|
Odgovor: Više vredim ako imam više poruka -
01.08.2007, 20:05
Ljudi koji su do sada pisali su rekli uglavnom sve i verovatnu ću nekoga da ponovim, ali nekako ne mogu da se ne javim ovde.
Prvo, mislim da je ovde, na psiholigiji, pravo mesto za ovakvu temu, samo bih ja dodala da ova tema ne može da visi ovako solo u vazduhu i vezana je za mnoga pitanja.
Moj stav o tome da li neko vredi više ili manje u zavisnosti od toga koliko je postova iskucao je da ja zapravo nisam kompetenta da sudim o tome koliko ko vredi ovde, a još manje sam kompetentna da sudim o tome koliko i da li ja vredim, ne samo na osnovu kvantiteta ovde na forumu, već uopšte u životu. I vrlo je ozbiljno koristiti termin "vredeti" ili "biti vredan" u bilo kom kontekstu.
Meni može da se svidi način na koji neko razmišlja, mogu da se složim ili ne sa nekim, može neko opasno da me iznervira, kako ovde, tako i u real life, mogu da se oduševim nekim komentarem, da crknem od smeha na neki drugi i da se raspekmezim neutešno na neki treći i tako redom, but... Više ljudi je već izjavilo da smo ovde da se igramo, i veliko i ozbiljno je pitanje šta se stoji iza napisanih, copy-paste-ovanih kakvihgod poruka, čime su ljudi motivisani, zašto dolaze na forum, ovde je već prisutno više od 7000 članova, koliko ljudi aktivno piše, zašto neki ljudi "nestaju" sa foruma, i tako redom...
Ja ne znam, mogu samo da pretpostavim, na osnovu nekog ličnog stava koji sam izgradila čitajući postove (ali opet se vraćam na lično) koliko se neko zaista pozabavio temom, pročitao mišljenja ostalih ljudi, ušao u diskusiju sa željom da diskutuje, otvoren da možda nešto nauči od drugih, otvoren da čuje nečije mišljenje, ne da se svađa sa ostatkom sveta, ne da pokazuje ostatku sveta da jeste najpametniji i neprikosnoven. To je nešto gde ja pravim neke svoje procene i rangiram nekako situaciju na ovom forumu, ali opet ponavaljam, užasno je složeno sve ono što stoji iza ovoga što si pokrenuo ovde. Ljudski motivi mogu da budu različiti, meni ne smeta ako se neko igra, možda bi bilo bolje kada bismo se svi samo igrali, ko to zna.
Isključivanje brojača se meni lično nije svidelo samo zato što je unelo konfuziju, što se možda neki ljudi jesu osetili povređenim, a nema razloga da se povređujemo u ovim dimenzijama, što smo se siti iščestitali za tamo neke brojke, i to čestitanje je postojalo pre nego što smo mi počeli da pišemo i neke titule i hijerarhija je postavljena bez naše želje, i onda je logično i u ljudskoj prirodi da ćemo bivati uvučeni u neku vrstu mašine, prosto je tako i to jeste ljudska priroda. Neko će da hita ka ovoj ili onoj tituli (što je opet veoma složena stvar, i to kako i kome svako od nas dodeljuje reputacije, koliko uopšte ima veze kvalitet napisanog ili samo lupamo zelene kvadratiće onima koji su nam "dragi"), neko ka nekom broju, neko ka što punijem inbox-u na privatnom polju i tako redom.
Opet život i ljudska i priroda, i opet veoma prihvatljivo.
...a ja crtam svoje krugove i praštam stare dugove...
|