|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Psihologija Tek kada spoznate sebe, bićete u stanju da spoznate i druge |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Poverenje |
|
Odgovor: Poverenje |
|
|
|
|
|
|
Poznata faca
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 06.08.2006.
Poslednji login: danas 02:14
Pol: Žensko
Godine: 24
|
Odgovor: Poverenje -
13.03.2007, 20:49
Nisam previse poverljiva, ali taman toliko da ne gomilam puno tereta na sebe, ako se to uopste moze?! A ja verujem da je dobar razgovor uvek najbolji lek za tegobu! Da ne verujem ne bih studirala to sto studiram!
Imam puno dragih ljudi oko sebe, ali prijatelja samo nekoliko i to su prijatelji koje znam skoro citav zivot, sa ponekim izuzetkom! Uvek sam spremna da im ispricam svoje probleme i strepnje, jer je diskrecija zagarantovana, a takodje i dobar savet! Ja sam uvek tu da saslusam njih i tako funkionosemo godinama! Tu su, naravno i kad su u pitanju pozitivne stvari druzenja i pijanke Prosto, to su ljudi s'kojima mogu sve da delim sto znaci imaju moje puno poverenje! Zapravo, to je pravo bogatstvo, jer tesko je izgraditi takav odnos, a kad ga izgradis, onda ga treba cuvati i negovati! Uh, raspisah se ja, mogla bih jos, ali ne bih da odem of topic ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
TerminatorJedanMuški
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Član od: 23.06.2006.
Poslednji login: danas 23:11
|
13.03.2007, 21:10
Citat:
U prvo vreme je to bila najstrašnija osuda, uvređenost, bes. Kasnije sam prihvatila da sam samo kolateralna šteta u haosu njenog života u koji su uvučeni mnogi, čak i oni koji po prirodi moraju biti njoj bliži i draži. Ono što je bilo najveće iskušenje za mene nakon toga je zadržati poverenje u ljude. Naime, naravno da mi se vrzmalo po glavi "ako me je izigrala, zloupotrebila osoba toliko bliska, treba li da strahujem da ću isto doživeti i od drugih". A onda sam shvatila da se to jednostavno dešava, i to je život. Možda je takav sklop kockica ili tek neka žica otkačena u nečijoj glavi u datom momentu. I ne treba mi život u kome će vladati paranoja da će me svako na svakom koraku zavrnuti. Ja hoću da verujem. I verujem. Svima koji to zaslužuju. Dok se ne pokaže suprotno. Citat:
![]() |
||
|
|
|
|
|
Poznata faca
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 21.02.2007.
Poslednji login: 28.12.2007 16:38
Godine: 28
|
13.03.2007, 23:33
Treba mi bas dosta vremena da bih se pred nekim skroz otvorila. Zato svega par ljudi nazivam pravim prijateljima i pred njima mogu da kazem sve, a da se uz to ne bojim hoce li to "procureti" dalje. Ta prijateljstva traju prilicno dugo, i stvarno smo svasta prosli zajedno (i lepo i ruzno). Tuzno, ali tek u ruznim situacijama se pokazalo koja prijateljstva vrede i ko je vredan mog poverenja.
Naravno, jednom me je draga osoba "izdala" po tom pitanju. I dalje smo dobre ali sada znam sta pred njom govorim a sta ne. Jednostavno, ima ljudi koji ne razmisljaju o posledicama i sebe uvek stavljaju na prvo mesto. Mozemo biti ok, ali se prava bliskost u tom slucaju gubi. |
|
|
|
|
|
Poznata faca
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 19.11.2006.
Poslednji login: 23.09.2008 13:59
Pol: Muško
Godine: 29
|
14.03.2007, 11:18
auh, previše sam nepoverljiv prema drugima, valjda neki odbrambeni zid. I čak nema veze ni tip poznanstva neke osobe, mogu biti iskreniji sa nekim koga znam tek par dana nego prema nekom koga znam čitav život. Mislim ako procenim da će me ta osoba razumeti i da će nakon toga uslediti neki konstruktivan razgovor na tu temu onda mogu da popustim malo ograde.
![]() |
|
|
|