VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Posao

Posao Da li ste zadovoljni svojim poslom ili ne? Podelite iskustva i sa drugim ljudima

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Posao ili politika?
staro
  (#1 (permalink))
shacky
medeno srce
shacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimum

Član od: 05.10.2007.
Poslednji login: juče 12:17
Pol: Žensko
Godine: 29
Posao ili politika? - 30.10.2007, 09:35

Prosto na znam da li da ovu temu pokrenem kao temu o poslu i zaposljavanju ili kao politicku polemiku.
Naime, ponudjeno mi je izuzetno dobro radno mesto, sa odlicnim uslovima, vrlo dobrom platom itd itd ali jedini uslov da se zaposlim je da postanem clan jedne stranke ciji program i ciljeve u potpunosti ne podrzavam (najblaze receno).
Iskreno to me je povredilo kao coveka.Pa zasto su me roditelji skolovali skoro 20 godina kad se dobar posao moze dobiti i jednim potpisom?!?
Imam utisak da mi je zivot pomalo izgubio smisao jer ipak sam ulagala u sebe i trudila se da nesto naucim i postignem u zivotu i sada je sve to banalizovano do krajnosti.
Sto je za mene potpuno nerazumljivo moja okolina me ubedjuje da treba se uclanim, kao "sta ima veze imaces dobar posao".
Jesam li ja u pravu ili........................

Kad bi meni dali kisobran, ja ga ne bih potrosio sam
pola mesta ja bih dao nekom, ko je dobar a slucajno sam.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Posao ili politika?
staro
  (#2 (permalink))
Goga
Mama u Boji
Goga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimum

Član od: 08.04.2006.
Poslednji login: 26.08.2008 22:58
Godine: 34
Odgovor: Posao ili politika? - 30.10.2007, 10:34

Ne ubeđujem te. Imam pred sobom primer prijateljice koja je završila fakultet pre četriri godine. Naravno, prijavila se na biro, čekala, čekala i čekala... Čekala do prošle godine, kada se politički '' kao '' angažovala. Sada radi, zadovljna je - dobro plaćena.
Naravno ovo može da bude pravilo, ali i ne mora.
Zato što sam očit kontra - primer ...
U mojoj sredini je to presudan faktor - na žalost ...

Ako vam deluje da je sve u redu, nešto vam je promaklo.

staro
  (#3 (permalink))
biterlemon
Legenda
biterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimum

Član od: 01.04.2007.
Poslednji login: juče 23:33
Pol: Muško
Odgovor: Posao ili politika? - 30.10.2007, 17:37

U pravu si...
Kako da se borimo protiv takvog sistema, kada ce jos uvek ostati neko, ko ce prihvatiti takve uslove.

To je prljavo , nikad nisam stekao poslove po politickoj liniji. Osecam to i na svojoj kozi, kao clan jedne stranke i ne dobijam neke privilegovane ponude. Vise imam utisak da zele da me iskoriste za pridobijanje nekih prednosti za aktivnije clanove. Zauzvrat ja prelazim u jos pasivnije stanje.

Zasto bi se gurao, davao svoje d.pe zadjabe, bolje je ici uspravne glave i tvrde kicme. Cak i onda ako je partija politicki istovetna sa nasim stavovima.

Zivot me naucio, najveci aktivisti su najveci ljigavci, svako gleda svoju korist, a jedina politika koju stranke sprovode je sprovodjenje ideje svojih predsednika. Na taj nacin nase drustvo postaje prividno demokratska, kojim u principu upravljaju 5 do 10 lidera stranaka. Bljak!!!

Politika jeste prljava rabota, a kada se promeni struja, sa politiziranih radnih mesta ljudi ispadaju. Jedina dobra radna mesta su na pr. mesta odredjenih opstinskih administratora na cije se strucno znanje svaka nova garnitura vlasti oslanja. Posao do penzije...
Ali kolika je sansa da bas ti dodjes na takvo radno mesto?

nisam legenda

staro
  (#4 (permalink))
Najgora
Nepopravljiva...
Najgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimum

Član od: 26.08.2006.
Poslednji login: 27.08.2008 17:40
Godine: 33
Odgovor: Posao ili politika? - 30.10.2007, 18:36

Citat:
shacky kaže: Pogledaj poruku
Prosto na znam da li da ovu temu pokrenem kao temu o poslu i zaposljavanju ili kao politicku polemiku.
Naime, ponudjeno mi je izuzetno dobro radno mesto, sa odlicnim uslovima, vrlo dobrom platom itd itd ali jedini uslov da se zaposlim je da postanem clan jedne stranke ciji program i ciljeve u potpunosti ne podrzavam (najblaze receno).
Da li su zahtevali od tebe da se politički angažuješ ako pristupiš njihovoj stranci?
Ako nisu, budi zadovoljna što si jedna od retkih koja ide obrnutim redosledom

staro
  (#5 (permalink))
euridika
severna svetlost
euridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimum

Član od: 14.08.2006.
Poslednji login: juče 01:43
Godine: 31
Odgovor: Posao ili politika? - 30.10.2007, 23:44

Citat:
Ja ovo nikada ne bih uradila, zato sam i ovde gde jesam, cena je možda malo veća, možda i nije, više se ne pitam, ali nisam igrala po njihovi pravilima i srećna sam zbog toga.

Citat:
Iskreno to me je povredilo kao coveka.Pa zasto su me roditelji skolovali skoro 20 godina kad se dobar posao moze dobiti i jednim potpisom?!?
Drago mi je da te je povredilo kao čoveka, to znači da jesi čovek. Ovakve stvari ne bi trebale da se dešavaju, znam da je lako naglabati sa strane i biti pametan, ali ne bi trebale da se dešavaju.

Citat:
Imam utisak da mi je zivot pomalo izgubio smisao jer ipak sam ulagala u sebe i trudila se da nesto naucim i postignem u zivotu i sada je sve to banalizovano do krajnosti.
Nije ti život izgubio smisao, ovo ne govori ništa o tebi, već, nažalost o društvu u kome živiš i radiš. U tom društvu su mnoge stvari izbanalizovane i naši životi često, samo tu smo da bismo pokušali da donesemo prave odluke za sebe same, odluke sa kojima ćemo posle moći dalje da idemo kroz život podignute glave.

Citat:
Sto je za mene potpuno nerazumljivo moja okolina me ubedjuje da treba se uclanim, kao "sta ima veze imaces dobar posao".
Ne znam šta sve još od tebe može da se traži. Ovo mi izgleda samo kao početak postavljanja uslova na koje ćeš trebati da pristaješ kako bi zadržala posao koji bi učlanjenjem prihvatila. Velika je stvar i teška odluka, mogu da zamislim koliko teška, ali probaj da se zamisliš u toj nekoj priči, sa tim ljudima koji od tebe traže takve stvari pored kvalifikacija i znanja koje možda poseduješ. Meni se ovo uopšte ne sviđa, ali to sam samo ja, ovde se ipak radi o tvojoj budućnosti, probaj da je vidiš sa svim tim odlukama koje bi donela, samo to mogu da smislim u ovom momentu.

...a ja crtam svoje krugove i praštam stare dugove...

Poruku je izmenio euridika, 30.10.2007 u 23:54.

staro
  (#6 (permalink))
valter
Poznata faca
valter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimumvalter je dostigao maksimum

Član od: 08.05.2006.
Poslednji login: juče 23:10
Godine: 27
Odgovor: Posao ili politika? - 31.10.2007, 00:42

-NE!
Skolovana, pametna, lepa i mlada dama u buducu karijeru ne sme da nosi "okove" proslosti,
Citat:
...ciji program i ciljeve u potpunosti ne podrzavam (najblaze receno).
... povlaci, postoje programi koje podrzavas - slobodno karijeru predsednika(ce) drzave zaboravi - jedna opcija manje i tako vremenom postanes Lidija Vukicevic.
Zato cesto kazem: "Mene, nikad nece uhvatiti", a vrbovali su me, i bliznji su me slali "koje kude", "Oj sinovi moji sokolovi, ne budite vere kukavicke, no budite srca junackoga" (il' sl.).
Ali sa druge strane, mozda se zato i "bavim fizikom" na gradjevini! Znam samo da svoj zivot ne bih menjao i niti jednu svoju odluku ne bih ispravljao, imam cilj da posedujem palatu i jahtu i budem gospodin co'ek.

Ne bih ulazio u komparaciju ljudskih potreba i u tom smislu neophodnosti prihvatanja posla.
Svako dobro!

staro
  (#7 (permalink))
Aca1983
Poznata faca
Aca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimumAca1983 je dostigao maksimum

Član od: 14.04.2007.
Poslednji login: danas 00:15
Godine: 24
Odgovor: Posao ili politika? - 31.10.2007, 00:43

Citat:
Ako bi to bio jedini uslov da dobijem extra posao, super uslove i platu, kao sto kazes, hmm, izvini reci gde se potpisuje da lupim ja paraf ako neces ti. Nekako, cini mi se da su one tackice vise upravu nego li ti u toj situaciji u kojoj si se sad nasla. U svakom slucaju lepo od tebe sto hoces da budes postena.

Sreća-sreća-radost-uživancija.

staro
  (#8 (permalink))
goldie
golden girl
goldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimum

Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: 26.08.2008 06:16
Godine: 25
Odgovor: Posao ili politika? - 31.10.2007, 02:27

Ne radi se ovde o postenju, radi se o ljudskim principima. Meni je grozno to sto se desava, i ovaj problem sa kojim si se susrela je veoma cest danas na nasim prostorima. Nisi jednina kojima je tako nesto ponudjeno. Ja bih dooobro razmislila da sam na tvom mestu.

Inace znam sigurno da Demokratska stranka ima ove nalete, uclani se pa cemo ti naci posao. Klasicna ucena.

Zao mi je sto se to desava, zao mi je sto postoji veliki broj ljudi koji odmah pristaju na ovako nesto bez razmisljanja, ali mi je jos vise mi je zao ljudi koji moraju da pristanu na ovakve uslove jer nemaju izbora.

goldie

staro
  (#9 (permalink))
Angus
Vatrogasac...
Angus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimum

Član od: 17.09.2007.
Poslednji login: juče 21:53
Godine: 38
Odgovor: Posao ili politika? - 31.10.2007, 03:17

Citat:

...za svoje godine...chini mi se...kao da si rasla pod staklenim zvonom...zashticena od mnogih zivotnih zamki...sa druge strane...vidim da imas rezon pravoga coveka...da se ja pitam...iznapushavao bi ih najstrasnije,ali pusti mene...ja bas i nisam chist...
...poenta je draga moja...treba se boriti...ko razume...shvatice...

...hell ain't a bad place to be...