VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Lifestyle > Psihologija

Psihologija Tek kada spoznate sebe, bićete u stanju da spoznate i druge

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Kritika ili samokritika?
staro
  (#1 (permalink))
Najgora
Nepopravljiva...
Najgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimum

Član od: 26.08.2006.
Poslednji login: 27.08.2008 17:40
Pol: Žensko
Godine: 33
Kritika ili samokritika? - 05.10.2006, 22:19

Da li ste kritičar ili samokritičar?

Ja retko kritikujem ljude i kada to činim uvek je dobronamerno. Samo želim da skrenem pažnju tom nekom, da to što nije dobro sagleda i iz drugog aspekta...
A kritiku, ako smatram da je na mestu, uvažavam i trudim se da ispravim.

Čiju kritiku uvažavate?

dujunouvotajmin?

Poruku je izmenio Najgora, 05.10.2006 u 22:25.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Kritika ili samokritika?
staro
  (#2 (permalink))
Mish
Lajavi Krelac
Mish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimum

Član od: 23.06.2006.
Poslednji login: danas 01:56
Odgovor: Kritika ili samokritika? - 05.10.2006, 22:41

Oba.
Kritikujem samo one koji su mi dovoljno bliski da na to imam pravo (dato mi pravo, naravno). Pri tom moje kritike nikad nisu zlonamerne i jedino mi je krivo kada se tako shvate. Kritiku izgovorim, mogu o njoj da razglabam, ali nemam onu vrstu sujete da ću se uvrediti ukoliko mi se kritika ne uvaži, odnosno ukoliko se taj neko ne iskoriguje.
I u drugom slučaju, dakle kada mene kritikuju je isto. Dakle, ne dozvoljavam svima da me kritikuju (one koji jednostrano uzmu to pravo, a ja ne uspem blagovremeno da se distanciram, ne slušam niti mi dopiru njihove reči do mozga. Oni koji su mi bliski uvek mogu da mi upute kritiku, shvatiću da je dobronamerna i spremna sam da na tu kritiku uđem u raspravu, odnosno u ono što smatram "grebanjem suštine ispod površine". Vrlo često mi kritike dragih ljudi otvore oči. I uvek sam im na tome zahvalna. Zapravo, zahvalna sam i kada procenim da nisu u pravu jer njihova kritika upućuje da im je stalo do mene.
A samokritičnost? E, pa te surove istine koje sam sebi spremna da "nabijem" na nos niti bi nekom izgovorila niti bi od nekog bila spremna na taj način da primim.

... Ko nije drvo razumeo prvo, pa tek onda sadio, taj nije ništa uradio... I, shvatiće, kad-tad, da ne zna šta je hlad....

staro
  (#3 (permalink))
Meggy
Veteran
Meggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostale

Član od: 12.03.2006.
Poslednji login: 11.12.2006 13:27
Godine: 31
Odgovor: Kritika ili samokritika? - 05.10.2006, 22:58

Uvazavam kritiku onih osoba za koje znam da nisu zlonamerne i da su mi prijatelji. Kritiku onih koje u startu "procitam" ne registrujem uopste, niti se nerviram zbog toga, to me cak i zabavlja.

Samokriticna jesam, i to cesto primecuju ljudi koji me okruzuju, a ponekad i mene pocne da nervira I nekako spretnije reagujem na kritiku nego na kompliment... ovo poslednje cesto prihvatam sa rezervom i docekam sa: "Ma, vazi "

Gather ye rosebuds while ye may...

staro
  (#4 (permalink))
SansRomantic
Samo svoja...
SansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimum

Član od: 18.05.2006.
Poslednji login: 20.05.2008 09:01
Odgovor: Kritika ili samokritika? - 06.10.2006, 14:52

E vala mene niko ne treba da kritikuje, jerbo kada ja sama udarim po sebi...
Niko mi ne bi bio ravan!

Šta da radim...tak'a sam...

A druge..ma ne kritikujem...
Ja se držim one: Tko sam ja da ti sudim..
Svako nek radi šta mu volja...

"Frankly my dear, I don't give a damn!"

staro
  (#5 (permalink))
euridika
severna svetlost
euridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimum

Član od: 14.08.2006.
Poslednji login: juče 01:43
Odgovor: Kritika ili samokritika? - 09.10.2006, 20:50

Samokritika, pre i iznad svega. Ja sam svoj najžešći sudija i oponent. Ponekada se to graniči sa mazohizmom. Za sve što se ne odigra u životu na način na koji bi "trebalo" veoma jasno i expresno nađem uzroke u sebi samoj. Tu padne onaj čuveni obračun sa samom sobom i nekoliko rečenica tipa: "Tako ti i treba gusko glupa!". Kritiku drugih ljudi prihvatam, ne ljutim se, to obično, dugo i intenzivno analiziram. Mada, moram da priznam, od kada sam u ovoj zemlji, među ljudima koji su veoma otvoreni i ponekada surovi u prebacivanju krivice i odgovornosti na druge, desi mi se da skočim u svoju odbranu.

...a ja crtam svoje krugove i praštam stare dugove...

staro
  (#6 (permalink))
Goga
Mama u Boji
Goga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimum

Član od: 08.04.2006.
Poslednji login: 26.08.2008 22:58
Godine: 34
Odgovor: Kritika ili samokritika? - 09.10.2006, 21:31

Citat:
euridika kaže:
Samokritika, pre i iznad svega. Ja sam svoj najžešći sudija i oponent. Ponekada se to graniči sa mazohizmom.
Kao klinka sam imala ''faze'' , da ne mogu da zaspim dok sve dogadjaje iz prehodnog dana ne izanaliziram i naravno sebe u njima (bolje da sam spavala)

Što se bliže ili dalje okoline tiče, držim se ''dobre stare'': ''ko šta radi, sebi radi'', a i ''nemam'' vremena, tačnije ne želim da ga imam - kritikovati nekoga , je bespotrebno trošenje energije, jer dok taj neko sam ne shvati neke stvari , možeš mu mnogo i dugo i veoma i vrlo pričati - džaba..

Ako vam deluje da je sve u redu, nešto vam je promaklo.

staro
  (#7 (permalink))
Najgora
Nepopravljiva...
Najgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimum

Član od: 26.08.2006.
Poslednji login: 27.08.2008 17:40
Odgovor: Kritika ili samokritika? - 09.10.2006, 21:37

Citat:
euridika kaže:
Ponekada se to graniči sa mazohizmom. ,

...dugo i intenzivno analiziram.odgovornosti na druge...
...i ustvari, iz tog razloga nikada ne odreagujem na "prvu loptu" i posle kada ustanovim da nisam imala osnova za samokritiku...već je kasno...

staro
  (#8 (permalink))
Lady in red
Epona of The Nosfera
Lady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen član

Član od: 24.05.2006.
Poslednji login: danas 02:08
Godine: 22
Odgovor: Kritika ili samokritika? - 11.10.2006, 01:22

Uglavnom sam samokriticna, ali naravno umem i da uputim kritiku. To radim samo sa ljudima koje volim i za koje znam da mi nece zameriti jer su svesni da to radim iz dobre namere. Kritikuju i mene sto dosta dobro podnosim, pogotovo kada sam i sama svesna nedostatka

Evo, promenila sam potpis

staro
  (#9 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 03:36
Odgovor: Kritika ili samokritika? - 20.12.2006, 16:38

Kritiku ako i uputim, dobronamerna je. Popijem i ja poneku.

Sama sam sebi najgori kritičar.
Ponekad toliko umem da smrvim svoj ego da danima ne izađem iz kuće

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

staro
  (#10 (permalink))
Kill Bill
Beatrix Kido
Kill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimum

Član od: 27.11.2006.
Poslednji login: 01.05.2008 23:58
Odgovor: Kritika ili samokritika? - 20.12.2006, 18:16

Kritikujem uglavnom ljude do kojih mi je stalo...
o ostalima uglavnom i ne razmisljam pa tako i nemam potrebu da ih kritikujem...
osim ovde na netu...
ne znaju ko sam pa mogu da udarim po njima...