Jelo kojem ne znam ime ali pravila sam ga danas pa se sad setila da ga upišem ovdi, možda će da proba još neko da smulja ovo:
Pileće belo meso (500, 600, 700 gr, koliko kupite) iseći na kockice (ne na minijature baš) i na 10 minuta propržiti na ulju u tiganju. To staviti sa strane.
Drugi tiganj na tebe je red (onaj najveći što imate, dubok) - crni luk iseći na kockice, propržiti na ulju da bude staklast, dodati 1 pakovanje pečurki isečenih na listiće, biber i vegetu po ukusu, i dinstati i to 10 minuta. U to na kraju iscediti i 1 limun (može i pola ako ne volite mnogo kiselo) i umešati 2 kisele pavlake (ili skoro 2, kako procenite).
Ugrejali ste rernu za to vreme na opaku temperaturu.
Uzimate vatrostalnu posudu ili pleh malo dublji, sipate meso, preko toga pečurke i nalijete i 1dcl vode (pola čaše) da ne bude suvo. Gurnete u rernu na 10 minuta. Posle 10 minuta izvadite iz rerne, narendate na krupno kačkavalj da bude pokriveno jelo (ne znam koliko kačkavalja

), vratite u rernu na 5 minuta, onda isključite posle 5 minuta i ostavite još 10 minuta u toploj rerni. Gotovooooo
Uz to napravim i zelenu salatu i pire krompir