VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Lifestyle > Psihologija

Psihologija Tek kada spoznate sebe, bićete u stanju da spoznate i druge

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Podsvest
staro
  (#1 (permalink))
Lillith
moonlight shadow
Lillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimum

Član od: 13.10.2006.
Poslednji login: juče 22:38
Pol: Žensko
Godine: 25
Podsvest - 08.01.2007, 15:07

Da li verujete u podsvest i koliki ona uticaj zapravo ima na nas zivot?
Da li su nase najvaznije odluke vodjene ne samo intuicijom vec i podsvescu?
Dali vam se ikada desilo da ste uradili nesto za sta mozete okriviti vasu posvest da je upravljala vasom odlukom?

''Though nothing can bring back the hour of splendor in the grass, glory in the flower, we will grieve not, rather find strength in what remains behind.''

William Wordsworth

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Podsvest
staro
  (#2 (permalink))
goldie
golden girl
goldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimum

Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: danas 21:27
Odgovor: Podsvest - 08.01.2007, 16:12

Pa nekad nesto uradim nepromisljeno jer me podsvest navela na tako nesto pa ja volim da kazem da me povukla inercija.

Ja mislim da je u podsvesti sve ono sto ne zelite da priznate sebi i podsvest je ta emotivna snaga koja nikad ne da mira i koja se bori protiv razuma.

goldie

staro
  (#3 (permalink))
pumba
Iskusni forumdžija
pumba je miljenik mnogih članovapumba je miljenik mnogih članovapumba je miljenik mnogih članovapumba je miljenik mnogih članovapumba je miljenik mnogih članovapumba je miljenik mnogih članova

Član od: 25.09.2006.
Poslednji login: danas 20:13
Pol: Muško
Godine: 27
Odgovor: Podsvest - 08.01.2007, 19:02

kakva podsvest?!
navedi mi neku "podsvesnu" situaciju ...
Licno ne verujem kad mi neko kaze da je uradio nesto podsvesno ...to mu dodje vise kao izgovor ...
mada !? ako racunas snove kao nesto podsvesno ?!...
ma neverujem

Iskustvo je ono što imaš kad ti više ne treba

staro
  (#4 (permalink))
Lillith
moonlight shadow
Lillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimum

Član od: 13.10.2006.
Poslednji login: juče 22:38
Odgovor: Podsvest - 09.01.2007, 09:21

Citat:
pumba kaže: Pogledaj poruku
kakva podsvest?!
navedi mi neku "podsvesnu" situaciju ...
Licno ne verujem kad mi neko kaze da je uradio nesto podsvesno ...to mu dodje vise kao izgovor ...
mada !? ako racunas snove kao nesto podsvesno ?!...
ma neverujem
Podsvesna situacija..

Pa recimo da podsvest pamti mnoge stvari koje svest ne ....Na kraju se posle neke odluke o prekidu veze npr ufatis da je ta odluka donesena na osnovu nekog iskustva koje je ostalo podsvesno zapamceno i ta podsvest je zapravo kriva za tu odluku...

Cisto eto neki banalan primer

''Though nothing can bring back the hour of splendor in the grass, glory in the flower, we will grieve not, rather find strength in what remains behind.''

William Wordsworth

Poruku je izmenio Lillith, 09.01.2007 u 09:30.

staro
  (#5 (permalink))
A6quattro
Legenda
A6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimum

Član od: 19.09.2006.
Poslednji login: 31.10.2008 17:12
Godine: 45
Odgovor: Podsvest - 11.01.2007, 15:23

Buduci da smo obdareni umom trebalo bi da naucimo koristiti se njime. Postoje dva nivoa uma - svesni ili racionalni i podsvesni ili iracionalni.Razmisljamo svesnim delom uma, i sve sto mislimo dopire do podsvesti koja stvara sklad prirode samih misli.Podsvest lezi u srzi ljudskih emocija, cak stovise, ona je stvaralacki um. Ako mislite dobro nastace dobro, a mislite li lose stvori cete zlo.Tako radi nas um.
Svesni deo uma je taj koji razmislja i na tom nivou on bira. Tako recimo, izabiramo poklone, partnera, posao itd. Sve te odluke donosimo svesnim delom uma.

S druge strane, bez imalo svesnog izbora, srce radi automatski, kao i probavni proces ili cirkulacija i disanje, u nadleznosti su podsvesti kao procesi nezavisni od svesnog nadzora.
Najbitnije sto nikako ne smemo zanemariti je da kad podsvest jednom prihvati jednu misao, ona je pocinje izvrsavati. To je zanimljiva i osetljiva istina. Podsvesni deo uma jednako se odnosi prema dobrim i losim mislima. Negativne misli i razmisljanje postaju uzrokom propasti, beznadja i nesrece, a ako su nase misli i nasa razmisljanja stvaralacke i pozitivne prirode upoznacemo savrseno zdravlje, uspeh i blagostanje.

Umni mir, spokoj i zdravo telo dolaze sami po sebi ako pravilno razmisljamo i osecamo, sta god mentalno smatrali ili osecali istinitim, nasa podsvest prihvata i unosi u nase iskustvo.Jedino sto moramo uciniti je naterati podsvest da prihvati ideju i tada ce zakoni nase podsvesti u stvarnost izneti zdravlje, mir ili polozaj koji zelimo. Izdamo li neku naredbu, podsvest ce verno reprodukovati ideju sadrzanu u njoj.

Dakle, definicija zakona ljudskog uma bila bi; Reakcija ili odgovor iz podsvesti bice u skladu sa prirodom misli ili ideje koju sadrzava svest, jer ono sto razmislja unutar podsvesti je nase pravo bice.

nomen est omen

Poruku je izmenio A6quattro, 11.01.2007 u 18:02.

staro
  (#6 (permalink))
PropelerZviz
a bio je cool tip
PropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen član

Član od: 03.11.2006.
Poslednji login: 22.11.2008 19:03
Godine: 28
Odgovor: Podsvest - 12.01.2007, 05:04

Pa naravno, podsvest je veci deo baze naseg mozga. Kada za nesto kazemo da predosecamo ili instinktivno radimo, upravo se novonastala situacija uporedjuje sa svime slicnim sto je mozak nekad zabelezio. Splet nerava se formira prema nasim zivotnim iskustvima. Kako starimo one su manje fleksibilne. Ako neku vestinu ne vezbamo, nervi se raskidaju i grade nove puteve.

Na tu temu ima onih Tony Buzan-ovih knjiga...

No podsvest nije nista misticno. Niti je to neka velika prednost, jer to svi poseduju. Tu podsvest upravo covek sam sebi izgradi.... tako mi ljudovi funkcionisemo Pa sto bolje razumete kako vam mozak funkcionise, to ga bolje mozete "zloupoterbiti"

"Ovo mesto nikada neće doneti ikome sreću.
Ali ako padne u pogrešne ruke..."

staro
  (#7 (permalink))
jellena
Početnik
jellena je na dobrom putu

Član od: 13.01.2007.
Poslednji login: 28.03.2007 22:31
Odgovor: Podsvest - 19.01.2007, 11:06

Iz liscnog iskustva.....Mislim da je podsvest cine upravo nasi snovi i neostvarene zelje...ono sto je potisnuto od strane nase svesti, okarakterisano kao nesto sto je nemoguce ostvariti!!!

jellena

staro
  (#8 (permalink))
makilli
Moderator
makilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimum

Član od: 21.11.2006.
Poslednji login: danas 17:44
Godine: 26
Odgovor: Podsvest - 22.01.2007, 05:48

Mnogo puta mi se desilo da radim neke stvari koje u datoj situaciji nisu primerene a ustvari sam ih ja zelela i ta ista podsvest ih je isterala na povrsinu.

...i may not be perfect but i'm always me...

...najmračnija mesta u paklu rezervisana su za one koji ostaju neutralni u vreme krize morala...

staro
  (#9 (permalink))
morrib
uhvatio i popustio
morrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimum

Član od: 28.01.2007.
Poslednji login: juče 01:17
Godine: 58
Odgovor: Podsvest - 04.03.2007, 14:44

Svesno ili podsvesno, ludo ili nezaborano, ili i jedno i drugo.Vise puta sam pogresio i kada dodjem u slicnu situaciju donosenja odluke ako krenem bez razmisljanja, podsvesno vodjen, opet pogresim.Nesto drugo a slicno: zalutam u sumi i idem u krug, pa se vratim na mesto polaska.
I naravoucenije, sve sto omah izgleda lako i sve sto odmah izgleda pravo, na kraju je tesko i krivo.
Ukljucite svest, a podsvesne signale pretocite u edukativno korigujuce alate!

staro
  (#10 (permalink))
pumba
Iskusni forumdžija
pumba je miljenik mnogih članovapumba je miljenik mnogih članovapumba je miljenik mnogih članovapumba je miljenik mnogih članovapumba je miljenik mnogih članovapumba je miljenik mnogih članova

Član od: 25.09.2006.
Poslednji login: danas 20:13
Godine: 27
Odgovor: Podsvest - 04.03.2007, 16:22

Citat:
Lillith kaže: Pogledaj poruku
Podsvesna situacija..

Pa recimo da podsvest pamti mnoge stvari koje svest ne ....Na kraju se posle neke odluke o prekidu veze npr ufatis da je ta odluka donesena na osnovu nekog iskustva koje je ostalo podsvesno zapamceno i ta podsvest je zapravo kriva za tu odluku...

Cisto eto neki banalan primer
daj drugi primer

Ja se slaćem da podsvest postoji ... i sve što je A6 napisao stoji ...
al da podsvest upravlja odlukama ... u to ne mogu da verujem ... za to je zadužena svest ....podsvest je zadužena za rešavanje problema (dok spavamo) ....

Iskustvo je ono što imaš kad ti više ne treba

Odgovor