|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Posao Da li ste zadovoljni svojim poslom ili ne? Podelite iskustva i sa drugim ljudima |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Promena mesta stanovanja zbog posla |
|
Odgovor: Promena mesta stanovanja zbog posla |
|
|
|
|
Posao i mesto boravka |
|
|
OnajKojiLajeNaZvezde
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 04.04.2007.
Poslednji login: juče 21:20
Pol: Muško
Godine: 34
|
Posao i mesto boravka -
28.10.2008, 00:58
Muškarci kažu da zbog posla treba promeniti mesto boravka
Rezultati anketnog istraživanja sajta BestJobs, specijalizovanog sajta za zapošljavanje, pokazuju da bi naši ispitanici - njih 780, ipak dobro razmislili o donošenju takve odluke kakva je preseljenje zbog radnog mesta u drugi grad, premda ne zaostaju ni oni koji bi u svakom slučaju preselili iz sigurno njima znanih razloga u drugo mesto, ukoliko to nova radna pozicija zahteva.Pri ovom istraživanju, na raspolaganju su im bile sledeće opcije pri davanju odgovora na postavljeno pitanje: 1. da, jer to znači poslovni napredak, 2. da, jer nam je posao potreban, 3. ne, jer ne bih da selim iz svog mesta, 4. ne, jer sam zadovoljan ovim poslom, 5. možda da, možda ne. Registrovani korisnici su na našu anketu odgovorili na sledeći način: 1. da, jer to znači poslovni napredak - 31 %, 2. da, jer nam je posao potreban - 19 %, 3. ne, jer ne bih da selim iz svog mesta - 15 %, 4. ne, jer sam zadovoljan ovim poslom - 2 %, 5. možda da, možda ne - 34 %. Ovom anketnom istraživanju su se priključili i naši posetioci koji su prevagnuli svojim glasovima u korist preseljenja u drugo mesto: 1. da, jer to znači poslovni napredak - 34 %, 2. da, jer nam je posao potreban - 19 %, 3. ne, jer ne bih da selim iz svog mesta - 17 %, 4. ne, jer sam zadovoljan ovim poslom - 4 %, 5. možda da, možda ne - 26 %. Naše ispitanice- registrovane korisnice na našem sajtu www.bestjobs.rs su se izjasnile za - možda da , možda ne - opciju u donošenju ove anketne odluke o preseljenju u drugo mesto: 1. da, jer to znači poslovni napredak - 11.49 %, 2. da, jer nam je posao potreban - 9.00 %, 3. ne, jer ne bih da selim iz svog mesta - 8.24 %, 4. ne, jer sam zadovoljan ovim poslom - 0.38 %, 5. možda da, možda ne - 15.90 %. Muškarci ipak smatraju da vredi preseliti zbog novog radnog mesta u drugo mesto boravka: 1. da, jer to znači poslovni napredak - 19.16 %, 2. da,jer nam je posao potreban - 9.96 %, 3. ne, jer ne bih da selim iz svog mesta - 7.09 %, 4. ne, jer sam zadovoljan ovim poslom - 1.15 %, 5. možda da, možda ne - 17.24 %. Muškarci su, sudeći po rezultatima sprovedenog istraživanja doneli odluku, o preseljenju u novo mesto boravka, smatrajući da će im isto svakako doneti poslovni napredak u karijeri. Izvor: BestJobs Dragi forumaši, šta vi mislite o ovome? |
|
|
|
|
|
Poznata faca
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 06.01.2008.
Poslednji login: 25.11.2008 11:46
Godine: 33
|
Odgovor: Promena mesta stanovanja zbog posla -
28.10.2008, 03:50
Ja "radim" posao koji je drugi u istoriji, posle posla lovaca, zbog kojeg se "zaposleni" seli...
|
|
|
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 25.08.2008.
Poslednji login: danas 03:10
Godine: 35
|
29.10.2008, 01:32
Tu ja vidim neka 2 osnovna pitanja u ovoj temi.
Jedno je, dali bi promenio mesto boravka, drzavu, grad i preseliti se radi posla. No medjutim, nije tu onda vise samo pitanje posao, vec i nacin zivota u tom novom gradu/zemlji. Ne mogu nikako da razmisljam onda samo o poslu, vec i drugim vaznijim stvarima mimo posla. To su vec veliki koraci i treba dobro razmisliti. Drugo je, menjanje sredine da bi bio blize poslu (100-150km). Vagati ono ... dali da putujem svaki dan do posla ili nadjem neko mesto blize poslu. Imao sam srece da radim 2-3min. kolima do posla, a evo sad recimo putujem skoro 2h do posla (u jednom smeru). Ovo sad gledam kao neko privremeno resenje, jer ne ostane ti mnogo slobodnog vremena nizasta ako izgubis 4h dnevno na putu. Radna nedelja se maltene svodi na spavanje, posao, vecera i opet spavanje i sve nanovo. Vikendom taman malo dodjes sebi i onda sve ispocetka. I u prvom i drugom slucaju, mislim da se opet sve svodi na to kako zelis da zivis svoj zivot, kakvi su ti zivotni prioriteti. Moje razmisljanje je uvek bilo, da zivot pocinje posle posla, a ne da je zivot posao. Dodju periodi gde je potrebno da zrtvujes jedan deo sebe, za bolju buducnost i laksi zivot kasnije ... samo da ti isto to ne preuzme ceo tvoj zivot. |
|
|
|
|
|
BLECHMANN von OZ
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 05.04.2007.
Poslednji login: 29.11.2008 01:44
|
13.11.2008, 23:48
al kad je sve crno kad sve moras da menjas dobro je bar da nemas iste komsije da ne moras i njih da vodis svud po belom svetu.
Nije zanimljivo zbog posla menjati navike cele porodice uvek neko tu prodje najlosije ili u novom poslu ili u adaptaciji a jednog dana moze neko i da ti prigovori da je eto to bilo sve zbog tebe ![]() ![]() -ljubav ulazi kroz stomak a tesko se vari |
|
|
|
![]() |
| Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju) | |
| Alati vezani za temu | |
| Vrste prikaza | |
|
|