Marketing

Politika Razmenite mišljenja sa političkim neistomišljenicima, učestvujte u VojvodinaCafe parlamentu

Odgovor
Staro 28.06.2009, 01:14   #31 (link do poruke)
Lider tüm Türkmenler
Turkmenbashi je miljenik mnogih članovaTurkmenbashi je miljenik mnogih članovaTurkmenbashi je miljenik mnogih članovaTurkmenbashi je miljenik mnogih članovaTurkmenbashi je miljenik mnogih članovaTurkmenbashi je miljenik mnogih članovaTurkmenbashi je miljenik mnogih članovaTurkmenbashi je miljenik mnogih članovaTurkmenbashi je miljenik mnogih članovaTurkmenbashi je miljenik mnogih članova

Član od: 21.04.2009.
Poslednji login: danas
Pol: Muško
Slika u galeriji: 1813
Odgovor: Posle Jasenovca i Oluje Mesić preti novim zločinima nad Srbima

Citat:
maleni kaže: Pogledaj poruku
Krenulo je onog momenta kad su hrvati skontali da mogu lepo da zive i bez srba tj. jos u vreme kralja...ali srbi to nisu kontali...
Aham samo što baš nisu izabrali lep način da to ostvare, počev od NDH pa zaključno sa Olujom. Da naravno sada možemo da krenemo i o tome da li je formiranje Jugoslavije bila greška od početka, ali to nema puno veze sa temom. A već mi se prilično spava da bih širio raspravu više od ovoga.

Citat:
Povukla se ali bez oruzja ostalog kod srba jer jedino u sfrj ko je ucestvovao u kupovini oruzja su bili srbi...
Hajde polako, Hrvati švercuju oružje iz Mađarske, Rumunije, Bugarske itd. Naoružavaju se da bi krenuli u rat protiv JNA i Srba koji žive u Krajini. Šta je po tebi JNA trebala da uradi? Da se potpuno povuče iz Hrvatske i pri tome da izvuče kompletno naoružanje ili još bolje ostaviti ga ZNG?

Nije se moglo ići do kraja jer se zna kakvi su pritisci bili izvan na Beograd, ostalo je samo jedno - da se formira VRSK i da se JNA povuče iz Hrvatske.

Citat:
A zasto su to ulazili?
Počitaj još jednom moj prethodni post.

Citat:
A zasto je trebalo cuvati jugu? Da se srbi i dalje mogu baviti vojskom i udbom posto ih nista drugo nije ni interesovalo...
Ne nego je trebalo razbiti Jugu po avnojevskim granicama...

Nastavljamo diskusiju nekom drugom prilikom, pospan sam da više nemam osećaj ni kada sam promešio temu...
Staro 28.06.2009, 01:15   #32 (link do poruke)
Zli klerofašista
yossarian je naprosto sjajan članyossarian je naprosto sjajan članyossarian je naprosto sjajan članyossarian je naprosto sjajan članyossarian je naprosto sjajan članyossarian je naprosto sjajan članyossarian je naprosto sjajan članyossarian je naprosto sjajan članyossarian je naprosto sjajan članyossarian je naprosto sjajan članyossarian je naprosto sjajan član

Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: juče

Citat:
krenulo je onog momenta kad su hrvati skontali da mogu lepo da zive i bez srba tj. Jos u vreme kralja...ali srbi to nisu kontali...
Наравно да су Срби криви опет.
Није проблем што они хоће "лепо да живе без Срба", проблем је што им у тисућљетном сну смета високореметилачки фактор који су одлучили да реше по чувеном принципу три трећине.

Citat:
povukla se ali bez oruzja ostalog kod srba jer jedino u sfrj ko je ucestvovao u kupovini oruzja su bili srbi...
Да, неправда је то, нису дали део оружја онима који су нападали Србе и ЈНА... срце ми се цепа.

Citat:
a zasto su to ulazili?
Ослобађали су окупирани град и деблокирали гарнизон ЈНА. Па латиницом човек пише, а ти опет по свом...

Citat:
a zasto je trebalo cuvati jugu? Da se srbi i dalje mogu baviti vojskom i udbom posto ih nista drugo nije ni interesovalo...
Типична теза усташке пропаганде... и још једна увреда српског народа...

Poruku je izmenio Mish, 28.06.2009 u 01:54 Razlog: bez prepucavanja, molim
  Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Staro 28.06.2009, 02:07   #33 (link do poruke)
Mali Badža
CHichaGlisha je naprosto sjajan članCHichaGlisha je naprosto sjajan članCHichaGlisha je naprosto sjajan članCHichaGlisha je naprosto sjajan članCHichaGlisha je naprosto sjajan članCHichaGlisha je naprosto sjajan članCHichaGlisha je naprosto sjajan članCHichaGlisha je naprosto sjajan članCHichaGlisha je naprosto sjajan članCHichaGlisha je naprosto sjajan članCHichaGlisha je naprosto sjajan član

Član od: 01.08.2008.
Pol: Žensko

Citat:
yossarian kaže: Pogledaj poruku
... ниједну замерку у целој овој теми ниси нашао ни Туђману ни Месићу, али људима који су узели хрватске документе пошто су их сви оставили и издали јеси... типична ЛДП прича... пљуј по Србима.
Kakvo pljuvanje po Srbima.
Ko to ovde od Srba pljuje po samom sebi i po ostalim Srbima ?
Zašto bi svako sagledavanje činjenica i istine bilo - "pljuvanje po Srbima"?

I kakva LDP priča?
Misliš Ludo Dobra Priča ?

Pazi sad ovaj "manevar" ?
- Živeli ljudi "stotinama" godina tu gde su živeli. ok
- Psihi(jatri)ć im objasni da im tako i nije baš mnogo dobro. Da može i bolje.
- Milošević (Srbija i JNA) im dao/li oružje da se brane i bore, sve dok dok ne nanišane u čelo Tuđmana ili Mesića. ok

Postavlja se pitanje zašto su onda stali u red za Hrvatske putovnice ?
Koji su ih to "svi" izdali ??? pa su stali u red za te Hrvatske putovnice?

Odgovor - Pa IZDALI IH isti onaj koji im je oružje i lažna obećanja i dao i slao.

Odvratno - ali baš tako.

Za to vreme, naš kretenski degenerik je radio sve za dobrobit naše štete, pa nam ustanovio Državu ravnopravnih građana.
Svih. Ravnopravnih ... I portorikanaca i Papuanaca i Čileanaca i Albanaca i Hrvata i Amerikanaca i Japanaca .... i Srba.
Pa gde to ima ...
(uzgred budi rečeno-zašto mi Srbi nismo imali i tada i dugo posle toga svoju matičnu državu, kao sad ? A ne bi je imali ni sad da se CG nije odvojila iz onog kvazimodoa od sedme il osme ŽQXMWK Jugoslavije)
A zašto to?
Pa da bi mogao da glumi majmuna, da kenja po svetu kako je on širokogrud, da preprodaje Mirine knjige, da prodaje mooda za boobrege od Sudana do Japana, da svi s'vate kako on ne ratuje, kako je mnogo pametan i dobar, kako svaki narod voli isto kao i marka i majkumu Miru
i kako ima jedinu ideju i cilj da u budućnosti stvori El Dorado
(koji će kad kucne čas pokloniti MarkuMiloševiću II - unučetu svome ) Ovaj bio gori ludak i "Dinastičkiepileptik" i od Aleksandra i Tomislava zajedno.)

Pa videsmo kako to na delu izgleda u El Kninu, El Vukovaru ... i gde god je prob'o.

Niko naše ljude tamo nije izdao do indirektno mi ! Ako je suditi po (zlo)delima našeg tadašnjeg precednika ...
tog "samo jednog od ravnopravnih šest posvađanih sestrica - republičica".

I niko naše ljude ovde nije ponudio na bombardovanje - do on. (i svi njegovi tadašnji puleni).

A Kosovo bolje da ne razrađujem ovde. Opet isti scenario, iste glavne uloge, isti pozer i isti THE-ENDe !
Još gori.

THE PAST IS HISTORY, THE FUTURE IS MISTERY,TODAY IS A GIFT... THATs WHY ITs CALLED " PRESENT "

Staro 28.06.2009, 02:12   #34 (link do poruke)
Zli klerofašista
yossarian je naprosto sjajan članyossarian je naprosto sjajan članyossarian je naprosto sjajan članyossarian je naprosto sjajan članyossarian je naprosto sjajan članyossarian je naprosto sjajan članyossarian je naprosto sjajan članyossarian je naprosto sjajan članyossarian je naprosto sjajan članyossarian je naprosto sjajan članyossarian je naprosto sjajan član

Član od: 18.02.2007.

Све си ти то лепо написала, сигуран сам иако нисам имао воље да читам, само и даље заборавиш да окривиш починиоца од силног кривљења Милошевића, кога наравно треба кривити.
И у хронологији догађаја ти увек промакне кривица починилаца и криваца... увек Милошевић у главној улози... јесу они мали протерали Србе, јесу то планирали и спроводили већ 100-150 година (још је Анте Старчевић имао пошалицу "Славо-Србу штрик о врат"), али крив је Милошевић што их је наљутио... иначе би се понашали као шведски социјалдемократи.
Staro 28.06.2009, 02:44   #35 (link do poruke)
Mali Badža
CHichaGlisha je naprosto sjajan članCHichaGlisha je naprosto sjajan članCHichaGlisha je naprosto sjajan članCHichaGlisha je naprosto sjajan članCHichaGlisha je naprosto sjajan članCHichaGlisha je naprosto sjajan članCHichaGlisha je naprosto sjajan članCHichaGlisha je naprosto sjajan članCHichaGlisha je naprosto sjajan članCHichaGlisha je naprosto sjajan članCHichaGlisha je naprosto sjajan član

Član od: 01.08.2008.
Pol: Žensko

Ja stvarno nemam pojma šta mi je i dal' mi je ko išta odgovorio na moj prelepi post

Ali ja (po Kuvaru) ribu uvek počinjem od glave da čistim. ... jer od glave najviše i smrdi. Ko tvor.
(Obezglavljeno čudovište je već - pola čudovišta.)
Utroba je tek - druga faza čišćenja... isto gadno, al' je malo lakše ...
Isečeš stomak povadiš i pobacaš sva ta creva i ... i gotova stvar.
Ne mogu uživati u tranžiranju fileta ... dok glavurda smrdi.

Naravno da je krivica i "onih, tih svih nekih tamo".
Ali, drugačije bi se pesme pevale i igre igrale, da mi (čitaj ON) nismo napravili toliko propusta i povukli toliko pogrešnih poteza.
Tada.

Daj Bože da je nešto bolja situacija - sada.

Kada bi se svi ovi nesposobni lezilebovići sada, malo više i mnogo pametnije pozabavili tim pitanjima,
kada bi radili svako svoj posao, i razgovarali i pregovarali i pronalazili rešenja i usaglašenja...
kao što svi u svetu rade,
tada teško da bi tamo neko lupetao i pretio,
a ako bi lupetao i pretio - to niko ne bi ni primetio, jer lupetanje i pretnje nisu nikakve smetnje kada se sporazumi postignu i prava rešenja nađu.

A ovako je sve, manje više ... mlaćenje prazne slame ... i pusta kuknjava nad "zlom okolinom i sudbinom".

THE PAST IS HISTORY, THE FUTURE IS MISTERY,TODAY IS A GIFT... THATs WHY ITs CALLED " PRESENT "

Poruku je izmenio CHichaGlisha, 28.06.2009 u 03:45
Staro 02.07.2009, 13:26   #36 (link do poruke)
Supermoderator
Europe - Geography game Champion
Morpheus je naprosto sjajan članMorpheus je naprosto sjajan članMorpheus je naprosto sjajan članMorpheus je naprosto sjajan članMorpheus je naprosto sjajan članMorpheus je naprosto sjajan članMorpheus je naprosto sjajan članMorpheus je naprosto sjajan članMorpheus je naprosto sjajan članMorpheus je naprosto sjajan članMorpheus je naprosto sjajan član

Član od: 01.10.2007.
Godine: 28
Unosa na blogu: 25

Ova priča ne može biti ispričana u jednoj temi na forumu, ma kakav on bio. Priča je slojevita, sa mnogo strana i previše činjenica da bi se one mogle na racionalan način uklopiti u potrazi za punom istinom. Neću tvrditi da sam popio svu pamet ovoga sveta i da znam kako je situacija mogla biti rešena na pozitivan način po srpski narod zapadno od Drine. Ali, ja sam živeo na područjima zahvaćenim ratom u kome mi je porodica desetkovana, tako da mislim da imam kompletniji uvid u stanje.

Sa političkom garniturom koju su naši narodi tada imali, ne vidim kako je problem u SFRJ mogao biti rešen na normalan način, jer za to nije bilo volje. Nigde.

Zašto su Hrvati, Bošnjaci, Albanci ... ostvarili svoje ciljeve, a Srbi nisu? Odgovor je jednostavan. Razmišljali su racionalno. (To što su im ciljevi u velikoj meri nacistički, ne menja ništa)

Imali su cilj. Stvoriti nacionalnu državu, po mogućnosti potpuno bez Srba, ili sa što manjim brojem istih. Shvatili su da im za to treba pomoć. Čija? Najmoćnije države - SAD. Šta je potrebno učiniti da bi vam SAD pomogle u ostvarenju cilja? Dugoročno lobirati, što će reći, potplaćivati kongresmene. Imati cilj koji je kompatibilan sa ciljevima SAD. Imati jaku propagandu usmerenu ka spolja. Imali su sve to.

Šta smo mi imali? Ništa. Ludog i nedobronamernog predsednika u Srbiji. Srbi u Hrvatskoj su se podigli na ustanak. To je jedino što su mogli u datim okolnostima. Da bi zaštitili svoje živote i domove. Ali! Ludi predsednik iz Srbije na mesta od značaja u vrhu vlasti Krajine postavlja svoje ljude. Zašto? Da bi, kad dođe vreme, mogli pokupiti svoje stvari i otići, ostavivši narod bez zaštite. To se i dogodilo. Moj deda je pakovao stvari za odlazak iz kuće u kojoj je proveo ceo svoj život u trenutku kada su tenkovi Vojske RSK prolazili kroz njegovu baštu u povlačenju - bežanju. To ne bi bio problem da deda nije živeo u opštini koja je geografski toliko udaljena da granate Hrvetske vojske nisu mogle dostići njenu teritoriju! Situacija u Bosni i na Kosovu je u velikoj meri bila ista: mi ne damo, mi nećemo....blablabla...a onda odosmo. A onda pojedinci kažu da velioki vođa nije kriv. Kriv je!

Imali smo i propagandu. Samo, bila je usmerena unutra, s ciljem očuvanja vlasti voljenog nam vođe, a ne vani, radi ostvarenja nacionalnih ciljeva.

Da li je sve moglo biti drugačije? Da. Ali kasno smo se setili. Mogli smo mi lobirati, imali smo novac (dok ga veliki vođa nije izneo Dafinom, Jezdom i Co.). Imali smo strateški položaj za koji bi Ameri dušu prodali. Propagandu smo mogli usmeriti napolje, tamo gde treba. Mogli smo..... Šta je moglo biti ostvareno? Mnogo toga, Moglo je.....

Sad gledam ljude koji, 14 godina posle, raspravljaju ko je kriv? Zar je to sada bitno? Hajde da naučimo nešto iz naše istorije. Da ne dozvolimo još jednu grešku. Mislim da je tekst sa početka teme preteran, Hrvatima sada ne bi odgovarao takav razvoj događaja. Ali, oprez je potreban, naravno.
Staro 04.07.2009, 18:19   #37 (link do poruke)
Bećar
sa juga će uskoro postati poznat člansa juga će uskoro postati poznat član

Član od: 23.09.2008.
Poslednji login: 16.11.2009
Godine: 29

Ostvarili su svoje ciljeve zato što su ih imali. Srbi nikada nisu imali definisane ciljeve a i nedefinisane granice. Trebala je Srbija još 1918. definisati svoje granice jednom za sva vremena. Naravno i komunistička vlast kasnije je odigrala svoju ulogu u svemu tome i opet iskoristila srpsku naivnost i zaluđenošću bratstvom i jedinstvom.

Meni se čini da Srbija ni danas nema definisane ciljeve i ono čega se najviše plašim jeste da ne dođe do novog komadanja zemlje ovaj put iz pravca druge pokrajine čak iako su Srbi u apsolutnoj većini i to zbog toga što državu vode nesposobnjakovići a jedino u čemu su zaista dobri je podjela fotelja i lopovluk.
Staro 04.07.2009, 22:24   #38 (link do poruke)
Tragač istine
Sivi obasjava toplim zrakom SuncaSivi obasjava toplim zrakom SuncaSivi obasjava toplim zrakom SuncaSivi obasjava toplim zrakom SuncaSivi obasjava toplim zrakom SuncaSivi obasjava toplim zrakom SuncaSivi obasjava toplim zrakom SuncaSivi obasjava toplim zrakom SuncaSivi obasjava toplim zrakom SuncaSivi obasjava toplim zrakom SuncaSivi obasjava toplim zrakom Sunca

Odgovor: Posle Jasenovca i Oluje,Mesic preti novim istrebljenjem Srpskog naroda

Citat:

Glupost je sto si napaljen na RTSovsku propagandu 90-ih da su Hrvati krsili embargo na uvoz oruzja a Srbi se eto naoruzali "legalno" do zuba od strane JNA... O Boze pomozi!...
. Maleni...ako je tebi normalno da fabrika obuće Astra u sanducima umesto obuće švercuje tone trotila ...onda ok. Koliko da znaš....ja pričam o onome što sam svojim očima video i našao. Tog trotila je bilo zaista prilično a svakom normalnom je nabavka eksploziva signal terorizma (ukoliko nije obavljena preko nadležnih , državnih kanala za potrebe vojske i policije). Btw...mnogo minobacačke municije je napunjeno baš tim eksplozivom...neko bi rekao "poetska pravda" .
Vidim da nemaš predstavu o tome kako funkcioniše TO. Da ...bilo je legalno jer je TO zamišljena baš kao pomoćna snaga legalnoj vojsci...što će reći, oružje je namenjeno rezervnom sastavu koji je lojalan državi. Misliš da su hrvatski ekstremisti bili lojalni Jugoslaviji ? Napadali su vojne objekte a traže da im vojska da oružje .Misliš li da su skladišta TO trebala da daju oružje i šiptarskim teroristima ?
Nego...Nacionalana garda USA (koja je manje više pan-dan našoj Teritorijalnoj odbrani) treba da podeli oružje secesionistima ?
Već pomenuh...budi realan. Reagovanje JNA kao jedine legitimne naoružane formacije države na nasilnu secesiju je "agresija" , a kada hrvatske postrojbe napadnu Srpsku Krajinu to je samo "policijska intervencija" ? Ma daaaj. Ako nešto meriš..onda to radi istim aršinom.
Staro 05.07.2009, 09:25   #39 (link do poruke)
Frajer
maleni je dijamantmaleni je dijamantmaleni je dijamantmaleni je dijamantmaleni je dijamantmaleni je dijamantmaleni je dijamant

Član od: 16.01.2008.
Godine: 35
Odgovor: Posle Jasenovca i Oluje,Mesic preti novim istrebljenjem Srpskog naroda

Citat:
Sivi kaže: Pogledaj poruku
. Maleni...ako je tebi normalno da fabrika obuće Astra u sanducima umesto obuće švercuje tone trotila ...onda ok. Koliko da znaš....ja pričam o onome što sam svojim očima video i našao. Tog trotila je bilo zaista prilično a svakom normalnom je nabavka eksploziva signal terorizma (ukoliko nije obavljena preko nadležnih , državnih kanala za potrebe vojske i policije). Btw...mnogo minobacačke municije je napunjeno baš tim eksplozivom...neko bi rekao "poetska pravda" .
Vidim da nemaš predstavu o tome kako funkcioniše TO. Da ...bilo je legalno jer je TO zamišljena baš kao pomoćna snaga legalnoj vojsci...što će reći, oružje je namenjeno rezervnom sastavu koji je lojalan državi. Misliš da su hrvatski ekstremisti bili lojalni Jugoslaviji ? Napadali su vojne objekte a traže da im vojska da oružje .Misliš li da su skladišta TO trebala da daju oružje i šiptarskim teroristima ?
Nego...Nacionalana garda USA (koja je manje više pan-dan našoj Teritorijalnoj odbrani) treba da podeli oružje secesionistima ?
Već pomenuh...budi realan. Reagovanje JNA kao jedine legitimne naoružane formacije države na nasilnu secesiju je "agresija" , a kada hrvatske postrojbe napadnu Srpsku Krajinu to je samo "policijska intervencija" ? Ma daaaj. Ako nešto meriš..onda to radi istim aršinom.
Sivi, jel' tebi normalno da SFRJ sastavljenu od svih tih naroda cuvaju samo Srbi?
Svi zele da se odvoje i to im ne da JNA (koju su napustili svi osim Srba) koja naoruzava TO sacinjenu samo od Srba i to naoruzanjem gde ne da je smesan taj trotil nego su to kompletne kasarne. I onda se cudis sto i Hrvati oce da se naoruzaju...
Po toj tvojoj prici cudi me kako je VSiCG ostavila toliko oruzje crnogorskim "ekstremistima" posle otcepljenja?
Staro 05.07.2009, 11:28   #40 (link do poruke)
Tragač istine
Sivi obasjava toplim zrakom SuncaSivi obasjava toplim zrakom SuncaSivi obasjava toplim zrakom SuncaSivi obasjava toplim zrakom SuncaSivi obasjava toplim zrakom SuncaSivi obasjava toplim zrakom SuncaSivi obasjava toplim zrakom SuncaSivi obasjava toplim zrakom SuncaSivi obasjava toplim zrakom SuncaSivi obasjava toplim zrakom SuncaSivi obasjava toplim zrakom Sunca

Praviš se da nemaš pojma da je JNA (kada se dešavao sukob sa HDZovcima) sačinjavalo mnogo Makedonaca, Bosanaca, Crnogoraca..a da ne pričam da su skoro kompletan najviši komandni kadar tadašnje Juge činili baš Hrvati (Tus, Lončar kao ministar inostranih poslova, admiral , načelnik generalštaba, predsednik predsedništa...etc).
Priče da su u tome bili samo srbi je presna laž...i to i sam znaš. Usput...jako dobro znaš da je baš ta mešovitost i donela milion pogrešnih i kontroverznih naređenja koji su vojsku "cucali" umesto da je usmere.
A ako budeš iskren priznaćeš da su se prvo hrvati naoružavali (seti se snimaka koje je VOS i KOS napravili ) pa da je tek onda...oklevajući...se išlo na delimične mobilizacije TO. Nemoj prvo pominjati posledicu pa uzrok.

Odgovor

Bookmarks

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete pokrenuti novu temu.
Ne možete poslati odgovor.
Ne možete dodati priloge
Ne možete prepraviti svoje poruke

BB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen