|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Psihologija Tek kada spoznate sebe, bićete u stanju da spoznate i druge |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Patolosko laganje |
|
Odgovor: Patolosko laganje |
|
|
|
|
TerminatorJedanMuški
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Član od: 23.06.2006.
Poslednji login: danas 23:37
Pol: Žensko
|
Odgovor: Patolosko laganje -
11.05.2008, 23:47
Imam dva primera u svojoj okolini.
Prvi slučaj: Uvek sam mislila da se moja drugarica najbolje provede baš onda kad ja nisam sa njom. A potom je trećoj osobi prepričavala izlazak u kojem sam slučajno i ja bila. I shvatim da kao da nisam bila tamo. A u globalu, to je bila skoro pa ista priča koju bih i ja ispričala, ali su pridodati neki detalji, nepostojeći pogledi, uzdasi, izmišljeno ludilo... Posle sam se pitala da li laže samo druge ili i sebe ubedi da je to bilo baš tako dobro? Drugi slučaj: Mog druga uglavnom smatraju duhovitom osobom. Najčešće ljude zasmejava sprdajući se na svoj račun. Tačnije, lažući praveći time sprdačine na svoj račun. A toliko mu je bitno da ga drugi prihvate, da jednom izgovorena koja je imala odjeka (uglavnom smeha) nastavlja da se raubuje još dugo, dugo,... Mislim da i posle nekih 15-20 godina koliko ga znam još uvek ima stvari za koje ne mogu da razlučim da li su laž ili ne. I svaki put kad ga pitam čemu, odgovor je isti: zašto da ne, nikom time ne nanosim zlo. Ono što je meni neverovatno je što ljudi pet puta izgovorenu laž prihvataju za istinu. |
|
|
|
|
|
Hitchhiker's Guide
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 17.05.2007.
Poslednji login: danas 21:45
Pol: Muško
|
12.05.2008, 01:17
Kakav odnos imate prema takvim ljudima?kako sa kojim, većinu jednostavno ignorišem, zavisi od mnogih faktora da li je ta laž bezazlena, od same osobe koja laže, da li sam taj dan ustao na levu nogu... lično NE VOLIM "tapšače po ledjima" u RL kada se sretnem sa takvim ljudima odmah nedvosmisleno pokažem ne da mi ta laž ne prija, nego da to laganje smatram uvredomto ne smatram bezazlenom laži, jer onaj ko danas laže u da bi ti podigao ego, u većini slučajeva će sutra lagati da bi ti zapeo nogu i video te dole Gde je koren tog problema?ljudska sujeta, na ovaj ili na onaj način htelo bi se biti veči, lepši, značajniji, dopasti se ... Da li mozete pouzdano da prepoznate kada govore istinu a kada ne, ili smatrate za laz sve sto kazu?vreme je to koje da sve odgovore... bar one koji me interesuju oni koji "lažu na kvadrat" su najbezazleniji lako ih je otkriti... ne lažu iz nekog koristoljublja, a često i znaju da vi znate da lažu na većinu njihovih laži gledam blagonaklono (ne znači da odobravam) jer se uglavnom radi o dobričinama neke druge je mnogo teže oceniti, laž je smišljena sa 90 odsto istine u priči i mnogo toga prećutanog da bi se takav lažov prepoznao... pa mora se biti neverni Toma, i do besvesti analitičar |
|
|
|
|
|
dugica
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 17.10.2007.
Poslednji login: danas 20:20
Godine: 31
|
12.05.2008, 12:04
Citat:
...Ne bi se baš stručno bavila njima.Uglavnom im to dam do znanja,kad pređu neke granice,i tu počnu problemi,što više žele da se dokažu kao "dobronamerni",sve više se upetljavaju u svoje laži,iz samo njima poznatih razloga.Tada oni koji su,pritom i veoma sujetni...ne biraju sredstva,ni da nastave da lažu,a bome i vređaju. Nema čoveka na ovoj planeti koji nije slagao...ali ovi patološki lažovi...ma meni ih prosto dođe žao.Baš tako.Ne lažu oni mene...lažu sebe. treći oblačić levo...dugica
![]() |
|
|
|
|
|
|
Onaj Koji Je Puk'o
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 29.08.2007.
Poslednji login: 02.11.2008 21:50
Pol: Muško
Godine: 31
|
12.05.2008, 13:57
Ne podnosim patološke lažove (folirante)
![]() Mislim da je koren njihovog problema u kompleksima koje vuku. Obično to rade osobe koje su nesigurne u sebe i koje su iskompleksirane nemogćnošću da nekom pozitivnom ljudskom osobinom, kreativnošću ......itd dođu do izražaja, pa se onda predstavljaju onakvima kakvim bi oni želeli da ih mi vidimo, izmišljajući neke bla bla truć priče kojima misle da će postati "veliki" ili zanimljivi u našim očima. Kasnije se te osobe toliko užive u tu "životnu rolu" (u koju su sami sebe postavili), da prestanu da razlikuju laž od istine. Posledice toga su da im se ceo život pretvori u neku vrstu šarene laže. Nažalost, još veći problem je što kod mnogih ljudi ove laži/foliranje prolazi ![]() Patološke lažove zaobiđem u najširem mogućem luku ili ako nisam u mogućnosti da ih izbegnem ondaK ih "spustim na zemlju" .... Posledice svega ovoga su da me takvi ljudi ne vole i lepe mi raznorazne etikete, hvala im na tome ![]() Baš sam u subotu dobio "kompliment" da sam namćor i partibrejker, ali nije problem u toj osobi što laže - problem je u meni što sam rekao istinu, zar ne? ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
Iskusni forumdžija
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 31.08.2006.
Poslednji login: danas 18:33
Godine: 37
|
25.08.2008, 18:43
Donedavno sam mislila da sam pronicljiva, ali sam se iskreno zabrinula za sebe. U poslednjih godinu dana sam shvatila da su cak dve osobe iz mog okruzenja patoloski lazovi, ali ne ono "kite pricu" ili lazuckaju o svemu po malo, ne, nego prevejani, smisljeni, lukavi... Bas sam duboko bila razocarana, jer sam ih dozivljavala kao prijatelje, i bila spremna ono "ruku u vatru" i slicne idealisticke gluposti. Naravno da nista nisam primetila jer su prema meni uvek bili super, bar sam to mislila, ali kad je mene lupilo po glavi, shvatila sam s kim imam posla, i da su svi oni koji su se pre zalili, na zalost bili u pravu.
A sta mislim o tome? Mislim da im je potrebna ozbiljna strucna pomoc. Samo sto takvi uglavnom uspeju da navuku gnev svoje okoline na sebe, pa vise nema ko da im otvorenog srca ponudi pomoc, i predlozi terapiju. Kad me prodje ovaj nalet besa, mozda cu ipak moci objektivno da sa njima razgovaram o tome. Neverovatno je da su to, u mom slucaju, naizgled potpuno ostvarene osobe, imaju porodicu, uspesni u svom poslu, veoma dobro materijalno situirani. Kad se pogleda sa strane razloga za lagarije nema, ali neki djavo kanda ih goni... |
|
|
|