VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Lifestyle > Psihologija

Psihologija Tek kada spoznate sebe, bićete u stanju da spoznate i druge

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Da li verujete u snove?
staro
  (#11 (permalink))
Lady in red
Epona of The Nosfera
Lady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen članLady in red je savršen član

Član od: 24.05.2006.
Poslednji login: 30.08.2008 02:08
Pol: Žensko
Godine: 22
Odgovor: Da li verujete u snove? - 05.08.2006, 05:17

Citat:
HLEBmaster kaže:
Da, ali da li mi prichamo u verovanje u snove kao neshto shto ima prosto znachenje i iz chega se mogu izvlachiti zakljuchci, ili prichamo o snovima kao "predvidjanju buducnosti"?
Ne mislim da snovi mogu da imaju neku funkciju predvidjanja, mada se mojoj kevi desilo da je tri noci pre nego sto je deda umro, sanjala mrtve Meni se desava da sanjam nekog, pa da mi se ta osoba bas sutradan javi ili je sretnem, mada, ne pridajem takvim snovima neko veliko znacenje.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#12 (permalink))
Meggy
Veteran
Meggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostale

Član od: 12.03.2006.
Poslednji login: 11.12.2006 13:27
Godine: 31
Odgovor: Da li verujete u snove? - 05.08.2006, 14:46

Kao sto rece goldie, snovi su projekcija nase maste i podsvesti, onoga o cemu najvise razmisljamo (ne samo tog dana, nego uopste) onoga cime smo optereceni ili zbog cega smo nervozni. Npr. opterecena sam problemima sa decom u skoli i onda posle par dana sanjam kako sam na casu, nemocna da ih na bilo koji nacin smirim, i jos posle cujem da sam i pricala (tj. vikala ) u snu da "prestanu da pricaju" Eto, to ti je znacenje snova

Gather ye rosebuds while ye may...

staro
  (#13 (permalink))
Mind_reset
Iskusni forumdžija
Mind_reset obasjava toplim zrakom SuncaMind_reset obasjava toplim zrakom SuncaMind_reset obasjava toplim zrakom SuncaMind_reset obasjava toplim zrakom SuncaMind_reset obasjava toplim zrakom SuncaMind_reset obasjava toplim zrakom Sunca

Član od: 27.03.2006.
Poslednji login: 27.05.2008 19:22
Pol: Muško
Godine: 26
Odgovor: Da li verujete u snove? - 05.08.2006, 23:20

Citat:
Meggy kaže:
opterecena sam problemima sa decom u skoli i onda posle par dana sanjam kako sam na casu, nemocna da ih na bilo koji nacin smirim, i jos posle cujem da sam i pricala (tj. vikala ) u snu da "prestanu da pricaju"
Pitanje je ustvari da li si ti sanjala to zato sto si bila oterecena tim problemom, ili si naknadno san povezala sa time sto si opterecena? Odnosno da li si isprojektovala svoje opterecenje na taj san i kao konacno pitanje u danasnjem kvizu, da li si nekada sanjala isti/slican san a da nisi bila oterecena problemima sa decom (mozda se i to dogodilo, neka cudna, mnogo dobra, pozitivna, mirna, marljiva i inteligentna generacija djaka (evo cujem mog domaceg prosvetnog radnika kako se smeje))

Ono što osoba doživljava u stvari nije realnost; više je hipoteza koja može ali ne mora biti tačna.

staro
  (#14 (permalink))
bebagm
Početnik
bebagm ima spektakularnu auru oko sebebebagm ima spektakularnu auru oko sebebebagm ima spektakularnu auru oko sebe

Član od: 27.05.2006.
Poslednji login: 02.09.2008 16:49
Godine: 27
Odgovor: Da li verujete u snove? - 12.09.2006, 21:06

Uvek na osnovu snova znam tacno kakav ce mi biti dan. Kad god sanjam malu decu, iako ih obozavam, znam da ce mi se nesto lose desiti, i nebrojano puta sam sanjala nesto sto sam sutradan cula, videla, dozivela. . . Bas sam nocas sanjala kako sam u gradu videla plakat mog bivseg hora i pitala se kako ja ne znam da su se opet okupili. I danas kad sam bila u gradu sretnem profesora koji je to drzao i pozvao me da dodjem na probe jer opet ima ekipicu. Bila sam srecna ko malo dete jer obozavam da pevam. Tacno mi je san to predskazao, al nije to prvi put.
Evo jedan odlomak iz knjige “Misli o dobru i zlu” gde episkop Nikolaj Velimirovic lepo to objasnjava:
“Neka ti snovi budu ucitelj. Jer snovi su medijum, kroz koji dusa moze umnoziti poznanje same sebe. U snovima covek cesto dolazi do utancanijeg poznanja svojih osecanja, grehova, strasti, moci i nemoci, nedostataka i strasti, nego li studijama na javi. Snovi su tajanstvena knjiga, koju dusa uci bez cula. Dusa sama sobom stvara snovima najcudesnije situacije, u koje te stavlja i kroz koje ti otkriva tvoj karakter. Snovi opominju, predskazuju, nagradjuju i kaznjavaju. Kroz poneke snove dusa ti otskrinjuje tajnu svoje svemoci, sveznanja, vidovitosti i slobode. Vise misli o svojim snovima, a manje govori. Jer vecinu snova ti jedini i mozes razumeti, posto ti jedini i znas svoje najskrivenije teznje, zelje i brige. A to najskrivenije dusa bas najjace i oseca, zbog cega to najcesce razradjuje u snu i predstavlja ti u dramatskim slikama u fantasticnim situacijama. Neka ti, dakle, snovi budu ucitelj.”

Trebalo je da skrenem levo kod Albukerkija!!!

staro
  (#15 (permalink))
makilli
Moderator
makilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimum

Član od: 21.11.2006.
Poslednji login: danas 13:47
Godine: 26
Odgovor: Da li verujete u snove? - 04.03.2007, 16:11

Ne uvek ali tacno mogu da predosetim na osnovu onog sto sam sanjala da ce mi se tog dana desiti nesto lose ili dobro.Sto se sanovnika tice,u njih ni najmanje nemam poverenja.

...i may not be perfect but i'm always me...

staro
  (#16 (permalink))
piquer
Banovan
piquer je na dobrom putu

Član od: 11.04.2007.
Poslednji login: 09.10.2007 11:49
Godine: 24
Odgovor: Da li verujete u snove? - 26.04.2007, 02:52

E kad sam dete bio .......
ono mawo....ovolicko od metar!
A sad ustaj,rmbachi lomi....(((upuppupupu nije josh daleko bilo )))))
-------------------------------
..."da li verujem u snove"....DA!!! DA<DA>DA!!!!
zasto verujem ????
pa it's only i have ..left

staro
  (#17 (permalink))
Andjelika
Poznata faca
Andjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članova

Član od: 19.01.2007.
Poslednji login: juče 17:37
Godine: 25
Odgovor: Da li verujete u snove? - 26.04.2007, 16:16

mogu da sanjam neshto shto me muchi i na javi......
mogu da sanjam ono shto tje se desiti, od detalja do detalja......

a mogu da sanjam i neshto shto nema veze sa zivotom i mozgom.

Moras prihvatiti poraze i pobede,
moras se navitji na tugu i sretju,
moras da volis i da te vole,
moras biti deo stvarnosti,
ipak,
nikada ne napustaj svoje snove!

staro
  (#18 (permalink))
piquer
Banovan
piquer je na dobrom putu

Član od: 11.04.2007.
Poslednji login: 09.10.2007 11:49
Godine: 24
Odgovor: Da li verujete u snove? - 27.05.2007, 12:40

Ono sto stavimo u svojoj podsvesti -- to nam moze biti,ostvariti se JER je daleko negde smesteno.
Prvo moramo biti svesni,pa onda to ubacimo u stanje
podsvesti = splaniramo,datum ,zamislimo........ostalo je decja igra.

p.s.Pa,pobogu,svi nesto sanjamo........ ..........

staro
  (#19 (permalink))
TVO.JA_
...limiT_
TVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimum

Član od: 12.02.2007.
Poslednji login: danas 11:34
Godine: 32
Odgovor: Da li verujete u snove? - 14.09.2007, 09:59

Ponekad su snovi sve što imamo.
Ponekad neko živi u snovima.
Ponekad neko ostvari svoje snove.
Ponekad nekoga unište snovi.

Sve je moguce.

Verujem u jedan san, koji već godinama sanjam budna. Verujem da kada nešto toliko želis to mora da se ostvari i verujem da ce mi se osvariti - jednom!
Život mi je više puta pokazao šta mogu uraditi verom u snove.
Ostalo je na meni
San je deo mene, i kao takav može samo da mi kaže nešto o mojoj ličnosti.
Što se tiče budnih snova, jedna od boljih metoda je sistem motivacije.
Ljudska uzvišenost govori kroz snove.
Mnogo je toga što jesmo, a ne znamo da jesmo.
Ništa ne treba uzimati zdravo za gotovo, jer je to, ipak, zivot.

ako već moraš da progutaš žabu...ne gledaj je dugo...

staro
  (#20 (permalink))
Invisibleman
I'm the invisibleman
Invisibleman je nadaleko poznat članInvisibleman je nadaleko poznat članInvisibleman je nadaleko poznat članInvisibleman je nadaleko poznat članInvisibleman je nadaleko poznat članInvisibleman je nadaleko poznat članInvisibleman je nadaleko poznat član

Član od: 14.01.2007.
Poslednji login: 21.08.2008 14:08
Godine: 30
Odgovor: Da li verujete u snove? - 19.10.2007, 14:19

Hmmm... neki su počeli da mi se ostvaruju nakon 10-15-20 godina.

Dok smo još sredinom osamdesetih živeli kao podstanari sanjao sam kuću i sobu sa krevetom. 1999 sam se uselio u kuću a soba tj. vrata, vrata terase i mesto gde sam krevet postavio, bilo je identično kao i u snu.

Snove često jako dobro pamtim.

Don't hit me with them negative waves so early in the morning.

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza
Linearni prikaz Linearni prikaz