VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Posao

Posao Da li ste zadovoljni svojim poslom ili ne? Podelite iskustva i sa drugim ljudima

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Poštenim radom do bogatstva
staro
  (#1 (permalink))
Kunic
White Eagle
Kunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen član

Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: 27.10.2007 16:37
Pol: Muško
Godine: 25
Poštenim radom do bogatstva - 18.05.2006, 17:26

Da li je moguće obogatiti se u Srbiji poštenim radom?

Neki ljudi samo zinu, pa zagade okolinu...

Nisam paranoičan, ali to ne znači da me neko ne progoni!

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Poštenim radom do bogatsva
staro
  (#2 (permalink))
valter
Poznata faca
valter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimum

Član od: 08.05.2006.
Poslednji login: 23.11.2008 21:01
Godine: 28
Odgovor: Poštenim radom do bogatsva - 18.05.2006, 17:44

Moguce je ! E sad, zasto posten covek danas u Srbiji ima minimalne sanse, da isto ostvari. U Srbija danas, vladaju zakoni trzista, juce je krompir bio 20 din. - danas je 40, tj. ko je juce kupio odr. kolicinu krompira danas je mogao da duplira pare. Ko je to mogao ? Posten svet je istrosio sve sto je imao i isti kupuje na po jedva 20 kg. Pare nisu problem, para nema ! Ja radim i trgujem u Srbiji sa Kosovom i vidim velike mogucnosti za zaradu ali i velike primere propadanja. Danas u Srbiji za kes lovu (jedino sto ga malo postenog sveta ima al') mozes da biras cenu. Sto bi moj drugar rekao najjaca ideja za biznis: Kupis jeftino bez para, prodas skupo pare u napred, vratis dug i cista lova.

-Dobrodosli u kapitalizam, faza I prvobitna akumulacija kapitala .

staro
  (#3 (permalink))
nattydread
haile selassie
nattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimum

Član od: 04.05.2006.
Poslednji login: 30.11.2008 19:18
Pol: Žensko
Godine: 34
Odgovor: Poštenim radom do bogatsva - 19.05.2006, 14:20

Citat:
valter kaže:
Kupis jeftino bez para, prodas skupo pare u napred, vratis dug i cista lova.
sve je to meni jasno, ali ako budemo samo trgovali, tko ce proizvoditi???

nattydread is coming to dinner

staro
  (#4 (permalink))
valter
Poznata faca
valter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimum

Odgovor: Poštenim radom do bogatsva - 19.05.2006, 15:26

Citat:
nattydread kaže:
sve je to meni jasno, ali ako budemo samo trgovali, tko ce proizvoditi???
-Pa, zna se KINEZI !

staro
  (#5 (permalink))
nattydread
haile selassie
nattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimum

Odgovor: Poštenim radom do bogatsva - 19.05.2006, 15:32

Citat:
valter kaže:
-Pa, zna se KINEZI !
zato se i bogatimo postenim radom

staro
  (#6 (permalink))
valter
Poznata faca

Odgovor: Poštenim radom do bogatsva - 19.05.2006, 15:46

Citat:
nattydread kaže:
zato se i bogatimo postenim radom
-Sto zato ?

-Vrlo dobro znam kakve muke srpska proizvodnja ima (insajder), bara sve manja-krokodili sve veci ! Al' ajd' pogledajte gde se u Srbiji dobro zivi Beograd-Novi Sad, ima li tu proizvodnje il' je suva usluga! Ako nesto nemozes da prodas, pa batali pos'o.

staro
  (#7 (permalink))
nattydread
haile selassie

Odgovor: Poštenim radom do bogatsva - 19.05.2006, 17:10

Citat:
valter kaže:
-Sto zato ?

-Vrlo dobro znam kakve muke srpska proizvodnja ima (insajder), bara sve manja-krokodili sve veci ! Al' ajd' pogledajte gde se u Srbiji dobro zivi Beograd-Novi Sad, ima li tu proizvodnje il' je suva usluga! Ako nesto nemozes da prodas, pa batali pos'o.
pa zato smo i propali kad svi nesto muljate

staro
  (#8 (permalink))
valter
Poznata faca

Odgovor: Poštenim radom do bogatsva - 22.05.2006, 23:17

Citat:
nattydread kaže:
pa zato smo i propali kad svi nesto muljate
-A jel' da ! A sta sam trebao da radim, 13 god. mladji burazer i keva, pa muvo sam sve i svasta, sta su drugi radili, me ne intere suje, od te 13 do danas, non-stop sam u nekom poslu od 20:00 h do 04:00 h u kaficu, od 07:00 h do 15:00 skola, po podne sta mogu da izmuvam. Pa ako smo zbog mene i meni slicnih propali - ondak mani ga vragu.

-P.S. Nisam se direktno osetio prozvanim (primetio sam da si tezak kontras), nego znam par stvari iz prve ruke !

staro
  (#9 (permalink))
nattydread
haile selassie

Odgovor: Poštenim radom do bogatsva - 23.05.2006, 16:20

nisam kontras, nego uvijek zelim da sagledam stvari malo dalje od svog nosa.
a muljali su svi redom, netko je prezivljavao, a netko se bogatio, pa kad skupis sve to malo po malo i veliko, svakako na kraju dodjes do propadanja. a ti tvrdis prvo da se moze obogatiti, a poslije kazes da muljas ("po popodne sta mogu da izmuvam"), pa sad stvarno ne znam sta si htio s tim da kazes (muljas ili ne, ili je to posteni rad). tema je bila posteni rad (a s njim se jako tesko mozes obogatiti), a muljanjem, zavisi od snalazljivosti.

staro
  (#10 (permalink))
valter
Poznata faca

Odgovor: Poštenim radom do bogatsva - 23.05.2006, 16:46

-Dakle tema!
Odgovor: ponavljam da moze. Muljanje je sirok pojam i nije apriori negativno, za razliku od npr. muvanja. To je recimo svastarenje a muvanje npr.laganje. Kupio si jeFtinije od nekog kome su pare trebale - a prodao nekome kome je roba trebala. NE? Ide jako tesko al' moze. Imam dosta primera al' to bi moglo da bude na nekoj drugoj temi. I na kraju pa naravno da zavisi od snalazljivosti i u legalnom biznisu. Moze i mora i bice. Ako smo preziveli, da ne nabrajam, biznis je za nas beba. Danas sam prodao jedan sleper robe oko 5.000 din cisto, bez da sam istu i video. E molim te lepo, da li sam ja muljator ili sam samo naplatio svoju uslugu a kupac je dobio ono sto je trazio i svima lepo. Ja kazem.
-Dobrodosli u fazu I prvobitna akumulacija kapitala. Jeste surovo al' Tito je mrtav "Kralj je mrtav ziveo kralj"