VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Lifestyle > Psihologija

Psihologija Tek kada spoznate sebe, bićete u stanju da spoznate i druge

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Egoisti ?
staro
  (#1 (permalink))
valter
Poznata faca
valter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimum

Član od: 08.05.2006.
Poslednji login: 23.11.2008 21:01
Pol: Muško
Godine: 28
Egoisti ? - 18.05.2006, 23:55

-Jedan od TOP psihologa, mirise mi na Frojda, je rekao da su svi, ali svi ljudi egoisti, ali ih je podelio na: one koji sebi pricinjavaju dobro bez obira kakav to uticaj imalo na druge, i na one koji pomazuci drugima zapravo udovoljaju sebi, bez da ih sudbina istih iskreno zanima.

-Da li delite pomenuto misljenje, ili mislite da je moguce biti dobar bez ikakve naknade ?

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Egoisti ?
staro
  (#2 (permalink))
Sonja
Poznata faca
Sonja je dijamantSonja je dijamantSonja je dijamantSonja je dijamantSonja je dijamant

Član od: 24.05.2006.
Poslednji login: 13.01.2007 06:22
Pol: Žensko
Godine: 27
Odgovor: Egoisti ? - 28.05.2006, 15:11

Ne bih se slozila..

Za drage ljude sam spremna da ucinima sta god,ne ocekujuci zauzvrat apsolutno nista.Cilj mog pomaganja nije nagrada,kompenzacija ili bilo kakva nadoknada,jer onda to ne bi bilo to.Iskrena sam i otvorena,a ovo bi bio licemeran cin.

staro
  (#3 (permalink))
swba
typingerrormaker :)
swba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimum

Član od: 12.03.2006.
Poslednji login: 30.11.2008 05:57
Odgovor: Egoisti ? - 31.05.2006, 08:23

Mozda ne ocekujemo neku nadoknadu tipa usluga za uslugu ali svakako cemo se osjecati bolje duhovno. Zar i to nije vrsta egoizma?
Egoizam u normalnim granicama je za mene i normalan. Ako ne postujemo sebe kako postovati druge? Mada ljudi su danas vise nabijeni onim losim egoizmom, ja pa ja pa opet ja... e to ne volim nikako i pokusavam da ga otklonim u sebi koliko je moguce

You're not your job. You're not how much money you have in the bank. You're not the car you drive. You're not your fucking khakis. You're the all-singing, all-dancing crap of the world.

staro
  (#4 (permalink))
Sonja
Poznata faca
Sonja je dijamantSonja je dijamantSonja je dijamantSonja je dijamantSonja je dijamant

Poslednji login: 13.01.2007 06:22
Odgovor: Egoisti ? - 31.05.2006, 09:32

Pa za mene to ne ide tako,i to je to
Nemam za cilj bilo kakav rast ega i slicno...prosto,takva sam,kad nego volim,kad mi je drag,kad mi je stalo,spremna sam sve da uradim,samo da vidim osmeh kod dragog mi bica
A inace ovde se ne radi o toj vrsti egoizma,iliti samopostovanju ,vec onom kad zauzvrat ocekujes neke pohvale,hvalospeve i sl. za neko dobro koje si ucinio.

staro
  (#5 (permalink))
Ivana-psy
Poznata faca
Ivana-psy je dostigao maksimumIvana-psy je dostigao maksimumIvana-psy je dostigao maksimumIvana-psy je dostigao maksimumIvana-psy je dostigao maksimumIvana-psy je dostigao maksimumIvana-psy je dostigao maksimumIvana-psy je dostigao maksimumIvana-psy je dostigao maksimumIvana-psy je dostigao maksimumIvana-psy je dostigao maksimum

Član od: 06.08.2006.
Poslednji login: danas 02:14
Godine: 24
Odgovor: Egoisti ? - 05.09.2006, 23:19

Mislim da je egoizam deo svakog od nas ali kod nekog je vise izrazen, to su oni ljudi koji sve rade zbog sebe i kojima tudja osecanja nisu bitna! To je skroz negativno!

Kod drugih kojima je drago da pomognu ljudima makar imali samo duhovno zadovoljstvo, egoizam je prisutan u dovoljnoj meri, u kojoj i treba, jer moramo voleti sebe i misliti i na nasa osecanja da bi opstali i da bi nas cenili! To je pozitivno!

staro
  (#6 (permalink))
Bishop
Iskusni forumdžija
Bishop obasjava toplim zrakom SuncaBishop obasjava toplim zrakom SuncaBishop obasjava toplim zrakom SuncaBishop obasjava toplim zrakom SuncaBishop obasjava toplim zrakom SuncaBishop obasjava toplim zrakom Sunca

Član od: 07.07.2006.
Poslednji login: 04.11.2007 15:32
Godine: 31
Odgovor: Egoisti ? - 06.09.2006, 01:11

Pa psiholoski posmatrano svi mi imamo svoj ego ........ ali se ipak ne mogu sloziti sa tim da smo svi egoisti jer to je za mene nesto negativno i da citiram :
Citat:
Ivana-psy kaže:
to su oni ljudi koji sve rade zbog sebe i kojima tudja osecanja nisu bitna
i kao sto Sonja rece :

Citat:
Sonja kaže:
Nemam za cilj bilo kakav rast ega i slicno...prosto,takva sam,kad nego volim,kad mi je drag,kad mi je stalo,spremna sam sve da uradim,samo da vidim osmeh kod dragog mi bica
sto je i kod mene slucaj

Possibility of dream come true makes life worth living.....

staro
  (#7 (permalink))
Lady in red
Epona of The Nosfera
Lady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen član

Poslednji login: 30.10.2008 15:43
Godine: 23
Odgovor: Egoisti ? - 06.09.2006, 17:18

Kada ucinim ljudima osecam licno zadovoljstvo, ali vece nego kada meni neko nesto ucini. U tom smislu mozda jesam egoista ali i drugi imaju koristi od toga. Egoista u smislu da samo mislim na sebe i da gledam samo kako ce meni biti dobro, to nisam nikako Cak naprotiv...

Evo, promenila sam potpis

staro
  (#8 (permalink))
makilli
Moderator
makilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimum

Član od: 21.11.2006.
Poslednji login: danas 17:44
Godine: 26
Odgovor: Egoisti ? - 04.03.2007, 16:06

Jesam egoista onoliko koliko mi je potrebno da normalno funkcionisem i "prezivim" svet oko sebe.

...i may not be perfect but i'm always me...

...najmračnija mesta u paklu rezervisana su za one koji ostaju neutralni u vreme krize morala...

staro
  (#9 (permalink))
nattydread
haile selassie
nattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimum

Član od: 04.05.2006.
Poslednji login: 30.11.2008 19:18
Godine: 34
Odgovor: Egoisti ? - 04.03.2007, 16:13

mislim na sebe, ali mislim i na druge. drugi su naravno prijatelji i rodbina (ali ne svi - mozda me to "ne svi" čini pomalo egoistom) za koje bih uradila sve što je u mojoj moći, a pri tom i ne pomislila da oni trebaju da mi vraćaju nešto za uzvrat.

nattydread is coming to dinner

staro
  (#10 (permalink))
salabajzer
Novi član
salabajzer je na dobrom putu

Član od: 17.07.2007.
Poslednji login: 14.08.2007 20:31
Godine: 31
Odgovor: Egoisti ? - 17.07.2007, 16:48

Mislim da ne postoji osoba koja bar malo nije egoisticna.
I to je sasvim normalna stvar sem ako ne prelazi granicu normale ,u tom slucaju je to jedna osoba koju treba izbegavati.

i bundeva je voce !!

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete da pokrenete novu temu
Ne možete da odgovarate na postavljene poruke
Ne možete da priložite fajlove uz poruku
Ne možete da prepravljate svoje poruke

vB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen
Trekbek je uključen