VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Posao

Posao Da li ste zadovoljni svojim poslom ili ne? Podelite iskustva i sa drugim ljudima

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Posao ili politika?
staro
  (#11 (permalink))
pero_M
Poznata faca
pero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen član

Član od: 29.05.2007.
Poslednji login: 26.05.2008 13:00
Pol: Muško
Godine: 48
Odgovor: Posao ili politika? - 26.11.2007, 22:55

Nazalost, u danasnje vreme, bauk komunizma i sve ono najgore iz njega nam se vratilo. Stariji se secaju konkursa u novinama gde je za bilo koje rukovodeco (boljeplaceno) radno mesto, pored ostalih uslova obavezno stajalo "moralno-politicka podobnost".
Kada tvrdim da su se komunisti povampirili u "Titovcice", vi me obavezno napadate. E eto vam ocigledan dokaz.
Bilo koje rukovodece boljeplaceno radno mesto zahteva da kandidat "mora da bude clan neke partije". Ova devijacija je toliko uzela maha, da su vladajuce stranke "podelile resore". U prevodu svaka vladajuca stranka ima svoj/e resor/e. Nije uopste bitno da li ta osoba odgovara tom radnom mestu, bitno je jedino da ima odgovarajuci stepen strucne spreme (bez obzira na struku) i da bude clan te stranke ciji je to resor.
Zasto?
Pa jednostavno. Ti i takvi kako se imenuju tako se se smenjuju. Tako da te osobe jednostavno zavise od politicke stranke. Na taj nacin, vladajuce politicke stranke imaju totalitarnu vlast, jer imaju poslusnike na celu svih bitnijih institucija. Ukoliko je potrebno nesto prikriti od ociju javnosti, imaju ljude za to.
Npr. Broj nezaposlenih u Srbiji u zadnjim godinama drasticno opada. Ne postoji niko ko bi objasnio ovaj fenomen, kada se zna, da se broj firmi koji rade, a takodje i broj zaposlenih u tim firmama iz dana u dan smanjuje (doduse zadnju godinu stagnira, bar na teritoriji Subotice). Ne postoji niko ko bi objasnio ovaj fenomen jer su ljudi na celu tih institucija (PIO, Zdravsto, Zaposljavanje) upravo na ovaj nacin postavljeni. Oni sve i da hoce, ne smeju.

Savet?
Ko voli nek izvoli.

Ja nikad nisam bio na prodaju (bar ne tako jeftino).

Nije sve crno, nadje se i poneka plavusa

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#12 (permalink))
goldie
golden girl
goldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimum

Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: danas 01:37
Pol: Žensko
Godine: 25
Odgovor: Posao ili politika? - 27.11.2007, 04:11

Citat:
pero_M kaže: Pogledaj poruku
Nazalost, u danasnje vreme, bauk komunizma i sve ono najgore iz njega nam se vratilo. Stariji se secaju konkursa u novinama gde je za bilo koje rukovodeco (boljeplaceno) radno mesto, pored ostalih uslova obavezno stajalo "moralno-politicka podobnost".

Isto sranje samo drugo pakovanje.

goldie

staro
  (#13 (permalink))
Galahad
Lala, Bogu 'Fala
Galahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostale

Član od: 05.07.2006.
Poslednji login: 26.06.2008 21:19
Godine: 27
Odgovor: Posao ili politika? - 30.11.2007, 13:57

Svi ovde znaju da sam politichki aktivan... Medjutim, nikad nisam trazhio od stranke da me zaposli, niti bih to uradio... Mislim da sam dovoljno kvalifikovan da nadjem sam sebi posao, bez njihove pomotji... Znam nekoliko ljudi, koje je moja stranka zaposlila, ali su morali da ispunjavaju sve neophodne uslove za to radno mesto, da poseduju neophodno znanje, i nisu na nekim bog zna kakvim funkcijama, obichni radnici u firmama, odnosno javnim preduzetjima... Tu naravno ne rachunam one obavezne smene rukovodstva, pri smenama vlasti... Pricham o redovnim radnicima... Tako je vazdan bilo, i tako tje uvek biti... To i nije tako uzhasan problem, ako je radno mesto neophodno... Medjutim, problem nastaje kada se veshtachki stvaraju radna mesta, koja su totalno nepotrebna...

Tako onda imamo situaciju u ElektroVojvodini, da je otpremnine dobilo oko 7 do 8 hiljada zaposlenih, jer kao, radi se nova sistematizacija, i ti ljudi su tehnoloshki vishak.. To je bilo pre oko godinu dana, ili neshto vishe, nemojte me drzhati za rech... Godinu dana kasnije, 10.000 novih radnika primljeno... Po partijskoj liniji... Netju da spominjem koja je stranka, jer ovo nije politichka tema... Slichno je u NIS-u, JKP Lisje, ma slichno je u svakom javnom preduzetju u Novom Sadu, za proteklih 2-3 godine...

Prestatje onog momenta kad budemo imali normalnu drzhavu, i kada tje svako od nas motji da tuzhi firmu ukoliko prekrshi uslove konkursa, i kada budemo imali javne tuzhioce koji tje po sluzhbenoj duzhnosti da prate i tuzhe... Do tad, sviramo bez veze...

Posao koji sad radim nashao sam sam, tachnije oni su mene nashli... Nije bilo pomena politike... Privatnik je to... On hotje da mu neko uradi posao, a ne da nekom poklanja pare... Problem ne lezhi u privatnim firmama, oni trazhe struchan kadar... Problem je u javnim preduzetjima odnosno drzhavnim firmama... Oni su svi budzhetski korisnici, i mogu da se razmahuju nashim parama... A isti ti, koji ne rade nishta, i primaju platu, najvishe kukaju kako nishta ne valja... Chisto licemerje...

Spajdr pig, spajdr pig, daz vatevr a spajdr pig daz, ken hi sving, from a veb, no hi kent, hiz a pig, lukaaaaaaaout, hiz a spaaaajdr piiiiiig...

staro
  (#14 (permalink))
drth09
Početnik
drth09 obasjava toplim zrakom Suncadrth09 obasjava toplim zrakom Suncadrth09 obasjava toplim zrakom Suncadrth09 obasjava toplim zrakom Suncadrth09 obasjava toplim zrakom Suncadrth09 obasjava toplim zrakom Sunca

Član od: 06.01.2008.
Poslednji login: 22.11.2008 23:34
Pol: Žensko
Godine: 28
Odgovor: Posao ili politika? - 06.01.2008, 14:33

Citat:
Galahad kaže: Pogledaj poruku
Svi ovde znaju da sam politichki aktivan... Medjutim, nikad nisam trazhio od stranke da me zaposli, niti bih to uradio... Mislim da sam dovoljno kvalifikovan da nadjem sam sebi posao, bez njihove pomotji... Znam nekoliko ljudi, koje je moja stranka zaposlila, ali su morali da ispunjavaju sve neophodne uslove za to radno mesto, da poseduju neophodno znanje, i nisu na nekim bog zna kakvim funkcijama, obichni radnici.

Posao koji sad radim nashao sam sam, tachnije oni su mene nashli... Nije bilo pomena politike... Privatnik je to... On hotje da mu neko uradi posao, a ne da nekom poklanja pare...
Znaci ti si politicki aktivan, a ne trazis niti bi trazio od stranke da te zaposli? Radis kod privatnika. To je ok. Ako te dobro placa i ako ceni tvoju strucnost onda si srecan covek, ali zasto onda govoris da ljudi koje je zaposlila tvoja stranka trebaju da ispunjavaju neophodno znanje za taj posao. Zar se to ne podrazumeva za svaki posao? Osim ako se ne radi o nekim drugim ~uslovima ~koje svi tako cesto pominju, a konkretno niko nikada ne kaza sta je to. Uputite me, naivna sam. Ako si vec clan i to aktivan, te partije, zasto ti onda ne bi nasli posao ma i obicnog radnika, koji je pristojan i dobro placen. I po meni onda nije nikakva sramota to prihvatiti.

Citat:
Naime, ponudjeno mi je izuzetno dobro radno mesto, sa odlicnim uslovima, vrlo dobrom platom itd itd ali jedini uslov da se zaposlim je da postanem clan jedne stranke ciji program i ciljeve u potpunosti ne podrzavam (najblaze receno).
Iskreno to me je povredilo kao coveka.Pa zasto su me roditelji skolovali skoro 20 godina kad se dobar posao moze dobiti i jednim potpisom?!?
Ovo je suprotan slucaj i potpuno te razumem. U redu je to da se covek i angazuje i da mu daju posao po toj liniji - po meni. Nekako vec znam da tako stvari funkcionisu I to je to, ali to da neko ko zna i hoce, i talentovan je, ne moze doci do pravog i odgovornog posla to je van svake pameti. To ne da vredja nego je nepodnosljivo a da ne pricamo o tvom slucaju kada su ciljevi i program stranke neprihvatljivi.

Citat:
To je prljavo , nikad nisam stekao poslove po politickoj liniji. Osecam to i na svojoj kozi, kao clan jedne stranke i ne dobijam neke privilegovane ponude. Vise imam utisak da zele da me iskoriste za pridobijanje nekih prednosti za aktivnije clanove. Zauzvrat ja prelazim u jos pasivnije stanje.

Zasto bi se gurao, davao svoje d.pe za džabe, bolje je ici uspravne glave i tvrde kicme. Cak i onda ako je partija politicki istovetna sa nasim stavovima
Ovaj post me je najvise iznenadio. Gde je ona granica gde pojedinac aktivan clan postaje atraktivan stranci ze neke `privilegovane ponude`?

Poruku je izmenio Najgora, 06.01.2008 u 14:50. Razlog: kodovi

staro
  (#15 (permalink))
biterlemon
narcis
biterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimum

Član od: 01.04.2007.
Poslednji login: danas 00:21
Godine: 42
Odgovor: Posao ili politika? - 07.01.2008, 11:41

Citat:
drth09 kaže: Pogledaj poruku
Ovaj post me je najvise iznenadio. Gde je ona granica gde pojedinac aktivan clan postaje atraktivan stranci ze neke `privilegovane ponude`?
Nemam pojma.
Mislim da zavisi od stranke do stranke. Postoje ljudi koji su dovoljno visoki da im stranka pocne favorizovati a pretpostavljam da zavisi i od poznanstva.
Nazalost i u strankama lica sa boljim poznanstvom se lakse provlace nagore.

Come on you boy child,
You winner and loser,
Come on you miner for truth and delusion, and shine!

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete da pokrenete novu temu
Ne možete da odgovarate na postavljene poruke
Ne možete da priložite fajlove uz poruku
Ne možete da prepravljate svoje poruke

vB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen
Trekbek je uključen
Pingbek je uključen
Refbek je uključen
Pređi na forum

VojvodinaCafe Forum > Društvo > Posao > Posao ili politika?
Slične teme
Tema Autor Forum Odgovora Poslednja poruka
Sport VS politika Kunic Navijači 15 24.07.2008 23:36
Neobicni horoskopi Najgora Astrologija 15 16.02.2008 23:24
Policajac narkoman vraćen na posao Necromancer Spomenar 13 24.07.2007 01:17
Kako se sklapa posao irnik Humor i zabava 2 27.04.2007 17:40
Godisnji horoskop za 2007. godinu sekula Spomenar 13 16.12.2006 12:11