VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Lifestyle > Psihologija

Psihologija Tek kada spoznate sebe, bićete u stanju da spoznate i druge

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Poverenje
staro
  (#1 (permalink))
Lillith
moonlight shadow
Lillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimum

Član od: 13.10.2006.
Poslednji login: juče 22:38
Pol: Žensko
Godine: 25
Poverenje - 13.03.2007, 01:31

Kakva ste osoba,bezgranicno otvoreni ili sve cuvate samo za sebe?
Koliko ste u stanju da poverite nekome?
Kakvi ste prema prijateljima,koliko im verujete,koliko ih imate?

''Though nothing can bring back the hour of splendor in the grass, glory in the flower, we will grieve not, rather find strength in what remains behind.''

William Wordsworth

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Poverenje
staro
  (#2 (permalink))
silvia
Moderator
silvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimum

Član od: 01.11.2006.
Poslednji login: danas 12:25
Godine: 29
Odgovor: Poverenje - 13.03.2007, 12:10

Zatvorena sam,mnogo stvari drzim u sebi....cutim dok ne puknem.Prijatelja imam puno,al jako malo je njih kojima bi mogla da se poverim...verujem al samo odredjenom broju ljudi.

Ono što može i biti i ne biti uvek se, na kraju krajeva, pokori onome što mora biti.

staro
  (#3 (permalink))
Mish
TerminatorJedanMuški
Mish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimum

Član od: 23.06.2006.
Poslednji login: danas 23:11
Odgovor: Poverenje - 13.03.2007, 19:45

Spadam u one koji poverenje grade dugo. Odnosno skoro svi oni koji su zadobili moje poverenje izgrađivali su ga godinama (oni retki su tu privilegiju zaslužili intenzitetom i kvalitetom odnosa).
Takođe, o meni kažu da pričam puno, a ne kažem ništa. Odnosno, ne otvaram se direktno, već dajem "zeleno svetlo" da onaj ko hoće da me prokljuvi to može gledanjem, slušanjem, zapažanjem, razgovorom, ponekim izokolnim, retko direktnim pitanjem. A kada se taj prvi "led probije" mislim da me onaj ko me upozna može pročitati pogledom.

... Ko nije drvo razumeo prvo, pa tek onda sadio, taj nije ništa uradio... I, shvatiće, kad-tad, da ne zna šta je hlad....

staro
  (#4 (permalink))
nattydread
haile selassie
nattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimum

Član od: 04.05.2006.
Poslednji login: 30.11.2008 19:18
Godine: 34
Odgovor: Poverenje - 13.03.2007, 19:53

ukratko, zavisi prema kome. mogu da meljem unedogled, a da recimo ništa ne kažem. takav stav imam prema poznanicima, kojih imam dosta. pravih prijatelja imam malo i ta prijateljstva su se gradila godinama. njima, kojih ima malo, ali su vrijedni bar za njih milijun sam u stanju da kažem sve u jednoj jedinoj rečenici, mada je ponekad i to suvišno jer mogu da me "provale" samo po mom pogledu ili nekom nesvjesnom gestom.

nattydread is coming to dinner

staro
  (#5 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 22:59
Godine: 33
Odgovor: Poverenje - 13.03.2007, 20:33

Ne volim kada neko moje poverenje izigra. Dešavalo se, ali to nikada nisu bile one osobe kojima beskrajno verujem, nego neko kome sam se poverila u datom trenutku jer sam procenila da je osoba kojoj se mogu poveriti ili u nekoj specifičnoj situaciji. Nije ni to ništa strašno, samo se neki zid postavi između mene i te osobe automatski i na dalje nam je malo otežana saradnja, da ne kažem prekinuta.

Inače se mnogo više ljudi poveravaju meni. Spadam u osobe kojima nikad nešto neće slučajno izleteti i u one iz kojih nešto ni na foru ne možeš izvući, jer poštujem reč u poverenju onoliko koliko očekujem da se poštuje moja, bez obzira koliko mi je neko blizak ili ne

Citat:
Takođe, o meni kažu da pričam puno, a ne kažem ništa. Odnosno, ne otvaram se direktno, već dajem "zeleno svetlo" da onaj ko hoće da me prokljuvi to može gledanjem, slušanjem, zapažanjem, razgovorom, ponekim izokolnim, retko direktnim pitanjem. A kada se taj prvi "led probije" mislim da me onaj ko me upozna može pročitati pogledom.

Verujem svojim prijateljima, jer da im ne verujem, ne bi se prijateljima ni zvali.

Postoji i na ovom forumu osoba kojoj verujem to the moon and back

Moj 'Lebac

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

staro
  (#6 (permalink))
Ivana-psy
Poznata faca
Ivana-psy je dostigao maksimumIvana-psy je dostigao maksimumIvana-psy je dostigao maksimumIvana-psy je dostigao maksimumIvana-psy je dostigao maksimumIvana-psy je dostigao maksimumIvana-psy je dostigao maksimumIvana-psy je dostigao maksimumIvana-psy je dostigao maksimumIvana-psy je dostigao maksimumIvana-psy je dostigao maksimum

Član od: 06.08.2006.
Poslednji login: danas 02:14
Godine: 24
Odgovor: Poverenje - 13.03.2007, 20:49

Nisam previse poverljiva, ali taman toliko da ne gomilam puno tereta na sebe, ako se to uopste moze?! A ja verujem da je dobar razgovor uvek najbolji lek za tegobu! Da ne verujem ne bih studirala to sto studiram!

Imam puno dragih ljudi oko sebe, ali prijatelja samo nekoliko i to su prijatelji koje znam skoro citav zivot, sa ponekim izuzetkom! Uvek sam spremna da im ispricam svoje probleme i strepnje, jer je diskrecija zagarantovana, a takodje i dobar savet! Ja sam uvek tu da saslusam njih i tako funkionosemo godinama! Tu su, naravno i kad su u pitanju pozitivne stvari druzenja i pijanke

Prosto, to su ljudi s'kojima mogu sve da delim sto znaci imaju moje puno poverenje! Zapravo, to je pravo bogatstvo, jer tesko je izgraditi takav odnos, a kad ga izgradis, onda ga treba cuvati i negovati! Uh, raspisah se ja, mogla bih jos, ali ne bih da odem of topic

"toliko puteva.. koji izabrati, gde poci, koga povesti..???"

staro
  (#7 (permalink))
Mish
TerminatorJedanMuški
Mish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimum

Član od: 23.06.2006.
Poslednji login: danas 23:11
Odgovor: Poverenje - 13.03.2007, 21:10

Citat:
SQUAW kaže: Pogledaj poruku
Ne volim kada neko moje poverenje izigra. Dešavalo se, ali to nikada nisu bile one osobe kojima beskrajno verujem, nego neko kome sam se poverila u datom trenutku jer sam procenila da je osoba kojoj se mogu poveriti ili u nekoj specifičnoj situaciji. Nije ni to ništa strašno, samo se neki zid postavi između mene i te osobe automatski i na dalje nam je malo otežana saradnja, da ne kažem prekinuta.
Meni najbliskija prijateljica je nakon 20 godina druženja zloupotrebila moje poverenje. Naravno zid je podignut, mada mi još uvek fali ona moja stara prijateljica.

U prvo vreme je to bila najstrašnija osuda, uvređenost, bes. Kasnije sam prihvatila da sam samo kolateralna šteta u haosu njenog života u koji su uvučeni mnogi, čak i oni koji po prirodi moraju biti njoj bliži i draži.
Ono što je bilo najveće iskušenje za mene nakon toga je zadržati poverenje u ljude. Naime, naravno da mi se vrzmalo po glavi "ako me je izigrala, zloupotrebila osoba toliko bliska, treba li da strahujem da ću isto doživeti i od drugih". A onda sam shvatila da se to jednostavno dešava, i to je život. Možda je takav sklop kockica ili tek neka žica otkačena u nečijoj glavi u datom momentu.
I ne treba mi život u kome će vladati paranoja da će me svako na svakom koraku zavrnuti.
Ja hoću da verujem. I verujem. Svima koji to zaslužuju. Dok se ne pokaže suprotno.

Citat:
SQUAW kaže: Pogledaj poruku
Verujem svojim prijateljima, jer da im ne verujem, ne bi se prijateljima ni zvali.

... Ko nije drvo razumeo prvo, pa tek onda sadio, taj nije ništa uradio... I, shvatiće, kad-tad, da ne zna šta je hlad....

staro
  (#8 (permalink))
la femme
Poznata faca
la femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen član

Član od: 21.02.2007.
Poslednji login: 28.12.2007 16:38
Godine: 28
Odgovor: Poverenje - 13.03.2007, 23:33

Treba mi bas dosta vremena da bih se pred nekim skroz otvorila. Zato svega par ljudi nazivam pravim prijateljima i pred njima mogu da kazem sve, a da se uz to ne bojim hoce li to "procureti" dalje. Ta prijateljstva traju prilicno dugo, i stvarno smo svasta prosli zajedno (i lepo i ruzno). Tuzno, ali tek u ruznim situacijama se pokazalo koja prijateljstva vrede i ko je vredan mog poverenja.

Naravno, jednom me je draga osoba "izdala" po tom pitanju. I dalje smo dobre ali sada znam sta pred njom govorim a sta ne. Jednostavno, ima ljudi koji ne razmisljaju o posledicama i sebe uvek stavljaju na prvo mesto. Mozemo biti ok, ali se prava bliskost u tom slucaju gubi.

staro
  (#9 (permalink))
sladoledzija
Poznata faca
sladoledzija je nadaleko poznat člansladoledzija je nadaleko poznat člansladoledzija je nadaleko poznat člansladoledzija je nadaleko poznat člansladoledzija je nadaleko poznat člansladoledzija je nadaleko poznat člansladoledzija je nadaleko poznat član

Član od: 19.11.2006.
Poslednji login: 23.09.2008 13:59
Pol: Muško
Godine: 29
Odgovor: Poverenje - 14.03.2007, 11:18

auh, previše sam nepoverljiv prema drugima, valjda neki odbrambeni zid. I čak nema veze ni tip poznanstva neke osobe, mogu biti iskreniji sa nekim koga znam tek par dana nego prema nekom koga znam čitav život. Mislim ako procenim da će me ta osoba razumeti i da će nakon toga uslediti neki konstruktivan razgovor na tu temu onda mogu da popustim malo ograde.

Pitaš se gde sam bio tako dugo odsutan, reći ću ti, bio sam u ve-ce-u

staro
  (#10 (permalink))
Tigerlily
Iskusni forumdžija
Tigerlily je miljenik mnogih članovaTigerlily je miljenik mnogih članovaTigerlily je miljenik mnogih članovaTigerlily je miljenik mnogih članovaTigerlily je miljenik mnogih članovaTigerlily je miljenik mnogih članova

Član od: 24.01.2007.
Poslednji login: 11.08.2008 16:31
Godine: 25
Odgovor: Poverenje - 14.03.2007, 11:34