VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Lifestyle > Psihologija

Psihologija Tek kada spoznate sebe, bićete u stanju da spoznate i druge

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Alo mozak?
staro
  (#11 (permalink))
duga12
dugica
duga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimum

Član od: 17.10.2007.
Poslednji login: danas 20:20
Pol: Žensko
Godine: 31
Odgovor: Alo mozak? - 03.10.2008, 23:55

Imaju izbor..da ga koriste,ono što beše mozak.Nije pravilo da se ne koristi samo u manjim sredinama,pre bi rekla da je obrnuto.Vrsta pomenute muzike,na koju postavljač teme misli,forsira se u svim mogućim“ popularnim“ mestima,baš u gradu.

Ne mislim bukvalno na primere tipa biće ostavljene..ne..Sistem“normalnih“(ako više znamo šta je to) vrednosti u Srbiji,odavno je pao na samo dno..dna.

I lakše im je da se utope u masu..nego da „pate“ svoje mozgiće,jer će u tom slučaju veoma štrčati u svojoj sredini,bilo da je to u gradu ili u provinciji.

Što se lože na to?...pa forsiraju nam se prostaluci već godinama..a mi samo okrećemo glavu,i ćutke prihvatamo „trendove“,čak i kupujemo...sav taj tresh..pitam se čemu?

treći oblačić levo...dugica

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#12 (permalink))
memento
Colonel Walter Kurtz
memento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimum

Član od: 20.08.2007.
Poslednji login: danas 22:32
Pol: Muško
Odgovor: Alo mozak? - 04.10.2008, 09:27

Koliko sam shvatio početni post, postavljač tema je, sa pravom , ukazao na dva suštinska pitanja. Prvo je stvaranje nekog novog sistema vrednosti, a drugo je, što je nekako i logično, uočavanje generacijskog jaza. Sve to nije samo po sebi ništa novo da se ne dešava u kontekstu dramatičnih događaja i svekolikih promena na ovim prostorima u jednoj neprimereno dugoj agoniji koja još traje i koja je ostavila i ostavlja pogubne posledice na nekoliko generacija mladih u našem društvu...

Posledice, na čije je pojedine pojavne oblike Valter ukazao, se još ne mogu sagledati u punoj meri. Za to stvarno treba imati mozak, ali i stomak. Ja nisam optimista. Posebno i zbog toga što nam, po mom mišljenju, ni svetska kretanja ne idu na ruku. Uzdam se jedino u našu urođenu kolektivnu vitalnost. Ako to još uvek i postoji...

Ovo je samo moje lično i krajnje subjektivno mišljenje....

Rebel

staro
  (#13 (permalink))
valter
Poznata faca
valter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimum

Član od: 08.05.2006.
Poslednji login: 23.11.2008 21:01
Godine: 28
Odgovor: Alo mozak? - 04.10.2008, 14:48

Da resim dilemu, nadjo gu, ono jeste da sam se izlagao riziku da me uhvate i oteraju na robiju ali ove gu
Tanja Savic
Za moje dobro
Pokusala ja sam
da te ne volim
pokusala sve sam
da se promenim

Al se tesko menja
to sto da ti Bog
ne postoje zveri
srca pitomog

Za moje dobro gazi me
ne daj da zivot mazi me
za moje dobro muci me
da budem losa uci me

Ako me volis rani me
i pusti da ti vratim ja
jer samo dobrim curama
uvek se ruzno desava

Pokusala ja sam
da te ne volim
pokusala sve sam
da se promenim

Mesto suza smehom
da te ugostim
uspela sam samo
da ti oprostim

Za moje dobro gazi me
ne daj da zivot mazi me
za moje dobro muci me
da budem losa uci me

Ako me volis rani me
i pusti da ti vratim ja
jer samo dobrim curama
uvek se ruzno desava

Za moje dobro gazi me
ne daj da zivot mazi me
za moje dobro muci me
da budem losa uci me

Ako me volis rani me
i pusti da ti vratim ja
jer samo dobrim curama
uvek se ruzno desava

staro
  (#14 (permalink))
ognjen56
stegni mi.....ruku
ognjen56 je uzor za ostaleognjen56 je uzor za ostaleognjen56 je uzor za ostaleognjen56 je uzor za ostaleognjen56 je uzor za ostaleognjen56 je uzor za ostaleognjen56 je uzor za ostaleognjen56 je uzor za ostaleognjen56 je uzor za ostale

Član od: 18.09.2008.
Poslednji login: danas 23:40
Godine: 23
Odgovor: Alo mozak? - 09.10.2008, 00:14

Citat:
duga12 kaže: Pogledaj poruku
Imaju izbor..da ga koriste,ono što beše mozak.Nije pravilo da se ne koristi samo u manjim sredinama,pre bi rekla da je obrnuto.Vrsta pomenute muzike,na koju postavljač teme misli,forsira se u svim mogućim“ popularnim“ mestima,baš u gradu.

Živim u malom gradiću i nemam baš neki izbor lokala za izlazak,a i to što ima je upravo sa ovakvom muzikom pa sam prinuđena da vikendom slušam te gluposti. Ova pjesma od Tanje S. je još i dobra kakvih ima,za primjer ću navesti jednu
Udari me jako da me zaboli
možda se i nismo baš uvek voleli
sutra biće bolje veruj mi.
Udari da vidiš od čega sam
stvorena za tebe kao stena sam
idealno tvoja cela sam.

Još gore je to što se djevojčice kao pronalaze u takvim pjesmama ,naravno uz pivo na slamku ili neko žestoko piće,pa ih na kraju večeri iznesu iz lokala.

...gledam te nekim drugim očima...upravo onako kako ne treba...

Poruku je izmenio ognjen56, 09.10.2008 u 00:16. Razlog: slovce pogriješila

staro
  (#15 (permalink))
DrinChe
just en
DrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimum

Član od: 08.07.2007.
Poslednji login: 27.11.2008 10:47
Odgovor: Alo mozak? - 26.10.2008, 19:38

Citat:
yige_gui kaže: Pogledaj poruku
a sta bi mi sad tacno trebali?

ja ne dobivam takve signale jesi prob'o da okrenes transmiter na neku drugu stranu, mozda pocnes dobivas neke druge signale..
Ovde, u Srbiji, je najgledanija pink televizija, a najgledanija emisija su kursadžije (mala slova bunta radi ).
To za obrt cerebralnih radara si skroz u pravu i to verujem i da radi valter, a i ostali ljudi kojima kurc ne odgovara.

Meni ova njegova tema više liči na vapaj koji nam je, izgleda još dugo, jedina alternativa.

pričica:

Majka klinca (četvrti osnovne, čini mi se) koji je krenuo na 15-odnevnu nastavu u prirodi je mislila da je suptilno, puštajući godinama samo muziku koja nije "udri me, kazni me, biće nam do ya-ya" i sl. i isto tako suptilno onemogućila pink i slične pink kids programe , a to sve uz sve ostale, po mom mišljenju ispravne, načine komunikacije sa detetom ... DakleM, pomislila je da joj je dete bar kod kuće rasterećeno terora na oko, uho a i nos, a da družeći se sa decom sa kojom se družio, nema šanse da zapati ovu pošast.

Ali avaj , sinak je na gore pomenutom putu bio među grlatijima kada se pevalo "200 na sat, 200 u krivinuuuuuu...".

~~~ the end ~~~

Zašto je to tako? Nisam sigurna, ali mislim da nije nekakav propust u vaspitanju. Ona svoje dete ne može, a pre svega neće da drži ispod staklenog zvona, a i nada se da će sa godinama preležati i te male boginje.

A zašto će nam vapaj dugo biti alternativa?
Nije samo pink trovač, mada za tu svrhu ovde boljih nema.
Kada se formirane ličnosti oduševljavaju operacijom trijUMf, vb i sl. deo smeha i razdraganosti istim najverovatnije će preneti kao viruščić nekom kome se muzički ukus tek formira.
Od viremije do epidemije, pa i pandemije, često nije dalek put.

edit

Ovo je samo blagi osvrt na uticaj medija i ulogu porodice. Dublji, pravi uzrok sam sigurna da nije to. Ne bi trovača u ovolikoj meri moglo da bude da bahatost povlašćenih nije toliko uzela maha, da je teško i disati, a kamoli slušati muziku.

Poruku je izmenio DrinChe, 26.10.2008 u 19:52. Razlog: edit

staro
  (#16 (permalink))
Arthur Dent
Hitchhiker's Guide
Arthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimum

Član od: 17.05.2007.
Poslednji login: danas 21:45
Odgovor: Alo mozak? - 27.10.2008, 00:57

Citat:
valter kaže: Pogledaj poruku
Jedino sto sam siguran je da ovo spada u psihologiju! U zadnje vreme, dobijam "signale" i pitam se sta bre to peva taj mladi zenski svet? Sve, bukvalno sve je u stilu (moram nabacano) :"udri me tuci me, to ce mi koristiti" "mozes da me varas, kad hoces, slobodno, izvoli" , pa neznam sve nesto... (pa nemogu vise da nabrajam). Ali jedno je jasno, u stvari nije mi jasno?
Ajd sad malo Vi!
Već je rečeno na temi
ne želi se štrčati + piće

celo društvo joj skače uz pesmu, a ona sedi u ćošku i mršti se
mogu da zamislim komentar društva

Elem, moje mišljenje je da se tekst danas i ne uzima nešto previše ozbiljno
isti taj ženski svet će pet minuta nakon "udri me tuci me, to ce mi koristiti" pevati:

"Tako je ukusna i tako meka
lepa iz bliza i izdaleka
tako je mirisna u boji kože
kada je spremim tako se lože

Tako je vrela i tako čista
svi bi je hteli kada zablista
tako je lepa i tako hrska
tako bezobrazna i tako drska

Koristim se svim i svačim,
jer je pravim na svoj način.
čitko piše na tvom licu,
probao bi moju picu

Stavljam je na sto stepeni,
vrela je ko krv u meni,
ako pravo dugme stisneš,
daću ti je da je gricneš..."

a nakon toga skakati i vrištati na prve taktove hita modelsica:

Pare pare pare volim samo pare,
mojoj duši napaćenoj samo pare fale,
pare pare pare, volim da me kvare,
nove ili stare, važno je da su pare,
pare zveckaju, pare šuškaju,
šta će meni ljubav prava kada novci nisu tu...

Zaključak
Mislim da će ti tek sad biti sve jasno

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete da pokrenete novu temu
Ne možete da odgovarate na postavljene poruke
Ne možete da priložite fajlove uz poruku
Ne možete da prepravljate svoje poruke

vB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen
Trekbek je uključen
Pingbek je uključen
Refbek je uključen
Pređi na forum

VojvodinaCafe Forum > Lifestyle > Psihologija > Alo mozak?
Slične teme
Tema Autor Forum Odgovora Poslednja poruka
Danasnji vic SQUAW Humor i zabava 2375 danas 14:43
Neurologija: SVEST SQUAW Nauka i tehnologija 10 05.06.2008 00:00
Ženski horoskop na muški način Najgora Astrologija 14 13.11.2007 14:47
U Indoneziji pronađena nova ljudska vrsta - 'patuljasti hobit' SQUAW Nauka i tehnologija 2 31.01.2007 18:08
tianshi jonni Spomenar 4 25.09.2006 23:52