VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Informacione tehnologije > Softver > Programiranje

Programiranje Programski jezici, tehnike, alati...

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
MySQL i GPRS
staro
  (#1 (permalink))
Galahad
Lala, Bogu 'Fala
Galahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostale

Član od: 05.07.2006.
Poslednji login: 26.06.2008 21:19
Pol: Muško
Godine: 27
MySQL i GPRS - 16.08.2006, 10:48

Imam sledetji radni zadatak, i pre nego shto se skroz ubacim u njega, i u dotichno reshenje, hotju da vidim dal' je uopshte izvodljivo...

Znamo da je MySQL motjna spravica, koja ne mozhe da ne radi... Zanima me sledetje... Da ne ulazim u detalje, treba mi MySQL server, koji tje usluzhivati do 500 ili 1000 klijenata, povezanih na njega GPRS konekcijom, koji tje u priblizhno isto vreme slati upite serveru... Server to mozhe da izdrzhi, siguran sam... Chisto da pitam, da li je neko imao prilike da vidi ovako neki sluchaj, gde MySQL radi preko GPRS konekcije? Kojom to brzinom radi... Trebalo bi mi da u nekom vremenskom intervalu od 10 do 15 sekundi, svi klijenti dobiju informacije koje im trebaju od servera... Da li je izvodljivo uopshte?

Nemam pojma dal' sam uopshte bio jasan

Spajdr pig, spajdr pig, daz vatevr a spajdr pig daz, ken hi sving, from a veb, no hi kent, hiz a pig, lukaaaaaaaout, hiz a spaaaajdr piiiiiig...

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: MySQL i GPRS
staro
  (#2 (permalink))
game_enginer
Početnik
game_enginer će uskoro postati poznat člangame_enginer će uskoro postati poznat člangame_enginer će uskoro postati poznat član

Član od: 22.03.2006.
Poslednji login: 20.08.2007 02:14
Pol: Muško
Godine: 26
Odgovor: MySQL i GPRS - 27.08.2006, 07:08

izguglo sam ti nesto

evo naplacenog primera
http://www.cavs.msstate.edu/hse/ies/...hives/2004_10/
primeti da su koristili bas MySQL a ne neki drugi SQL tako da je sigurno moguce... mada ti optimizacije ne ginu. Pitam se samo koliko optimizacija treba. Siguran sam da postoji bar 100-500 buseva/kola u njihovom slucaju opsluzivanja. A 10-15 sekundi kasnjenja i nije malo kasnjenje za tako nesto.

Sto se tice brzine i pouzdanosti.... preporucujem ti da pogledas komercijalna resenja na trzistu.... njihove performanse i specifikacije da bi postao svestan nekog teoretskog limita koji mozes postici.

pogledaj ovaj link

http://elfz.laacz.lv/tinymy/

cini se kao nesto sto tebi treba... doduse u PHP-u ali nisi naveo ni koji jezik ni koju platformu zelis da koristis... mozda bi mogao da probas neki primer ili program prvo.... testiras koliko to brzo radi.... sve sto treba je da nadjes neki odgovarajuci program ili primer i napravis serije testova.

primeti takodje da se autor zali na standardna "zahtevna" resenja koja su ga naterala da napise taj kod radi upotrebe samo onoga sto mu stvarno treba.

ps. inace znam skoro pa nista o gprs konfigurisanju i konekciji... tek odnedavno sam nabavio telefon koji ga podrzava, pa se nisam ranije ni interesovao.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete da pokrenete novu temu
Ne možete da odgovarate na postavljene poruke
Ne možete da priložite fajlove uz poruku
Ne možete da prepravljate svoje poruke

vB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen
Trekbek je uključen
Pingbek je uključen
Refbek je uključen
Pređi na forum

VojvodinaCafe Forum > Informacione tehnologije > Softver > Programiranje > MySQL i GPRS