VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Lifestyle > Kulinarstvo i ishrana > Recepti

Recepti Recepti najukusnijih jela na jednom mestu

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)
staro
  (#11 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 22:07
Pol: Žensko
Godine: 33
Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste) - 10.06.2007, 12:15

Još jedna salatica

Tegla mariniranih pečurki (ona od kg ili 800 grama, kako beše), 1 zelena salata, 1 obareno pileće meso, 4 veća kisela krastavca, 3 obarena jaja, 1 kisela pavlaka i 300 grama majoneza. Sve iseckati na kockice, pomešati sa pavlakom i majonezom, probati i posoliti ako treba po ukusu

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#12 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste) - 11.06.2007, 16:46

BAREN KROMPIR + MIROĐIJA

Beli krompir (najbolje je onaj mladi pa da budu lepo loptice , al' i nije tol'ko bitno) oljuštiti i obariti u vodi u kojoj ima morske soli (ako su veći, pre barenja iseći na približno jednake komade da se u isto vreme obare), procediti kad budu gotovi, preliti ih tako vruće maslinovim uljem, posuti seckanom svežom mirođijom i seckanim belim lukom (ili presa), preko iscediti limun, promešati i uživati. Jako je lep prilog uz riblje specijalitete. Osvežava i brzo se sprema.

ZLATNI KROMPIR

Krompir oljuštiti, i preseći samo na pola po dužini. Ostaviti u vodi. U dubokom tanjiriću napraviti mešavinu kukuruznog brašna (palente) i malo morske soli i onda taj mokar krompir valjati u toj smesi i slagati u podmazan pleh nebitno koliko redova - dok se ne potroši krompir. Peče se u rerni dok ne porumeni oko 1h-1h i 30min. Uz ovo lepo ide pivce ili kajmak ili sir - šta ko voli…

staro
  (#13 (permalink))
Lady in red
Epona of The Nosfera
Lady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen član

Član od: 24.05.2006.
Poslednji login: 12.09.2008 14:40
Godine: 23
Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste) - 11.06.2007, 19:07

Pazi sad

Iskecka se sveza paprika i sampinjoni pa se baci na vrelo ulje. Moze i praziluk. Posle 5 min doda se iseckana sunka, salama, slanina, sta se ima a moze i sve to. Kada je sve isprzeno dodaju se jaja i sve se izmesa. Kada je to gotovo doda se susam i narenda se sir. Malo promesate da se sir otopi. Ja odgore isecem i svezeg paradajza ali u sustini ne mora. Sve u svemu, mozete kombinovati bukvalno bilo koje povrce, ne mora biti paprika. Tikvice su odlicne u toj varijanti. Ja ljudi ovo prosto obozavam, a zovem ga muckalica

Posto mnogo volim da ceprkam po kuhinji, bice toga jos...
Prijatno

Evo, promenila sam potpis

staro
  (#14 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja

Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste) - 13.06.2007, 11:36

ČORBICA SA MESOM

Izrendam na sitno (najsitnije rende) 3 šargarepe, 3 bele zeleni i 1 crni luk. Propržim sve to na ulju u loncu dok šargarepa ne napravi softić. Iseckam još par šargarepa na kolutiće, ubacim između 800g i 1kg telećih rebara, pola kašike aleve paprike, kašiku vegete, iseckan i oljušten paradajz, iseckan peršun iz veze. Nalijem vodom i kuvam dok ne spadne s kostiju (ili dobro omekša).

Može i sa nekim drugim mesom, ali ja kuvam najčešće ovako. Zove se kao čorbica, ali bude glavno jelo, jer se svi toga nakusaju pa ne traže drugo, niti pravim

staro
  (#15 (permalink))
sussi
vragolanka
sussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimum

Član od: 31.05.2007.
Poslednji login: 26.09.2008 22:43
Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste) - 13.06.2007, 12:09

Divna corba

- pola praziluka iseckanog na kolutice
- 1 paprika zuta/moze i druge boje iseckana na rezance
proprzi na malo ulja da omeksa pa dodaj
250 gr mlevenog mesa/ pilece, junece koje imate
- 1 tikvica ociscene i iseckane na kockice
- 1 plavi patlidzan ociscen i iseckan na kockice
izdinstaj kratko pa dodaj
4 iseckanih paradajza
2 ces iseckanog belog luka
zacini sa malo bosiljaka, oregana, so, biber po ukusu
2 kocke za supu od povrca i dolij 1,5 l vode
kada pocne da vri mozes iskljuciti ali ostavi na ringlu.

posebno skuvaj rezance za supu u malo vode i pripremi narendan kackavalj

sluzi tako sto u tanjiru prvo staviz kasiku procedjenih rezanaca pa sipas corbu i odozgo pospes narendanim kackavaljem
uz corbu posluzi razani hleb ili domace pogacice premazi margarinom i stavi listic kackavalja

Prijatno!

...Koliko god život od tebe traži ozbiljnost, svako treba prijatelja s kojim se može glupirati. ...

staro
  (#16 (permalink))
Hocu-necu
Početnik
Hocu-necu će uskoro postati poznat članHocu-necu će uskoro postati poznat član

Član od: 12.10.2006.
Poslednji login: 05.10.2008 18:11
Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste) - 13.06.2007, 12:24

Pita od pirinca i praziluka

solja integralnog pirinca- prokuvanog
2-3 praziluka ( ili koliko imate u fizideru)- prodinstanog
so, biber

Sve pomesati i zavijati u kore. Neko voli da pitu zalije sa mlekom pre nego sto stavi da se pece, ali moze i bez toga.

Moze i varijanta pirinac+sampinjoni ili sampinjoni+ praziluk, ali ove dve verzije nisam isprobala.

Prijatno

staro
  (#17 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja

Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste) - 30.06.2007, 17:47

BRZA VOĆNA TORTA

E ovo ide za čas kad me mrzi da kuvam onaj žuti fil na pari za voćnu tortu

4 kutije piškota (( keksa ) ili 2 one kutije u kojima su dva pakovanja), 4 kisele pavlake, 16 kašika šećera, voće i šlag ili slatka pavlaka (koJ šta voli).

Naređate pola piškota u pleh ili na poslužavnik (al' onaj sa granicama, da možete da filujete), izmešate 4 kisele pavlake kašikom sa 16 kašika šećera i premažete te piškote sa polovinom tog "fila", pobacate iseckano voće... ja stavim 3 vrste najmanje: ananas, maline, banane... može i kivi, jagode ili šta vam padne na pamet, pa opet preko toga preostale piškote, pa druga polovina "fila", pa opet voće i na kraju šlaaaaaaaag

Gotova torta za 10 minuta , samo je važno da je pravite dan pre nego što je jedete, jer je bitno da odstoji u frižideru zbog one kisele pavlake i da piškote sve lepo upiju i omekšaju.

staro
  (#18 (permalink))
Adora
farbačica
Adora je uzor za ostaleAdora je uzor za ostaleAdora je uzor za ostaleAdora je uzor za ostaleAdora je uzor za ostaleAdora je uzor za ostaleAdora je uzor za ostaleAdora je uzor za ostale

Član od: 22.03.2007.
Poslednji login: juče 22:30
Godine: 36
Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste) - 30.06.2007, 21:02

Hajde da se i ja ubacim u ovu temu. Ovo je brzinski ručak!
Pileće belo meso se iseče na šnicle i baci se na vrelo ulje da porumene.Mogu sve odjednom da se stave u tiganj , jedna preko druge da uštedite vreme,samo ih
okrećite da svaka bude zapečena.Preko njih bacite pečene crvene roge,naravno očišćene od ljuske ,peteljki i semenki, jedno 10 do 15 komada.Nalijete vode da prekrije i pustite da krčka jedno 15 minuta .Ubacite seckani beli luk i sitno seckan pešunov list.U malo vode razmutite kašiku brašna i nalijete na kraju i pustite još malo da zakuva.Ako je suviše gusto dolijte vode.Naravno posolite.
(ovaj ručak je brzinski samo pod uslovom da imate gotove pečene paprike .U suprotnom „nije brzinski“) Da,Da umalo da zaboravim kašika kisele pavlake će poboljšati ukus! Uz krompir pire – boli glava!!!

staro
  (#19 (permalink))
Adora
farbačica
Adora je uzor za ostaleAdora je uzor za ostaleAdora je uzor za ostaleAdora je uzor za ostaleAdora je uzor za ostaleAdora je uzor za ostaleAdora je uzor za ostaleAdora je uzor za ostale

Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste) - 30.06.2007, 21:05

Evo još!
I ovo je brzinsko!
Luk,crni se isecka na kriškice,baci se na ulje.Preko toga kockice belog mesa.Pa malo dinstaš... Pa nabacaš tu svakakvog povrća seckanog na tanke štapiće : paprika,šargarepica,mladi kukuruz šećerac, grašak, praziluk,šampinjoni.Pa ...opet dinstaš...mešaš...pa kad je već izdinstano ubaciš tu malo kečapa onako da ne bude suvo oko pola deci otprilike (kod mene je sve otprilike).
Skuvaš testo one spiralice i sve to lepo pomešaš i onda ... njamaš,njam njam...

A može i ovako! Sve isto samo još od povrća dodaš par cvetića brokolija i umesto kečapa staviš soja sos i mešavinu kineskog začina(djumbir ,karanfilići, muskat i ko zna šta još ima unutra , gotova je smeša) i uz tu varijantu ide dobro pirinač.
Sve to može i bez mesa ,ili sa finom mladom teletinom ili ćuretinom.
Deluje prilično haotično ali je ukusno.

staro
  (#20 (permalink))
Adora
farbačica

Odgovor: Recepti