VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Zabava > Pričaonica

Pričaonica Mesto namenjeno neobaveznim i opuštenim temama

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Nomen est omen!
staro
  (#1 (permalink))
memento
Colonel Walter Kurtz
memento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimum

Član od: 20.08.2007.
Poslednji login: danas 22:32
Pol: Muško
Nomen est omen! - 18.04.2008, 14:40

Da li znate sta znaci vase ime, ili imena vasih bliznjih? Sta znace imena Stevan, Marko, Jovan, Petar... ili, recimo, Natalija, Ksenija, Emilija? Da li to u Mirjani nesto mirise, ili je, pak, Mirjana sklona pomirenju? Da li je seka Persa adekvatan izraz za osobu sklonu unistenju? Ako znate objasnjenje nekog imena, slobodno ga iznesite na ovoj temi. Ime je znamenje! Da li verujete u to?

Rebel

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Nomen est omen!
staro
  (#2 (permalink))
Isahara
Rosa Salvaje
Isahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimum

Član od: 14.11.2007.
Poslednji login: danas 18:25
Pol: Žensko
Odgovor: Nomen est omen! - 18.04.2008, 14:49

FILIP - onaj koji voli konje

We all need mirrors to remind ourselves who we are. I'm no different.
Guy Pearce as Leonard Shelby (Memento)

staro
  (#3 (permalink))
starsica
zaba Mrazica :)
starsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimum

Član od: 23.03.2007.
Poslednji login: danas 21:47
Godine: 21
Lokacija: zivim na zici u sredini, a skacem sa druge na cetvrtu.. :)
Odgovor: Nomen est omen! - 18.04.2008, 14:50

ono sto znam za svoje ime, tj. sto su mi rekli na krstenju, je da moje ime znaci "Dar od Boga" ili "bozanstvena"
a za rodjenu sestru znam nesto da joj ime dodje kao kao "Zastitnica", nisam sigurna kako tacno

Aj popela se zaba na banderu..
i jako joj je lepo kad je gore..

staro
  (#4 (permalink))
duga12
dugica
duga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimum

Član od: 17.10.2007.
Poslednji login: danas 20:20
Godine: 31
Odgovor: Nomen est omen! - 18.04.2008, 14:51

Zanimljiva tema .Ne znam značaj mog imena,ali nedavno sam u razgovoru sa jednim strancem saznala da ime Danijel,na staro hebrejskom znači :Bog je moj sudija.Inače to je ime moga sina.Volela bi ako neko zna još nešto o poreklu i značenju tog imena da ostavi ovde post .

Ana je ime moje ćerke,tumačenje vezano za ime Ana kako sam saznala je "Plemenita,milosrdna,blagodarna".U našem narodu,spominje se još od 11.veka.

Inače kada sam bila dete,moja želja je bila da se zovem Ana,shvativši da je to u tom momentu bilo nemoguće,rekoh sebi,moja ćerka će se tako zvati .

Zanima me zna li neko poreklo i značaj imena Hajnalka i Sonja ?

treći oblačić levo...dugica

Poruku je izmenio duga12, 18.04.2008 u 14:58.

staro
  (#5 (permalink))
believer
Veteran
believer je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimum

Član od: 17.11.2007.
Poslednji login: 30.11.2008 18:56
Godine: 42
Odgovor: Nomen est omen! - 18.04.2008, 14:55

NINA
Značenje:
Srpsko, hrišćansko nasleđe. Potiče iz grčkog "Nina" koje može biti: ženski oblik od "Ninos" (Ninus) što je bilo ime legendarnog osnivača Asirskog carstva, muža Semiramide, ili od "Nina2 to je skraćeno od "loan(nina)" u značenju "nosilac svete blagodeti". Postoji mišljenje da je tepanje od Ninoslav, Antonina ili Katarina. Kalendarsko je ime.

Najviše imenjaka nalazimo među tinejdžerima, a najmanje među osobama u šezdesetim godinama.
Najviše osoba nazvanih Nina rođeno je devedesetih godina prošlog stoljeća.

ploviti se mora i bez broda

staro
  (#6 (permalink))
starsica
zaba Mrazica :)
starsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimum

Član od: 23.03.2007.
Poslednji login: danas 21:47
Godine: 21
Lokacija: zivim na zici u sredini, a skacem sa druge na cetvrtu.. :)
Odgovor: Nomen est omen! - 18.04.2008, 14:57

evo jedan zgodan link..
tu mozete proveriti znacenje vaseg imena..
Znacenje vaseg imena

Aj popela se zaba na banderu..
i jako joj je lepo kad je gore..

staro
  (#7 (permalink))
believer
Veteran
believer je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimum

Član od: 17.11.2007.
Poslednji login: 30.11.2008 18:56
Godine: 42
Odgovor: Nomen est omen! - 18.04.2008, 14:57

HREBLJAN
Značenje:
Staro slavenosrpsko ime. Može biti porekla od osnove stare reči "hrliti (brzati)", u prenosnom značenju "plahovit, bujan, brz, koji žurno grabi napred". Oskudni istorijski izvori ne pružaju dovoljno podataka kada je tačno nastalo. Najranije do sada pisano svedočanstvo datira iz 13.veka što svedoči o njegovoj starini. Od ovog imena izvedeno je ime RELJA.

ploviti se mora i bez broda

staro
  (#8 (permalink))
Tami80
trag u beskraju
Tami80 je savršen članTami80 je savršen članTami80 je savršen članTami80 je savršen članTami80 je savršen članTami80 je savršen članTami80 je savršen članTami80 je savršen članTami80 je savršen članTami80 je savršen članTami80 je savršen član

Član od: 30.01.2008.
Poslednji login: 29.11.2008 11:59
Godine: 28
Odgovor: Nomen est omen! - 19.04.2008, 09:45

Ime: TAMARA

Značenje: Srpsko, hrišćansko nasleđe. Izvodi poreklo iz starohebrejskog "tamara u značenju "palma (urma)". Po uticajem ruskog jezika i kulture postalo je u novije vreme izuzetno popularno. Rusi su ga primili od Gruzina kod kojih je postojalo od starine. Naime, Tamara je bila gruzinska carica od 1184 - 1213. godine, na vrhuncu moći srednjevekovne Gruzije, opevana u narodnim pesmama, savremenica Nemanje i Stefana Prvovenčanog.

" Ljude treba suditi samo po njihovim vrlinama , a ne po njihovim manama; medjutim,po vrlinama nas ocenjuju samo nasi prijatelji, a nasi neprijatelji nas ocenjuju samo po nasim manama."

staro
  (#9 (permalink))
sneza67
Početnik
sneza67 će uskoro postati poznat član

Član od: 04.04.2008.
Poslednji login: 31.07.2008 17:11
Godine: 41
Odgovor: Nomen est omen! - 19.04.2008, 09:55

moje ime oznacava sneg, snezna ... na ruskom je snjegurocka, na engleskom snow white, na francuskom blons nez...na italijanskom biancaneve....

(i stvarno sam veoma bele puti ne mogu da pocrnim...i imam puno problema sa suncanjem (odmah izgorim itd) tako da kad idem na more ja uvek trazim hlad... eto da se malo izjadam)

odakle potice...nemam pojma..u svakom slucaju je i ta bajka...
ko bi mi znao reci?

all we need is love...

staro
  (#10 (permalink))
bubasvaba
BeetleHeart
bubasvaba je dostigao maksimumbubasvaba je dostigao maksimumbubasvaba je dostigao maksimumbubasvaba je dostigao maksimumbubasvaba je dostigao maksimumbubasvaba je dostigao maksimumbubasvaba je dostigao maksimumbubasvaba je dostigao maksimumbubasvaba je dostigao maksimumbubasvaba je dostigao maksimumbubasvaba je dostigao maksimum

Član od: 20.03.2008.
Poslednji login: juče 23:25
Godine: 32
Odgovor: Nomen est omen! - 19.04.2008, 11:36

prolece...

...srce se nosi javno...

Odgovor