|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Recepti Recepti najukusnijih jela na jednom mestu |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste) |
|
|
|
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 25.01.2007.
Poslednji login: 30.08.2008 11:19
Pol: Muško
|
Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste) -
03.09.2007, 11:30
Dimljene kolenice ispod sača Jedan recept koji smo ja i moj kum praktikovali više puta da spremamo na Fruškoj Gori.Jednostavno da bi ga spremili mora Vas poslužiti lepo vreme i morate biti raspoloženi za koji sat dobrog kuvanja uz domaću rakiju ili hladno pivo. Prvo napravite dobru žar kako bi držala temperaturu dok jelo ne bude gotovo. Sač pre pečenja namažite dobro sa uljem ili mašću.Slažite lagano povreće i to po mogućnosti papriku baburu.šargarepu,nešto manje crnog luka i paradajza isečenoih na kolutove.Zatim stavite dimljene butkice koje ste prethodno dobro začinili vegetom ili nekom drugom mešavinom začina.Većinu začina upije kasnije krompir.So stavljati po ukusu jer dimljene butkice već mogu biti dovoljno slane. Na i oko butkica staviti mnogo,mnogo krompira.Neki ljubitelji dobre hrane spremni su čak da tvrde da je krompir ovako spreman najukusniji. Prosto sva aroma se skupi u njemu.Na kraju ubacimo u sač i po koji lovorov list.Sada do vrha sača nalijemo vode,koja će kasnije polako da ispari. Sač staviti na žar i lagano peći butkice.Poželjno je po koji put i otklopiti poklopac tek da vidite kako jelo napreduje. Ako je žari malo , možete je napraviti sa strane sača i dodati je pod dno,ne sa strana jer usled jake temperature krompir može da se zalepi za strane sača. Dobro spremanje ovog jela zahteva i iskustvo koje se naravno stiče učestalijim spremanjem . |
|
|
|
|
|
uhvatio i popustio
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 28.01.2007.
Poslednji login: danas 01:29
Godine: 57
|
08.10.2007, 21:01
J O G U R T
jedan litar mleka prokuvanog i ohlađenog i jedna čaša(2dcl) kiselog mleka promešajte dobro i gotovo! |
|
|
|
|
|
uhvatio i popustio
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
|
08.10.2007, 21:07
Kiselo mleko!
Dva litra mleka prokuvanog i prohlađenog do temperature približno 40 stepeni celzijusa, 4-5 kašike jelovne kiselog mleka, promešajte da se kiselo mleko dobro sjedini sa običnim mlekom, obmotajte posudu sa peškirom, poklopite i ostavite da stoji oko 3-4 sata, posle toga ste dobili domaće kiselo mleko.Posuda u kojoj se kiseli mleko poželjno je da stoji u toploj prostoriji. |
|
|
|
|
|
uhvatio i popustio
|
08.10.2007, 21:19
Pohovani obrani kravlji sira
Kriške sira iseći nožem pedhodno umočenim u vodu na režnjeve debljine približno debljine od 0,5 do 1 cm. Umutiti jaje. Režnjeve sira uvaljati u pšenično brašno, pa u jaje, pa onda u prezle, pržiti na vrelom ulju i neokretati dok dobro ne porumeni jedna strana, pa tek onda drugu pržiti. Obavezan je obrani kravlji sira, stari, jer u protivnom neće ostati celi komadi!! |
|
|
|
|
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 01.04.2006.
Poslednji login: juče 01:54
Pol: Žensko
|
08.10.2007, 21:58
Riža sa zukini-tikvicama i piletinom
1. Zukini (zelene tikvice) ogulim i narežem na kolutice ili na kocke. Mladi luk ( a moze i obicni crni luk) takodje isjeckam na kolutiće. 2. Na hladno maslinovo ulje (moze i suncokretovo ) stavim luk, izgnječeni bijeli luk i zukini, pa izdinstam. Dodajte Zacin C ili Vegetu i rižu (oko 250 g), pa opet malo prodinstam, umiješam maslac, unaprijed skuvanu isjeckanu piletinu, malo soli, biber, papar i zalijem sa oko 800 mL vode ili pilece supe. Dobro promiješam i poklopljeno polako kuvam na srednjoj temeperaturi, s povremenim mijesanjem.3. Kad riža napola omekša, umiješam vino (oko 50 mL), bosiljak i nasjeckani peršun. 4. Služiti toplo s rendanim parmezanom. |
|
|
|