VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Lifestyle > Psihologija

Psihologija Tek kada spoznate sebe, bićete u stanju da spoznate i druge

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Razlog odlaska sa foruma
staro
  (#1 (permalink))
Najgora
Nepopravljiva...
Najgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimum

Član od: 26.08.2006.
Poslednji login: danas 20:22
Pol: Žensko
Godine: 33
Razlog odlaska sa foruma - 03.08.2007, 00:25

S razvojem interneta došlo je do promene u načinu na koji tražimo rešenja za svoje lične probleme. Dok smo ranije o svojim životnim poteškoćama razgovarali samo s najintimnijim prijateljima danas svoju intimnost delimo s potpunim neznancima koji se kriju iza nadimaka na forumima. To nije nužno loša stvar. Jer na taj način možemo čuti drugo, treće pa i stoto mišljenje od osoba koje su potpuno drugačije od nas i neutralne su.

Na forumima možemo brzo doći do dobrih saveta, možemo saznati vrlo korisne informacije, a ponekad nam forum može poslužiti kao svojevrsna grupa za potporu. Ali postoje situacije kada je nužno prestati postovati na određenom forumu jer je za nas postao destruktivan:

1. Više vam ne treba taj tip podrške kakav nudi određena grupa na forumu.

2. Više ne verujete osobama s kojima komunicirate i sumnjate u tačnost onoga što vam govore.

3. Jedna osoba dominira grupom i potpuno kontroliše smer razgovora. Ako postavite teme o kojima želite razgovarati ili potpuno uništi razgovor ili skrene temu na neki drugi problem.

4. Većina članova je frustrirano i umesto podrške oni vas osuđuju.

5. Teme su vam postale nezanimljive.

6. Došlo je do razilaženja mišljenja i članovi su prisiljeni pristati uz nečiju stranu.

7. Primećujete kako vas drugi članovi sve češće uzrujavaju svojim postovima.

8. Kada provjeravate poruke ponekad osećate napetost i nije vam lako ih otvoriti jer ne znate što vas očekuje i kako će uticati na vas.

9. Neki članovi koriste forum za promovisanje vlastitih ideja.

10. Bojite se kako ste otkrili previše ličnih informacija i kao rezultat toga osećate ranjivost.

11. Na forumima se ponašate kako se nikad ne biste ponašali u stvarnom životu i ne bi vam bilo prijatno da se sazna da ste vi osoba koja stoji iza vaših postova na forumu. Često puta poželite postove promieniti ili jednostavno otići i nikad se više ne vratiti na taj forum.

12. Prijatelji i porodica se žale kako previše emotivno shvatate komentare ili ste postali opsednuti nekim članom .

Ako se tri ili četiri od navedenih izjava odnose na vas možda biste trebali razmisliti o svojoj aktivnosti na forumu, jer na vas ima suprotan učinak, umesto da vam bude zabavan i grupa za podršku postao je destruktivan deo vašeg života.

preuzeto sa neta

Da li ste ikada pomislili da napustite ovaj forum?

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Razlog odlaska sa foruma
staro
  (#2 (permalink))
jamiroyu
SCORPIO
jamiroyu je dostigao maksimumjamiroyu je dostigao maksimumjamiroyu je dostigao maksimumjamiroyu je dostigao maksimumjamiroyu je dostigao maksimumjamiroyu je dostigao maksimumjamiroyu je dostigao maksimumjamiroyu je dostigao maksimumjamiroyu je dostigao maksimumjamiroyu je dostigao maksimumjamiroyu je dostigao maksimum

Član od: 04.09.2006.
Poslednji login: danas 01:10
Pol: Muško
Godine: 30
Odgovor: Razlog odlaska sa foruma - 03.08.2007, 00:44

Citat:
Najgora kaže: Pogledaj poruku

Da li ste ikada pomislili da napustite ovaj forum?
uopste se nisam pronasao i mogu ti reci da jedva cekam da posetim VC(skraceno) i poklanjam mu vecinu svog slobodnog vremena koga inace imam malo

Ne treba ovaj život shvatati suviše ozbiljno kada ionako nećemo živi iz njega izaći.

staro
  (#3 (permalink))
ZOE
uvek ista
ZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimum

Član od: 13.12.2006.
Poslednji login: danas 01:26
Godine: 46
Odgovor: Razlog odlaska sa foruma - 03.08.2007, 00:46

nisam razmisljala o tome ..... i ne mislim da cu napustiti ovaj forum. Za ovakav korak, morao bi da postoji veoma jak razlog, koji ja do sada nisam uocila! Bilo je tema na kojima sam bila i kritikovana, bilo je postova koji su bili obrisani, nemilih reci i prepucavanja.... ali to su sve, upravo, cari Foruma. Iza svega toga, opet stoji dobro druzenje.
Pojedinci su i napustili ovaj forum - ne ulazim u razloge koji su doveli do toga, svi se mi razlikujemo.... i nije do mene da komentarisem, da li su ispravno uradili, to je jednostavno, njihova odluka ili izbor.
Na ovom sam forumu od decembra prosle godine, i moje je misljenje, da su clanovi, manje ili vise, fer... Da je vecina clanova prijateljski raspolozena i da ovaj forum, po meni, funkcionise daleko bolje nego i jedan drugi.

Svete, kad umrem, sačuvaj u svojoj tišini samo jednu reč za mene: "voleo sam"
(Tagore)

staro
  (#4 (permalink))
Lady in red
Epona of The Nosfera
Lady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen član

Član od: 24.05.2006.
Poslednji login: 13.07.2008 14:24
Godine: 22
Odgovor: Razlog odlaska sa foruma - 03.08.2007, 00:49

Nikada nisam pomislila da napustim forum... Desava se da dugo nista ne napisem, ali to ne znaci da ne svratim... Uvek se konektujm bar da vidim sta ima... Istina je da mi nije zanimljivo kao kada sam se uclanila jer je to bio pocetak ne samo druzenja sa vama vec sa internetom uopste, pa sam se bas nalozila
Retko ovde iznosim neka svoja misljenja, probleme pogotovo jer me neki clanovi foruma poznaju, ali ne poricem da bih to uradila kada zaista ne bih znala nikog i bila sigurna da nikog necu ni upoznati, ali to je tesko... Cak i na ovaj nacin ljudi se neverovatno zblizavaju i postaju deo zivota jedni drugima, pa i sam forum se uvuce pod kozu tako da je i rastajanje od njega tesko isto kao kada se rastajete sa nekom osobom zaista...
U svakom slucaju mislim da forum i druzenje preko neta ima mnogo vise pozitivnih nego negativnih strana i zato treba izbegavati sve razloge koji bi vas od istog udaljili

Evo, promenila sam potpis

staro
  (#5 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 21:59
Odgovor: Razlog odlaska sa foruma - 03.08.2007, 01:08

Nisam

Nisam se ni ja pronašla u ovim stavkama jer ionako jedan deo vremena provodim na kompu i netu, pa je ovo još jedna otvorena stranica. Uz to i stranica koja mi nešto znači. Ne primećujem da forum deluje destruktivno na mene mada ima nekih članova koji me iritiraju i odbijaju, i to nije ništa čudno, sve isto kao i u nonvirtual svetu.

A napustila bih ga svakako kad mi ne bi više bio zabavan, kad bi postao destruktivan po mene i kad bi odavde nestalo nekih nickova za koje sam vezana ... ili kad bi me zgazio tramvaj

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

Poruku je izmenio SQUAW, 03.08.2007 u 01:13. Razlog: kud tramvaj da zaboravim

staro
  (#6 (permalink))
goldie
golden girl
goldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimum

Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: juče 10:23
Godine: 25
Odgovor: Razlog odlaska sa foruma - 03.08.2007, 01:09

Otkad ova Najgora postavlja teme na forumu, meni je vise muka celog ovog virtuelnog sveta. Ova Najgora me izludjuje. I njen avatar me nervira. I to sto je Najgora od sve dece. Napusticu ovaj forum zbog nje.

goldie

staro
  (#7 (permalink))
valter
Poznata faca
valter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimum

Član od: 08.05.2006.
Poslednji login: 01.07.2008 01:07
Pol: Muško
Godine: 27
Odgovor: Razlog odlaska sa foruma - 03.08.2007, 01:23

-Ovaj forum je mali za oboje!
Najgora - biraj vreme, mesto i oruzje !

STOP tiraniji

P.S Ako ovo procita upravnik, salio sam se

staro
  (#8 (permalink))
Najgora
Nepopravljiva...
Najgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimum

Član od: 26.08.2006.
Poslednji login: danas 20:22
03.08.2007, 01:33

Citat:
goldie kaže: Pogledaj poruku
Otkad ova Najgora postavlja teme na forumu, meni je vise muka celog ovog virtuelnog sveta. Ova Najgora me izludjuje. I njen avatar me nervira. I to sto je Najgora od sve dece. Napusticu ovaj forum zbog nje.
Mogu ja i gore znaš!

Eh čast mi je ako ćete me dodati na ovaj ponudjeni spisak treba umeti i nekog iznervirati
Vi kao mene niste nervirali? Uh! ala ste mi svi slatki Svo ovo glupo piskaranje mi je bilo bzvz Ja sam htela da odem i otišla sam. Nije me bilo neko kratko vreme Onda su neki meni mnogo dragi ljudi nagovarali da se vratim i nagovorili me
I naučila sam da se prilagodim i kad je dosadno i kad me neko nervira a i kad je dobro
Zato ostajem dokle god budem imala vremena za ovo i nećete me oterati ni vilama

A tek teme što ću da vam pootvaram

Citat:
valter kaže: Pogledaj poruku

-Ovaj forum je mali za oboje!
Najgora - biraj vreme, mesto i oruzje !

STOP tiraniji

P.S Ako ovo procita upravnik, salio sam se
Ako ovo pročita upravnik će te voditi na pivo sigurno

Poruku je izmenio goldie, 03.08.2007 u 01:46. Razlog: spojih

staro
  (#9 (permalink))
goldie
golden girl
goldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimum

Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: juče 10:23
Godine: 25
Odgovor: Razlog odlaska sa foruma - 03.08.2007, 01:45

@Najgrdja

Evo da se uozbiljim.

Nekad mi je na forumu dosadno, ali onda me malo nema, nestanem, i onda se nesto desi i opet mi bude zanimljivo. Sve u svemu, mislim da svako treba sebi da napravi zabavu, jer ako skepticno posmatramo sve oko nas i bice nam sve bezveze.

goldie