|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Psihologija Tek kada spoznate sebe, bićete u stanju da spoznate i druge |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Nemi vapaj |
|
Odgovor: Nemi vapaj |
|
|
|
|
|
|
|
zaba Mrazica :)
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Član od: 23.03.2007.
Poslednji login: danas 23:35
Pol: Muško
Godine: 21
Lokacija: zivim na zici u sredini, a skacem sa druge na cetvrtu.. :)
|
Odgovor: Nemi vapaj -
28.10.2008, 02:03
Citat:
pa kad me pitaju sta mi je, obicno naidju na zid i na cutanje, ili na odgovor: "Nista".. retko se meni dogodi da cu da potrazim pomoc jer mislim da sama mogu da resim sve sto se meni desava, ali to nije tacno.. samo sto necu da trazim pomoc.. jednostavno, meni bliske osobe znaju kakva sam i od mene ni ne ocekuju da cu da pricam o svojim problemima, iako umem da budem dramaticna i da preuvelicam.. oni koji su pored mene uvek, znaju i kad treba da cute a kad treba da navaljuju.. uglavnom me puste da se cutke ispraznim, isplacem i idemo dalje.. ja sam resila problem cim puknem nekome, jer onda znam da je strah izasao i da resenje moze da se pronadje..Citat:
ljudi su cudna sorta ![]() ne volim kad sam nemocna da nekome pomognem i to je jedan od osecaja koji u poslednje vreme ne mogu da istisnem nikako.. ponekad samu sebe utripujem da je moja misija na Zemlji samo da idem i budem drugima rame za plakanje ali je to vec neka druga prica.. Aj popela se zaba na banderu..
i jako joj je lepo kad je gore.. ![]() |
||
|
|
|
|
|
Iskusni forumdžija
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 31.08.2006.
Poslednji login: danas 18:33
Pol: Žensko
Godine: 37
|
28.10.2008, 09:09
U srednjoj školi sam imala drugaricu. Tiha i povučena devojka, vrlo lepa. Družila se sa nama tek kad bi je neko posebno pozvao u društvo, a moram da priznam da me je to u ono vreme nerviralo, iako sam uglavnom ja bila ta koja bi je zvala. U jednom razgovoru, došle smo do toga da obe pišemo pesme. Posle nekih odlaganja ipak mi je jednog dana donela sveščicu punu stihova. Među pesmama koje su odisale zaljubljenošću i tinejdžerskom patetikom, izdvajala se jedna ispisana nervoznim rukopisom, iz koje je upravo izbijao vapaj. Smrzla sam se dok sam to čitala. "Hoću da te pitam nešto u vezi sa ovom pesmom..." U njenim očima paničan strah. Sledili su dani kad me je bukvalno izbegavala. To je bio moj prvi susret sa tim kako navesti nekog da se otvori. Prepoznala sam problem, a pojma nisam imala kako da joj priđem. Odlučila sam da joj napišem pesmu, tako što sam njene metafore pretvorila u pitanja. Sledećeg dana došla je u školu uplakana. Za vreme časa poslala mi je ceduljicu na kojoj je pisalo "Silovana sam".
Provela sam ceo taj dan sa njom. Ispričala mi je sve. Užasna priča koju nikome pre nije ispričala, čak ni roditeljima, jer su bili prilično patrijarhalni i bojala se njihove reakcije. Predložila sam joj da se obratimo mojoj mami, jer ja nisam dalje znala kako da joj pomognem. Pristala je. Mama je prvo saslušala nju, kontaktirala njene roditelje, oni dalje policiju. Počinilac je posle izvesnog vremena priveden i uhapšen, jer mu to nije bio jedini takav slučaj. I danas je nekad sretnem, svaki put me obaspe zahvalnošću... Iz toga sam naučila da na signale vapaja odgovorim upitno na najpribližniji način. Ljudi u nečijem prisustvu uzdahnu, jer žele da neko taj njihov uzdah zapazi. Delikatno je to "prepoznavanje". Uglavnom ne idem đonom, jer mi iskustvo govori da do otvaranja dođe kad se dve osobe nađu na "istim talasnim". Potrudim se da nađem tu frekvenciju, i uglavnom pali. |
|
|
|
|
|
..seal in disguise..
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Član od: 10.04.2007.
Poslednji login: danas 23:35
Pol: Žensko
|
03.11.2008, 20:53
Dobro mi je poznat taj osećaj jer sam i sama takva... Uvek sam smatrala da sam u stanju da potpuno sama izađem na kraj sa svojim problemima i da mi je degradirajuće da se nekome poveravam ili tražim pomoć... Neverovatno izgleda imajući u vidu da ljudi o meni imaju potpuno drugačiju predstavu... Jedna od koleginica često ima običaj da kaže. " Blago tebi, ti kao da nemaš briga u životu..." Da, "kao"... Nikada neću zaboraviti jedan od mojih najtežih perioda, kada sam pomišljala da ću se slomiti i pasti i da neću ustati nikada više... Kada sam imala utisak da se moj svet ruši i da ne postoji ni nada ni spas... Kada sam sa mukom navlačila nešto što se zove osmeh samo da niko ne primeti da sam na ivici ponora... I verovala sam da sam odlična u tom glumatanju... Onda se jednoga dana jedna ruka zaustavila na mom ramenu, jedan pogled upio u moj i jedan glas mi rekao da nije sramota podeliti muku sa prijateljima... Da je sve mnogo lakše kada se kaže... Bilo je to ono što sam, verovatno podsvesno i želela da čujem... Isplakala sam se kao nikada do tada i čini mi se preporođena krenula dalje...Nisam tada rešila svoj problem, ali mi je bilo mnogo lakše...
Kada malo bolje razmislim, uvek se sa nekom pozitivom prisetim tog trenutka, ali ipak nisam naučila lekciju... I dalje sam kruta po pitanju poveravanja i traženja pomoći... I dalje sve mogu sama... ![]() njene ruke su bele kao led njene misli su čiste, ona misli da voli,ona veruje, veruje |
|
|
|