VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Lifestyle > Psihologija

Psihologija Tek kada spoznate sebe, bićete u stanju da spoznate i druge

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Zapažanje prilikom upoznavanja
staro
  (#51 (permalink))
memento
Colonel Walter Kurtz
memento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimum

Član od: 20.08.2007.
Poslednji login: danas 22:32
Pol: Muško
Odgovor: Zapažanje prilikom upoznavanja - 26.08.2008, 00:15

Citat:
izabelitta kaže: Pogledaj poruku
Bila mi je namera da se slozim sa prvim postom u kojem kazes da prvi utisak ne mora nista da znaci i da su te procene ipak relativne, ma koliko bili sigurni u svoj osecaj.
Kod drugog posta dominira to izvesno prikrivanje, za koje takodje smatram da je nekako normalno, jer valjda se podrazumeva da pri prvom upoznavanju niti mozemo dati kompletnu predstavu o sebi, niti mozemo tako skrozirati osobu pred nama.
Lepe su te igre medjusobnog otkrivanja, uzajamnih procena i analize. Najvrednije stvari koje nosimo u sebi i treba sacuvati za one koji se pokazu da su toga vredni.
Mada, posto je u ovoj temi ipak rec o prvom utisku, dodala bih da je ipak veoma vazna doza otvorenosti koju cemo jasno emitovati i staviti do znanja sagovorniku da ima prava da bude kakav jeste, da ga necemo poniziti ako nam se ne svidi, da cemo se na prvom mestu postaviti kulturno. Ako nas razocara, postoji mnogo kultivisanih nacina da se komunikacija prekine.
Ma slažem se ja sa Vama, ali potpuno sam uveren da smo svi kod upoznavanja u suštini neiskreni (što je, čini mi se, prirodna naša reakcija), jer se nastojimo predtsviti u reprezentativnom izdanju. Zato postoje i procene, upravo zasnovane na tim zapažanjima, kao i kasnije analize novoupoznatog...

Rebel

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#52 (permalink))
Najgora
Nepopravljiva
Najgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimum

Član od: 26.08.2006.
Poslednji login: juče 22:35
Pol: Žensko
Godine: 33
Odgovor: Zapažanje prilikom upoznavanja - 26.08.2008, 00:18

Citat:
memento kaže: Pogledaj poruku
Ma slažem se ja sa Vama, ali potpuno sam uveren da smo svi kod upoznavanja u suštini neiskreni (što je, čini mi se, prirodna naša reakcija), jer se nastojimo predtsviti u reprezentativnom izdanju. Zato postoje i procene, upravo zasnovane na tim zapažanjima, kao i kasnije analize novoupoznatog...
Čini mi se da ovo ne mora da bude tačno.
Pre bih rekla da nastojimo da se svidimo onima na koje želimo da ostavimo utisak.

staro
  (#53 (permalink))
svimigovi
Iskusni forumdžija
svimigovi je miljenik mnogih članovasvimigovi je miljenik mnogih članovasvimigovi je miljenik mnogih članovasvimigovi je miljenik mnogih članovasvimigovi je miljenik mnogih članovasvimigovi je miljenik mnogih članova

Član od: 13.03.2007.
Poslednji login: 30.10.2008 01:23
Godine: 39
Odgovor: Zapažanje prilikom upoznavanja - 26.08.2008, 00:20

jest tako je tamo gde oćemo tamo ostavimo (utisak) a đe nećemo.....

kiša pada trava raste, ja te volim intenzivno
.....

staro
  (#54 (permalink))
memento
Colonel Walter Kurtz
memento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimum

Odgovor: Zapažanje prilikom upoznavanja - 26.08.2008, 00:25

Citat:
Najgora kaže: Pogledaj poruku
Čini mi se da ovo ne mora da bude tačno.
Pre bih rekla da nastojimo da se svidimo onima na koje želimo da ostavimo utisak.
Tačno. Međutim, iako je pozitivan predznak tom našem nastojanju, to je u suštini obmana, mada je mi ne doživljavamo tako. Bar sam ja u to uveren, što ne znači i da je tako, naravno.

Rebel

staro
  (#55 (permalink))
Najgora
Nepopravljiva
Najgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimum

Član od: 26.08.2006.
Poslednji login: juče 22:35
Godine: 33
Odgovor: Zapažanje prilikom upoznavanja - 26.08.2008, 00:28

Naravno
Isto tako ne mora da znači da oštrom oku može da promakne takva obmana

staro
  (#56 (permalink))
izabelitta
Iskusni forumdžija
izabelitta je dostigao maksimumizabelitta je dostigao maksimumizabelitta je dostigao maksimumizabelitta je dostigao maksimumizabelitta je dostigao maksimumizabelitta je dostigao maksimumizabelitta je dostigao maksimumizabelitta je dostigao maksimumizabelitta je dostigao maksimumizabelitta je dostigao maksimumizabelitta je dostigao maksimum

Član od: 31.08.2006.
Poslednji login: danas 18:33
Godine: 37
Odgovor: Zapažanje prilikom upoznavanja - 26.08.2008, 00:31

Citat:
Pa dobro, ako se istaknu neke vrline, to ne mora da bude neiskrenost, nego malo selekcije u predstavljanju.
Zar mislis da bih rekla: "Ja sam ta i ta, ne znam sarmu da zavijam, varala sam bivseg."?
Pa, ne bih...

staro
  (#57 (permalink))
memento
Colonel Walter Kurtz

26.08.2008, 00:32

Citat:
Najgora kaže: Pogledaj poruku
Naravno
Isto tako ne mora da znači da oštrom oku može da promakne takva obmana
Tačno! Upravo tu dolazi do izražaja iskustvo, pronicljivost i apstrahovanje svega doživljenog sa krajnjim ciljem što bolje procene osobe koju upoznajemo, ili smo netom upoznali.

Citat:
izabelitta kaže: Pogledaj poruku
Pa dobro, ako se istaknu neke vrline, to ne mora da bude neiskrenost, nego malo selekcije u predstavljanju.
Zar mislis da bih rekla: "Ja sam ta i ta, ne znam sarmu da zavijam, varala sam bivseg."?
Pa, ne bih...
Ma naravno da ste u pravu. Ali moramo priznati da svi mi kod upoznavanja prikrivamo svoje mane i nedostatke, što je ljudski i prirodno. To naravno nije zločin, pa ni nemoralno, ali je svojevrsna obmana kojoj smo i mi podvrgnuti od osobe koju upoznajemo. Ili kolokvijalno da kažem - Samo pošteno, pa ko koga zajebe!

I da rezimiram. Ne vidim ni jednu suštinsku razliku u našim stavovima po ovom pitanju.

Rebel

Poruku je izmenio Kalina, 26.08.2008 u 10:10. Razlog: post za postom...

staro
  (#58 (permalink))
macak1610
Početnik
macak1610 je na dobrom putu

Član od: 03.08.2008.
Poslednji login: 23.11.2008 01:38
Godine: 29
Odgovor: Zapažanje prilikom upoznavanja - 26.08.2008, 00:45

ako neko se upoznaje sa vama zbog nekog svog cilja, naravno da će vam se predstaviti u svom najboljem izdanju (za taj cil). ostaće u toj formi dok cilj ne ostvari.

staro
  (#59 (permalink))
izabelitta
Iskusni forumdžija
izabelitta je dostigao maksimumizabelitta je dostigao maksimumizabelitta je dostigao maksimumizabelitta je dostigao maksimumizabelitta je dostigao maksimumizabelitta je dostigao maksimumizabelitta je dostigao maksimumizabelitta je dostigao maksimumizabelitta je dostigao maksimumizabelitta je dostigao maksimumizabelitta je dostigao maksimum

Član od: 31.08.2006.
Poslednji login: danas 18:33
Godine: 37
Odgovor: Zapažanje prilikom upoznavanja - 26.08.2008, 00:50

Citat:
Ma naravno da ste u pravu. Ali moramo priznati da svi mi kod upoznavanja prikrivamo svoje mane i nedostatke, što je ljudski i prirodno. To naravno nije zločin, pa ni nemoralno, ali je svojevrsna obmana kojoj smo i mi podvrgnuti od osobe koju upoznajemo. Ili kolokvijalno da kažem - Samo pošteno, pa ko koga zajebe!

I da rezimiram. Ne vidim ni jednu suštinsku razliku u našim stavovima po ovom pitanju.
U pitanju je bila terminologija, nekako mi je neiskrenost zazvucala malo grubo, pa sam predlozila selektivnost kao alternativu. Sve ok.

staro
  (#60 (permalink))
ajrin
Početnik
ajrin će uskoro postati poznat članajrin će uskoro postati poznat članajrin će uskoro postati poznat član

Član od: 11.08.2008.
Poslednji login: juče 00:52
Godine: 22
Odgovor: Zapažanje prilikom upoznavanja - 26.08.2008, 04:19