VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Lifestyle > Psihologija

Psihologija Tek kada spoznate sebe, bićete u stanju da spoznate i druge

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Kritika ili samokritika?
staro
  (#21 (permalink))
TVO.JA_
...limiT_
TVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimum

Član od: 12.02.2007.
Poslednji login: danas 21:48
Pol: Žensko
Godine: 32
Odgovor: Kritika ili samokritika? - 03.11.2007, 00:43

Prvo da kažem da je prevashodno da bi dao nekome kritiku poželjno da odradiš samokritiku.Ja sam jako samokritična, mada volim da kritikujem i druge,ali samo meni bliske i drage osobe,koje će tu kritiku razumeti-argumentovano, ali ni izbliza u onoj meri u kojoj se samokritikujem.Nekada sam uzimala previše k srcu kritike koji su mi drugi upućivali,danas nije tako,s godinama dolazi i mudrost !

Ćuti i prenesi dalje....

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#22 (permalink))
Ivana13
Početnik
Ivana13 je na dobrom putu

Član od: 30.10.2007.
Poslednji login: 15.06.2008 20:29
Odgovor: Kritika ili samokritika? - 03.11.2007, 01:06

Najvise mrzim kad me neko kritikuje. Tesko to podnosim. Jedva se iskontrolisem da ne prasnem i posvadjam se.

Rado bih kritikovala ljude. Ali ne smem, da se ne bi naljutili.

staro
  (#23 (permalink))
Ch_cosa
Novi član
Ch_cosa je na dobrom putu

Član od: 09.09.2007.
Poslednji login: 11.04.2008 00:09
Pol: Muško
Godine: 51
Odgovor: Kritika ili samokritika? - 04.11.2007, 13:11

Nekada, daleke 74. to je bilo redovno pitanje na sastancima ondasnje Veike Partije. Lepo proziva se po spisku , i , svaki ucesnik sastanka je bio duzan da ustane, izgovori prvo svoju samokritiku pa potom i kritiku, i sedne /danas to nije obicaj/. Jednom recju Drazesno ! Toliko Nevino i naivno . Zamislite fudbalsku utakmicu Zvezda -- Hajduk . Neko postigne gol , svi zestoki momci ustanu i tapsu, pljeskaju pa sednu i ucute, cekaju dalje dogadjaje.
Za danasnjicu to je neverovatno , ali tako je bilo i nazvao bih to jednim vremenom Civilizovanog ponasanja, sa blagom nostalgijom.
U danasnje vreme " demokratije " ova tema je izuzetno promaseno pitanje, izlisno, neshvaceno . Na srednoj strani dicnog lista " Blic " najvaznija vest je koji fudbaler ima najveci penis, i to iz autenticnih izvora -- od supruge. Koje postignuce ! Kradja kola nije "kradja" nego neovlasteno koriscenje... Bezbroj primera licemernog koriscenja medija . Sve manje zelim da ucestvujem u takvoj sadasnjici , starenje verovatno. Neka lupaju svoje glave dok ih imaju, demokratski izbor...

staro
  (#24 (permalink))
lado
Iskusni forumdžija
lado je miljenik mnogih članovalado je miljenik mnogih članovalado je miljenik mnogih članovalado je miljenik mnogih članovalado je miljenik mnogih članovalado je miljenik mnogih članova

Član od: 21.08.2008.
Poslednji login: danas 20:33
Godine: 41
Odgovor: Kritika ili samokritika? - 17.09.2008, 23:14

samokriticna sam al nije lose kad ti neko skrene paznju na nesto....nekad nije prijatno al vredi

kupi psa, jer to je jedini nacin da za novac dobijes ljubav

staro
  (#25 (permalink))
bellissima
Iskusni forumdžija
bellissima je naprosto sjajan članbellissima je naprosto sjajan članbellissima je naprosto sjajan članbellissima je naprosto sjajan članbellissima je naprosto sjajan članbellissima je naprosto sjajan članbellissima je naprosto sjajan članbellissima je naprosto sjajan član

Član od: 29.07.2008.
Poslednji login: danas 19:46
Godine: 28
Odgovor: Kritika ili samokritika? - 23.09.2008, 17:57

Ne osvrcem se na tudje kritike,
po prirodi sam samokriticna i vrlo dobro znam ,
gde sam pogresila.

Takodje koliko ne volim da mene kritikuju,
ni ja ne kritikujem druge.
Svako je kovac svoje srece,cemu onda kritike...

...snovi nikad ne umiru,
umiru samo sanjari...

staro
  (#26 (permalink))
NSdjanka
...seal...
NSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimum

Član od: 10.04.2007.
Poslednji login: danas 21:51
Odgovor: Kritika ili samokritika? - 24.09.2008, 20:12

I najkonstruktivnija, i najdobronamernija kritika je ipak kritika... Ne volim, osim ako nije u četiri oka... Samokritična sam u tolikoj meri da je svaka kritika suvišna... Jako dobro sam svesna svih svojih mana, promašaja, grešaka... Ne živim u zabludi kada sam sama u pitanju...

nije dotakla nista sto bi moglo da boli
njene ruke su bele kao led
njene misli su ciste, ona misli da voli,ona veruje, veruje

staro
  (#27 (permalink))
izabelitta
belittova zaleđina
izabelitta je dostigao maksimumizabelitta je dostigao maksimumizabelitta je dostigao maksimumizabelitta je dostigao maksimumizabelitta je dostigao maksimumizabelitta je dostigao maksimumizabelitta je dostigao maksimumizabelitta je dostigao maksimumizabelitta je dostigao maksimumizabelitta je dostigao maksimumizabelitta je dostigao maksimum

Član od: 31.08.2006.
Poslednji login: danas 10:48
Godine: 36
Odgovor: Kritika ili samokritika? - 25.09.2008, 00:42

Mene je timski posao naučio kako se kritikuje i kako se prima kritika. Daleko od toga da su ljudi imuni na negativne komentare, pa i ja, naravno, ali plodnost kvalitetnog sagledavanja kritike se posle ogleda u našoj odluci da zaista kod sebe nešto promenimo, popravimo... Teško je sujetu frknuti pod noge, baš teško... Ali ako se na prvo mesto stavi razum, neko kolektivno dobro, a samim tim i lični uspeh ili učinak, vredno je poraditi na tome. Nije lako ni izabrati pogodan trenutak, mesto i način za kritiku. Ukoliko smo mi naprasni i direktni kritičari, tako će nam se uglavnom i vratiti, a ako stvari argumentujemo i pri tom se vidi i realna potreba za kritikom, ona će najverovatnije biti uvažena, i na taj način nama uzvraćena. Uvek sam za miran ton i logiku, iako se kod mene na poslu sve servira bez uvijanja i maženja. Svi zavisimo jedni od drugih, pa je to valjda i nužno...
Privatno sam najosetljivija kad mi neko kritikuje dete, muža, ili mene u vezi s njima. Način života je samo moja stvar, i tu ne volim da mi se soli...

Vrag odneo šnalu...

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete da pokrenete novu temu
Ne možete da odgovarate na postavljene poruke
Ne možete da priložite fajlove uz poruku
Ne možete da prepravljate svoje poruke

vB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen
Trekbek je uključen
Pingbek je uključen
Refbek je uključen
Pređi na forum

VojvodinaCafe Forum > Lifestyle > Psihologija > Kritika ili samokritika?
Slične teme
Tema Autor Forum Odgovora Poslednja poruka
Kritika Najgora Ljubav 16 04.05.2008 04:16
Previse religije? Kritika miqel Spomenar 1 06.02.2007 20:14