PIZZA PITA
Za 1 rolat (ili 1 jufku, kakogod) potrebno je 7 kora za pitu. U zavisnosti koja vam je količina pite potrebna, umnožavate sastojke
Dakle, 7 kora za pitu, 300 grama šampinjona, 3dl kisele pavlake, 200 grama praške šunke (ili šunke u crevu), 200 grama kačkavalja (trapista), kečap (ne znam tačno količinu, uvek imam ono veliko pakovanje

ali recimo 2 dl), 2 jaja, ulje, čaša kisele vode, origano, peršunovo lišće, mleveni biber.
Postupak je sledeći:
Šampinjone iseckati na listiće, ubaciti u šerpicu i pobiberiti, staviti origano i malo soli i dinstati ih dok ne ispari sva voda iz njih. Onda su gotovi. (ne sipati vodu, oni puste svoju)
Kore ređati na stolu (pultu, ili gde već ređate), kao kad pravite bilo koju drugu pitu (jabuke, višnje, sir itd). Kore idu jedna preko druge. Prvu koru poprskati uljem i kiselom vodom. Drugu staviti preko i poprskati je isto uljem i kiselom vodom (ne preterivati da se ne napravi žvaka i da bi koru posle podigli sa stola). Treću koru premazati sa 2 dl pavlake. Na četvrtu koru izrendati šunku. Petu koru premazati kečapom. Na šestu koru izrendati kačkavalj. Na sedmu koru staviti pečurke koje smo izdinstali.
E sad, sve to zavijete kao i svaku drugu pitu, u čvrst rolat i uvijete ga u alu foliju i ostavite u frižider na jedno 2-3 sata. Onda ga izvadite i odmotate i oštrim nožem sečete na parčad debljine oko 1.5 cm. Pleh podmažete uljem i ređate te parčiće (ja ih ređam gusto jedan do drugog, položene kao sendviče).
Prelijete onom preostalom pavlakom u kojoj su razmućena jaja i pečete u rerni oko pola sata na 225 stepeni
(Možete da pospete još origana na onu koru sa kečapom, možete da pospete tako zalivenu pitu koja je spremna za pečenje origanom ili biberom, ili da je još posolite, peršunovo lišće u one šampinjone ili preko pite ili ne morate, u zavisnosti kako volite)