VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Lifestyle > Psihologija

Psihologija Tek kada spoznate sebe, bićete u stanju da spoznate i druge

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Samoubice su među nama
staro
  (#11 (permalink))
duga12
dugica
duga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimum

Član od: 17.10.2007.
Poslednji login: danas 20:20
Pol: Žensko
Godine: 31
Odgovor: Samoubice su među nama - 28.08.2008, 01:53

Jesu..među nama su.

Koji su porivi da sebi neko oduzme život,znaju oni koji su to pokušali,ili i uradili.

Da li su hrabri ili kukavice,da li će neko patiti za njima,da li time rešavaju probleme..njima je to tako nevažno,tada im je u mislima samo jedna stvar...nažalost.

treći oblačić levo...dugica

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#12 (permalink))
CHichaGlisha
Mali Badža
CHichaGlisha je dostigao maksimumCHichaGlisha je dostigao maksimumCHichaGlisha je dostigao maksimumCHichaGlisha je dostigao maksimumCHichaGlisha je dostigao maksimumCHichaGlisha je dostigao maksimumCHichaGlisha je dostigao maksimumCHichaGlisha je dostigao maksimumCHichaGlisha je dostigao maksimumCHichaGlisha je dostigao maksimumCHichaGlisha je dostigao maksimum

Član od: 01.08.2008.
Poslednji login: danas 23:08
Odgovor: Samoubice su među nama - 28.08.2008, 02:14

Ne volim kad sam ozbiljan
a sad sam ozbiljan

Bash idiotski chin.
Nehuman.

Ne zbog njih.
Zbog njihovih.
Porodica.

Tu jedan "majmun" obesio se
u sred kuce.
Nashlo ga dete.
Cerka.
9 godina.
Imala mala kljuch gajbe.
Vratila se sa bazena
pre majke.

Da je zziv
sada bi ga ja ubio.

Maloj je unakazio zzivot.
A i njenoj deci
jednog dana.

Stoka.
Bezrepa.

staro
  (#13 (permalink))
memento
Colonel Walter Kurtz
memento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimum

Član od: 20.08.2007.
Poslednji login: danas 22:32
Pol: Muško
Odgovor: Samoubice su među nama - 28.08.2008, 08:09

Kao čovek koji je na svoju usranu sreću video nekoliko samoubica u pokušaju (jedan je pojeo žilet, drugi pio tablete, treći, Zoki se zvao, pucao tetejcem sebi u slepočnicu - metak prošao koz glavu a, on ostao živ, samo je izgubio jedno oko), kao i dvojicu koji su sebi oduzeli živote (jedan se obesio, a drugi se ubio na moje oči, pucajući kalašnjikovom sebi u usta) napisaću komentar...

Mislim da je za samoubice pogrešno davati kvalifikacije da su, recimo, kukavice, da se boje života, da su neodgovorni itd. Ne zato što to možda i nisu, ili jesu, već zato što to nije njihova osnovna karakteristika...

Osnovni atributi samoubica su, uveren sam, beznađe, očaj i jadan haos u glavama koji mi ne možemo dokučiti, pa samim tim ni dati validnu ocenu o njima. Pokušajmo zamisliti u primeru na nama samima, kada bi se to mi samoubili? Šta bi to trebalo da se desi pa da neko od nas (pretpostavimo da smo normalni) digne ruku na sebe. Trt Milojka! Đoku bi se neko ubio. Za to treba da se stvore takvi uslovi u glavi u kojima se potpuno ruši jedan sistem vrednosti, razara motivacija i sve ono duhovno što drži našu strukturu ličnosti u nekom uspravnom položaju. Znači jedan potpuni krah. Pa kada neko doživi krah, kako možemo i na koji način kvalifikovati njegovu odgovornost...

Zbog toga mi je pomalo teško kada se ljudi koji su se ubili nazivaju kukavicama. Zapitajmo se, da li su Hemingvej i Mišima, recimo, bili kukavice? Nema šanse! Oni to nisu bili. U svojim životima obojica za ovu moju tvrdnju imaju bezbroj krunskih dokaza. Biće da se u njihova srca i glave uselio osećaj besmisla u takvom stepenu da nisu više mogli da varaju ni sebe same, niti okruženje...

Dok sam bio u ratu, nisam se razdvajao od dve ručne bombe, kojima sam odsekao zapore osugurača na upaljaču, kako bi palčevima leve i desne ruke mogau da ih istovremeno aktiviram u slučaju potrebe. Bio sam, bar mislim, u tim trenutcima spreman da se ubijem samo da me živog ne zarobe. Bogu hvala, nisam doživeo tu situaciju, ali se još sećam tog neverovatno snažnog osećaja mučnine, bezizlaznosti i težine koji su vladali u meni kada sam razmišljao o samoubistvu...

Što kaže naš narod, ne daj bože nikome...

Rebel

staro
  (#14 (permalink))
Kal_el
:)
Kal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimum

Član od: 02.03.2007.
Poslednji login: 30.11.2008 02:48
Godine: 42
Odgovor: Samoubice su među nama - 28.08.2008, 08:30

Osudjivati samoubice je isto şto i osuditi puşaçe ili neku drugu pojavu (narkomanija i sl ) ...
eto ja mislim da su puşaçi pizde kao şto i Baba kaze za samoubice jer se polagano ubijaju ...
pored toga samoubilaçki puşaçi pizde truju i pokuşavaju da oteraju u grob svoje najblize !
A poznavao sam i neke prave samoubice ...
Za neke sam çuo da su dobili çak i orden narodnog heroja kao major Tepiç
a to je zvaniçan stav jedne drzave i demokratske veçine naşeg naroda !
İpak njega i jednog narkosa ne bih da svrstavam u istu grupu samoubica ili nekog teşko bolesnog çoveka koji sebi prekrati bol ...
Ne daj boze da dodjete u situaciju da ikad pomislite na tako neşto , jer oçigledno je da ne shvatamo tudje muke ...

Ko je za jednu rely vožnjicu ?

staro
  (#15 (permalink))
Captain Jack
Jolly Roger
Captain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimum

Član od: 08.04.2006.
Poslednji login: 26.11.2008 16:54
Odgovor: Samoubice su među nama - 28.08.2008, 08:40

Danas smo imali pokusaj samoubistva u irskom klubu preko puta.Nisam bio prisutan ali se cudim odluci vlasti da tog coveka puste istog dana iz cuze i da on zavrsi kod mene na baru gde je izvodio egzibicije na mom telefonu pola sata.Ova zemlja je odavno otisla u pizdu materinu tako da cu sve vise prisustvovati performansima ovog tipa.Isti taj covek je juce bio kod mene,mrtav pijan,ubedjujuci nas da je ovaj grad u kome ja provodim svoje penzionerske dane najlepsi na svetu,a objekat u kome radim,najomiljeniji na svetu.Danas je pokusao da se kokne u lokalu preko puta da bi isto to vece ponovo dosao kod mene da se napije.Nista mi nije bilo jasno,samo sam ga drzao na oku svo vreme da ne napravi neku glupost.Tek mi je sad palo na pamet da popricam sa komandirom sutra jer mi jos uvek ne ulazi u glavu kako su ga pustili na slobodu istog dana.Sto bi rekao jedan moj dobar prijatelj,u ovaj deo sveta te posalju po kazni,to su i radili do sedamdesetih godina proslog veka,ova zemlja je bila meka za izdrzavanje kazne,isusivanje mocvara i javljanje suicijadnih tendencija.Samo sto je nemoguce obesiti se o palmu ili skociti sa mosta jer ih i nema,pa jadnici moraju da preduzmu druge nacine oduzimanja zivota,pecenje na suncu ili skok u baru sa krokodilima.
Mozda i eto objasnjenja zasto se Hemingvej koknuo,mnogo sunca na kljucevima lose utice na raspolozenje

Not all treasure is silver and gold, mate.

staro
  (#16 (permalink))
Cacti
Početnik
Cacti će uskoro postati poznat članCacti će uskoro postati poznat član

Član od: 22.04.2008.
Poslednji login: 27.11.2008 19:36
Godine: 32
Odgovor: Samoubice su među nama - 28.08.2008, 08:51

Strah od sopstvene smrti je jedan od najjačih strahova. Kako neko može biti kukavica ako je u stanju da prevaziđe taj strah? Oni ne beže od svojih problema, već ih suočavaju svakoga dana, ali nisu u stanju da ih prevaziđu na zadovoljavajući način. Ja samoubistvo vidim kao jednu vrstu prihvatanje poraza. Život ih je pobedio i odlučili su da sebe spasu patnje koja sledi i predaju partiju.
Ja često flertujem sa smrću kada se nađem u teškoj situaciji, sa idejom bez obzira koliko je teška i neprijatna situacija u kojoj se nalazim, proći će. Uvek može biti i gore, a ako bude loše preko svake mere uvek mi postoji izlaz. Paradoksalno zvuči ali pomisao o samoubistvu mi pomaže da preživim u teškim trenutcima kada je svaki optimizam nerealan.

Discovery is dangerous… but so is life. A man unwilling to take risk is doomed never to learn, never to grow, never to live.

staro
  (#17 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 22:59
Godine: 33
Odgovor: Samoubice su među nama - 01.09.2008, 01:18

Citat:
Kalina kaže: Pogledaj poruku
Jedan moj predak je izvrsio samoubistvo....iz pomalo nejasnih razloga....sustina je valjda bila u tome sto nije mogao vise da zivi sa svojom savescu...
I jedan moj se obesio pre 200 godina. Ono što se prepričavalo s kolena na koleno je da nije mogao ženi i deci na oči od sramote. Veliko nešto bilo u pitanju. Verovao nekom na reč i ispao magarac.

A ovako okolo ih je bilo nekoliko koji veze sa familijom nemaju. Pucali na sebe, sekli vene i proveravali da li se promenilo nešto u vezi zakona gravitacije.

Ne mogu ni da nazovem te ljude kukavicama ni da ne nazovem, ne znam. Koliko god to sebično prema nekome možda izgledalo svako ima svoj život i pravo da odluči šta će sa njim. A i nismo svi isti. Mene više nervira kad neko muči svoju porodicu konstantnim pokušajima samoubistva, kad sebi olupaju glave sekirama, a živi ostanu, pa svaki put neko najmiliji ili najmlađi pretrne pre nego što u kuću uđe, jer ne zna šta će zateći. Eto, kad bih odlučila da se ubijem, bar bih znala kako.

Razmišljala sam o samoubistvu kad sam bila mlađa. Ono (i jedino) što me teralo na te misli je teško mirenje sa smrtnim slučajevima u porodici. Prošlo je vremena i vremena dok sam se oslobodila tog tripa da se to dešava drugim ljudima i da će svi moji biti na okupu večno. (Da li sam?) Za mene su to bili veliki stresovi (mada, tada nisam ni shvatala koliki) i sebično sam pomišljala kako bi bilo dobro da umrem pre svih samo da ne bih preživljavala to i bila bez ljudi koje volim. Prirodno, život te tera da se navikavaš na takve stvari. I ne samo takve. Jednog se dana samo probudiš i shvatiš da nisi ni svestan šta sve možeš da poneseš i podneseš. A ja mogu mnogo.

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

staro
  (#18 (permalink))
veverica
Sciurus vulgaris
veverica je dostigao maksimumveverica je dostigao maksimumveverica je dostigao maksimumveverica je dostigao maksimumveverica je dostigao maksimumveverica je dostigao maksimumveverica je dostigao maksimumveverica je dostigao maksimumveverica je dostigao maksimumveverica je dostigao maksimumveverica je dostigao maksimum

Član od: 02.07.2007.
Poslednji login: danas 15:40
Odgovor: Samoubice su među nama - 20.09.2008, 15:29

U Indiji izdaju dozvole za samoubistvo

Autor: FoNet | 20.09.2008. - 14:23
Indijske vlasti insistiraju da farmeri koji se suoče s lošom žetvom i dugovima koje ne mogu da vrate moraju da zatraže dozvolu da izvrše samoubistvo, kako bi njihove porodice ostvarile pravo na nadoknadu.

Tu odluku ispoštovala su već 23 farmera iz indijske pokrajine Javatmal, koji su od lokalnih vlasti zatražila dozvolu da su ubiju, nakon što je lokalni rudnik potpuno uništio useve.

Kavdu Kamankar, farmer iz tog kraja, kaže da su novootvoreni rudnici povukli svu vodu iz zemlje, a oblaci prašine od uglja prekrili su useve. Zbog toga mu, kako kaže, ne preostaje ništa drugo osim da se ubije.
Postoje, međutim, 43 uslova koje on mora da ispuni da bi mu vlasti dale dozvolu da se ubije i na taj način obezbedi materijalnu kompenzaciju za svoju porodicu. Pošto je sve njih praktično nemoguće ispuniti, ljudima ne preostaje ništa drugo osim da se i dalje ubijaju bez dozvole, mada će to prema novim propisima članove njihovih porodica ostaviti bez kompenzacije.

staro
  (#19 (permalink))
GostBG
Banovan
GostBG je uzor za ostaleGostBG je uzor za ostaleGostBG je uzor za ostaleGostBG je uzor za ostaleGostBG je uzor za ostaleGostBG je uzor za ostaleGostBG je uzor za ostaleGostBG je uzor za ostale

Član od: 24.06.2008.
Poslednji login: 06.10.2008 10:51
Godine: 41
Odgovor: Samoubice su među nama - 20.09.2008, 15:57

Vojvodina je ubedljivo prva u Srbiji,a Srbija treca u Evropi !
Zasto se to desava?Zar nema drugog resenja,vojvodjani?? To je greh!!

staro
  (#20 (permalink))
CHichaGlisha
Mali Badža
CHichaGlisha je dostigao maksimumCHichaGlisha je dostigao maksimumCHichaGlisha je dostigao maksimumCHichaGlisha je dostigao maksimumCHichaGlisha je dostigao maksimumCHichaGlisha je dostigao maksimumCHichaGlisha je dostigao maksimumCHichaGlisha je dostigao maksimumCHichaGlisha je dostigao maksimumCHichaGlisha je dostigao maksimumCHichaGlisha je dostigao maksimum

Član od: 01.08.2008.
Poslednji login: danas 23:08