VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Lifestyle > Psihologija

Psihologija Tek kada spoznate sebe, bićete u stanju da spoznate i druge

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Zapažanje prilikom upoznavanja
staro
  (#31 (permalink))
Crazy Angel
Angel Of Love
Crazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimumCrazy Angel je dostigao maksimum

Član od: 14.04.2007.
Poslednji login: 09.05.2008 19:22
Pol: Žensko
Godine: 27
Zapažanje prilikom upoznavanja - 18.08.2007, 05:27

..energiju sa kojom mi osoba prilazi..
..pogled direktno u oci..
..mnogo mi je vazan stisak ruke..
..ako ja kao zensko mogu da stisnem ruku "muski" isto to ocekujem od osobe sa kojom se upoznavam..
..koliko sam samo puta iznenadila musko ili zensko sa komentarom "nemoj da te ja ucim kako se pruza ruka" ..
..vazno mi je kako ko izgleda ali samo do normalne granice..
..nevolim nikog da kritiziram jer mogu da razumem sve..
..da me slusa pazljivo dok pricam i postuje moje misljenje..
..ne podnosim brbljive, neposlusne i aljkave ljude..
..to zna da me dovede do ludila..
..onda proveravam koliko je osoba sklona humoru i dali je spremna u svakom momentu za salu..
..to mi je jako vazno ali zasto..
..kao mnogi ovde i ja imam tu manu da precujem ime..
..ali me nije sramota da upitam jos jednom..
....
..ako se jos setim nesto o'ma dopunjavam..
....

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Zapažanje prilikom upoznavanja
staro
  (#32 (permalink))
pero_M
Poznata faca
pero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen član

Član od: 29.05.2007.
Poslednji login: 26.05.2008 13:00
Pol: Muško
Godine: 47
Odgovor: Zapažanje prilikom upoznavanja - 18.08.2007, 13:33

Svaka nepoznata osoba kod mene ima prosecnu ocenu. Ukoliko je neko, od mojih poznanika/prijatelja, kudio/hvalio tu osobu to uopste nije uticalo na mene da joj u startu promenim ocenu. Ocenu menjam na osnovu onoga sta dozivim sa tom osobom. Ne postoji predubedjenje. Ne mogu da kazem da uopste ne uzimam u obzir te price, ali one mi sluze da obratim paznju, na te osobine licnosti, koje je taj moj prijatelj/poznanik zapazio. Cesto mi se desavalo, da je neka osoba bila "ocrnjena" od strane mojih prijatelja/poznanika, a u stvari, prema meni, uopste nije takva.
Prvi susret, najcesce, ne rezultira nekom visokom ocenom iz bilo cega, za to je potrebno vreme.
Ne udaram "blanko potpis" ni za koga.
Znam, da se svako pri prvom susretu pokazuje u sto boljem svetlu, pa analogno tome, ako je kod mene u tom "boljem svetlu" zaradio negativne poene, ispada "kakav je tek onda ako je u startu ovakav". Ali ne. Ja uzimam za pravo da svako moze imati i "los dan" pa ce mozda neki drugi dan biti i pozitivniji u mojim ocima. Ne idem na prvu loptu i zato i imam ovoliko prijatelja.

Zapazam detalje na osobi, koje odaju unutrasnju stranu licnosti.
Cisti i negovani nokti na primer odavaju pedantnost osobe i sl.

Uvek prilikom upoznavanja osobu gledam u oci, tako saznajem sta ona misli o meni.

Nije sve crno, nadje se i poneka plavusa

staro
  (#33 (permalink))
little fairy
is not here anymore.
little fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimum

Član od: 13.08.2007.
Poslednji login: 03.07.2008 16:27
Godine: 29
Odgovor: Zapažanje prilikom upoznavanja - 30.08.2007, 15:02

Jbg, najvjerojatnije što ću prvo primjetiti je urednost (higijena + odjeća) a zatim slijedi komunikacija.

Ne znam ali ja jednostavno nemrem komunicirati s nekime tko nije baš inteligentan. Ne volim ponavljati više puta istu misao da bi druga strana skužila. Takva sam. Ne volim jer me umara jako a i nemam previše živaca. Radije ne komuniciram nego da se, s vremenom, na njih, bez razloga izderem a krivi nisu ništa.

Jesam li loša osoba zbog toga? Nisam, zato radije izbjegavam da im ne naudim. Fitilj mi je kratak u svakom pogledu.

Dakle, higijena, razumljivost (prosječna bar), komunikativnost, duhovitost i ono najvažnije.. Vedrina i osmijeh. Vidim li to, ovo sve prije navedeno pada u vodu čak.

staro
  (#34 (permalink))
Kitty
...one of a kind...
Kitty je dostigao maksimumKitty je dostigao maksimumKitty je dostigao maksimumKitty je dostigao maksimumKitty je dostigao maksimumKitty je dostigao maksimumKitty je dostigao maksimumKitty je dostigao maksimumKitty je dostigao maksimumKitty je dostigao maksimumKitty je dostigao maksimum

Član od: 20.08.2007.
Poslednji login: 07.07.2008 13:16
Godine: 34
Odgovor: Zapažanje prilikom upoznavanja - 02.05.2008, 09:43

Verovatno prva stvar koju primetim jeste taj famozni stisak ruke, ukoliko je osećaj kao da držim ribu u ruci - ne sviđa mi se ni osoba. Odmah je povežem sa tom "ribom" i pomislim da je i kao čovek takav kakav mu je i stisak - mlitav. To je jače od mene, šta ću

Isto tako ne volim ukoliko me sagovornik ne gleda u oči dok razgovara sa mnom

Još jedna stvar koju primetim jeste to kakve neko ima zube ... kako neko primećuje ruke i boju očiju - ja tako primećujem zube; kakvi su i jesu li svi na broju (ili je osmeh kao raspored časova, sa sve velikim odmorom na sredini )

Tu su još i sama pojava, smisao za humor, osmeh ... ali ove tri gorepomenute su nekako prve koje primetim.

When life hands you lemons, ask for tequila and salt

staro
  (#35 (permalink))
NSdjanka
...seal...
NSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimum

Član od: 10.04.2007.
Poslednji login: danas 00:20
Odgovor: Zapažanje prilikom upoznavanja - 02.05.2008, 17:09

Da li mi se dopada ili ne... Prvi utisak koji me nikada, i podvlačim nikada nije prevario... Kada bih morala da opišem šta je to što mi šapuće u startu da li mi se neko dopada ili ne, ne bih umela... Možda gomila sitnih stvari koje pogled obuhvati, a mozak registruje u deliću sekunde... Stav, stisak ruke, pogled, osmeh...

nije dotakla nista sto bi moglo da boli
njene ruke su bele kao led
njene misli su ciste, ona misli da voli,ona veruje, veruje

staro
  (#36 (permalink))
duga12
Rainbow
duga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimum

Član od: 17.10.2007.
Poslednji login: juče 21:45
Godine: 31
Odgovor: Zapažanje prilikom upoznavanja - 03.05.2008, 03:22

Zavisi kako kad,najpre osetim kakvu energiju emituje osoba koju upoznajem,To mi je glavni pokazatelj,i vodim se tim osećajem inače,izražen je kod mene.Jedne prilike devojka koju sam upoznala,reče mi da sam je skenirala,al ne od glave do pete,to mi nije važno,nego oči,tu sve piše...
Obraćam pažnju na stvari na koje niko ne bi,prilikom upoznavanja pamtim prvi suret sa osobom,i uvek se sećam razgovora koji smo vodili,ambijenta,svega,pri prvom susretu,tako da i kod mene uglavnom važi pravilo,kakav je bio prvi utisak.

http://www.vojvodinacafe.com/forum/image.php?type=sigpic&userid=14584&dateline=120166  0282

staro
  (#37 (permalink))
biterlemon
uzimati 3x2 dnevno!
biterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimum

Član od: 01.04.2007.
Poslednji login: juče 21:35
Pol: Muško
Odgovor: Zapažanje prilikom upoznavanja - 03.05.2008, 03:35

Osmeh i sjaj u ocima, ruz.
Stas, pokret, odevanje.

Prva sekunda i pogled sa 10 metara je dovoljno da sve ovo uocim i potencijalno odlucim.
Posle ostaje samo da uzivam u lepim detaljima ili da definitivno odbacim sansu...

i shvatio da me optuzuju sto sam tajio da sam gajio zelenu travu doma mog

staro
  (#38 (permalink))
triViALna
Iskusni forumdžija
triViALna je savršen člantriViALna je savršen člantriViALna je savršen člantriViALna je savršen člantriViALna je savršen člantriViALna je savršen člantriViALna je savršen člantriViALna je savršen člantriViALna je savršen člantriViALna je savršen člantriViALna je savršen član

Član od: 04.02.2008.
Poslednji login: juče 18:30
Odgovor: Zapažanje prilikom upoznavanja - 06.05.2008, 01:38

KomplJet dojam - uskladjen/neuskladjen.
Izuzetno mi je upadljivo sve sto "strci" - bio to kicHerajski zlatni sat nekog "utegnutog" u besprekornom odelu sa sve kravatom i "kockarskim" prstenom na malom prstu, ili 5 dana star rozLe lak na noktima neke big dame sa crvenim karminom, PasHmina sHalom i nakitom od kilu zlata sto zvecka. Super high-heels na lezernom outfitu, jeFtina kravata uz skupu kosulju, kais sa inicijalima dizajMera koji se vidU iz aviona, tezak parfem u sred leta na 40°, muskarci ofarbane kose ili izvucenih pramenova koji glume autoritativne konzervativce, a lazu za godine gore od zena, losu/neprimerenu sminku, "prirodne" plavuse koje su zaboravile da im priroda nalaze farbanje svake dve nedelje, vestacke trepavice, lose uradjene hair extensions, vestacke nokte sa "sHljokicama", etc...

Cipele, ruke i nakit - pod obavezno i obicno bas tim redom.
Zatim skretanje pogleda.
OndaK...glas.

Never confuse movement with action.

Poruku je izmenio triViALna, 06.05.2008 u 01:46. Razlog: layout...

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete da pokrenete novu temu
Ne možete da odgovarate na postavljene poruke
Ne možete da priložite fajlove uz poruku
Ne možete da prepravljate svoje poruke

vB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen
Trekbek je uključen