|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Psihologija Tek kada spoznate sebe, bićete u stanju da spoznate i druge |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Kritika ili samokritika? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Poznata faca
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 29.05.2007.
Poslednji login: 26.05.2008 13:00
Pol: Muško
Godine: 48
|
Odgovor: Kritika ili samokritika? -
26.08.2007, 22:37
Samokritican jesam. Svoje odluke procenjujem i znam koje su bile pogresne, a trudim se da takvih bude sto manje.
Licemerje je ne biti samokritican, a kritikovati drugog. Npr. da ja nekog kritikujem zbog pusenja, a ja sam pusac. Ne idem po gradu i delim savete. Savete dajem samo onima koji to traze od mene, jer sam po prirodi vrlo direktan (skorpija). Ljude, koji svima dele savete, zovu "pametnjakovici". Od mene vecina ljudi ne voli da trazi savet, jer ne zele da cuju golu istinu. Vecina voli da dobije savet, koji njima odgovara, a to je za mene licemerje. Ako vec hoces moje misljenje, saslusaj ga, prihvati ako hoces, a ako neces ne moras se samnom ubedjivati. Kritikujem samo ono sto ima veze samnom, porodicu, prijatelje, radne kolege, rukovodstvo u firmi, vlast... No ne uvek i ne po svaku cenu. Najmanje kritikujem prijatelje, a najblizu porodicu najvise. Vlast kritikujem i kritikovacu je dok god je stanje u zemlji ovakvo.
|
|
|
|
|
|
Onaj Koji Je Puk'o
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 29.08.2007.
Poslednji login: 02.11.2008 21:50
Pol: Muško
Godine: 31
|
29.10.2007, 16:09
Ufffffffffff...................ovde sam 'majstor'
![]() Znam da budem veoma kritičan, ali još više samokritičan ![]() Nažalost, mnogi ljudi ne vole kritiku - bez obzira što je dobronamerna. Medjutim, ne umem baš da ćutim i moram da kažem ono što mislim - da ne bude posle: " Što mi niko nije rekao?". E, to za posledicu obično ima žestoku raspravu ili u još gorem slučaju - svađu (što ja želim da izbegnem, ali.....). I onda se desi ![]() Posle me obično 'ubije' osećaj krivice .............. ![]() Trudiću se da ne kritikujem toliko........pa ćemo videti ![]() P.S Autoagresija (posledica samokritike) mi isto tako sjajno ide od ruke ![]() |
|
|
|
|
|
....dream chaser....
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 23.10.2007.
Poslednji login: danas 23:06
Pol: Žensko
Godine: 28
|
29.10.2007, 23:17
...samokriticna sam do krajnjih granica...preterano ....tako se ubijem u pojam da je to poezija .... ali najbitnije mi je da sam ok |