila i s malo brasna.....da pokupi masnocu......

ploviti se mora i bez broda

staro
  (#3 (permalink))
DrinChe
just en
DrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimum

Član od: 08.07.2007.
Poslednji login: danas 08:39
Odgovor: Treba mi recept - 23.02.2008, 14:16

Ako si ga stavila u vodu "da prenoći" sa svim mirđijama-odlično.Ako nisi,stavi sad "da preDani",nije kasno,osim ako nisi već krenula u akciju.
U vodu ja stavljam 2-3 kašike sirćeta,lovorov list,nekoliko zrnaca bibera,češnjeve belog luka...
I pre nego počneš da špikuješ slaninom(to za rerna varijantu),da praviš paprikaš ili nešto treće,proveri svaki komadić mesa viljuškom ako je zeka to jest... povadi deliće olova

" Živim zbog sela, meni je svejedno" - reče popadija.
" I ja pišem zbog drugih, meni je sve jasno " - odgovorih.

staro
  (#4 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Odgovor: Treba mi recept - 23.02.2008, 14:32

Dobila sam ga zamrznutog. I to sam jedino i čula od saveta kad sam ga dobila. Da obavezno treba da ga stavim u vodu i tu da ga otapam, a zašto ne znam. A kao ako ću paprikaš onda ne mora pac Nisam krenula u akciju al' moraću sutra deda cupka oko zamrzivača

Fala ve

staro
  (#5 (permalink))
bezec
Početnik
bezec će uskoro postati poznat član

Član od: 05.02.2008.
Poslednji login: 07.10.2008 06:27
Pol: Muško
Godine: 31
Odgovor: Treba mi recept - 23.02.2008, 14:37

Ako je zec divlji,ja bih te savetovao da spremiš paprikaš...za tebe,kao kuvara,je ipak sigurnije da će ti uspeti a verovatno i jednostavnije ipak,recept od 'beliver' će vizuelno lepše izgledati. Znaj da jesam lovac,ali nisam neki kuvar - više volim da jedem...jebi ga,za zeca baš ne znam nijednu kuvarsku foru ali ću ti reći jedan detalj za paprikaš od divlje svinje:pre oko mesec dana na jednom banketu moj drugar je kuvao i uhvatio sam ga da je iseckao nekoliko jabuka nakon što je stavio i meso da se kuva,posle mi je priznao da jeste i da to mora da bude isključivo 'zlatni delišes'...

VOJVODINA MOJA DOMOVINA

staro
  (#6 (permalink))
DrinChe
just en
DrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimum

Član od: 08.07.2007.
Poslednji login: danas 08:39
Odgovor: Treba mi recept - 23.02.2008, 14:43

u pac stavljaj svu divljač.izvlači onaj "miris".to ja samo zbog...zatoNeće omekšati,ne se sekiraš

ola-la!ovo za jabuke nisam znala-thnx bezec!

p.s.uz gulaš ne moraš klasiku-pire,špagete...probaj običan kačamak-prste da poližeš!

" Živim zbog sela, meni je svejedno" - reče popadija.
" I ja pišem zbog drugih, meni je sve jasno " - odgovorih.

Poruku je izmenio DrinChe, 23.02.2008 u 14:53.

staro
  (#7 (permalink))
Arthur Dent
Hitchhiker's Guide
Arthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimum

Član od: 17.05.2007.
Poslednji login: danas 21:37
Odgovor: Treba mi recept - 23.02.2008, 16:37

Citat:
SQUAW kaže: Pogledaj poruku
Dobila sam ga zamrznutog. I to sam jedino i čula od saveta kad sam ga dobila. Da obavezno treba da ga stavim u vodu i tu da ga otapam, a zašto ne znam. A kao ako ću paprikaš onda ne mora pac Nisam krenula u akciju al' moraću sutra deda cupka oko zamrzivača

Fala ve
Kod zečetine ti nema neke naoke
Staviti ga u pac da odleži, a to da li će ići u paprikaš ili ne, nije bitno
još jedna stvar koja je bitna kod zečetine
nemilice troši slaninu, naročito ako spremaš pečenog - meso mu je prilično suvo
ja lično volim kada ima i dosta belog luka

Pošto zec spada u sitniju divljač, dovoljno je da u pacu odleži 24h
E sad što se paca tiče, preporučujem klasični (hladan pac)
za jednog zeca ti je potrebno otprilike 1dl sirćeta, zelen, mrkva, i crni luk, malo bibera u zrnu, lovor list, i majčine dušice
na dno posude poredjaš zečetinu (sečenu po zglobovima, tako da kosti ostanu cele) prekriješ sve to isečenim povrćem, dodaš biber, lovor i majčinu dušicu, i na kraju sve preliješ sirćetom i vodom (umesto vode može i vino, potreban je otprilike jedan decilitar)
to malo mesa što nije prekriveno pacem, namaži jestivim uljem - dovoljna je koja kap, tek da meso promenilo boju
i posle 12 časova je preporučljivo okrenuti zečetinu

staro
  (#8 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja

Odgovor: Treba mi recept - 23.02.2008, 17:06

Pa dobro, svi su recepti uglavnom tu negde, slični sastojci se vrte, pa ćem nešto da iskombiniram od toga Ovde je već počela čitava sprdnja kad sam rekla to za olovo (kao da ja moram da znam da je taj lovac to uradio već i sredio zeca )

- Tata, a ko je ubio našeg zeca? Ja to neću da jedem Ja ću pile. ()
- Niko, naš zec je samoubica.
- Ahaaaaa
- Šalim se... niko ga nije ubio, umro je.
- Kako je umro?
- Video je lovca i dobio infarkt. On ga je posle samo doneo.
-

Citat:
probaj običan kačamak-prste da poližeš!
Ja obožavam, al' ne verujem da će biti usvojeno

@bezec
Ja sam mislila da lovci najbolje spremaju divljač. I da to svi znaju

Hvala

staro
  (#9 (permalink))
alokin74
Al' je lepo biti ...
alokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimum

Član od: 04.04.2007.
Poslednji login: danas 18:39
Godine: 34
Odgovor: Treba mi recept - 23.02.2008, 17:10

Staviš ga u vatrostalnu, naspeš malo vode i sve to gurneš u rernu koja je odpanjena na 200 stepeni.
Ne možeš da pogrešiš.

Quid quid latine dictum est altum viditur!

staro
  (#10 (permalink))
HLEBmaster
Ser Žile
HLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimum

Član od: 14.03.2006.
Poslednji login: danas 20:32
Godine: 32
Odgovor: Treba mi recept - 23.02.2008, 19:03