VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Lifestyle > Psihologija

Psihologija Tek kada spoznate sebe, bićete u stanju da spoznate i druge

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Ulizice, uvlakači, čankolize, poltroni, utikači, čepikuće...
staro
  (#1 (permalink))
memento
Colonel Walter Kurtz
memento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimum

Član od: 20.08.2007.
Poslednji login: danas 22:32
Pol: Muško
Ulizice, uvlakači, čankolize, poltroni, utikači, čepikuće... - 20.09.2008, 16:15

Ulizice su svuda oko nas. U našoj porodici, bilo ih je u našim odeljenjima i grupama dok smo pohađali školu i studirali, oni rade sa nama...

Iako su ulizice po pravilu neomiljeni članovi svakog kolektiva, to ih ni malo ne sprečeava da se dodvoravaju skoro svima, a najviše i najčešće onim osobama koje poseduju moć, položaj ili neki drugi kvalitet koji se može iskoristiti...

Šta je uzrok takvom ponašanju ljudi? Kako se postaje ulizica? Šta mislite o takvim osobama?

Rebel

Poruku je izmenio memento, 20.09.2008 u 17:42. Razlog: Dopuna zadnjom rečenicom

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Ulizice, uvlakači, čankolize, poltroni, utikači, čepikuće...
staro
  (#2 (permalink))
GostBG
Banovan
GostBG je uzor za ostaleGostBG je uzor za ostaleGostBG je uzor za ostaleGostBG je uzor za ostaleGostBG je uzor za ostaleGostBG je uzor za ostaleGostBG je uzor za ostaleGostBG je uzor za ostale

Član od: 24.06.2008.
Poslednji login: 06.10.2008 10:51
Godine: 41
Odgovor: Ulizice, uvlakači, čankolize, poltroni, utikači, čepikuće... - 20.09.2008, 16:38

U mojoj porodici nema ulizica.A kako se postaje,nabolje pitaj ulizice.

Poruku je izmenio GostBG, 20.09.2008 u 17:03.

staro
  (#3 (permalink))
memento
Colonel Walter Kurtz
memento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimum

Odgovor: Ulizice, uvlakači, čankolize, poltroni, utikači, čepikuće... - 20.09.2008, 17:14

Citat:
GostBG kaže: Pogledaj poruku
U mojoj porodici nema ulizica.A kako se postaje,nabolje pitaj ulizice.
Najbolje da ti nekog pitiš kako da se naučiš korektnom ponašanju. Niko te ne tera da pišeš na temama ako nemaš stav otome. I nema razloga da mi se obraćaš na ovaj način. Forum je za razmenu različitih mišljenja, a ne za autodefrustraciju...

Rebel

staro
  (#4 (permalink))
CHichaGlisha
Mali Badža
CHichaGlisha je dostigao maksimumCHichaGlisha je dostigao maksimumCHichaGlisha je dostigao maksimumCHichaGlisha je dostigao maksimumCHichaGlisha je dostigao maksimumCHichaGlisha je dostigao maksimumCHichaGlisha je dostigao maksimumCHichaGlisha je dostigao maksimumCHichaGlisha je dostigao maksimumCHichaGlisha je dostigao maksimumCHichaGlisha je dostigao maksimum

Član od: 01.08.2008.
Poslednji login: danas 23:24
Pol: Žensko
Odgovor: Ulizice, uvlakači, čankolize, poltroni, utikači, čepikuće... - 20.09.2008, 17:15

Citat:
memento kaže: Pogledaj poruku
dodvoravaju SE skoro svima, a najviše i najčešće onim osobama koje poseduju moć, položaj ili neki drugi kvalitet koji se može iskoristiti...

Šta je uzrok takvom ponašanju ljudi? Kako se postaje ulizica?
Pitaš ... ? a već si dao ODGOVOR ... !

I ja bi to baš tako objasnila.

staro
  (#5 (permalink))
memento
Colonel Walter Kurtz

Odgovor: Ulizice, uvlakači, čankolize, poltroni, utikači, čepikuće... - 20.09.2008, 17:26

Citat:
CHichaGlisha kaže: Pogledaj poruku
Pitaš ... ? a već si dao ODGOVOR ... !
I ja bi to baš tako objasnila.

Ne, nisam dao odgovor. Da je tako, onda bi svi ljudi bili ulizice. Čak većina ljudi to i nije, a znaju isto kao i oni koji se dodvoravaju da su moć, uticaj i moguća korist tamo gde jesu, pa opet se kroz život probijaju svojim radom, talentom i sposobnostima.

Zašto to i ulizice ne rade?

Rebel

staro
  (#6 (permalink))
CHichaGlisha
Mali Badža
CHichaGlisha je dostigao maksimumCHichaGlisha je dostigao maksimumCHichaGlisha je dostigao maksimumCHichaGlisha je dostigao maksimumCHichaGlisha je dostigao maksimumCHichaGlisha je dostigao maksimumCHichaGlisha je dostigao maksimumCHichaGlisha je dostigao maksimumCHichaGlisha je dostigao maksimumCHichaGlisha je dostigao maksimumCHichaGlisha je dostigao maksimum

Član od: 01.08.2008.
Poslednji login: danas 23:24
Odgovor: Ulizice, uvlakači, čankolize, poltroni, utikači, čepikuće... - 20.09.2008, 17:58

Citat:
memento kaže: Pogledaj poruku
Ne, nisam dao odgovor. Da je tako, onda bi svi ljudi bili ulizice. Čak većina ljudi to i nije, a znaju isto kao i oni koji se dodvoravaju da su moć, uticaj i moguća korist tamo gde jesu, pa opet se kroz život probijaju svojim radom, talentom i sposobnostima.

Zašto to i ulizice ne rade?
Ja opet mislim i kažem, da si onim što sam u prethodnj poruci u citatu podvukla - odgovorio !

Naime :

- Jedni (neUlizni, neponizni) se znoje, rade i znanjem i radom grade i krče svoj put, karijeru, uspeh i poziciju.
Zašto ?
Pa Zato što po svom karakteru biraju taj put "Put kojim se ređe i teže ide".

- Drugi (ulizno ponizni) nađu modus (vivendi) za "profuravanje" ... k'o bubreg kroz loj. Lakši (a njima i lepši) put.
Zašto ?
I to je sada ono što kažem da si sam već rekao:
Citat:
memento kaže:
dodvoravaju SE skoro svima,
a najviše i najčešće onim osobama koje poseduju moć, položaj ili neki drugi kvalitet koji se može iskoristiti...
... iskoristiti !? = doći do karijere, uspeha , možda slave, položaja ... etc ...
bez znanja i umenja ,
sa samo jednim jedinim talentom - talentom za maestralno uvlakaštvo.

Naravno tu pametni i pošteni ispadaju "budale" i "glupi".
Tako je. Ali, tako je i tako će biti - samo dotle, dok pamet opet ne stupi na pozornicu.
Samo dotle.
A stupiće .
Mora stupiti .
Mora i ovoj sveukupnoj budalaštini i poltronštini - jednom doći kraj .

Nada nas je i do sada održa(va)la - njojzi hvala.

staro
  (#7 (permalink))
duga12
dugica
duga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimum

Član od: 17.10.2007.
Poslednji login: danas 20:20
Godine: 31
Odgovor: Ulizice, uvlakači, čankolize, poltroni, utikači, čepikuće... - 20.09.2008, 19:45

Baš se nešto mislim,šta ti je bila inspiracija za ovu temu…

Svuda su oko nas,jesu neomiljeni kad se provale,mada licemerniji su mi oni koji ih "gaje"..da,i to više od njih samih,bez obzira na poziciju koju imaju.

Citat:
Šta je uzrok takvom ponašanju ljudi? Kako se postaje ulizica?
Šta je uzrok? Nisam sigurna da znam odgovor na tvoja prva dva pitanja.

Citat:
Šta mislite o takvim osobama?
Šta mislim…ma dođe mi da ne mislim,izbegavam ih u širokom luku.

Mada postoji jedna vrsta čepljenja prema ljudima,koje prosto voliš…bez ikakve koristi..
...voliš da im ugađaš i to je to.Da li je to čepljenje?

treći oblačić levo...dugica

staro
  (#8 (permalink))
NSdjanka
..seal in disguise..
NSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimum

Član od: 10.04.2007.
Poslednji login: danas 23:22
Odgovor: Ulizice, uvlakači, čankolize, poltroni, utikači, čepikuće... - 20.09.2008, 20:10

Mislim da to uglavnom čine ljudi koji nisu u stanju da se zagledaju u sebe i pronađu neke lične kvalitete... Dodvoravajući se moćnima, misle da će i sami, bar na tren, moći da budu deo nečega "velikog"... Ili da se popnu na stepenik više u društvenoj hijerarhiji ako budu viđeni u društvu onoga, ko po njihovom mišljenju nešto znači... Jednostavnije rečeno, beskičmenjaci koji ličnu afirmaciju mogu da ostvare isključivo prolaskom kroz nečiji sedalni deo tela... Obično igraju "samo jedno leto", a naslede ih slični, ali sa novim i još neviđenim ritualima prolazaka kroz već pomenuti deo... Da se o poltronstvu pisala knjiga, mislim da bismo svi ostali zatečeni inventivnošću ljudi kojima je to uže stručno područje...

nije dotakla ništa što bi moglo da boli
njene ruke su bele kao led
njene misli su čiste, ona misli da voli,ona veruje, veruje

Poruku je izmenio NSdjanka, 20.09.2008 u 23:12. Razlog: gramatika...

staro
  (#9 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista
yossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimum

Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: danas 01:08
Odgovor: Ulizice, uvlakači, čankolize, poltroni, utikači, čepikuće... - 20.09.2008, 20:28

Сећам се кад смо се рођак и ја учланили у једну политичку странку. И причамо тако с председником општинског одбора, он извали неку шалу, нас двојица се смејемо. Пошто је он отишао, рођак ме пита: "Богати, шта му је значила та шала". "Немам појма", одговорим ја, и обојица одвалимо да се смејемо свом поступку
Улизивање је неопходно, људи од којих нам много тога зависи су често само људи, не објективни који све сагледају, већ они који воле да чују неке ствари. Постоји претеривање наравно, али нека просечна доза улизивања мора да постоји. Такав је живот. Неш се много леба најести ако свакоме говориш шта мислиш, или га критиl