VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Lifestyle > Psihologija

Psihologija Tek kada spoznate sebe, bićete u stanju da spoznate i druge

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
staro
  (#11 (permalink))
Goga
impresario
Goga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimum

Član od: 08.04.2006.
Poslednji login: danas 12:08
Pol: Žensko
Godine: 34
11.02.2008, 08:19

Radim na tome da je totalno iskorenim...

Ako vam deluje da je sve u redu, nešto vam je promaklo.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Da li ste sujetni?
staro
  (#12 (permalink))
Bjankaa
Početnik
Bjankaa ima spektakularnu auru oko sebeBjankaa ima spektakularnu auru oko sebeBjankaa ima spektakularnu auru oko sebeBjankaa ima spektakularnu auru oko sebe

Član od: 01.02.2008.
Poslednji login: danas 22:39
Odgovor: Da li ste sujetni? - 11.02.2008, 09:26

Mislim da svako u sebi nosi dozu sujete. Potrebno ju je samo kontrolisati.

staro
  (#13 (permalink))
memento
Colonel Walter Kurtz
memento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimum

Član od: 20.08.2007.
Poslednji login: danas 22:32
Pol: Muško
Odgovor: Da li ste sujetni? - 11.02.2008, 09:47

Jesam, al` necu da priznam. Iako se, naravno, salim mislim da sam u odredjenoj meri sujetan. Citav zivot se trudim da izbegnem to osecenje (kao i neka druga negativna osecanja), ali ne uspevam bas uvek u tome. Posebno me brine sto ponekad (fala bogu retko) tu sujetu umem da pretocim u cinizam. I to onaj bas mrak, odnosno esencijalni i trenutno smrtni cinizam...

Rebel

staro
  (#14 (permalink))
TVO.JA_
...limiT_
TVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimum

Član od: 12.02.2007.
Poslednji login: juče 20:33
Godine: 33
Odgovor: Da li ste sujetni? - 12.02.2008, 10:04

Negde sam pročitala, svako ima onoliko sujete koliko mu pameti nedostaje, ne znam da li je tačno, razmislimo ...
Ma to je slabost - definitivno... , urođena slabost - svi je imamo u nekoj meri, mozda bez razloga kao slepo crevo...
Iskrivljena slika o sebi i svojim sposobnostima, o drugima i njihovim ulogama u našem životu. Mislim da je to jedan od mnogobrojnih relikata prvobitnog instikta za očuvanjem jedinke pa i očuvanjem vrste, neka vrsta straha, valjda...
Nisam skromna...i mala doza sujete postoji,uhvatim sebe

Ćuti i prenesi dalje....

staro
  (#15 (permalink))
lado
zena u crwenom
lado je uzor za ostalelado je uzor za ostalelado je uzor za ostalelado je uzor za ostalelado je uzor za ostalelado je uzor za ostalelado je uzor za ostalelado je uzor za ostalelado je uzor za ostale

Član od: 21.08.2008.
Poslednji login: danas 21:19
Godine: 41
Odgovor: Da li ste sujetni? - 17.09.2008, 23:07

mislim da je svaki covek sujetan. neko vise neko manje,neko priznaje,a neko ne priznaje....

ako sejes kaktuse,ne ocekuj grozdje

staro
  (#16 (permalink))
valter
Poznata faca
valter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimum

Član od: 08.05.2006.
Poslednji login: 23.11.2008 21:01
Godine: 28
Odgovor: Da li ste sujetni? - 18.09.2008, 14:51

Kako je rekao onaj pre Darvina

Zaista nisam, a i sto bih ovako pametan, ali stvarno (Sinisa - stvarno najbolje)

staro
  (#17 (permalink))
jovuk
E n i g m A
jovuk je dostigao maksimumjovuk je dostigao maksimumjovuk je dostigao maksimumjovuk je dostigao maksimumjovuk je dostigao maksimumjovuk je dostigao maksimumjovuk je dostigao maksimumjovuk je dostigao maksimumjovuk je dostigao maksimumjovuk je dostigao maksimumjovuk je dostigao maksimum

Član od: 27.05.2008.
Poslednji login: danas 23:12
Godine: 31
Odgovor: Da li ste sujetni? - 18.09.2008, 21:16

Onaj koji to ne priznaje je najvise sujetan.
Ne volim ponavljanja i prepisivanja,ali kad je ova tema u pitanju,nemam nista novo da dodam sem da ponovim ono sto je vec u prethodnim postovima napisano.
Desi se da me obuzme osecanje sujete,narocito kad je porodica u pitanju(deca).Mislim da je to svima najslabija tacka.Sve mi diraj,al...

Volecu svetlost,jer mi pokazuje put;ali volecu i tamu,jer mi omogucava da vidim zvezde

staro
  (#18 (permalink))
CHichaGlisha
Mali Badža
CHichaGlisha je dostigao maksimumCHichaGlisha je dostigao maksimumCHichaGlisha je dostigao maksimumCHichaGlisha je dostigao maksimumCHichaGlisha je dostigao maksimumCHichaGlisha je dostigao maksimumCHichaGlisha je dostigao maksimumCHichaGlisha je dostigao maksimumCHichaGlisha je dostigao maksimumCHichaGlisha je dostigao maksimumCHichaGlisha je dostigao maksimum

Član od: 01.08.2008.
Poslednji login: danas 23:11
Odgovor: Da li ste sujetni? - 19.09.2008, 13:16

Jesam.
Ali to je negde duboko duboko duboko ... u predelu pete.

Javi se ona ... kada recimo bosa (recimo) usput (recimo) nagazim neki (recimo) oštri kamičak
... čiodu ... špenadlu izvrnutu naopačke... nakostrešenu rajsnadlu ... neki ekserčić ...
Ne samo da se javi nego me natera i da odreagujem
... da kamicak izbrusim u glatku lopticu,
čiodu da NAbodem u kantu za trash,
špenadlu rajsnadlu da pod presom PREoblikujem u bezličnu i beskorisnu mas(ic)u,
a ekserčić obično ZAkucam u neku cepanicu ... za (neku) potpalu ...

Ali, to je tako retko ... jer ja (tako) retko idem bosa.

ma ... jel' se to meni moja sujeta sbućkala i smućkala sa ... agresivnošću ... ?
Kako god - imam Ahilovu petu ... i ne treba je dirati ... mslm bockati. Ne preporučAVA se !

I nisam rekla peDu ... nego peTu

Poruku je izmenio CHichaGlisha, 19.09.2008 u 13:23.

staro
  (#19 (permalink))
memento
Colonel Walter Kurtz
memento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimum

Član od: 20.08.2007.
Poslednji login: danas 22:32
Odgovor: Da li ste sujetni? - 19.09.2008, 13:31

Laik sam u psihologiji ličnosti, ali nekako sam ubeđen da je sujeta neraskidivo spojena sa ljubomorom u najširem smislu. Dakle, ona je potpuno iracionalni deo nas, a iracionalnost je bitan deo naše ličnosti, što nam nedvosmisleno govori da samo svi mi bar u tragovima sujetni. Druga je stvar što većina normalnih osoba to osećanje sujete snagom svoje ličnosti ume da prikrije, jer po mom mišljenju, pokazujući sujetu ispadamo smešni i legitimišemo se kao slabići...

Rebel

staro
  (#20 (permalink))
CHichaGlisha
Mali Badža
CHichaGlisha je dostigao maksimumCHichaGlisha je dostigao maksimumCHichaGlisha je dostigao maksimumCHichaGlisha je dostigao maksimumCHichaGlisha je dostigao maksimumCHichaGlisha je dostigao maksimumCHichaGlisha je dostigao maksimumCHichaGlisha je dostigao maksimumCHichaGlisha je dostigao maksimumCHichaGlisha je dostigao maksimumCHichaGlisha je dostigao maksimum

Član od: 01.08.2008.
Poslednji login: danas 23:11
Odgovor: Da li ste sujetni? - 19.09.2008, 13:58

Citat:
memento kaže: Pogledaj poruku
Dakle, ona je potpuno iracionalni deo nas, a iracionalnost je bitan deo naše ličnosti, što nam nedvosmisleno govori da samo svi mi bar u tragovima sujetni.
Upravo tako.
To je otprilike isto ... kao kada bi neku "obeleženu" kukavicu pitali - da li ste vi hrabri ?
Svakako da bi rekao jesam !
I pokušao da prikrije ono što duboko u sebi i SAM prepoznaje.
Ali i neće mnogo u obmanjivanju (sebe i drugih) pogrešiti, jer ... pojaviće se nekad negde situacija,
u kojoj će i ta dotadašnja kukavica zablistati hrabrošću.
I iznenaditi sam sebe.
(... ako sam bila dovoljno jasna).

Sve su to ljudske osobine ... a mi se kroz život gradimo
- i IZgradimo onako kako je našem umu, biću i uslovima života blisko. I važno.
Ogradivši se od osobina koje ne poštujemo i ne vrednujemo ... ili ih se stidimo.
Tj. anuliramo ih - koliko je god to moguće.
A istovremeno hranimo, negujemo i glancamo one osobine koje (mislimo) nam "leže".

Naravno - pod sujetom ne mislim na reagovanja tipa ... što neko reče :
" debeo si - nisam - jesi - e baš nisam - e baš jesi ... bum tras dum ..."
pa glup si ... ružan ... nesposoban ...i slično.
To je već nešto drugo, to je - nesigurnost, pomanjkanje samouverenosti ...
ili šta već ...