VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Zabava > Pričaonica

Pričaonica Mesto namenjeno neobaveznim i opuštenim temama

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Spavate li dovoljno ili ste uvek ne naspavani?
staro
  (#21 (permalink))
euridika
severna svetlost
euridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimum

Član od: 14.08.2006.
Poslednji login: 06.09.2008 11:46
Pol: Žensko
Godine: 31
Odgovor: Spavate li dovoljno ili ste uvek ne naspavani? - 10.05.2007, 22:58

Nekih 5-6 sati u proseku već mnogo godina tako. Zevanje mi zaštitni znak

...a ja crtam svoje krugove i praštam stare dugove...

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#22 (permalink))
piquer
Banovan
piquer je na dobrom putu

Član od: 11.04.2007.
Poslednji login: 09.10.2007 11:49
Pol: Muško
Godine: 24
Odgovor: Spavate li dovoljno ili ste uvek ne naspavani? - 26.05.2007, 11:37

Citat:
SQUAW kaže: Pogledaj poruku
Jel me zezas?

Pa ja ti kazem, hormon rasta ( i to bas po duzini ) se luci tokom sna i glavni je za rast kostiju. Prestaje da se luci posle puberteta tako sto se zlezda na neki nacin blokira, a kad bi nastavio da se luci onda bi to otislo u bolest koja se zove akromegalija
ahaG,
zekimse tobom maLo......sta fali ionako mi je dosadno,bilo
preskochio/ne, mozda su mi ochi malo
ne bi li stupio u kontakt-u stobom.
Ne ljutiis se na mene iako sam to svesno radio??

hormon rasta.............kasno je za mene ....ja to zbog svoje buducje dece ondaK pitam. Hvala na odgovoruuuu.Caossss
i hvala josh jedared.

staro
  (#23 (permalink))
tibor
Banovan
tibor je miljenik mnogih članovatibor je miljenik mnogih članovatibor je miljenik mnogih članovatibor je miljenik mnogih članovatibor je miljenik mnogih članovatibor je miljenik mnogih članova

Član od: 09.03.2007.
Poslednji login: 19.07.2007 20:27
Godine: 48
Odgovor: Spavate li dovoljno ili ste uvek ne naspavani? - 26.05.2007, 14:14

moglo bi se malo vise spavati ali nezalim se

staro
  (#24 (permalink))
hawai
Novi član
hawai je na dobrom putu

Član od: 05.03.2007.
Poslednji login: 10.09.2007 16:15
Odgovor: Spavate li dovoljno ili ste uvek ne naspavani? - 05.06.2007, 12:37

Citat:
SQUAW kaže: Pogledaj poruku
Jel me zezas?

Pa ja ti kazem, hormon rasta ( i to bas po duzini ) se luci tokom sna i glavni je za rast kostiju. Prestaje da se luci posle puberteta tako sto se zlezda na neki nacin blokira, a kad bi nastavio da se luci onda bi to otislo u bolest koja se zove akromegalija

Verovao ili ne i klimatski faktor, smena godisnjih doba i kolicina i redosled smenjivanja svetlosti takodje mnogo utice na rast. Tako, u zavisnosti gde zivis tj i gde su ziveli tvoji preci, dugotrajnim delovanjem geografsko klimatskih uslova na jednu odredjenu populaciju, stvore se uslovi da se njihove telesne karakteristike smatraju karakteristicnim, pa tako imas razlicite tipove ljudi... mediteranski, dinarski, anglosaksonski, nordijski... zato su Crnogorci najvisi u nas i nadmorska visina mnogo utice na to Geni ofkors

E sad, da s' vratimo na onaj san. Nije bezveze ni sto trube anatomi da se deca stavljaju na spavanje i u podne, (tacnije od 11 do 1, remember, svi smo spavali tako kao mali ), jer je i tada pojacano lucenje hormona rasta Znaci, najveci deo tvog tela raste dok spavas. Mozda nisi cuo, ali nisu retki slucajevi da deca bas zbog toga nocu i uopste dok spavaju imaju bolove u kostima ili neke zmarce koje pripisuju bolu jer ne znaju da opisu sta osecaju. Jednostavno, dok se kreces i trosis, pritisak na kosti je veci, a kada odmaras i spavas, kosti se izduzuju. Kao kada pustis vodu da tece pa je zavrnes

Hormon o kome pricamo se koristi i za doping
ma da ali pitanje je koliko je taj doping koristan

staro
  (#25 (permalink))
sussi
vragolanka
sussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimumsussi je dostigao maksimum

Član od: 31.05.2007.
Poslednji login: 05.09.2008 23:09
Odgovor: Spavate li dovoljno ili ste uvek ne naspavani? - 05.06.2007, 14:17

Ko ima vremena za tako nesto?
Ali kazu strucnjaci bitno je spavati najmanje 6 sati pa pokusavam da se pridrzavam toga.

PS
Nadovezujem se na komentar o hormonima rasta
Oni neprestaje da se stvarju ali nastavlja u jako malim kolicinama.
Tacno je da doprinosi rastu ali i imunitetu.
Bez njega nebismo nikada mogli da savladamo nijednu bolest.
Ispitivanje je pokazalo da je vazno spavati najmanje 6 sati. Naucnici tvrde da se hormoni rasta stvaraju tek kada smo u dubokom snu i samo tada.

Sto se tice dopinga to je nesto drugo uzimaju hormone rasta ali zavisi koji im je cilj, cime se bave. Hormoni rasta pomazu da bi bili izdrzljiviji, snazniji ali ima i negativnih strana kao uvecano srce i sl. o tome ne ovde-mozda jedna druga tema.

...Koliko god život od tebe traži ozbiljnost, svako treba prijatelja s kojim se može glupirati. ...

staro
  (#26 (permalink))
la femme
Poznata faca
la femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen članla femme je savršen član

Član od: 21.02.2007.
Poslednji login: 28.12.2007 16:38
Godine: 28
Odgovor: Spavate li dovoljno ili ste uvek ne naspavani? - 05.06.2007, 14:45

Spavam prilicno "neuredno", tj. nema pravila, uglavnom zavisi od obaveza koje imam! Nekad spavam po 5-6 sati, nekad mnooogo duze...

Jako volim da spavam, cak i previse, pa ukoliko ne odspavam minimalno 8 sati, nisam bas u najboljoj formi!

staro
  (#27 (permalink))
Tigerlily
Iskusni forumdžija
Tigerlily je miljenik mnogih članovaTigerlily je miljenik mnogih članovaTigerlily je miljenik mnogih članovaTigerlily je miljenik mnogih članovaTigerlily je miljenik mnogih članovaTigerlily je miljenik mnogih članova

Član od: 24.01.2007.
Poslednji login: 11.08.2008 16:31
Godine: 25
Odgovor: Spavate li dovoljno ili ste uvek ne naspavani? - 05.06.2007, 14:52

Recimo ovako - iako spavam dovoljno, uvek sam nenaspavana. U prevodu - ja sam jedna lenčuga na kub .

"Poznavati se, značilo bi znati ono što ne treba."

staro
  (#28 (permalink))
cicka
BitterSweet
cicka je dijamantcicka je dijamantcicka je dijamantcicka je dijamantcicka je dijamantcicka je dijamant

Član od: 15.05.2007.
Poslednji login: 04.08.2007 15:25
Godine: 25
Odgovor: Spavate li dovoljno ili ste uvek ne naspavani? - 05.06.2007, 14:55

Bilo da se naspavam ili ne...stalno sam umorna i uvek bih mogla odremati malo, ponekad nateram sebe da bih spavala a opet ponekad imam utisak da bih mogla sedeti budna 24 sata bez ikakvih problema...sve u svemu kad se sabere i oduzme, jesam spavalica....i to velika.

Osmeh Je Kriva Linija Koja Ispravlja Sve Stvari

staro
  (#29 (permalink))
zdenkavuk
v u c i c a
zdenkavuk je uzor za ostalezdenkavuk je uzor za ostalezdenkavuk je uzor za ostalezdenkavuk je uzor za ostalezdenkavuk je uzor za ostalezdenkavuk je uzor za ostalezdenkavuk je uzor za ostalezdenkavuk je uzor za ostalezdenkavuk je uzor za ostalezdenkavuk je uzor za ostale

Član od: 25.01.2007.
Poslednji login: 05.09.2008 21:23
Odgovor: Spavate li dovoljno ili ste uvek ne naspavani? - 06.06.2007, 22:14

ja sam jedna velika spavalica i kad god nemoram da ustanem na posao ,a to je za vikend , i kad nemam obaveza ,ujutru volim da spavam .zzzz: dok se ne probudim sama, zakljucak mogla bi spavati u svako doba dana i noci

sreca je kada pored sebe imas voljene osobe

staro
  (#30 (permalink))
kissigirl
klinka, pa sta
kissigirl je dostigao maksimumkissigirl je dostigao maksimumkissigirl je dostigao maksimumkissigirl je dostigao maksimumkissigirl je dostigao maksimumkissigirl je dostigao maksimumkissigirl je dostigao maksimumkissigirl je dostigao maksimumkissigirl je dostigao maksimumkissigirl je dostigao maksimumkissigirl je dostigao maksimum

Član od: 26.05.2006.
Poslednji login: 09.05.2008 21:48
Godine: 17
Odgovor: Spavate li dovoljno ili ste uvek ne naspavani? - 07.06.2007, 16:56

Citat:
Tigerlily kaže: Pogledaj poruku
ja sam jedna lenčuga na kub .

to mi je nesto poznato...

Moja vrata su uvek otvorena... Neka ti ne bude neugodno izaci.

Odgovor