VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Lifestyle > Psihologija

Psihologija Tek kada spoznate sebe, bićete u stanju da spoznate i druge

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Važno je naučiti kako se pada
staro
  (#1 (permalink))
euridika
severna svetlost
euridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimum

Član od: 14.08.2006.
Poslednji login: danas 00:02
Pol: Žensko
Godine: 31
Važno je naučiti kako se pada - 29.10.2007, 23:39

Slušala sam nedavno interviju sa Dejanom Cukićem. Pričao čovek o onome što je uradio i što radi. Negde u priči rekao je:"Važno je znati kako se pada".
Ovo se odnosilo na "slavne" koji dožive momente velikog uspona i onda se zvezda ugasi i nestanu. Mnogi nisu bili sposobni da iznesu takve situacije i potonuli su, na ovaj ili onaj način.

Ovo se dešava i nama obični smrtnicima. Svi smo ponekada izgubili bitku.

Kako gubite? Stoički i spremni za nove poraze i pobede ili se povlačite u sebe i nestajete u razočaranju?

Koliko traju procesi reorganizacije?

Da li vas poraz ojača ili oslabi?

Znate li kako da padnete i dočekate se na ruke?

Možda neka konkretna situacija u kojoj ste pali na pravi ili pogrešan način?

Kakve pouke izvlačimo, pošto je najvažnije izvući pouku...

...a ja crtam svoje krugove i praštam stare dugove...

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Važno je naučiti kako se pada
staro
  (#2 (permalink))
pero_M
Poznata faca
pero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen član

Član od: 29.05.2007.
Poslednji login: 26.05.2008 13:00
Pol: Muško
Godine: 47
Odgovor: Važno je naučiti kako se pada - 29.10.2007, 23:57

Da.
A jos vaznije je nakon pada ustati, otresti prasinu sa sebe, ponosno podignuti glavu i nastaviti dalje kao da se nista nije dogodilo.

Nije sve crno, nadje se i poneka plavusa

staro
  (#3 (permalink))
Kalina
....dream chaser....
Kalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimum

Član od: 23.10.2007.
Poslednji login: juče 19:09
Godine: 28
Odgovor: Važno je naučiti kako se pada - 30.10.2007, 00:00

ako pricamo samo o onim padovima koji nam se urezuju u pamcenje,debelo.... Onda padam svaki put sa oblaka.....uglavnom pravo na glavu....
vremenom sam naucila da malko, malko amortizujem te padove....

Ustajem sve teze, sve mi duze treba....Uglavnom gledam da sto pre otresem sa kolena prasinu, krv i delice kostiju i krenem dalje....Trudim se...ponekada to ustajanje traje mesecima, a ponekada koji dan...uglavnom zavisi koliko je oblak bio visoko

A da....i sve sam jaca, svakog dana, i posle svakog pada....

" Samo onaj ko u teskobi strepi, mir svoj nalazi, samo onaj ko u donji svet silazi,
voljenu spasava, samo onaj ko noz vadi Isaka dobija."
Soren Kierkegaard

staro
  (#4 (permalink))
Kal_el
s#permen
Kal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimum

Član od: 02.03.2007.
Poslednji login: danas 01:35
Godine: 42
Odgovor: Važno je naučiti kako se pada - 30.10.2007, 11:25

... posle pada , dobro se otresem , ustanem , istuşiram se pa nastavim dalje

Ko je za jednu rely vožnjicu ?

staro
  (#5 (permalink))
ZOE
uvek ista
ZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimum

Član od: 13.12.2006.
Poslednji login: danas 03:14
Godine: 46
Odgovor: Važno je naučiti kako se pada - 30.10.2007, 13:09

Koga je zivotno iskustvo naucilo kako se pada, taj zna i kako da se podigne

Ja sam to sto jesam, a ne sto drugi ocekuju da budem!

staro
  (#6 (permalink))
TVO.JA_
...limiT_
TVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimum

Član od: 12.02.2007.
Poslednji login: juče 18:54
Godine: 32
Odgovor: Važno je naučiti kako se pada - 30.10.2007, 16:18

Sve ono što me ne ubije čini me jačom!

Svakako da je teško doživeti poraz. Dešavalo mi se puno puta i da pobedim i da izgubim. Naravno, ono što ja sada računam u pobede i poraze, ne mora da znači i da su to bili. Moje osnovno životno načelo je: Ko zna zašto je to dobro. Dešavalo mi se naravno da podvijena repa odem sa bojišta, a posle se ispostavi da je taj "poraz" u stvari bio pobeda,nevidljiva. Isto tako, doživljavala sam i pobede koje su mi se kasnije obile o glavu.
Sada, sa mnogo više mirnoće preživljavam sve to, jer, tek ću jednog dana saznati kako se utakmica završila.
Jedno je sigurno, znam, ali još nisam naučila kako i da to uvek postignem, da se ona finalna utakmica može dobiti samo u slučaju da smo pre toga uvek igrali fer.

ako vec moraš da progutaš žabu...ne gledaj je dugo...

staro
  (#7 (permalink))
little fairy
is not here anymore.
little fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimum

Član od: 13.08.2007.
Poslednji login: 03.07.2008 16:27
Godine: 29
Odgovor: Važno je naučiti kako se pada - 30.10.2007, 16:41

Nije ugodno kad te se 'spusti' na zemlju ali hej.. To je život. Nije uvijek po našoj volji niti smo uvijek mi u pravu.

Da, znalo mi se događati. Jesam li klonula? Bilo je teško, kako kad, ali nisam klonula. Spoznala sam greške i trudim ih se više ne ponoviti. Učim i gradim sebe kao osobu cijeli život.

Ono što je važno.. Nauči se dočekati na sve četiri. Pad osjeti samo ti, ne daj do znanja koliko te taj pad boli. Ljudi nisu više onoliko simpatični kao prije. Skrivaj svoju Ahilovu petu i stisni zube, podigni se i kreni dalje sa zavojem koji ti uskoro više neće trebati..

staro
  (#8 (permalink))
Mish
Delete Woman
Mish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimum

Član od: 23.06.2006.
Poslednji login: juče 23:25
Odgovor: Važno je naučiti kako se pada - 01.11.2007, 21:39

Naravno da sam padala (valjda mi je i zbog toga prisutan ovaj bol u kolenima). U naravno da sam se dizala. Svaki pad je doneo bol, razočaranje, možda nekad i stid, ali i jedan dobar nauk za ubuduće. Dešava mi se i da tačno znam gde je klizav teren, i pazim, jako pazim, pa opet padnem. I opet se dignem i nastavim dalje. Prvo lagano, pomalo šepajući, dobro pazeći da gde ću se uhvatiti i na šta ću stati pri penjanju. Onda sve smelije i sve radosnije sa ubeđenjem i verom da ću se iščupati od dna i da treba samo još malo, tako malo napora da se ispliva na površinu.
Da nema tih i takvih padova možda ne bih znala da cenim one "dobre" životne faze, one kada možda ne lebdim visinama, ali i ne dotičem dno.

... Ko nije drvo razumeo prvo, pa tek onda sadio, taj nije ništa uradio... I, shvatiće, kad-tad, da ne zna šta je hlad....

Poruku je izmenio Mish, 03.11.2007 u 01:14.

staro
  (#9 (permalink))
kissigirl
klinka, pa sta
kissigirl je dostigao maksimumkissigirl je dostigao maksimumkissigirl je dostigao maksimumkissigirl je dostigao maksimumkissigirl je dostigao maksimumkissigirl je dostigao maksimumkissigirl je dostigao maksimumkissigirl je dostigao maksimumkissigirl je dostigao maksimumkissigirl je dostigao maksimumkissigirl je dostigao maksimum

Član od: 26.05.2006.
Poslednji login: 09.05.2008 21:48
Godine: 17
Odgovor: Važno je naučiti kako se pada - 02.11.2007, 00:55

Padala sam, i obarali me... Ne znam da padam, i cini mi se da to necu nauciti u skorije vreme. Ali, da boli, boli. I uvek mi treba vremena da se oporavim, nekada vise, nekada manje.
Posle svakog pada trudim se da nadjem pouku iz njega. Trazim greske, i svoje i tudje, i da ucim iz njih. Tako upoznajem sebe, druge, zivot.
Ne volim da drugima pokazujem da sam pala. Ako pokazem, znaju zbog cega, znaju gde i sta je slabo mesto.
Zato se trudim da iz svega izvucem nesto korisno.

Moja vrata su uvek otvorena... Neka ti ne bude neugodno izaci.

staro
  (#10 (permalink))
valter
Poznata faca
valter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimum

Član od: 08.05.2006.
Poslednji login: 01.07.2008 01:07
Godine: 27
Odgovor: Važno je naučiti kako se pada - 02.11.2007, 01:27

-Drugar je pao sa ljuljaske i polomio obe ruke na nekoliko mesta