Citat:
Poslodavac kaže:
Postovanje,
Da li poznajete firme koje uz ce CV traze i pismeno izrazenu formu vase motivacije za rad? Sta bi vi napisali? Zasto zelite raditi u toj firmi? itd. Hvala!
|
pa koliko je meni poznato svaka firma trazhi uz CV/rezime i obavezni cover letter iliti taj pismeni deo u kojem se izrazi zhelja zashto aplicirate bash za njihovu firmu.. a neki chak trazhe i preporuke bivshih poslodavaca ili profosora [u sluchaju da neko nema radno iskustvo]..
meni je trebalo nekoliko meseci prije nego shto sam rezime i cover letter dovela u red kako spada..

osobito mi je bio problem cover letter s obzirom da nisam znala kako i shta sve treba da kazhem.. onda sam napisala jedan sluzhbeni, a od onda menjam delove, zavisno kako mi treba za koji intervju.. s obzirom da sam trazhila posao bash u struci koja me interesuje nije mi bilo teshko da napishem zashto sam bash njih izabrala i koje su zapravo moje motivacije za to..
nisam za preuvelichavanje.. no s obzirom da imam neshto iz iskustva sa Balkana mogu reci da sam u rezimeu samo produzhila trajanje tih iskustava

shta oni znaju.. niti probjeravaju niti ih u biti interesuje