VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Lifestyle > Kulinarstvo i ishrana > Recepti

Recepti Recepti najukusnijih jela na jednom mestu

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Treba mi recept
staro
  (#11 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 21:59
Pol: Žensko
Godine: 33
Odgovor: Treba mi recept - 25.02.2008, 00:32

Jbte ono nije zec nego lama veliki neki. Iseckala i stavila u pac, al' sa belim vinom plus sve što ste rekli, i sad neka stoji, ništa mu neće faliti ni do prekosutra pa ću posle da špikujem Ovako je prošao za sad

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#12 (permalink))
Arthur Dent
Hitchhiker's Guide
Arthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimum

Član od: 17.05.2007.
Poslednji login: 24.06.2008 02:38
Pol: Muško
Odgovor: Treba mi recept - 25.02.2008, 14:51

Citat:
bezec kaže: Pogledaj poruku
... jedan detalj za paprikaš od divlje svinje:pre oko mesec dana na jednom banketu moj drugar je kuvao i uhvatio sam ga da je iseckao nekoliko jabuka nakon što je stavio i meso da se kuva,posle mi je priznao da jeste i da to mora da bude isključivo 'zlatni delišes'...
Ne mora isključivo da bude zlatni delišes
njega verovatno stavlja zato što se brže raskuva od većine jabuka
a jabuku stavlja verovatno zato što ne koristi demiglas (jedan od osnovnih fondova) ili sos espanjol - demiglas je baza ovog sosa, i redovan sastojak većine kuvanih jela od divljači
elem, pored govedjih kostiju, povrća i začina u demiglas se ubacuju i očišćene jabuke (sa korom, ali bez koštica)
ko zna, lako može biti da je dok si bio okrenut, ubacio i kašikicu dve marmelade
... tek to bi te iznenadilo
i to je sasvim uobičajen začin kod divljači
Citat:
SQUAW kaže: Pogledaj poruku
Jbte ono nije zec nego lama veliki neki. Iseckala i stavila u pac, al' sa belim vinom plus sve što ste rekli, i sad neka stoji, ništa mu neće faliti ni do prekosutra pa ću posle da špikujem Ovako je prošao za sad

Za sledeći put (mada sumnjam da će ga biti )
luk nema potrebe tako sitno da isečeš (ako ništa drugo uštedećeš koju suzu i malo vremena) mrkve treba manje, a zeleni više
redovna greška kod većine domaćica, uvek stavljaju više mrkve nego zeleni
kod paca to i nije toliko bitno, no kod kuvanih jela jeste
mrkva se ubacuje zbog boje, a zelen zbog arome

Zatim beli luk kada ubacuješ u pac dovoljno ga je samo razbiti (nije potrebno čišćenje) i dobro oprati

Ništa strašno, zečetinu nakon vadjenje iz paca samo treba dobro oprati i iscediti

staro
  (#13 (permalink))
Tami80
trag u beskraju
Tami80 je savršen članTami80 je savršen članTami80 je savršen članTami80 je savršen članTami80 je savršen članTami80 je savršen članTami80 je savršen članTami80 je savršen članTami80 je savršen članTami80 je savršen članTami80 je savršen član

Član od: 30.01.2008.
Poslednji login: danas 14:34
Godine: 28
Odgovor: Treba mi recept - 25.02.2008, 15:20

Zec je najbolji (za mene) kada se priprema sa belim lukom,sa sto vise povrca i vinom...mmmm...prste da polizes.

" Ljude treba suditi samo po njihovim vrlinama , a ne po njihovim manama; medjutim,po vrlinama nas ocenjuju samo nasi prijatelji, a nasi neprijatelji nas ocenjuju samo po nasim manama."

staro
  (#14 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Odgovor: Treba mi recept - 25.02.2008, 16:32

Sad ću ovog Artura da stavim u pac, drž'te me ... što me nije pohvalio da sam zeku dobro zalivadila Nisam bwe sekla sitno luk, na rebarca samo, to ja brzinski. A što jes jes, jednako sam stavila i šargarepe i zeleni. Nisam stavila beli luk uopšte ja sam to mislila kad ga izvadim iz ovoga da sa belim i slaninicom ušpikujem pre glavnog kuhanja. Al' mogu i sad neki da ubacim unutra ako treba, ionako će do sutra da stoji. Dakle, stavila samo usoljenog zeku, belo vino plus vinsko sirće, crni luk, zelen i šargarepu, lorber, biber zrno i majčinu dušicu. E sad... kad ja zeku izvadim pa operem&ocedim, mislim se da procedim ovaj pac pa da ga upotrebim za kuvanje i izblendiram ove povrćke pa da i njih dodam u kuvanju (mogu onda da dodam još zeleni da ispravim greKšu ) A? Ili to uopšte sa tim ceđenjem nije dobra ideja

staro
  (#15 (permalink))
DrinChe
just en
DrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimum

Član od: 08.07.2007.
Poslednji login: danas 18:43
Odgovor: Treba mi recept - 25.02.2008, 19:10

osim marinade-paca,a i rasolom ga zovu,svašta nešto lepo na njihovom sajtu:
- Ћевапи
- Роштиљ
- Дивљач
- Говедина
- Изнутрице
- Јагњетина
- Јунетина
- Млевено месо
- Пилетина
- Срнетина
- Свињетина
- Телетина

staro
  (#16 (permalink))
Arthur Dent
Hitchhiker's Guide
Arthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimum

Član od: 17.05.2007.
Poslednji login: 24.06.2008 02:38
Pol: Muško
Odgovor: Treba mi recept - 25.02.2008, 19:52

Citat:
SQUAW kaže: Pogledaj poruku
Sad ću ovog Artura da stavim u pac, drž'te me
Ta baš se i nećete ovajditi od toga
ne mi jasno
ja mislio da ima viška zečetine
Citat:
... što me nije pohvalio da sam zeku dobro zalivadila Nisam bwe sekla sitno luk, na rebarca samo, to ja brzinski. A što jes jes, jednako sam stavila i šargarepe i zeleni. Nisam stavila beli luk uopšte ja sam to mislila kad ga izvadim iz ovoga da sa belim i slaninicom ušpikujem pre glavnog kuhanja. Al' mogu i sad neki da ubacim unutra ako treba, ionako će do sutra da stoji.
Ma nije problem uopšte
ja to reko samo za sledeći put - ako ga bude
i bez brige, ako umeš da skuvaš običan gulaš, umećeš i zečiji paprikaš
Citat:
Dakle, stavila samo usoljenog zeku, belo vino plus vinsko sirće, crni luk, zelen i šargarepu, lorber, biber zrno i majčinu dušicu. E sad... kad ja zeku izvadim pa operem & ocedim, mislim se da procedim ovaj pac pa da ga upotrebim za kuvanje i izblendiram ove povrćke pa da i njih dodam u kuvanju (mogu onda da dodam još zeleni da ispravim greKšu ) A? Ili to uopšte sa tim ceđenjem nije dobra ideja
Ma ideja je dobra
tako bi trebalo po originalnom receptu
no ja se sve nešto mislim da će onima koji jedu to biti previše gurmanski,
i prenagao prelazak na miris divljine
bolje upotrebi novo povrće, i novu vodu
osim ako nećeš da ga spremaš u dve šerpe
tek da vidiš da li sam u pravu, što se zadnjeg zaključka tiče

ma zaboravi da sam spominjao dve šerpe
i mani se tog

staro
  (#17 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja

Odgovor: Treba mi recept - 25.02.2008, 23:08

Citat:
Arthur Dent kaže: Pogledaj poruku
Ta baš se i nećete ovajditi od toga
ne mi jasno
ja mislio da ima viška zečetine
Zečetine nikad dosta

Citat:
Ma nije problem uopšte
ja to reko samo za sledeći put - ako ga bude
i bez brige, ako umeš da skuvaš običan gulaš, umećeš i zečiji paprikaš
Biće, biće Naravno da umem, samo ovo reko' kuvam prvi put, a volim ovim mojim muškima da ugađam i da im ispa'ne lepo A detaljišem zato što ja to ne jedem i ne probam a nekad nemam koga da uFatim da mi proba

Citat:
Ma ideja je dobra
tako bi trebalo po originalnom receptu
no ja se sve nešto mislim da će onima koji jedu to biti previše gurmanski,
i prenagao prelazak na miris divljine
Ne verujem. Elem, sve jasno kao dan, javim kako je ispalo da ne davim više, a dve šerpe zaboravila odmah

Citat:
i mani se tog
Taj film nećeš da gledaš Ja i kad spavam turim sekirče pod glavu za svaki slučaj. Hvala za sve + za tomahavk

staro
  (#18 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja

Odgovor: Treba mi recept - 27.02.2008, 12:07

Eve ga, očišćen od kostiju ofskroz, kažu blag i lep, mekan kao duša

A meni liči na tunjevinu jbte

staro
  (#19 (permalink))
alokin74
mouse hunter...
alokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimum

Član od: 04.04.2007.