VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Lifestyle > Kulinarstvo i ishrana > Recepti

Recepti Recepti najukusnijih jela na jednom mestu

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)
staro
  (#51 (permalink))
ZOE
uvek ista
ZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimum

Član od: 13.12.2006.
Poslednji login: danas 01:26
Pol: Žensko
Godine: 46
Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste) - 23.01.2008, 16:21

hmmmm.... kako da nazovem ovaj specijalitet
pa recimo:

gurmanska salata:

- sastojci:

glavica zelene salate
2 zelene paprike (vece)
glavica crnog luka
300 g mlevenog mesa
100 g dimljene slanine
50 g trapista
1 kesa cipsa
vegeta
biber
majonez

Izdinstati mleveno meso, sa vegetom.
Iskidati zelenu salatu, krupnije iseckati crni luk i papriku.
Dimnjenu slaninu sitno iseckati i isprziti.
Kada se mlevono meso i slanina ohlade pomesati sa salatom, narendati trapist, dodati biber i majonez (vise ili manje, po ukusu) i na kraju dodati izmrvljen cips. Ovo sve promesati.

Prijatno!

Svete, kad umrem, sačuvaj u svojoj tišini samo jednu reč za mene: "voleo sam"
(Tagore)

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#52 (permalink))
Kalina
....dream chaser....
Kalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimum

Član od: 23.10.2007.
Poslednji login: danas 09:02
Godine: 28
Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste) - 25.01.2008, 16:31

Punjene lignje

LIgnje srednje velicine, ne one sasvim male, nikako, oprati,odvojiti gornji deo od donjeg, ocistiti i ocediti.
Gornji deo iseckati skroz sitno, srazmerno tome naseckati i pancetu ili neko suvo meso, skuvati malo rize, naseckati persun i beli luk, sve to sjediniti, zatim doodati
tome maslinovog ulja, soli i bibera, oko pola decilitra belog vina (ili manje), moze i malo limunovog soka.
Tom smesom napuniti donji deo lignji, zatvoriti ga cackalicom i peci. Mogu zajedno da se peku i maldi krompirici....

Ako na forumu vec postoji neki slican recept ja se izvinjavam sto ponavljam.....

" Samo onaj ko u teskobi strepi, mir svoj nalazi, samo onaj ko u donji svet silazi,
voljenu spasava, samo onaj ko noz vadi Isaka dobija."
Soren Kierkegaard

staro
  (#53 (permalink))
believer
clan TNT grupe
believer je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimum

Član od: 17.11.2007.
Poslednji login: juče 22:25
Godine: 42
Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste) - 25.01.2008, 22:24

desert: VENERINA PENA

Staviti u mikser: 1 bananu,1/2 jabuke,1 kivi,1 belance,4 kasikie smedjeg secera,1 kasiku likera od mente ili sok od pola limuna.
Miksirati oko 3 minuta.
Sipati krem u visoke case i ukrasiti listicima mente i kolutom limuna.

mera je za dve osobe....bilo bi lepo da ta druga osoba nije kamiondzija....ako jeste,za njega ohladite pivo.....

divlja u srcu

staro
  (#54 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 08:59
Godine: 33
Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste) - 02.02.2008, 23:34

Kuglof, slani

6 belanaca umutite dobro, onda se doda 6 žumanaca i polako dodaje seckano (sitno):

400 g praške šunke, 5 obarenih šargarepa, 150 g pilećih prsa, 2 čaše* krupno rendanog kačkavalja (na ono za jabuke), 4 kisela krastavčića, pola čaše* ulja. Može soli po ukusu a i ne mora uopšte dovoljno je i ono što puste šunke, krastavčići i kačkavalj.

Kako se dodaje jedno po jedno, tako se i polako meša. Pomešati 200 g brašna i 1 prašak za pecivo pa to takođe polako dodavati u tu masu i mešati.

Kuglof (posudu) premazati margarinom (ja to na prstiće i utrljam lepo u one žljebove), sipati masu, poravnati i staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni tačno 45 minuta

* čaša = ona plastična od pavlake

p.s. Kuglof (posuda) treba da je veličine koja lepo staje na plitak veliki tanjir kad se prevrne

Eto ga:

I isečen:

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

staro
  (#55 (permalink))
Kitty
...one of a kind...
Kitty je dostigao maksimumKitty je dostigao maksimumKitty je dostigao maksimumKitty je dostigao maksimumKitty je dostigao maksimumKitty je dostigao maksimumKitty je dostigao maksimumKitty je dostigao maksimumKitty je dostigao maksimumKitty je dostigao maksimumKitty je dostigao maksimum

Član od: 20.08.2007.
Poslednji login: 07.07.2008 13:16
Godine: 34
Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste) - 05.02.2008, 19:02

Jaffa torta

Potrebno:

˝ kg Jaffa keksa
2 dl soka od narandže
100 g čokolade za kuvanje
100 g lomljenog petit keksa
100 g mlevenog keksa
150 g mlevenih oraha
150 g margarina
1,5 dl mleka
3 kašike šećera

Jaffa keks seći na četiri dela i zaliti sokom od narandže.

Mleko, margarin i šećer zagrejati i kada se smesa otopi i sjedini dodati čokoladu, pa orahe i mleveni keks. Kada se smesa ohladi dodati izlomljen keks i Jaffu natopljenu sokom od narandže.

Oblikovati smesu u oblik po želji, ili staviti u kalup, i posuti mlevenim orasima, čokoladom, šećerom u prahu, šlagom i sl.

When life hands you lemons, ask for tequila and salt

staro
  (#56 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste) - 09.02.2008, 01:16

E danas kad sam se zezo po kuKinji, reko' što ja ne bih slikala, kao i onaj kuglof, kad sam već pisala recepat, možda na osnovu slike bude zanimljivije, pa inspiriše, ak' je nekom dosadno da čita samo

Citat:
SQUAW kaže: Pogledaj poruku
PIZZA PITA
Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)

Naređa se kako piše pa se uvije u rolat pa se stavi u fridž da kulira sat-dva

Pa se ovako secka pa se ovako ređa fino zgusnuto 'nako kao kad izađe samo 200 vozila GSB-a na ulice

Pa ove što se guraju u busu gađaš malo jajima i pavlakom i lansiraš u rernu al' ne lansiraš se na net ako si sklerotičan da ne bi bilo belaja

Uzmeš omiljeni tanjir, otpevaš jedan "Parni valjak" zbog radi - jebi delije živećeš veselije i naređaš pitu

... i ove što nisu raskitili jelku samo još jednom značajno i popreko pogledaš

staro
  (#57 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja

Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste) - 29.02.2008, 01:19

Pravila sam ovaj, slatki, nije loš :

http://www.serbiancafe.com/kuvar/7/1127/Mocartov-kuglof

Sve sam radila po receptu (nisam sipala rum nego ekstrat ruma), ali šta bih ja tu popravila - ostavila bih grožđe i limun malo duže u tom rumu, možda i da prenoći, ovako sam ja to odmah potopila i iscedila I obavezno kuglof u zvono, da se ne bi sušio ako nemate termite kao ja pa vam ne ostane kuglofa Ukusan je sad će pa'ne neki novi

staro
  (#58 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja

Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste) - 18.04.2008, 10:41

Another slatki kuglof

Mnogo je jednostavan, a ukusan. Ujutru uz mleko je superiška... ili uveče
1 kisela pavlaka, 3 jaja, 1 čaša neskvika, 1 čaša mlevenih oraha, 1 čaša šećera, pola čaše ulja, 1 čaša brašna, 1 vanila i 1 prašak za pecivo. Sve se umeša (prvo naravno dignete belance u sneg pa zatim ostalo dodavati), podmaže se kuglof, nalije masa (koja je i živa 'nako ukusna ) i peče 55 minuta do sat na 180-200. Može gore i da se pospe posle prah šećerom, a ne mora. Obavezno u zvono da se ne suši.

Čaša = ona od pavlake

p.s. ako menjate neskvik za kakao onda će biti manje sladak, pa bi možda trebalo dodati još šećera.

staro
  (#59 (permalink))
Zvonchica
Lutka
Zvonchica je dostigao maksimumZvonchica je dostigao maksimumZvonchica je dostigao maksimumZvonchica je dostigao maksimumZvonchica je dostigao maksimumZvonchica je dostigao maksimumZvonchica je dostigao maksimumZvonchica je dostigao maksimumZvonchica je dostigao maksimumZvonchica je dostigao maksimumZvonchica je dostigao maksimum

Član od: 03.12.2006.
Poslednji login: juče 22:10
Godine: 24
Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste) - 08.06.2008, 13:45

Voćni jogurt -jagode

200 gr jagoda
150 gr (2dl) jogurta
100 gr (pola čaše) mleka
50 gr (5-6 kašika) šećera u prahu
malo vanilin šećera

-Sve samleti u blenderu

Voćni sladoled

2 pavlake
2 čaše šećera
500 gr voća
1 šlag

Prvo umutiti pavlaku i šećer, dodati samleveno voće i na kraju umućen šlag.
I naravno.. turiš u zamrzivač