|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Posao Da li ste zadovoljni svojim poslom ili ne? Podelite iskustva i sa drugim ljudima |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Posao ili politika? |
|
|
|
|
Lala, Bogu 'Fala
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 05.07.2006.
Poslednji login: 26.06.2008 21:19
Pol: Muško
Godine: 27
|
Odgovor: Posao ili politika? -
30.11.2007, 13:57
Svi ovde znaju da sam politichki aktivan... Medjutim, nikad nisam trazhio od stranke da me zaposli, niti bih to uradio... Mislim da sam dovoljno kvalifikovan da nadjem sam sebi posao, bez njihove pomotji... Znam nekoliko ljudi, koje je moja stranka zaposlila, ali su morali da ispunjavaju sve neophodne uslove za to radno mesto, da poseduju neophodno znanje, i nisu na nekim bog zna kakvim funkcijama, obichni radnici u firmama, odnosno javnim preduzetjima... Tu naravno ne rachunam one obavezne smene rukovodstva, pri smenama vlasti... Pricham o redovnim radnicima... Tako je vazdan bilo, i tako tje uvek biti... To i nije tako uzhasan problem, ako je radno mesto neophodno... Medjutim, problem nastaje kada se veshtachki stvaraju radna mesta, koja su totalno nepotrebna...
Tako onda imamo situaciju u ElektroVojvodini, da je otpremnine dobilo oko 7 do 8 hiljada zaposlenih, jer kao, radi se nova sistematizacija, i ti ljudi su tehnoloshki vishak.. To je bilo pre oko godinu dana, ili neshto vishe, nemojte me drzhati za rech... Godinu dana kasnije, 10.000 novih radnika primljeno... Po partijskoj liniji... Netju da spominjem koja je stranka, jer ovo nije politichka tema... Slichno je u NIS-u, JKP Lisje, ma slichno je u svakom javnom preduzetju u Novom Sadu, za proteklih 2-3 godine... Prestatje onog momenta kad budemo imali normalnu drzhavu, i kada tje svako od nas motji da tuzhi firmu ukoliko prekrshi uslove konkursa, i kada budemo imali javne tuzhioce koji tje po sluzhbenoj duzhnosti da prate i tuzhe... Do tad, sviramo bez veze... Posao koji sad radim nashao sam sam, tachnije oni su mene nashli... Nije bilo pomena politike... Privatnik je to... On hotje da mu neko uradi posao, a ne da nekom poklanja pare... Problem ne lezhi u privatnim firmama, oni trazhe struchan kadar... Problem je u javnim preduzetjima odnosno drzhavnim firmama... Oni su svi budzhetski korisnici, i mogu da se razmahuju nashim parama... A isti ti, koji ne rade nishta, i primaju platu, najvishe kukaju kako nishta ne valja... Chisto licemerje... Spajdr pig, spajdr pig, daz vatevr a spajdr pig daz, ken hi sving, from a veb, no hi kent, hiz a pig, lukaaaaaaaout, hiz a spaaaajdr piiiiiig... |
|
|
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 06.01.2008.
Poslednji login: 22.11.2008 23:34
Pol: Žensko
Godine: 28
|
06.01.2008, 14:33
Citat:
Citat:
Citat:
|
|||
|
|
|
|
|
narcis
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 01.04.2007.
Poslednji login: danas 00:21
Pol: Muško
Godine: 42
|
07.01.2008, 11:41
Citat:
Mislim da zavisi od stranke do stranke. Postoje ljudi koji su dovoljno visoki da im stranka pocne favorizovati a pretpostavljam da zavisi i od poznanstva. Nazalost i u strankama lica sa boljim poznanstvom se lakse provlace nagore. You winner and loser, Come on you miner for truth and delusion, and shine! |
|
|
|
|
![]() |
| Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju) | |
| Alati vezani za temu | |
| Vrste prikaza | |
|
|
| > Posao ili politika? |
Slične teme
|
||||
| Tema | Autor | Forum | Odgovora | Poslednja poruka |
| Sport VS politika | Kunic | Navijači | 15 | 24.07.2008 23:36 |
| Neobicni horoskopi | Najgora | Astrologija | 15 | 16.02.2008 23:24 |
| Policajac narkoman vraćen na posao | Necromancer | Spomenar | 13 | 24.07.2007 01:17 |
| Kako se sklapa posao | irnik | Humor i zabava | 2 | 27.04.2007 17:40 |
| Godisnji horoskop za 2007. godinu | sekula | Spomenar | 13 | 16.12.2006 12:11 |