VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Posao

Posao Da li ste zadovoljni svojim poslom ili ne? Podelite iskustva i sa drugim ljudima

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Radno vreme
staro
  (#1 (permalink))
Najgora
Nepopravljiva
Najgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimum

Član od: 26.08.2006.
Poslednji login: juče 22:35
Pol: Žensko
Godine: 33
Radno vreme - 20.07.2007, 12:49

U firmama u kolijma sam ja do sad radila uvek se poštovalo radno vreme, bar do neke granice. Ne mogu da kažem da mi se nije dešavalo da ostanem duže na poslu, ali samo na pola sata-sat, i to uglavnom zbog moje neažurnosti
a bilo je i situacija da gazda iskoristi priliku da nam ispriča neke svoje planove ili dogodovštine baš 15min pre kraja radnog vremena i naravno ta se priča oduži šta ćeš...planovi veliki i podugački
Uglavnom, moje iskustvo povodom toga je da ne treba nikada pokazivati volju za rad prekovremeni rad, kasnije se ispostavi da se to podrazumeva, naravno bez ikakve novčane nadoknade
A u isto vreme postoje i one kontrolne knjige dolaska na posao , koje me jako nerviraju ne smeš da zakasniš ni 5min

Koliko vam je radno vreme? Da li radite prekovremeno? Da li se u vašoj firmi plaća prekovremeni sat ili bar se na neki način poštuje?

Poruku je izmenio Najgora, 20.07.2007 u 13:17.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Radno vreme
staro
  (#2 (permalink))
JasnaBGD
s vetrom u kosi
JasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostale

Član od: 02.11.2006.
Poslednji login: 16.10.2007 14:40
Odgovor: Radno vreme - 20.07.2007, 13:08

Radim od 9 - 17 h, pa, evropsko radno vreme... Šta reći... Sve nam je k'o u Evropi, pa i radno vreme...
Nemamo tu kategoriju - plaćanja prekovremenog rada.
Moj posao je vezan za česta službena putovanja po našoj zemlji Srbiji i šire... tako da to radno vreme posmatram kao jednu krajnje aproksimativnu kategoriju. Mnogo toga uradim kod kuće - živeo Internet! - tako da ovde, na poslu, kada nemam nekih kilometarskih sastanaka - uživam na VC.

Ne biti mrtav nije što i biti živ.

staro
  (#3 (permalink))
makilli
Moderator
makilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimum

Član od: 21.11.2006.
Poslednji login: juče 22:14
Godine: 26
Odgovor: Radno vreme - 20.07.2007, 14:50

Citat:
Koliko vam je radno vreme? Da li radite prekovremeno? Da li se u vašoj firmi plaća prekovremeni sat ili bar se na neki način poštuje?
Radno vreme od 07:30 do 15:00 h, i prva subota u mesecu od 08:00 do 12:00 h . Posao kojim se ja bavim ne zahteva prekovremeni rad, a s obzirom da je u pitanju državna institucija, bio bi adekvatno plaćen.

Skraćeno nam je radno vreme otkad su ove katastrofalne vrućine tako da sada radim od 07: 00 do 13: 00 h

...i may not be perfect but i'm always me...

...najmračnija mesta u paklu rezervisana su za one koji ostaju neutralni u vreme krize morala...

staro
  (#4 (permalink))
Mish
TerminatorJedanMuški
Mish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimum

Član od: 23.06.2006.
Poslednji login: danas 03:20
Odgovor: Radno vreme - 20.07.2007, 21:12

Kada sam počela da radim radno vreme mi je bilo od 7-15h. Posle su nam menjali 7:30-15:30, pa klizno 7:30/8:30 - 15:30/16:30, pa onda od 8-16, ...
Sve u svemu, iako mi je svako jutro ista priča (ustati ili dati otkaz) ovo evropsko radno vreme mi nikako ne odgovara. Svakako ću teško ustati, za 6 ili za 11, ali mi nije sve jedno da li ću biti kući u 14h ili u 18h.

Citat:
Najgora kaže: Pogledaj poruku
A u isto vreme postoje i one kontrolne knjige dolaska na posao , koje me jako nerviraju ne smeš da zakasniš ni 5min
Postoje i tzv. "bekeljuše". Sa prvim danom zaposlenja sam dobila jednu i nikako istih da se otarasim. Ono, bar kod, provučeš se kad ulaziš, provučeš kad izlaziš. I onda krajem meseca izvlače liste. U prvom firmi su uglavnom gledali kašnjenja i odlaske ranije sa posla, ali ne i efektivno vreme provedeno na poslu. Dakle, tetke su "pijačarile" do iznemoglosti. Dodju na vreme, popiju kaficu, onda odu u varoš, vrate se 15 minuta pred kraj radnog vremena i naravno, na vreme idu kući.

Citat:
Najgora kaže: Pogledaj poruku
Uglavnom, moje iskustvo povodom toga je da ne treba nikada pokazivati volju za rad prekovremeni rad, kasnije se ispostavi da se to podrazumeva, naravno bez ikakve novčane nadoknade
Moje je iskustvo da se jaši ko se da. U poslednje dve godine imam sigurno tri meseca prekovremenog rada. Tu i tamo su se setili da mi za 80% prekovremenog daju stimulaciju od 10-20% (što bi u meni izazvalo bes jer ako me nećeš adekvatno nagraditi, tj. prevashodno ako mi za to nećeš dati slobodne dane, nemoj ni da mi bacaš pesak u oči jer ipak sam svesno biće). U svakom slučaju, jedino od toga što imam je neka lična satisfakcija da sam obavila posao koji mi je dodeljen. I osećaj da sam dežurni magarac.

... Ko nije drvo razumeo prvo, pa tek onda sadio, taj nije ništa uradio... I, shvatiće, kad-tad, da ne zna šta je hlad....

Poruku je izmenio SQUAW, 20.07.2007 u 21:32. Razlog: kodovi

staro
  (#5 (permalink))
zdenkavuk
v u c i c a
zdenkavuk je uzor za ostalezdenkavuk je uzor za ostalezdenkavuk je uzor za ostalezdenkavuk je uzor za ostalezdenkavuk je uzor za ostalezdenkavuk je uzor za ostalezdenkavuk je uzor za ostalezdenkavuk je uzor za ostalezdenkavuk je uzor za ostalezdenkavuk je uzor za ostale

Član od: 25.01.2007.
Poslednji login: 30.11.2008 01:49
Odgovor: Radno vreme - 20.07.2007, 23:29

Moje radno vreme je zbog specificnosti posla skraceno i radim od 7:00 do 12:3o.
Postoji mogucnost da se zaradi koji dinar vise sa prekovremenim radom i to koristimo po rasporedu.
Sve u svemu zadovoljna sam !

sreca je kada pored sebe imas voljene osobe

staro
  (#6 (permalink))
veljko yaric
Pristupacan
veljko yaric obasjava toplim zrakom Suncaveljko yaric obasjava toplim zrakom Suncaveljko yaric obasjava toplim zrakom Suncaveljko yaric obasjava toplim zrakom Suncaveljko yaric obasjava toplim zrakom Suncaveljko yaric obasjava toplim zrakom Sunca

Član od: 26.07.2007.
Poslednji login: 14.01.2008 14:24
Pol: Muško
Godine: 25
Odgovor: Radno vreme - 03.08.2007, 20:04

Moje radno vrijeme je ponekad 8 sati
ponekad10 sati
a ponekad 12 sati

u svakom zlu ima nesto dobra

staro
  (#7 (permalink))
lav71
garovix
lav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimum

Član od: 07.01.2007.
Poslednji login: 29.11.2008 23:59
Godine: 37
Odgovor: Radno vreme - 03.08.2007, 20:07

...nemam radno vreme...

...četkam garave......dimnjake...

staro
  (#8 (permalink))
SansRomantic
Samo svoja...
SansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimum

Član od: 18.05.2006.
Poslednji login: 20.05.2008 09:01
Godine: 31
Odgovor: Radno vreme - 18.08.2007, 19:58

ja ovde ne smem ni da se javim

formalno pravno, moje radfno vreme bi bilo 08.30-16.30
svaka druga subota 10.00-14.00

istinski - nisam nikada izašla iz kancelariji pre 18h (uključujem subotu)
ne da radim svake subote, nego obuke držim nedeljom...

i imam samo jednu stvar da kažem - ovce su za šišanje!
ako i kada pokažete da znate, možete a pored toga i hoćete - ulazite u gore pomenutu kategoriju koja je spremna za malko šiškanja...

ako se nekome učinilo da sam nezadovoljna...samo mu se učinilo...
imam osečaj da me cene...svakog 15.og u mesecu...
sad već imam platu koju ne znam na šta da potrošim, pa sam počela da štedim...
i tako će biti sve dok ne rešim da rodim jedno malo slatko bebče...a onda prekovremeni doviđence

"Frankly my dear, I don't give a damn!"

staro
  (#9 (permalink))
Invisibleman
I'm the invisibleman
Invisibleman je nadaleko poznat članInvisibleman je nadaleko poznat članInvisibleman je nadaleko poznat članInvisibleman je nadaleko poznat članInvisibleman je nadaleko poznat članInvisibleman je nadaleko poznat članInvisibleman je nadaleko poznat član

Član od: 14.01.2007.
Poslednji login: 23.11.2008 13:10
Godine: 30
Odgovor: Radno vreme - 19.08.2007, 03:25

7/7.30 - 15/15.30

Pauza 9.30-10.00

Zakasniš minut ode ti jedan sat. A nako ostaneš minut duže, naravno to se ne računa.

Don't hit me with them negative waves so early in the morning.

staro
  (#10 (permalink))
kuta
Početnik
kuta će uskoro postati poznat člankuta će uskoro postati poznat člankuta će uskoro postati poznat član

Član od: 28.06.2007.
Poslednji login: 30.08.2008 20:43
Godine: 30
Odgovor: Radno vreme - 19.08.2007, 21:43

kad sam prva smena onda radim od 6.00 do 14.30 jer se pauze ne placaju kod nas.Kad sam druga onda od 14.30 do 23.00!
Licno vise volim drugu smenu,jer mrzim ustajati rano.Volim da s naspavam!

DOGODINE U PRISTINI!!!!!