|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Psihologija Tek kada spoznate sebe, bićete u stanju da spoznate i druge |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Zapažanje prilikom upoznavanja |
|
|
|
|
|
|
n o s t r o m o
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 20.08.2007.
Poslednji login: 02.09.2008 09:45
Pol: Muško
|
Odgovor: Zapažanje prilikom upoznavanja -
24.08.2008, 21:27
Nešto što sam naučio u životu je i to da prvi utisak ništa ne mora da znači o nekoj osobi. Čak i onda ako se ne varamo i u relativno visokom procentu. Uvek ostaje ona razlika do 100%. To znači da su naša zapažanja, ma čime se kod njih rukovodili, suštinski nepouzdana. Međutim, pošto smi ipak, ili hvala bogu, samo ljudi, važno je da kod tog prvog utiska nikada ne otvorimo svoja vrata širom za neku osobu, ali ni da ih nikada potpuno zatvorimo...
Inače, taj famozni prvi utisak i ja formiram kao većina forumaša. Stisak ruke, čvrstina pogleda, osmeh, ali i ukupna urednost i uljudnost su neki reperi važni za mene. Povećavam pažnju kada upoznajem osobu koja ima sitne oči, ili tanke usne, odnosno u nečemu odskače od nekih standardnih antropoloških vrednosti, ali nemam predrasuda... Ipak, ne jednom sa zajebao. Bili pozitivno, bilo negativno. Malo me teši što u svom okruženju važim za najboljeg u procenama novih faca koje se pojave. Ali, sve je to relativno... |
|
|
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Član od: 31.08.2006.
Poslednji login: danas 08:53
Pol: Žensko
Godine: 36
|
25.08.2008, 23:11
Slozila bih se sa tobom, memento, da ljudima nekad treba dati drugu sansu. Eto, meni se svojevremeno na "drugi pogled" desila jedna velika ljubav. (Jeste da se prekinula posle "treceg pogleda", ali to za ovu pricu nije bitno.
)Zaboga, pa koje taj ko je uvek, ali uvek isti, iskricav, pun fluida i primamljiv za drustvo...? Ja ga ne znam, pocevsi od sebe. Mislim da je jos jedna stvar vazna, a to je svrha upoznavanja, ako je ima uopste. Postoje slucajna, poslovna, prijateljska i razna druga poznanstva, ali su na posebnom mestu ona koja su startovanje samo po sebi. Interesuje me da li pravite razlike u tome, da li se menja doza opustenosti, skeniranja, uopste stava? |
|
|
|
|
|
n o s t r o m o
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 20.08.2007.
Poslednji login: 02.09.2008 09:45
|
25.08.2008, 23:26
Citat:
Ovo je neki moj komentar, ako ste u predhodnom postu mislili na mene, ali naravno, on je ličan i ne mora biti baš tako kao što sam ja napisao... |
|
|
|
|
|
|
La Nińa [:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 28.02.2007.
Poslednji login: danas 06:55
|
25.08.2008, 23:36
pa.. stav,drzanje ramena i to.. ruke.. onda oci,kosa,usne.. i figura of kors :D
|
|
|
|
|
|
Novi član
![]() ![]() Offline
Član od: 03.08.2008.
Poslednji login: juče 20:58
Godine: 28
|
25.08.2008, 23:39
prvi pogled vara.
spontano upoznajem ljude, samo vremenom mogu da znam kakva je osoba. ALI često mi se dešava da ljude provalim, osetim da li su dobri ili loši, kasnije se uverim u to. neznam kako.
|
|
|
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Član od: 31.08.2006.
Poslednji login: danas 08:53
Godine: 36
|
26.08.2008, 00:07
Citat:
Kod drugog posta dominira to izvesno prikrivanje, za koje takodje smatram da je nekako normalno, jer valjda se podrazumeva da pri prvom upoznavanju niti mozemo dati kompletnu predstavu o sebi, niti mozemo tako skrozirati osobu pred nama. Lepe su te igre medjusobnog otkrivanja, uzajamnih procena i analize. Najvrednije stvari koje nosimo u sebi i treba sacuvati za one koji se pokazu da su toga vredni. Mada, posto je u ovoj temi ipak rec o prvom utisku, dodala bih da je ipak veoma vazna doza otvorenosti koju cemo jasno emitovati i staviti do znanja sagovorniku da ima prava da bude kakav jeste, da ga necemo poniziti ako nam se ne svidi, da cemo se na prvom mestu postaviti kulturno. Ako nas razocara, postoji mnogo kultivisanih nacina da se komunikacija prekine. |
|
|
|
|