VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Lifestyle > Psihologija

Psihologija Tek kada spoznate sebe, bićete u stanju da spoznate i druge

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Da Li Mozemo Birati Svoje Misli ?
staro
  (#1 (permalink))
diktatorka
Iskusni forumdžija
diktatorka je nadaleko poznat člandiktatorka je nadaleko poznat člandiktatorka je nadaleko poznat člandiktatorka je nadaleko poznat člandiktatorka je nadaleko poznat člandiktatorka je nadaleko poznat člandiktatorka je nadaleko poznat član

Član od: 13.10.2008.
Poslednji login: danas 23:02
Pol: Žensko
Da Li Mozemo Birati Svoje Misli ? - 15.11.2008, 01:03

Svakodnevno u zivotu donosimo na stotine odluka.Da li mozete izabrati svoje misli,ili dozvoljavate da one biraju vas?

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Da Li Mozemo Birati Svoje Misli ?
staro
  (#2 (permalink))
valter
Poznata faca
valter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimum

Član od: 08.05.2006.
Poslednji login: 23.11.2008 21:01
Pol: Muško
Godine: 28
Odgovor: Da Li Mozemo Birati Svoje Misli ? - 15.11.2008, 01:40

Da li mi donosimo odluke ili odluke donose racunajte na nas. Nase misli su nasa deca!

staro
  (#3 (permalink))
diktatorka
Iskusni forumdžija
diktatorka je nadaleko poznat člandiktatorka je nadaleko poznat člandiktatorka je nadaleko poznat člandiktatorka je nadaleko poznat člandiktatorka je nadaleko poznat člandiktatorka je nadaleko poznat člandiktatorka je nadaleko poznat član

Odgovor: Da Li Mozemo Birati Svoje Misli ? - 15.11.2008, 01:53

Citat:
valter kaže: Pogledaj poruku
Da li mi donosimo odluke ili odluke donose racunajte na nas. Nase misli su nasa deca!

Ali kao sto usmeravamo i kontrolisemo svoju decu,tako ne smemo dozvoliti ni svome umu da bude nas neprijatelj,jer onda ni sami sebi nismo prijatelji.U svakom trenutku imamo mogucnost izbora i ne moramo obracati paznju na svaku misao koja nam padne na pamet.

staro
  (#4 (permalink))
ZOE
uvek ista
ZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimum

Član od: 13.12.2006.
Poslednji login: danas 23:41
Godine: 46
Odgovor: Da Li Mozemo Birati Svoje Misli ? - 15.11.2008, 01:59

Hmmmmm...
Ne mogu da biram misli, ali mogu da izdvojim neke od njih koje me pritiskaju i da ih, koliko je moguce kontrolisem.

Žene imaju problem za svako rešenje

staro
  (#5 (permalink))
TVO.JA_
...limiT_
TVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimum

Član od: 12.02.2007.
Poslednji login: juče 20:33
Godine: 33
Odgovor: Da Li Mozemo Birati Svoje Misli ? - 16.11.2008, 00:16

Svaki dan zamislimo nekoliko hiljada misli koje mogu promeniti našu stvarnost.
Svaka naša misao se na neki način reflektuje u našoj stvarnosti.Ono sto je sigurno je to da pozitivnim mislima na neki nacin privlacimo pozitivnu energiju koja nas nekako "pogura" kroz teske situacije.
Lepo je tako razmisljati, ali tesko ko od nas moze da stalno misli pozitivno, i da u svakom momentu nadje svetlu tacku......Svaki individua zivi onaj zivot,film, san, iluziju (nazovite to kako hocete)........koji je u njegovim mislima....odnosno svaka misao pretace se u zivot........
Stvar izbora ...

Ćuti i prenesi dalje....

staro
  (#6 (permalink))
shacky
medeno srce
shacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimum

Član od: 05.10.2007.
Poslednji login: danas 21:16
Godine: 29
Odgovor: Da Li Mozemo Birati Svoje Misli ? - 16.11.2008, 01:03

Misli puštam da lutaju, da se rađaju i da se množe.
Pokušavajući da u životu sve sagledam sa više strana, da bih bila sigurna da sam donela pravu odluku, moram pustiti misli da se množe.
Ne donosim odluke na prečac.
Upravo to je biranje misli, odn. njihovo kontrolisanje.
Naterati sebe da o nečemu ne mislite je veliko umeće za koje je potrebna izuzetna mentalna snaga.
Množiti u glavi pozitivne misli i izvlačiti iz svega samo pozitivne zaključke je stvar životnog stava.

Kad bi meni dali kišobran, ja ga ne bih potrošio sam
pola mesta ja bih dao nekom, ko je dobar a slučajno sam.

staro
  (#7 (permalink))
duga12
dugica
duga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimum

Član od: 17.10.2007.
Poslednji login: danas 20:20
Godine: 31
Odgovor: Da Li Mozemo Birati Svoje Misli ? - 16.11.2008, 01:21

Citat:
diktatorka kaže: Pogledaj poruku
Svakodnevno u zivotu donosimo na stotine odluka.Da li mozete izabrati svoje misli,ili dozvoljavate da one biraju vas?
Prva asocijacija mi je bila sledeća:Kakve su ti misli,takav ti je život..čuveni citat...i delim mišljenje da je uglavnom tako.Odluke zavise od mnogo čega,tu ne mislim isključivo na sebe već mnogo polažem na to i kako će dotične odluke delovati na moje bližnje,ali na kraju,ipak su te misli moje...pa tako i odluke.Nekada treba dosta vremena da se odlučim,ali kada to učinim,nazad nema.

treći oblačić levo...dugica

staro
  (#8 (permalink))
diktatorka
Iskusni forumdžija

Odgovor: Da Li Mozemo Birati Svoje Misli ? - 16.11.2008, 02:04

Citat:
ZOE kaže: Pogledaj poruku
Hmmmmm...
Ne mogu da biram misli, ali mogu da izdvojim neke od njih koje me pritiskaju i da ih, koliko je moguce kontrolisem.

Tacno ne mozemo ih birati ali su one poput magneta-uvek privuku slicnu energiju.Zato je vazno da znamo da mi nismo isto sto i nase misli i da negativne uvek preusmerimo,narocito kad mislimo negativno o drugima,jer one uvek povredjuju nas.

staro
  (#9 (permalink))
Rohalj Baze
Frajla Juca
Rohalj Baze je uzor za ostaleRohalj Baze je uzor za ostaleRohalj Baze je uzor za ostaleRohalj Baze je uzor za ostaleRohalj Baze je uzor za ostaleRohalj Baze je uzor za ostaleRohalj Baze je uzor za ostaleRohalj Baze je uzor za ostale

Član od: 19.07.2008.
Poslednji login: danas 14:03
Godine: 28
Odgovor: Da Li Mozemo Birati Svoje Misli ? - 16.11.2008, 12:54

ako ne mogu birati svoje misli cije cu onda da biram...

Ono za cim zudimo,a ne ono sto dobivamo, govori o nama kakvi smo.

staro
  (#10 (permalink))
Aiko
Veteran
Aiko je dostigao maksimumAiko je dostigao maksimumAiko je dostigao maksimumAiko je dostigao maksimumAiko je dostigao maksimumAiko je dostigao maksimumAiko je dostigao maksimumAiko je dostigao maksimumAiko je dostigao maksimumAiko je dostigao maksimumAiko je dostigao maksimum

Član od: 02.10.2008.
Poslednji login: danas 22:16
Godine: 38
Odgovor: Da Li Mozemo Birati Svoje Misli ? - 16.11.2008, 14:58

zašto bih ih birala, eliminisala, kontrolisala?

one su deo mene, one su ono što sam ja..

dela su ono što biram i kontrolišem..

Svaka je žena lepa u mraku, iz daljine i pod kišobranom..

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza