VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Posao

Posao Da li ste zadovoljni svojim poslom ili ne? Podelite iskustva i sa drugim ljudima

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Poštenim radom do bogatsva
staro
  (#11 (permalink))
nattydread
haile selassie
nattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimum

Član od: 04.05.2006.
Poslednji login: juče 18:54
Pol: Žensko
Godine: 34
Odgovor: Poštenim radom do bogatsva - 24.05.2006, 13:25

e ako je tako, onda svaka cast na snalazljivosti i pronicljivosti. samo me zanima na primjer, koliko ti je ova nasa lihvarska drzava odbila od tih 5000 za porez?

nattydread is coming to dinner

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#12 (permalink))
valter
Poznata faca
valter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimum

Član od: 08.05.2006.
Poslednji login: 01.07.2008 01:07
Pol: Muško
Godine: 27
Odgovor: Poštenim radom do bogatsva - 24.05.2006, 15:47

-Nista, sto se poreza tice, to je posebna prica od PDV-a, mnogo je komplikovano. Ja sam za tu proviziju dobio kolcinu sirovine koju ugovorom menjam za novu robu, koju mi uz svoju prodaje proizvodjac mom kupcu?!!*.? Sve je cisto porez je placen, posto ja nisam zadnja karika porez se vraca, pare uzimam preko studentske zadruge + upisuje se staz. Ovo moze da se objasni i jednostavnije al' ne znam kako! Inace po meni PDV je lepo zatvorio poreze ostaje jos veliki problem doprinosa (citaj penzija).

Poštenim radom do bogatsva
staro
  (#13 (permalink))
blueella
x3m member
blueella je savršen članblueella je savršen članblueella je savršen članblueella je savršen članblueella je savršen članblueella je savršen članblueella je savršen članblueella je savršen članblueella je savršen članblueella je savršen članblueella je savršen član

Član od: 28.09.2006.
Poslednji login: 22.10.2007 07:08
Poštenim radom do bogatsva - 29.09.2006, 06:29

moze.moj gazda se bogati na racun firme koja radi u srbiji.
firma posluje bombasticno,rastura ovdasnje trziste,sve se placa u roku,banke sire ruke da joj daju kredite,koje ona odbija,jer je sjajna u naplati od kupaca i samim tim i korektna u placanju prema ino dobavljacima...ali nazalost,za sada od toga koristi ima samo oberchef!
nije da radnici nemaju nista od toga,imaju bolju platu od mnogih drugih u toj bransi i redovna je,sto je vazno, ali s obzirom na obim posla i na rezultate koje firma i radnici daju, to je nista!

Ili ne pokusavaj, ili dovrsi!

staro
  (#14 (permalink))
A6quattro
Legenda
A6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimumA6quattro je dostigao maksimum

Član od: 19.09.2006.
Poslednji login: juče 10:24
Godine: 44
Odgovor: Poštenim radom do bogatsva - 29.09.2006, 11:01

Prvo, bogastvo je relativan pojam.Ali,
koliko znam to jos uvek nije uspelo nikom.
Gledao sam neke koji su imali petlju da javno,
na TV priznaju da su "stecene"milijarde
napravili u mutnim poslovima,uglavnom onim
koji se ticu poreskih obaveza.Rekli su to,
sto su rekli,jer njima je sve dozvoljeno!

nomen est omen

staro
  (#15 (permalink))
SansRomantic
Samo svoja...
SansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimum

Član od: 18.05.2006.
Poslednji login: 20.05.2008 09:01
Godine: 31
Odgovor: Poštenim radom do bogatsva - 03.10.2006, 09:11

Citat:
A6quattro kaže:
Prvo, bogastvo je relativan pojam.
Ali, koliko znam to jos uvek nije uspelo nikom.
Ne samo u Srbiji, mislim da nigde na svetu nije moguće postati milijarder ili multi-milijarder samo poštenim radom i to samo svojim (što bi naš narod rekao sa svojih 10 prstiju ).
Često mi u poslednje vreme navode primere one engleske babe što je napravila haos sa Body Shop-om, ili ona dva Amera što napraviše Google..itd.
Malo je poznato da su i njih pogurali finansijski i da su "samo" fenomenalno prodali odličnu ideju...i da u njihovim biznisima od kojih postaše bogataši, većinski udeo ipak imaju tzv. biznis anđeli i neke druge političke strukture.

Elem, smatram da se ne može samo svojim (poštenim) donositi kući keš u džakovim,
ali može se sasvim pristojno živeti i sebi obezbediti odgovarajući stepen konfora i malko luksuza...
Meni su najveće bogatstvo putovanja i svojim (poštenim ) radom mogu da ih priuštim bar dva puta godišnje.
Sledeće na listi pripada pozorištu, bioskopu, kupovini raznoraznih knjiga...
i sve to mogu sebi da priuštim od svog rada...
Tako da smatram sebe veoma bogatom..

"Frankly my dear, I don't give a damn!"

staro
  (#16 (permalink))
DzuPiter
Početnik
DzuPiter će uskoro postati poznat članDzuPiter će uskoro postati poznat član

Član od: 15.09.2006.
Poslednji login: 07.04.2007 20:37
Odgovor: Poštenim radom do bogatsva - 05.10.2006, 00:34

Citat:
Kunic kaže:
Da li je moguće obogatiti se u Srbiji poštenim radom?
Naravno da je moguce, ako ti je sudjeno, posto, ako ti nije sudjeno, neces se
obogatiti. Posto je definitivno cinjenica da je svim posteno obogacenim Srbima,
bilo to i sudjeno, jer da nije, ne bi bilo posteno obogacenih

Po tebi, DA TO NIJE MOGUCE, svi bi bili lopovi, posto se ja smatram postenim radom obogacen, u odnosu na onog koji posteno obilazi kontejnere za smece,
a ne radi u Gradskoj cistoci.

staro
  (#17 (permalink))
Inquisitor
Početnik
Inquisitor će uskoro postati poznat članInquisitor će uskoro postati poznat članInquisitor će uskoro postati poznat član

Član od: 13.10.2006.
Poslednji login: 13.01.2007 03:32
Odgovor: Poštenim radom do bogatsva - 19.10.2006, 13:14

Moguce ali je to jako jako tesko. Recimo dobiti na LOTO-u. Ili pak postati neki extra menadzer pa vremenom nakupiti akcija firme cija vrednost usled privatizacije astronomski skace.

Postavlja se i pitanje koja je granica bogatstva. Da li je neko ko ima svoj stan i auto, i ok posao za 30 000 dinara mesecno bogat? To mi nije jasno. Ajde da pretpostavim da je bogat neko ko stekne bar 200 000 eura.

Dakle posteno se toliko obogatiti je jako tesko. Moguce ali jako jako neverovatno. Jer uglavnom ko se u nas obogatio recimo privatnim poslovima oni su najcesce obavijeni maglom neplacanja poreza, sverca itd.

Dobro bi bilo da nam je drustvo toliko bogato da recimo mozemo sebi od prosecne plate pouzimati kredite za kucu, auto, namestaj... pokupovati sve, a zatim od normalne plate bez vece muke to otplacivati. I tada bi smo bili bogati I to na posten nacin. Kao sto se moze u nekim razvijenijim zemljama.

Tako da je bitno da se zalazemo za naprednu Srbiju. Da bi nam svima bilo bolje. Hteli mi ili ne ipak sve cuci u politici.

staro
  (#18 (permalink))
Hocu-necu
Početnik
Hocu-necu će uskoro postati poznat članHocu-necu će uskoro postati poznat član

Član od: 12.10.2006.
Poslednji login: 14.06.2008 13:30
Odgovor: Poštenim radom do bogatsva - 24.10.2006, 20:20

Izgleda da svako od nas ima razlicitu predstavu o tome sta je zapravo bogatstvo...

Kazu da je Kornelija, majka brace Graha, jednoj zeni koja se hvalila svojim nakitom, pokazala svoju decu i rekla: "Ovo je moj nakit!"

Jedna dobra izreka kaze:
"Nije bogat samo onaj koji nece!"

staro
  (#19 (permalink))
JasnaBGD
s vetrom u kosi
JasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostale

Član od: 02.11.2006.
Poslednji login: 16.10.2007 14:40
Odgovor: Poštenim radom do bogatsva - 02.11.2006, 13:36

Ne smatram se bogatom u materijalnom smislu, nisam ni na egzistencijalnom minimumu - gde li sam, uopšte... ?!
Prema mojim saznanjima i ličnim iskustvima, u ovoj zemlji - ne poznajem dovoljno prilike u drugim državama, mada mislim da je slično - bez muvanja, muljanja ili čega već, ne može se obogatiti... Pod tim "obogaćenim" podrazumevam, svakako, neku "komfornu" cifru od par stotina hiljada evra pa na više...
Nije to toliko ni bitno, koliko je važno da nekako dodjemo do te, u minulim vremenima izgubljene "srednje klase"... što bi pretpostavljalo bar: mogućnost kupovine adekvatnog stambenog prostora, auta, odlaska na letovanje, a da pri tome ne krepaš od gladi.
(Odleteću offtopic, k'o da gledam .)

Ne biti mrtav nije što i biti živ.

staro
  (#20 (permalink))
Savannah
Divlji badem
Savannah je savršen članSavannah je savršen članSavannah je savršen članSavannah je savršen članSavannah je savršen članSavannah je savršen članSavannah je savršen članSavannah je savršen članSavannah je savršen članSavannah je savršen članSavannah je savršen član

Član od: 27.10.2006.
Poslednji login: 25.06.2008 17:16
Godine: 30
Odgovor: Poštenim radom do bogatsva - 02.11.2006, 14:53

Citat:
SansRomantic kaže: Pogledaj poruku

Elem, smatram da se ne može samo svojim (poštenim) donositi kući keš u džakovim,
ali može se sasvim pristojno živeti i sebi obezbediti odgovarajući stepen konfora i malko luksuza...
Evo bas ovako... Sama sam svoj gazda i u firmi provodim 7 dana u tjednu.Sve sto zaradjujem vise manje opet ulazem u posao tako da ne zivim na visokoj nozi. Vjerujem da ce se taj trud jednom isplatiti, a u kojoj mjeri vidjet cemo.

Nikada na ovome svijetu mrznja nece pobijediti mrznju.
Mrznju moze pobijediti samo ljubav.

Gautama Siddharta Buddha

Odgovor