VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Lifestyle > Psihologija

Psihologija Tek kada spoznate sebe, bićete u stanju da spoznate i druge

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Psihoterapija
staro
  (#1 (permalink))
kairos
Novi član
kairos je na dobrom putu

Član od: 25.07.2007.
Poslednji login: 26.07.2007 23:57
Pol: Muško
Godine: 43
Psihoterapija - 25.07.2007, 00:31

Šta je to psihoterapija? Da li neko ima preporuku za dobrog psihoterapeuta?

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Psihoterapija
staro
  (#2 (permalink))
JasnaBGD
s vetrom u kosi
JasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostale

Član od: 02.11.2006.
Poslednji login: 16.10.2007 14:40
Pol: Žensko
Odgovor: Psihoterapija - 13.08.2007, 16:03

To je ono iz američkih filmova... kožni kauč... sat... psiholog ili psihijatar... pa te rastavi na sastavne delove, što jako boli... a posle te sastavlja - što ne boli baš mnogo manje...

Imam preporuku za komada tri! Ne zna se koja je od koje bolja - u zavisnosti od problema.

Ne biti mrtav nije što i biti živ.

staro
  (#3 (permalink))
pero_M
Poznata faca
pero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen član

Član od: 29.05.2007.
Poslednji login: 26.05.2008 13:00
Godine: 47
Odgovor: Psihoterapija - 13.08.2007, 18:54

Psihoterapija nam pomaze da se mozemo pogledati u ogledalo. Da sagledamo sebe iz nekog drugog ugla. Psihoterapeut je osoba koja nas navodi da sami sebe rasclanimo na cinioce i onda da se sami sastavimo na ispravan nacin.
Imam srecu da u firmi radim sa koleginicom psihologom. Ona mi je par puta pomogla da donesem ispravnu odluku. Ljudi na ovim prostorima imaju predrasude o tom zanimanju. Njihov negativan stav prema njima se zasniva na nepoznavanju nacina rada tih strucnjaka. Najcesci stavovi su:
- nisam ja lud, u mojoj glavi je sve na svom mestu
- kako on moze meni da pomogne, sta on zna o meni
- ja znam kako da resim sve moje probleme, i sl.

Nekima je sve mnogo jasnije na nekom primeru. Navescu vam moj primer, kada sam ja zatrazio savet od moje koleginice psihologa. Rec je bila o zestokoj svadji izmedju mog brata i moje majke. Bio sam u nedoumici kako da se postavim. Da li da stanem na stranu brata ili majke? Oboje su delom u pravu, a od mene se ocekivalo da nesto ucinim. Koleginica me je lepo saslusala. Stavila mi je moje reci pred mene, reci koje sam ja izgovorio, izgovorila je ona i tek tada sam shvatio koje su najbitnije cinjenice i na koji nacin treba da postupim. Znaci nije ona ta koja je "prepametna" i nije ona ta koja ce vam "dati resenje vaseg problema", "pamet" je vasa i "resenja problema" su vasa samo ponekad ne znamo da odvojimo bitne od onih manje bitnih cinjenica.
Ono sto je jako vazno, u razgovoru sa psihoterapeutom je potrebno biti apsolutno iskren.

P.S. Lako je ljudima deliti savete, najteze ih je prihvatiti (narocito ako su u suprotnosti sa nama)

Nije sve crno, nadje se i poneka plavusa

staro
  (#4 (permalink))
pingpong
Novi član
pingpong je na dobrom putu

Član od: 10.03.2008.
Poslednji login: 10.03.2008 17:38
Godine: 24
Odgovor: Psihoterapija - 10.03.2008, 17:35

Moze li neko da preporuci psihoterapeuta na teritoriji Subotice ?

staro
  (#5 (permalink))
GostBG
Početnik
GostBG ima spektakularnu auru oko sebeGostBG ima spektakularnu auru oko sebeGostBG ima spektakularnu auru oko sebe

Član od: 24.06.2008.
Poslednji login: danas 21:11
Godine: 41
Odgovor: Psihoterapija - 27.06.2008, 02:00

Imam ja preporuku.Sami sebi smo najbolji psiho i ostali terapeuti.Ne budite razmazeni slabici koji sazaljevaju sebe i misle da nikom nije teze nego njima.Glavu gore,zavrnite rukave,bacite se na rad,sport,druzenje sa psihicki stabilnim osobama i rezultati dolaze vrlo brzo.PROVERENO 100% !

staro
  (#6 (permalink))
Adora
Dr.Haus
Adora je nadaleko poznat članAdora je nadaleko poznat članAdora je nadaleko poznat članAdora je nadaleko poznat članAdora je nadaleko poznat članAdora je nadaleko poznat članAdora je nadaleko poznat član

Član od: 22.03.2007.
Poslednji login: juče 15:01
Godine: 36
Odgovor: Psihoterapija - 27.06.2008, 20:57

Citat:
GostBG kaže: Pogledaj poruku
Imam ja preporuku.Sami sebi smo najbolji psiho i ostali terapeuti.Ne budite razmazeni slabici koji sazaljevaju sebe i misle da nikom nije teze nego njima.Glavu gore,zavrnite rukave,bacite se na rad,sport,druzenje sa psihicki stabilnim osobama i rezultati dolaze vrlo brzo.PROVERENO 100% !
Naravno dragi moji!!!
Što bi vas gulio tamo neki psiho koji ima verovatno više problema nego Vi!!!

staro
  (#7 (permalink))
euridika
severna svetlost
euridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimum

Član od: 14.08.2006.
Poslednji login: danas 19:03
Godine: 31
Odgovor: Psihoterapija - 29.06.2008, 12:55

Citat:
Lepo ovo sve zvuči i korisno za one koji nemaju nikakav problem. Prava stvar. Ali ako neko traži pomoć psihoterapeuta, taj neko možda ne može baš da pomogne sebi. Mi nismo tu da sudimo o tome da li je neko slabić ili ne, na osnovu toga da li ide na psihoterapiju ili ne. Teška su vremena, izloženi smo stresu 24 sata na dan i ako neko nekada poklekne i možda misli da bi mu razgovor sa profesionalcem pomogao, mi ne treba da se dičimo svojom mentalnom stabilnošću i sposobnošću da rešavamo sve samostalno, već da možda pomognemo tom nekom. Psihoterapija ne bi bila zvanično prihvaćena kao oblast medicine da je besmisleno to što ona postoji.

Citat:
Adora kaže: Pogledaj poruku
Naravno dragi moji!!!
Što bi vas gulio tamo neki psiho koji ima verovatno više problema nego Vi!!!
To da gule, verovatno gule, ali sve u životu košta, stvar je našeg izbora kod koga ćemo da idemo da nas guli i za šta, a to da li ima više problema od nas ili ne, nije naše da se time zanimamo.

Ljudi ovde pokušavaju da možda nađu savet za rešavanje nekih možda ozbiljnih problema. Mi ne moramo da im to još više otežavamo.

Hvala

...a ja crtam svoje krugove i praštam stare dugove...

staro
  (#8 (permalink))
Adora
Dr.Haus
Adora je nadaleko poznat članAdora je nadaleko poznat članAdora je nadaleko poznat članAdora je nadaleko poznat članAdora je nadaleko poznat članAdora je nadaleko poznat članAdora je nadaleko poznat član

Član od: 22.03.2007.
Poslednji login: juče 15:01
Godine: 36
Odgovor: Psihoterapija - 30.06.2008, 09:49

Bez ljutnje Euridika!
Nikog nisam htela da uvredim
Samo smatram da čovek može "sam" da sagleda svoje probleme i da se suoči sa njima.Sa time jačamo.
Ako ne može neka potraži profesionalnu pomoć.Svako ima svoj izbor.

Naravno da imam probleme,svaki čovek ih ima i kad bi rekao da nije tako, lagao bi.Imala sam milion( pa ne baš milion,ali dosta) situacija da sam mogla psihički da odlepim, ali sam se preispitala ,sagledala posledice, bacila to iza sebe i fokusirala se na svetlije trenutke života.
Imam jednu osobu blizu sebe koja je večito u depresiji,kuknjači,zove psihoterapeute,namučim se da bi joj pomogla.Ali ona prosto neće sebi da pomogne, uživa u svojoj ulozi žrtve.Jednostavno neće! Eeee...na to se naježim!

staro
  (#9 (permalink))
GostBG
Početnik
GostBG ima spektakularnu auru oko sebeGostBG ima spektakularnu auru oko sebeGostBG ima spektakularnu auru oko sebe

Član od: 24.06.2008.
Poslednji login: danas 21:11
Godine: 41
Odgovor: Psihoterapija - 30.06.2008, 11:00

Citat:
euridika kaže: Pogledaj poruku
Lepo ovo sve zvuči i korisno za one koji nemaju nikakav problem. Prava stvar. Ali ako neko traži pomoć psihoterapeuta, taj neko možda ne može baš da pomogne sebi. Mi nismo tu da sudimo o tome da li je neko slabić ili ne, na osnovu toga da li ide na psihoterapiju ili ne. Teška su vremena, izloženi smo stresu 24 sata na dan i ako neko nekada poklekne i možda misli da bi mu razgovor sa profesionalcem pomogao, mi ne treba da se dičimo svojom mentalnom stabilnošću i sposobnošću da rešavamo sve samostalno, već da možda pomognemo tom nekom. Psihoterapija ne bi bila zvanično prihvaćena kao oblast medicine da je besmisleno to što ona postoji.

To da gule, verovatno gule, ali sve u životu košta, stvar je našeg izbora kod koga ćemo da idemo da nas guli i za šta, a to da li ima više problema od nas ili ne, nije naše da se time zanimamo.

Ljudi ovde pokušavaju da možda nađu savet za rešavanje nekih možda ozbiljnih problema. Mi ne moramo da im to još više otežavamo.

Hvala
Ocigledno da se nismo razumeli.Niti ja osporavam strucnost tih lekara,niti mislim da ne treba popricati s njima.Sustina mog stava je da je to samo trenutna pomoc,a da je najbitnije da covek sam sebi pomogne.Ako nema volje da to uradi,nece mu koristiti ni svi lekari ovoga sveta.

staro
  (#10 (permalink))
Bjankaa
Početnik
Bjankaa će uskoro postati poznat članBjankaa će uskoro postati poznat članBjankaa će uskoro postati poznat član

Član od: 01.02.2008.
Poslednji login: danas 08:23
Odgovor: Psihoterapija - 30.06.2008, 11:27

Citat:
Ocigledno da se nismo razumeli.Niti ja osporavam strucnost tih lekara,niti mislim da ne treba popricati s njima.Sustina mog stava je da je to samo trenutna pomoc,a da je najbitnije da covek sam sebi pomogne.Ako nema volje da to uradi,nece mu koristiti ni svi lekari ovoga sveta.
Potrebna je pomoc i s jedne i s druge strane. Jaka vollja i podrshka bar nekog od prijatelja, rodbine, voljene osobe je isto jako vazna. Mislim da su se psihoterapeuti, chast pojedincima, pretvorili u satnicu...

Govorim tiho i nosim psa sa sobom

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete da pokrenete novu temu
Ne možete da odgovarate na postavljene poruke
Ne možete da priložite fajlove uz poruku
Ne možete da prepravljate svoje poruke

vB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen
Trekbek je uključen