|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Recepti Recepti najukusnijih jela na jednom mestu |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Treba mi recept |
|
|
|
|
|
....dream chaser....
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 23.10.2007.
Poslednji login: juče 22:42
Pol: Žensko
Godine: 28
|
Odgovor: Treba mi recept -
08.07.2008, 13:47
Citat:
![]() Hvala ti...Probacu obavezno.... ![]() Garant je caka u mleku..... voljenu spasava, samo onaj ko noz vadi Isaka dobija." Soren Kierkegaard |
|
|
|
|
|
|
....dream chaser....
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 23.10.2007.
Poslednji login: juče 22:42
Godine: 28
|
13.07.2008, 20:36
@ Tvoja spremala sam u petak....
Odlicno je ![]() U marinadu sam dodala jos ruzmarin i maslinovo ulje, a prekla sam u rerni, i svo vreme prelivala tecnoscu iz marinade, a u luk i presun koji je preostao sam sipala novo ulje i time prelila ribu pre serviranja.... Hvala za divan recept ![]() voljenu spasava, samo onaj ko noz vadi Isaka dobija." Soren Kierkegaard |
|
|
|
treba mi recept |
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 18.11.2006.
Poslednji login: 02.09.2008 19:37
Pol: Muško
Godine: 43
|
treba mi recept -
29.08.2008, 19:06
Nabavio sam nekoliko Hokaido tikvica, navodno su dobre, a i kao dekoracija idu dobro...
Ima li neko neki isproban recept, na vojvodjanski nacin? Voleo bi da ih pojedem... ali sta da radim sa njima? Moyda ovo nije pravo mesto za moja pitanja, ali trazim pomoc!? ![]() |
|
|
|
Odgovor: treba mi recept |
|
|
Snebivljiva Aždaja
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 01:26
Godine: 33
|
Odgovor: treba mi recept -
29.08.2008, 23:07
Citat:
Ne znam koji je vojvođanski način, al' znam makrobiotički ![]() 1 veća tikva (800 do kilogram), 1 iseckana glavica luka, 4-5 šolja izvorske vode i 1/2 kašičice morske soli. Oljuštiš tikvu, staviš iseckani luk u lonac i dodaš iseckanu tikvu zajedno sa vodom. Dodaš navrh noža morske soli, kuvaš dok ne provri, staviš poklopac i smanjiš. Kuvaš na tihoj vatri 20 do 30 minuta, ili dok tikva ne omekša. Izvadiš tikvu i ispasiraš je, vratiš pire od tikve u lonac i dodaš ostatak soli. Kuvaš dok ne provri, smanjiš vatru i ostaviš da se krčka 20 minuta. Garniraš peršunom ![]() p.s. Možeš ovakvu čorbu praviti i sa drugim tikvama i bundevama i možeš dodati malo kudzu-a (kuzu-a = beli skrob) u prahu pošto ispasiraš tikvu da bi dobio krem-supu ![]() I varijanta sa pirinčem: 1 šolja hokaido bundeve (isečena na komade od 0,5-1 cm), 2 šolje kuvanog pirinča, 1/2 šolje luka isečenog na kockice, 5-6 šolja vode, 1/4-1/2 kašičice soli. Staviš luk na dno lonca, zatim ređaš bundevu, a preko nje pirinač. Dodaš vodu i navrh noža soli, kuvaš dok ne provri. Smanjiš vatru i ostaviš da se krčka od 45 minuta do 1 sat. Dodaš tad soli po ukusu i kuvaš još 15-20 minuta. Hokaido možeš i da ne ljuštiš. A ovo sam našla na netu: http://kuharicazadjecu.blog.hr/2007/...aido-juha.html
|
|
|
|
|
Odgovor: treba mi recept |
|
|
Rainbow
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 17.10.2007.
Poslednji login: danas 02:49
Godine: 31
|
Odgovor: treba mi recept -
29.08.2008, 23:21
Citat:
Evo ti još jednog recepta,nemam pojma na koji je način ,al je isprobano i ukusno ![]() Čorbe i supe |
|
|
|
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 18.11.2006.
Poslednji login: 02.09.2008 19:37
Pol: Muško
Godine: 43
|
02.09.2008, 19:31
Hvala za recepte, ponesto smo i isprobali!
![]() Najjednostavniji je sledeci, a ide kao prilog ili kao samo jelo, pa ako eventualno neko hoce da proba: Preseče se tikva(hokaido) na pola, izvade se semenke i treba iseći na komadiće, dobiju se parčići kao kiflice. Stavi se papir u pleh, poredjaju se parčići, treba ih zaliti uljem i posoliti. tikva se ne guli, kora je tanka i jestiva. Peče se dvadesetak minuta na 200 C, prijatno! ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 02.07.2008.
Poslednji login: danas 00:05
Godine: 54
|
03.09.2008, 12:00
Zec u kotliću Iseći zeca na komade (ako je domaći zec nije neophodno držati ga u pacu) i svaki komad uvaljati u brašno. Pripremiti vatru i kotlić iznad nje u koji je stavljeno ulje. Kad se ulje dobro ugreje, uvaljane parčiće zeca staviti da se proprže, tek toliko da se zarumeni svaka strana. Kad su svi komadi zeca proprženi, u tu istu masnoću staviti 2 do 3 veće glavice sitno isečenog crnog luka da se malo proprži, a zatim vratiti komade zeca u kotlić i dodati režnjeve tanko sečene slanine (nekoliko). Naliti mlaku vodu i 2 dl belog vina, koliko da meso tek ogrezne. Staviti zeleni, lorber, zrna bibera, vegetu (ili neki drugi začin) po ukusu, dobar prstohvat sušenog bosiljka, majčine dušice i đumbira. Pustiti da se krčka dok meso potpuno ne omekša, uz povremeno dodavanje vruće vode (kad ona u kotliću uvri), ali uvek samo da tek prekrije meso. Kad je skoro gotovo, proveriti slanoću i eventualno dosoliti (može opet začinom), dodati 1-2 kašičice brašna i 1 kašičicu aleve paprike (može ljuta, ko voli), sve razmućeno u osrednjoj šolji vode. Kuvati još oko 5 minuta i služit |