VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Lifestyle > Psihologija

Psihologija Tek kada spoznate sebe, bićete u stanju da spoznate i druge

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Važno je naučiti kako se pada
staro
  (#11 (permalink))
kerfija
Iskusni forumdžija
kerfija će uskoro postati poznat člankerfija će uskoro postati poznat član

Član od: 21.04.2007.
Poslednji login: 02.07.2008 14:40
Pol: Žensko
Godine: 41
Odgovor: Važno je naučiti kako se pada - 05.11.2007, 17:17

Pa nekad i trba da padnes da nije sve lako u zivotu i nauciti poruku i nastaviti daljeali ne ponoviti istu gresku.Sve nije savrseno treba se uciti na sopstvene i tudze greske.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#12 (permalink))
patak
Novi član
patak je na dobrom putu

Član od: 02.11.2007.
Poslednji login: 26.03.2008 20:02
Pol: Muško
Godine: 36
Odgovor: Važno je naučiti kako se pada - 05.11.2007, 21:14

Koliko puta sam pao, toliko puta sam i ustao. Al´ pre dve nedelje obori me jedna mala i otada nemam sna. Teoretski gledano i ovo će proći, ali ...

I pad je let.

staro
  (#13 (permalink))
Tami80
trag u beskraju
Tami80 je savršen članTami80 je savršen članTami80 je savršen članTami80 je savršen članTami80 je savršen članTami80 je savršen članTami80 je savršen članTami80 je savršen članTami80 je savršen članTami80 je savršen članTami80 je savršen član

Član od: 30.01.2008.
Poslednji login: 04.07.2008 09:58
Godine: 28
Odgovor: Važno je naučiti kako se pada - 12.02.2008, 12:40

Covek je jedino zivo bice koje pada,pa ustaje,pada pa ustaje....
Bitnije je znati ustati nakon pade,a manje bitno nauciti kako se pada....jer je to neizvesno.

" Ljude treba suditi samo po njihovim vrlinama , a ne po njihovim manama; medjutim,po vrlinama nas ocenjuju samo nasi prijatelji, a nasi neprijatelji nas ocenjuju samo po nasim manama."

staro
  (#14 (permalink))
ZOE
uvek ista
ZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimum

Član od: 13.12.2006.
Poslednji login: juče 22:41
Godine: 46
Odgovor: Važno je naučiti kako se pada - 12.02.2008, 23:20

zavisi s koje visine padnes

Ja sam to sto jesam, a ne sto drugi ocekuju da budem!

staro
  (#15 (permalink))
broj310
mornar iz gibraltara
broj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimum

Član od: 19.04.2007.
Poslednji login: 03.07.2008 18:14
Godine: 34
Odgovor: Važno je naučiti kako se pada - 12.02.2008, 23:36

као клинац сам се једном пентрао... негде у дворишту на неки као таван или нешто слично њему. шта сам тамо тражио појма немам.

углавном, бубнуо сам одгоре, са висине од два, два и по метра... на бетон.

задњим делом тела, тзв. задњицом. прогутао сам кнедлу и занемео. увек се искидам од смеха кад се тога сетим...

смешан сам самоме себи после тог приземљења јер сам тако остао тамо на бетону десетак секунди и изгледао отприлике ко овај наш смајли

било је оно- јбт, жив ли сам ил...

а ако мислите фигуративно на падове онда му то дође слично. треба знати пасти и... избегавати бетоне, утабану земљу и слично. али, неко је већ рекао- искуство нас учи како и где...

лицем ка ветру
с ветром уз лице

staro
  (#16 (permalink))
Buba Erdeljan
Iskusni forumdžija
Buba Erdeljan je nadaleko poznat članBuba Erdeljan je nadaleko poznat članBuba Erdeljan je nadaleko poznat članBuba Erdeljan je nadaleko poznat članBuba Erdeljan je nadaleko poznat članBuba Erdeljan je nadaleko poznat članBuba Erdeljan je nadaleko poznat član

Član od: 10.01.2008.
Poslednji login: 19.04.2008 13:55
Godine: 30
Odgovor: Važno je naučiti kako se pada - 13.02.2008, 15:52

Da se nadovežem na sećanja iz detinjstva, kao na pravom krevetu kod psihologa.
Naime, ja sam prvo naučila kako stvari oko mene padaju.
Gradila se kuća, šodera, lopata, betona razbijenog svuda okolo, a mene baš interesovalo. To - kako stvari padaju.
Znam da sam jedva podigla neku kamenčinu, a potom je frknula što sam mogla jače u vazduh - i u tom deliću sekunde dok sam gledala kako pravolinijski kamen leti iznad moje glave - shvatila sam!
I kao svako saznanje zabolelo je do koske

Par sekundi je sve bilo crno, onda se malo neke svetlosti pojavilo ispod kapaka, pa što reče broj 310 taj pogled i još malo istog jedva sam se dozvala svesti!

Sada kada gledam iz ove perspektive - svesti se zapravo nikada nisam ni dozvala.
Predjoh tridesetu, a i dalje učim na isti način...

Da se vratim na topic: nakon što sam naučila kako se pada na nos, glavu, ruke, noge, bok, ispružene prste i koznanaštajošsvene, mogu slobodno da kažem da specijalne tehnike nema, te da je svesno i namerno uvežbavanje istog apsolutno nepotrebno.

_________Una16

staro
  (#17 (permalink))
triViALna
Iskusni forumdžija
triViALna je savršen člantriViALna je savršen člantriViALna je savršen člantriViALna je savršen člantriViALna je savršen člantriViALna je savršen člantriViALna je savršen člantriViALna je savršen člantriViALna je savršen člantriViALna je savršen člantriViALna je savršen član

Član od: 04.02.2008.
Poslednji login: danas 00:44
Odgovor: Važno je naučiti kako se pada - 13.02.2008, 17:35

Najvaznije sto sam u zivotu morala da naucim je cinjenica da se sigurno pada i da je pored smrti i poreza u ovom zivotu jos jedna stvar neizbezna - padanje!

Varijacije na temu kako se dobro/lose, pravilno/nepravilno, bezazleno/sa posledicama etc. pada su ipak, kada malo dublje razmislim o svim mojim dosadasnjim padovima, samo inefikasne teorije u praksi...

Never confuse movement with action.

staro
  (#18 (permalink))
Goga
Mama u Boji
Goga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimum

Član od: 08.04.2006.
Poslednji login: danas 02:21
Godine: 34
Odgovor: Važno je naučiti kako se pada - 02.04.2008, 19:41

Gubitak... Zavisi od jačine emotivnog udara.

Kod mene sve kreće sa '' emo '' , pa i gubitak.
U prvom momentu funkcionišem kao da se ništa nije desilo
( potiskivanje neprijatnog događaja ), ali kada me '' stigne '' - povlačim se u sebe, ali na kratko vreme - da se saberem, da razmislim, da pokušam da shvatim.
Kada se saberem ili sastavim, posle pada, otresem kolena, nabacim osmeh na lice i šibam napred. ( sličnu rečenicu sam već imala u jednom od postova na ovom Forumu ) .

Pad je pad - bez obzira na konkretnu situaciju ( manje ili više bolan ).

Posmatram ga kao '' pad u vis '' kako reče jedan pesnik.

Ako vam deluje da je sve u redu, nešto vam je promaklo.

staro
  (#19 (permalink))
bojana999
Početnik
bojana999 je dijamantbojana999 je dijamantbojana999 je dijamantbojana999 je dijamant

Član od: 27.02.2008.
Poslednji login: 02.07.2008 22:35
Godine: 22
Odgovor: Važno je naučiti kako se pada - 05.05.2008, 13:26

Ono sto te ne ubije to te ojaca.....
Svi mi imamo i uspone i padove.Mnogo mi je vaznije kad padnem-sta onda i kako ustati.Do sada sam uvek uspevala da se saberem,razmislim i nastavim dalje,osim u jednom slucaju gde mislim da se nikad necu oporaviti,no dobro.Za sada sam naucila da zivim sa tim a za dalje ne znam.

....ne...brze od zivota.....

staro
  (#20 (permalink))
Neron
LIMITED EDITION
Neron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimum

Član od: 22.11.2007.
Poslednji login: juče 22:58
Odgovor: Važno je naučiti kako se pada - 05.05.2008, 13:39

Retko sam padao emotivno osim kada na nekoga čekam ili se previše osamim... Ako padnem,padnem na dno zbog para i poroka,ali izvukoh jednu pouku ili više: sam sam se i rodio,pa mi niko i ne treba;kada padneš bolje padni totalno,jer nešto i naučiš,a drži te istina da gore ne može biti...

I volim što su svaki moj pad,a jedan je i bio,SVI shvatili kao svoju utehu bez obzira koliko dobri ili loši bili,dušmanin i ne zna koliko i da li si pao,već čuje od tvojih... ali volim što malo njih zna da ja ako zagnjurim ili malo zaronim dublje ne znači da sam potonuo,pa mi se čini povratak tako glamuroznim da koliko je neko srećan bio zbog pada sasvim sam siguran da je još nesrećniji bio zbog povratka...zato se i volim

Seljak Miki je u pravu.... Život je samo kada si na dnu ili vrhu,izmedju zapravo ne živiš...

Poruku je izmenio Neron, 05.05.2008 u 15:42.

Odgovor